ועדיין לא הוחלט על שדה חליפי

בקצב המקובל בארצנו ( ראה הרכבת הקלה בתל אביב ) הכשרת שדה חילופי, כולל כל הביורוקרטיה המקובלת, תארך הרבה יותר משלוש שנים.

ארזS

New member
ובצדק רב

לדעתי עדיף השדה הקטן הזה על פני גורדי שחקים שיקימו שם, ודווקא תושבי רעננה צריכים להתנגד להקמת גורדי השחקים כי גם ככה אי אפשר לצאת בשעות הבוקר מרעננה בגלל הפקקים שקיימים בכל האזור הזה של רחוב הבריגדה, וכנ''ל אחה''צ חזרה לרעננה, אז רק תנסו לדמיין מה יקרה כאשר עשרות אלפי אנשים (זה התכנון) ייצאו ביחד אתכם מהמגדלים שם...
הפקק יתחיל כבר באחוזה פינת רבוצקי ובוויצמן פימת עקיבא ולא תוכלו לזוז בכלל.
וכל הטענות נגד מטוסים מתרסקים הן בולשיט אחד גדול.
כמות תאונות הדרכים וההרוגים ברעננה ובהרצליה עולה עשרות מונים על כמות התאונות התעופתיות.
אל תתנו לנדלניסטים להפחיד אתכם. וחוץ מזה שכולכם באתם לגור ליד השדה ולא השדה בא אליכם!!!

ארזS

New member
נכון, לא חשבתי על כך, אך בכל מקרה כמות התנועה שתהיה אם וכאשר

יבנו שם מגדלי מגורים תצטרך כבישים נוספים וכביש 531 כבר לא יספיק, כפי שתמיד קורה במקומותינו שעד שפותחים כבישים חדשים הם כבר לא מספיקים לנפח התנועה שהולך וגדל.
כמו כן הכביש הנוכחי לא יהיה בדיוק כביש פנימי כפי שאחוזה לא כביש פנימי לוויצמן ושוויצמן לא כביש פנימי לאחוזה...
&nbsp

איליה40

New member
אתה בטח לא גר היכן שמטרטרים, אז לא אכפת לך שימשיכו

כבר הספקנו להתרגל לטיפה שקט, ויהיה עצוב לחזור למצב הקודם. אבל לא זאת הדרמה. הדרמה היא הפקדת כיתבי שיפוי ותשלום הפיצויים (אני מאוד מקווה שהמקומות הרלוונטיים ברעננה יקחו חלק בתביעה) אשר ע"פ הערכות יגיעו לרבע מיליארד שקל. תענוג יקר להחריד של קומץ החובבי טיסה על חשבון משלמי המיסים. נשארת התקווה שהיועץ המפשטי לממלשה לא ייתן יד לזה.

ארזS

New member
האם קבעת עובדה או שאלת שאלה?

אם קבעת עובדה הרי שטעית, ואם שאלת שאלה הרי שהתשובה שלילית כי אני דווקא גר בנתיב של המטוסים שנוחתים בהרצליה.
&nbsp
וממש לא אכפת לי שימשיכו לטרטר את הרעש החלשלוש שהם משמיעים לעומת הרעש הנוראי שאני שומע [ומן הסתם גם אתה שומע] כתוצאה מעבודות של גננים שבכל יום עובדים בבניין אחר בסביבה והרעש שכלי העבודה שלהם משמיעים, ולא רק המפוחים, עולה עשרות מונים על הרעש שנשמע מהמטוסים.
&nbsp
כך שאתה לא יכול לדבר איתי על הרעש של המטוסים.
זה גם סותר את הטענה העיקרית של המתלוננים שהבעייה היא ההתרסקויות היומיות והסכנה שאורבת כתוצאה מכך...
&nbsp
וחוץ מזה אתה קנית דירה [או שכרת] במקום שידעת שמטוסים עוברים בקרבת מקום.
&nbsp
אני לא טייס ולא בעל מטוס, אני פשוט מדבר ביושר ובהגיון, זה הכל.

איליה40

New member
כך...

מחד טרטור המטוסים זה הרעש היחיד שישנו ברחוב שלי בשעות היום, לכן הוא מפריע ומרגיז. מאידך אני מודה בפה מלא שהרעש הזה הוא כאין וכאפס לעומת הרעשים שיכולים להיות (לא אצלנו כמובן), כגון השכנים הלא שקטים, הקריוקה, כביש סוען, וכולה.

ולגהי הטענות "השדה היה קודם" או "למה התיישבתם ליד השדה"... אני חושב שהטענות הללו דמגוגיות. וכמובן שאפשר בקלות להחזיר באותו המטבע "באנו להתיישב ליד מטרד בלתי-חוקי עם מועד פינוי ידוע מראש ולפתע מוצאים את עצמינו ליד שדה תעופה חוקי ומוסדר סטטוטורית".

ושוב, הבעיה היא שעל ההסדרה הזאת מישהו יצטרך לשלם. יצטרך לשלם כי הנפגעים הם לא שכבות מצוקה שקופות, אלה בעלי אחוזות ונחלות מסביב שיודעים לעמוד על זכויותיהם. וגם לב הפארק מין הסתם זה לא שיכון עמידר, יש שם להזכירך בתים פרטיים גם בסכומים 7-ספרתיים. ומישהו הזה, שיצטרך לשלם זה כמובן לא יהיו הטייסים, אלה המדינה, או יותר מדויק משלמי המיסים. אני מקווה שאתה מבין על מה אני מדבר. נהיה ונראה מה יהיה בסוף.

ארזS

New member
כך... ?

האם אין גננים ברחוב שלך, או שאתה לא נמצא בבית בשעות האור בכלל?
ואשריך שאין אצלך רעשים של שכנים לא שקטים, קריוקי וכו'. אתה גר כנראה במקום מבודד...
&nbsp
לגבי הטענה ה"דמוגוגית" - הגזמת לגמרי.
א. זה לא דמגוגיה, הטענה שלך אולי דמגוגית.
ב. מתי נכנסת לגור במקום הזה?
ובכל מקרה "מועד פינוי ידוע מראש" זה מושג שאולי קיים בארה''ב אך לא בישראל.
אתה לא רציני אם אתה מעלה טענה כזאת, או שאתה באמת תמים... רציני אתה בטוח שלא.
&nbsp
שאר העניינים שהזכרת, הסדרה, כספים, וכו' - לא מעניינים אותי בכלל.
ורק שלא תשאל אם לא אכפת לי מכספי המיסים שאני משלם, כי לא זאת הכוונה שלי.
הכוונה שלי היא שכל הטענות של אלה שהזכרת ידחו, מהסיבות שאני הזכרתי.
ובכל מקרה אין לי כל רצון להכנס כאן לדיון ארוך, כתבתי את דעתי, כתבת את דעתך, ומה שיהיה יהיה.

איליה40

New member
הטענה שנסחתי פחות דמגוגית

מהטעם הפשוט שהיא נובעת מעמדת המדינה והיועץ המשפטי לממשלה. בזמנו באחד הפורומים הסמוכים פירסמו את תשובת המדינה ואתה מוזמן לקרוא אותה. לעומת זאת לטענה "מי היה כאן קודם" כנראה אין תוקף משפטי, לכן היא גם דמגוגית יותר.

ואם אתה מוטרד משכנים גרועים שמשמיעים קריוקי אתה מוזמן לעבור ללב הפארק. כאן כמעט ולא נתקלים בדברים כאלו. ובעזהי"ת גם המטוסים בסוף לא יהיו כאן

איליה40

New member
רק ניסחתי טענה נגדית. ומה שאני תכלס חושב

שמדובר מצב מורכב מאוד. מחד יש ללא ספק אי-נוחות ומטרד לתושבים. מאידך מדובר בפרנסה של משפחות רבות. גם הענף של תעופה הכללית כנראה בעל חשיבות רבה למדינה. הדברים לא קלים. מין הראוי כמובן להפנות טענות גם לרשויות ולתרבות הניהולית. הפקידים הרי מקבלים משכורת כול חודש, אז מדוע הדברים זזים בקצב כה מביש. או למשל האים נתיבי הטיסות הם כמו מסילות ברזל שלא ניתן להזיז מילימטר, והם חייבים להיות דווקא מעל הבתים, כאשר מסביב לא חסר שדות. ולי כמובן אין תשובות לזה כי ההבנה שלי בתעופה היא אפסית. ועוד שאלות כהנה וכהנה. בקיצור, נקווה שבסוף יימצא הפתרון שיהיה טוב לכולם ושרבע מיליארד ש"ח ימצאו מטרה ראויה יותר מאשר פיצוי בעלי האחוזות.

עומר247

New member
אי אפשר להתחמק מהקידמה

כמעט בכל מקום אפשרי יבנו יום אחד וזה פחות משנה אם זה יקרה היום או מחר
השדה בהרצליה הרבה פחות חשוב משדה דב וגם אותו מתכננים לפנות, כדי שבצפון ת"א ניתן יהיה לבנות עוד עשרות אלפי יח' דיור

השדה בהרצליה לעומת שדה דב

אינו ניתן להשוואה. כל אחד משרת מטרות אחרות.
שדה דב יכול להשתלב בנתב"ג. חלק מחברות התעופה אותן משרת שדה דב מופעלות גם מנתב"ג כיום. גם החלק הצבאי יכול להקלט בשדות צבאיים קיימים.

שדה הרצליה הוא שדה אזרחי וכיום אין לו תחליף.
אין כל פסול בעובדה, שהוא משרת חובבים

גילוי נאות : אין לי רשיון טייס ואין בכוונתי להפיק כזה ו/או לרכוש מטוס.

ATAF151

New member
הגיוני יותר להעביר את השדה למקום פחות יקר

למשל באזור עמק חפר.

ארזS

New member
ושם כבר מזמן עומדים על הרגליים האחוריות

וטענותיהם המוצדקות [למשל: אנחנו כאן קודם !!!] עמם.
&nbsp
כמו כן אתה מדבר בדיוק על מה שאני מדבר: על מקום יקר.
כלומר מה שמשחק תפקיד במשחק הזה זה הנדל''ן ולא הבטיחות.
טוב שפעם ביובל אתה אומר את האמת...

אני מסכים עם ארז

וכמו שהיה מנחם בגין אומר
(או לפחות כמו שהיה אומר טוביה צפיר כשחיקה את בגין):
זהו רגע היסטורי

למעלה