מזון פונקציונלי - דיון

מזון פונקציונלי - דיון


לאחרונה חלה עלייה במספר המאמרים והכתבות המשבחים את יתרונות המזונות הפונקציונליים.
כתבות המדגישות את יכולתם של המזונות: לסייע בהורדת רמות כולסטרול, ולמנוע מחלות סרטניות.

מזון פונקציונלי הינו כל מזון או רכיב מזון שיש לו השפעה בריאותית מעבר לרכיבים התזונתיים הבסיסיים המצויים בו (למשל פחמימות חלבונים ושומנים).



ישנם מזונות פונקציונלים טבעיים המכילים את אותם חומרים באופן טבעי כגון:
שמן זית ושמני אגוזים המכילים חומצות שומן חיוניות המסיעות במניעת מחלות,
תבלינים כגון: כורכום, פפריקה חריפה, קצח, פטרוזיליה ועוד.
פירות וירקות כגון: חמוציות לטיפול בדרכי השתן, אוכמניות לטיפול בעיניים ובאלרגיות,

ישנם גם מזונות פונקציונלים תעשייתים, שהם בעצם מזונות המועשרים ברכיבי מזון פונקציונלים.
למשל יוגורטים המועשרים בחיידקים טובים, חלב המועשר בסידן. דגני בקר מועשרים ב...

מזון פונקציונלי תעשייתי למרות העשרה שלו ברכיבים מועילים לבריאות עלול להכיל חומרים אחרים שאינם מועילים לבריאות
ועל כן הוא אינו נחשב כבריא אלה רק כמשהוא לקדם מכירות.


מכירים את המונח מזון פונקציונלי?
האם אתן מתייחסים לכיתוב החיצוני של המוצר ולוקחים אותו כברור מאליו: מועשר ב... או שאתם מקפידים וקוראים את מרכיביו כפי שמופעים בטבלת המרכיבים?
עד כמה אתם נוטים "להאמין" ולרכוש מוצרים פונקציונליים תעשייתיים?
ומה באשר לטבעיים?- דגים, אגוזים, שמן זית, ירקות ופירות?
 

tch111

New member
פה יש המון פרסומות על סוגי מזון שונים

שהם "מרפאים",אני חושב על כך שזו הונאה כמו כל פרסומת.
יצרן, למשל כמו דנונה לוקח על עצמו את האחריות להמליץ על יוגורט מתוצרתו המוריד את הכולסטרול.
ואני מתבדח על המוצרים האלה עם אישתי האם המוצרים האלה נמכרים בבתי המרקחת.
 

hila218

New member
מזון פונקציונלי


ככלל כל מזון מעובד (כלומר שלא מגיע בצורתו הטבעית) הינו תמיד פחות מומלץ. בשל תכולת הנתרן הגבוה כדי להאריך את חיי המדף שלו ועוד חומר טעם, ריח, צבע ועוד שמוסיפים לו. מזון פונקציונלי טבעי הינו מזון על!! מזונות כאלו מאוד בריאים וחובה לצרוך מהם כמה שיותר כגון פירות וירקות שבלעדיהם הגוף לא מסוגל לתפקד לאורך זמן, דגנים שנותנים לנו אנרגיה, תבלינים שהוכחו כמפחיתי סרטן ומחלות לב ועוד.. כמה שנאכל מזונות מהצומח וכמה שנאכל אותם קרוב לצורתם הטבעית כך ייטב.

שבת שלום!!!
 
יש סיבה למה רובם לא נמכרים בבית מרקחת

על רוב החומרים הטבעיים לא ניתן לרשום פטנט(לך לרשום פטנט על ליקפן או סיבים שנמצאים בטבע)
אין פטנט - אין מנוע כלכלי שיאפשר את התהליך היקר והארוך של מחקר השוואתי "אובייקטיבי" בדיקת תופעות לוואי ורישום תרופה...
ולכן אנחנו נשארים לגבי רוב המזונות הללו עם ספקולציות
 
למעלה