אין כניסה לדתיים באוסטרובסקי

עומר247

New member
אין כניסה לדתיים באוסטרובסקי

תלמיד התיכון מתלונן: הנהלת בית הספר לא מאפשרת לתלמידים שמעוניינים בכך להתפלל ואף בתקופה האחרונה לא מקבלת תלמידים דתיים לתיכון
מישהו מכיר את הסיפור? זה יכול להיות?

לכתבה

ATAF151

New member
ההיפך הוא הנכון

יש כיתת עולים באוסטרובסקי, העולים האלו הם דתיים, ולטענת בית הספר והתלמידים (אני לא הייתי שם), התלמידים הדתיים עושים בעיות. למשל מנסים להחזיר בתשובה, מנסים לכפות חובת כיפה בשיעורי תנ"ך, לא נותנים לעבור במסדרון כשהם מתפללים וכדומה.

מה שמצחיק שהם מתרעמים מההוראה (אני לא יודע אם יש כזו) למנוע קבלת תלמידים דתיים נוספים לבית הספר, והרי ידוע הוא שבבתי הספר הדתיים מונעים מלא דתיים ללמוד שם והם עושים זאת בריש גלי.

ATAF151

New member
להלן דבריה של חנה בית הלחמי בפייסבוק שלה

חבורה של בני נוער, רובם עולים מצרפת שלומדים בתיכון חילוני כי יש בו כיתות עולים עם אולפן, עומדים בהפסקות להתפלל במסדרון וחוסמים את המעבר כך שתלמידים חילונים לא יוכלו לעבור בחופשיות, ובשאר הזמנים עושים מאמץ כן ונוגע ללב להחזירם בתשובה. אחר כך הם מתלוננים למיכאל בן ארי על כפייה חילונית.

עומר247

New member
נחכה לתגובת הנהלת בית הספר

כל צד מתאר את זה מנקודת המבט שלו, נראה אם תהיה תגובה רישמית

איליה40

New member
אוי, באמת

כאשר במקומות אחרים התלמידים באים עם סכינים, מרביצים בהפסקות והופכים שולחנות בשיעורים, כאן מתלוננים על העולים מצרפת שמתפללים במסדרון. במקומות אחרים היו חולמים שאלו יהיו צרותיהם.

benk11

New member
ATAF שוב מדבר שטויות בלי להבין

אין חילוניים בבתי ספר דתיים? באמת?
אף אחד לא מונע כניסה של תלמידים חילוניים לבתי ספר ממ"ד
אבל ATAF כרגיל, לא נותן לעובדות לבלבל אותו כאשר ניתן להשמיץ דתיים

ATAF151

New member
האם מאפשרים

לחילוני להתנהג כחילוני בבית ספר דתי?
כלומר, לנסות לשכנע תלמידים דתיים להיות חילוניים, להציע לתלמידים לא ללכת להתפלל, להציע הסרת כיפות בשיעורים, לתת לאימו לבוא לקחת אותו מבית הספר בלבוש המקובל אצל חילוניות בקיץ וכמובן ללכת בעצמו בלבוש חילוני ללא כיפה, ציציות וכדומה.

benk11

New member
ATAF הטענה שלך שלא מאפשרים לחילוניים

ללמוד בבתי ספר דתיים
טענה מופרכת כמובן, למה אתה לא מתייחס לעובדות?
העיקר להמשיך את הקו שלך להשמיץ את הציבור הדתי באשר הם גם במחיר הפצת עובדות שגויות

ATAF151

New member
אכן כך

אולי מאפשרים לחילונים שעובדים עליהם כן ללמוד, כי מה לעשות הם הצליחו לעשות הצגה טובה.

אבל חילוני שפשוט רוצה להמשיך להתלבש ולהתנהג כחילוני, בלי הצגות, לא יכול ללמוד בבית ספר דתי.

אני חושש שהטענות שלך נובעות מבילבול עמוק

בית ספר ממלכתי דתי דומה למסעדה כשרה שמוכרת רק מזון כשר.
לעומתו בית הספר הממלכתי דומה למסעדה שאינה כשרה שמוכרת מזון כשר וגם שאינו כשר.

הסימטריה המזויפת שאתה מנסה להציג היא "כשם שבמסעדה שאינה כשרה יש גם אוכל כשר, במסעדה כשרה צריכים למכור גם אוכל טרף".

זוהי כמובן שטות גמורה.

ATAF151

New member
אכן אמורה להיות סימטריה חלקית

שילוב של אוכל כשר במסעדה לא כשרה לא גורם לשום נזק לחילונים, לעומת זאת גם חילונים לא רוצים שבניהם, נניח בגיל 15, יהיו חשופים להטפות לחזרה בתשובה. בגיל הזה האישיות עדיין לא מעוצבת.

מאחר ואיננו מכירים את העובדות

עדיף שלא להתיחס ספציפית למקרה הזה אבל כעקרון, מוזר בעיני שפתחו כיתת עולים לתלמידים דתיים בתיכון ממלכתי.

יחד עם זאת, זה אחד האתגרים של בית ספר ממלכתי, לשלב אוכלוסיות שונות ומגוונות.
לא הייתי רוצה שבבית הספר יהיו תלמידים שישפיעו על ילדי לצרוך אלכהול, פורנוגרפיה וסמים, לא הייתי רוצה שיהיו תלמידים שישפיעו עליהם לברוח מהכיתה לים וכיו"ב.

אלה האתגרים שיש בכל בית ספר ועל הצוות החינוכי להתמודד עם האתגרים האלה.

ATAF151

New member
אכן מוזר

לפי מה ששמעתי הסיבה היא שבבתי ספר דתיים לא מסכימים לפתוח כיתה כזו מהסיבה שהעולים החדשים לא לגמרי דתיים, הם הגיעו מבתים ששמרו על המסורת ומתהלכים עם כיפה כמו שהרבה משפחות בחול שומרים יותר על המסורת.

באולכוהול וסמים יש קונסנזוס שהוא רע ואוי ואבוי לילד שיטיף לשתיית אלכוהול או להזרקת סמים בבית הספר, לגבי חזרה בתשובה אין קונסנזוס, יש אנשים שמקבלים כבוד רב על פעילותם לחזרה בתשובה ולכן קשה יותר לבית ספר למנוע את זה. וכאשר בית ספר מנסה לצמצם את התופעה הנערים פונים בתלונות לחבר הכנסת בן ארי.

לא קונה את הסיפור הזה

בתיכון העירוני הדתי רועי קליין יש הרבה מאוד ילדים מבתים שאינם דתיים.
בבתי הספר הממלכתים דתיים בהם הילדים שלי למדו כמחצית מהתלמידים אינם מבתים דתיים.

(משום מה יש מיתוס אצל חלק מהאוכלוסיה שהחינוך טוב יותר אצל הדתיים המיתוס במיוחד רווח בשכבות סוציו אקונומיות נמוכות מה שגורר אוכלוסיות חלשות לא דתיות לחינוך הממ"ד)

ATAF151

New member
האוכלוסיות החלשות ההלו מתחזות לדתיות

נכון שיש אוכלוסיות חלשות ששולחות לחינוך הדתי, אבל כאשר הם שולחות את הילד הם מתחזות למשפחות דתיות ולא מספרות את האמת שהן רק מסורתיות.

benk11

New member
אף אחד לא מתחזה

האבות בריש גלי מגיעים לבתי הספר ללא כיפה והילדים מספרים על החוויות של הטיולים בשבת באוטו
גם בכיתה של ביתי חצי אינם דתיים כלל ולא מנסים להסתיר זאת

לך לבית ספר ביל"ו

ותראה בכניסה שלטים שמבקשים מההורים להגיע בלבוש נאות...
תגיע בקיץ ותראה איך הורים מגיעים לאסוף את התלמידים ותבין שאף אחד אינו מתחזה.

החינוך הממלכתי דתי פתוח לכולם, זאת הבעיה הקשה ביותר שלו, זאת הסיבה העיקרית שאנשים דתיים מחפשים מסגרות אחרות, כי הם רוצים מסגרת דתית לדתיים ולא מסגרת בה השיחה בהפסקה היא מה היה בארץ נהדרת בליל שבת.

ATAF151

New member
ואני רוצה מסגרת חילונית

ולא שיהיה מישהו שינצל את הבלבול של גיל ההתבגרות ואת הכריזמה שלו כדי לגרום לילד שלי להיות דתי ולחשוב שאני כופר.

קשה לי להאמין שאתה תמים

ויותר נראה לי שאתה פשוט עושה את עצמך. וכל שרשור נוסף שקשור ביחסי דתיים וחילוניים הופך ליותר הזוי מקודמו.

למעלה