נושא שיקר לי במיוחד

פ י ו ל ה

New member
זה קטע כזה + בובות ככלי טיפולי לפנים!

קטע כזה לאחרונה שאני כל פעם יוצאת לתקופת טירוף שאני שוכחת מי אני ומה אני, איזה יום היום ומה השעה...
אז עוד תקופה כזו הסתיימה לה ואני פה. שוב .מתנצלת על היעדרותי, שמחה על שובי, מתבאסת על שהפסדתי ומברכת את הנמצאים.

ולנושא השני:
מי שלא ידע חזרתי לגנים, הפעם כמטפלת (במסגרת ההכשרה בלימודים) ואיתי פרסי וכל חבריו בשק.
חברים, בובות התאטרון מצילות אותי בחדר הטיפול! וגם מחוצה לו!

החל מהחיוך שאני גורפת מהעובדת הסוציאלית כל פעם שאני עוברת עם השק על פני החדר שלה, דרך הילדים שמצליחים להתמודד עם כל מיני סיטואציות בעזרת התיווך של הבובות (לפני שבועיים למשל ילדונת שלי לא רצתה להכנס לגן וישבתי עם פרסי ואבא שלה, ולבסוף פרסי באינטראקציה כמעט ללא מילים, שכנע אותה להכנס).
ועד לגולת הכותרת- הקבוצה שלי..
חבורה של 4 ילדים בני 3.5-4, שדים קטנים ופעלתניים שמחכים בכיליון עיניים לספר לפרסי מה הם עשו באמנות, להוציא את החברים מהשק, להתנסות בעצמם, לכייף ולהתרגש בכל שבוע מחדש. אני יכולה להגיד לכם שאין לי מושג מה הייתי עושה בקבוצה בלי הכלי הזה. דוגרי. אבל באמת.

בשביל לא לחפור לכם, אני לא אכנס לתכנים אבל רק אומר שהייתי מאוד בחששות מהגיל הצעיר שלהם ושהבובות באמת מאפשרות עבודה ואני מתרגשת ושמחה לחלוק את החוויה הזו איתכם, כי יודעת שאין מי שיבין אותי יותר...
איך יצור פרוותי קטן, ישן ומרוט גורם לי להרגיש כמו קוסמת? נכון שאתם מבינים?

אנחנו הכי מבינים

אשמח לשמוע יותר על הקבוצה שלך. שתפי אותנו יותר.
אני מאוד שמחה לשמוע - כך לפעמים קורה לי עם פופי - בובת הקישור שלי. כשאחד הילדים מפריע ...
יאללה ספרי עוד - אוכלוסייה רגילה? וכ'ו.....

אם לא אנחנו אז מי

הכי מבינים אותך

יש לי כ"כ הרבה סיפורים על מצבים שבהם בובות ואומנות בכלל, תרמו תרומה אדירה לילדים בעלי מוגבלויות כאלה ואחרות וכמובן שאצל כלל הילדים (ואפילו מבוגרים)
ובמקרים רבים גם גרמו לשיפור, שינוי, תקשורת ופתיחות!
גם אני אשמח לשמוע עוד פרטים על הקבוצה ותהליכי העבודה איתם.
ופרסי...פרסי שבה גם את ליבי כך שאני ממש לא מופתע שהוא מצליח לעשות זאת אצל אחרים.
זה לך
וזה לפרסי

כל גנב חוזר למקום הפשע

גם אני, כמוך, חזרתי לעולמן של הבובות כפי שתוכלי לקרוא פה בהודעה חדשה.
אגב, מה שלום בילי המתוקה ואיך סדרתן את הסופה באזור הצפון???

נושא שיקר לי במיוחד

לא יודע כמה מכם כבר הספיקו לקרוא את ההודעה של פיולה (חמוטל)
לכן הוספתי אותה לשרשור זה.
כמו שכתבתי בתגובה להודעתה של חמוטל, חוויתי לא מעט חוויות מרטיטות ומרגשות שנגרמו בעקבות שימוש באומניות שונות!
ספרו ושתפו אותנו בחוויות דומות שלכם ובאופן כללי אשמח לשמוע את דעתכם בנושא הן כאומנים והן כבעלי ניסיון בתחום וגם כמשקיפים מהצד!!!
תודה מראש על היענותכם

פ י ו ל ה

New member
שיאהו!!

דודי איזה מהמם אתה שפתחת שרשור!
איזה כיף לשמוע את החוויות של כולכם... איזה כיף שהנושא של בובות ככלי טיפולי מקבל קצת צומי!
אתם ממש מוזמנים לשתף יותר. זה חשוב וטוב לשמוע.

לשאלתכם, הקבוצה שלי היא של ילדים בסיכון, זה אומר שהם מתמודדים בעיקר עם כל מיני סיטואציות חיים לא פשוטות ולפעמים קצת עיכובים התפתחותיים.
אני עובדת איתם בשילוב של בובות וטיפול באמנות כשהמטרה העיקרית היא לשפר ולפתח מיומנויות חברתיות ולפעמים עיבוד רגשי סביב זה, במידת האפשר עם קטנטנים שכאלו.
בנוסף, הרעיון הוא גם לתת להם במה ומקום להתבטא ולהרחיב להם את ההיכרות שלהם עם היכולות של עצמם ועם עולם הגירויים באופן כללי ולפתח את הכפתור של היצירתיות.

ישר כוח לכולכם על כל הפעילות המדהימה שלכם!

שבוע טוב!

תודה חמי ותודה לכל המגיבות עד כה

מקווה שיצטרפו להודעות שלכן בשרשור זה, עוד תגובות שישתפו ויחלקו איתנו את הסיפורים והחוויות שלהם בנושא

כמו שכתבתי בהודעה הראשית, גם לי יש הרבה סיפורים על סיטואציות דומות שבהן נעשה שימוש באמנויות שונות והשפעתן על הצופים ( "מיוחדים" ו"רגילים")
ואפילו עלי כשחקן שעמד מולם, מבטיח לשתף אתכם בכמה מהמקרים!
א ב ל אעשה זאת לקראת סוף השבוע כסיכום לשרשור זה ובתקווה שכאמור יתווספו עד אז הודעות של נוספים מחברי הפורום, הקוראים והגולשים בו.

איזה נושא מרתק וקרוב אל ליבי!

שלום לכם, דודי, פיולה וכל החברים היקרים!

אני עוסקת בבובות ועוד ב-11 שנים האחרונות ונהנית מכל רגע.
מהרגע הראשון שהחזקתי בובה ביד - היא קיבלה מיד מימד טיפולי.
למשל, טיפ הגמד, ה"חבוב" הראשון שבניתי מספוג - הרגיע בכי של בתי שהייתה בת שנתיים, והפסיק התקפי זעם של הבן המתוק שלי שנמצא על הספקטרום האוטיסטי.

ואחרי שלמדתי בובנאות ככלי טיפולי בביה"ס של דבורה,
עשיתי סטאז' של שנה בביה"ס האזורי בגוש עציון עם ילדים עם קשיים רגשיים.
זו הייתה שנה מדהימה!
המורים דיווחו על התקדמות אדירה אצל כל הילדים שלקחו חלק בחוג הטיפולי
והילדים - הגיעו ביום של החוג הזה גם אם היו חולים!
בחוג הזה יצרתי איתם בובות מסוגים שונים ומשונים והם הציגו הצגות חופשיות ועפ"י נושא.
התכנים שעלו עמוק מקירבם - ריגשו אותי בכל פעם מחדש ועזרו להם לשחרר המון.
(סתם דוגמא: ילדה להורים גרושים הציגה מריבה בין 2 בובות והראתה את עצמה בתווך, עושה צחוק מכל העסק).

לפני חמש שנים בערך, הזדמן לי להעביר חוג תיאטרון בובות במעון על"ה בירושלים (מזכיר לי קצת את המקום של אבישג), לילדים נכים עם פיגור, שרובם אפילו לא מסוגלים לחייך או לצחוק, כי כל השרירים שלהם משותקים.
יצרתי איתם קשר מדהים דרך הבובות.
כל שבוע הבובות שרו להם, לחשו להם סודות באוזן, ליטפו, רקדו עליהם וגרמו למי שמסוגל לצחוק או לחייך - לעשות זאת.
היה שם ילד משותק לחלוטין, מכף רגל ועד ראש, עיוור ואילם, ממש כמו צמח, שבכל פעם שנכנסתי עם הבובות - היה רועד כולו ובכל כוחותיו מוציא לשון, לסמן לי שהוא שומע והוא מבין.

זו הייתה חוייה מדהימה ומרטיטה, גם להם וגם לי, אבל גם מתישה מאד. כל פעם 3 שעות ברצף - הותירו אותי חסרת אנרגיה.
לכן היום אני ממשיכה להגיע אליהם בחופשות של החגים להצגות חד-פעמיות, בהן הם משמחים אותי עם חיוך, צחוק, נהמה או פרכוס...

טוב, לא אלאה אתכם עם מגילות באורך הגלות...
רק אוסיף לסיום ואספר, שבשנתיים האחרונות אני מעבירה הרבה סדנאות להכנת בובות במקומות שונים, בעיקר לנוער ולמבוגרים,
ואני כל פעם נהנית לראות את התהליך התרפויטי שעובר על כל אחד מהמשתתפים:
נשים שבטוחות שיש להן ידיים שמאליות - נקשרות בעבותות אהבה לדמויות המפתיעות שנולדות להן...
נערות מתבגרות וציניות - מתעדות בצילומים לפייסבוק כל שלב בתהליך, ולבסוף משחקות עם הבובות בחופשיות ובשמחה...
גברים - מתאהבים ביצירי כפיהם ומגלים את הצד האימהי שלהם...
וכולם, פשוט כולם - נהנים ומספרים לי על תחושת הכיף והפורקן שהכנת הבובות מזמנת להם!

אשרינו שזכינו לעסוק בתחום כזה מרתק!!!

יהבוליק

New member
היי היי לכם!

לא הייתי פה הרבה הרבה הרבה זמן, אבל הצצתי רגע ואני חייבת להגיב...
פיולה , אין לך שמץ של מושג כמה התגובות שלך והסיפורים שלך על העבודה עם ילדים בתחום הטיפולי מושות אותי - לעזוב הכל הכל ולרוץ מהר מר כבר לעשות את המסלול של בובותרפיה !
אני עמוק עמוק בלימודים (עיצוב תעשייתי , כיף עולם) אבל לכולם אני מספרת שאני אסיים ואחכ אני חוזרת לחולון להשלים את מה שעצרתי.
זה ממשמרגש כמה שבובות, שזה דבר ככ "לילדים" וככ "לבנות" נוגע בהרבה אנשים ומשחרר רבה מועקות ופותח אנשים.. אני רוצה להיות שם ולעשות את זה!

אמנם אני נעלמת לררבה זמן כי אני שקועה בלימודים מטורפים וכייפים ומשוגעים ! אבל תמיד תמיד בלב שלי הורום הזה והתחום הזה !
תודה לכולם שסיפרתם על החייות שלכם, זה מחזיר לי את השוונג ללמודים בבובנאות ותבתרפיב בבובות בכלל!

אסטלוויסטה!
יהב

אני רוצה לשתף אתכם....

הופעתי בהתנדבות בבי"ס של אוטיסטים. להזכירכם אני באה מהחינוך המיוחד ואף עבדתי עם אוכלוסייה זו סמסטר שלם
בתור סטודנטית - לפני הרבה שנים.
הילדים היו גדולים בהרבה יותר מגילאי 5-6 ....הופעתי , שיתפתי והם נהנו כן נכון שהם אוטיסטים אבל הרגשתי... וגם אני נהניתי.
מודה הדקות הראשונות היו לא קלות אבל אח"כ הכל זרם.
שבת של אור לכולם

אין כמו בובות. בכל גיל.

כל הכבוד שמצאת את המפתח להגיע לילדים ולצוות. זה ממש לא מובן מאליו.
הכיף הגדול בגיל הרך היא ההתמסרות שלהם ל"מציאות" של הבובות והמשחק האמיתי ללא גבולות... מאחלת לך שתמשיכי לגלות עוד ועוד הנאות ודרכים יצירתיות לעבוד איתם.
אני רוצה לספר על כיוון אחר, לא מובן מאליו בכלל, כי בדר"כ אומרים שבגיל הזה כבר לא מעוניינים בבובות... אבל משהו מדהים קורה שם וגם אני הופתעתי לגלות שוב את הכח של הבובות.
בחודשיים האחרונים אני עובדת בפרוייקט טיפולי תיאטרוני בדרום עם בני נוער (14-15!), תיאטרון ובובות יחד עם עוד מנחים ועם מנחה שותף (גדי ויסמן הנדיר). על אף התנגדויות אין קץ להפעלת בובות, הצלחנו ליצור עם הקבוצה 2 בובות ענק שישחקו בסרטונים שהנוער ישתתף בו ויצלם בעצמו.
הבובות כרגע בבנייה וההתרגשות בקבוצה גדולה (וגם שלנו).

עבדתי עם כל מיני אוכלוסיות בנגיעה של בובות ככלי טיפולי תקשורתי ותמיד היה להן כוח ביצירה שלהן ובהפעלה על חברי הקבוצה.
מבחינתי, הבובות מחוללות שינויים מדהימים בקבוצה שמתנסה איתן ומאפשרות שלל אפשרויות תקשורת ותנועה ואין ספק שהן חלק בלתי נפרד מהתרפיה.

גם אני מזדהה ויכולה

לספר על הרבה חוויות מרגשות.
הרי אני כבר למעלה מ-20 שנה בתחום!
בשנה האחרונה אני חוזרת ומופיעה בבי"ס אופקים, בחיפה.
זה התחיל בהתנדבות
והמשיך בתשלום.
זה בי"ס לחינוך מיוחד לגילאי 3-21.
בגיל 21 הם נותרים ללא מסגרת...אבל, לא זה העניין!
הצוות אומר שההצגות שלי מפעילות ומרגשות אותם יותר מכל פעילות אחרת
והם "חורשים" לי על הרפרטואר.....

אני כבר מכירה חלק מהם בשם,
ומי מהם שמסוגל זוכר את שמי וקורא לי
או ניגש אלי כשאני נכנסת.
אני מחבקת ומלטפת כל אחד - עם הבובות ובעצמי.
צוחקת ומצחיקה, שרה ומציגה, שואלת ועונה ומתייחסת לכל אחד-
בין אם הם יכולים להשתתף או רק נמצאים שם....
יש שם כל כך הרבה דרגות ורמות של יכולת
ו...של קושי וכאב....
כשאני יוצאת משם אני דומעת
ומברכת את עצמי ומשפחתי- שמתמודדת עם הרבה קשיים,
אבל לא כאלה...
אני אומרת ( בכאב גדול)
שמרוכזות שם כל כך הרבה טעויות של הטבע.....
ושהמעט שאני יכולה לעשות זה להגיע לשם עם הבובות!
הבובות הקוסמות והמופלאות שלנו!

למעלה