קצת על תרבת דיבור...

mother cat

New member
קצת על תרבת דיבור...

חבר'ה - בשבועות האחרונים אני נתקלת יותר ויותר בשרשורים שגולשים לפסים לא נעימים. אני נתקלת בהערות פוגעניות; בהתעלמות מהשאלה הנשאלת; ובהתכסחויות בין גולשים. שום דבר לא היה מספיק בוטא בשביל שאמחוק הודעות; אבל אני מודה שהתפתיתי - כי מאד לא נעים לי לקרא חלק מההודעות.

אני רוצה להזכיר לכם למה אנחנו פה - אנחנו פה כי כולנו חיים במשפחה או מערכת יחסים לא פשוטה. כולנו חווים מורכבויות וקשיים שחלקם אולי קיימים גם במשפחה 'רגילה' וחלקם יחודיים למשפחות המורכבות ולפרקי הב' למינהם. הפורום נועד לשמש מקום לכולנו לשתף בחוייות; בבעיות; במצוקות שעולים בחיי היומיום שלנו. מקום לשתף; להתיעץ; להתמך; ללמוד אחד מהשני. קשה לי מאד להאמין שאפשר להיות פתוחים וכנים ובאמת ללמוד אחד מהשני כשיש סיכוי שמשהו יתפס למילה כלשהי שלא מוצאת חן בעיניו ויענה בצורה בוטא - בלי להתיחס אפילו לשאלה הנשאלת.|

אני רוצה להדגיש שאני בעד ישירות. אני בעד 'לשים מראה' אחד לשני ולהגיד דברים שלפעמים קשה לשמוע - הרבה פעמים קל יותר לשמוע דברים קשים במקום הוירטואלי הזה מאשר מאנשים שקרובים לנו. אני ממש לא רוצה לסתום פיות ולגרום לכולנו ללכת על קליפות ביצים בתשובותינו. אבל תרבות הדיבור חשובה לי ואני רוצה שלכולנו יהיה נעים פה. אז בבקשה; בואו נהיה קצת יותר נחמדים אחד לשני ונענה תשובות עניניות ולא סתם לא נעימות.

מקווה שהחגים עברו על כולכם בשלווה ושאגרתם אנרגיה לחזרה לשגרה!

אמא חתולה (שמרגישה קצת כמו אמא נוזפת כרגע...)

למעלה