קראתם
נראה לי שכן...אז...

פ י ו ל ה

New member
וואו דודי, כל כך חשוב

כתבה שמדברת על נושא כואב שאנחנו מכירים כבר זמן רב ונידון בפורום פעמים, אבל הכתבה הזו מתארת את הדברים ומכמתת אותם במספרים ואז אפשר באמת להיווכח כמה המצב חמור.
יש לי שאלה, מספר פעמים הזכירו שם הצגות ילדים ותוכניות טלוויזיה באותה נשימה. האם כבר אין התייחסות נפרדת לשחקני תיאטרון ולעולם התיאטרון? האם הצגות ילדים הם רק במה נוספת לכוכבי הטלוויזיה? האם ילדים מחפשים הצגות תאטרון שמופיעים בהם כוכבי הטלוויזיה שהם מכירים? בכל זאת, יובל המבולבל ותקנו אותי אם אני טועה, עשה את ההצלחה הגדולה שלו על המסך ולא בתאטרון, לא? וזה מביא אותי לשאלה הקשה והכללית יותר, האם הטלוויזיה לוקחת או פוגעת באמת במקומו של התיאטרון בעולם הילדים? או שאולי דווקא בגלל שהם רגילים לראות הכל על מסכים אז הופעה במציאות מרגשת אותם פי כמה?

ובהתאם את העלית שאלות חשובות

נכונות ו -חשובות ליתר דיוק!
מה שמחזק את דעתנו המשותפת על חשיבות הדברים היא כמות הגולשים שקראו את ההודעה,
רק חבל לי מתוך כ 50 קוראים, רק את מצאת לנכון להגיב

לא שאת חלילה לא מספיק טובה עבורי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
שיהיה ברור, כן?!
ואין ספק שנגעת בנקודות לפחות כמו 10 חברי פורום!
ובכל זאת אני מוצא שתגובות ודעות רבות ונקודות מבט שונות, תורמות לדיון הרבה יותר מעמיק ומגוון.
בגלל חשיבות הנושא והשאלות שלך ובשל העייפות שנחה עלי לאחר יום ארוך מדי לטעמי, אני אקפיץ, אנעץ אותה ואשמור לי את הזכות לענות עליה בערנות וברצינות המתאימה,
מה שיאפשר גם לאחרים הזדמנות שניה להגיב...

דודי, זה לא שחמישים קראו, זה שאני קראתי כמה

פעמים, ועדיין לא הגבתי, לא רק בגלל חוסר זמן, אלא גם כי לא החלטתי מה צריכה להיות תגובתי. אז הנה, הגיע הזמן, וזה באמת יותר נחמד כשמגיבים...
אני חושבת שיש הבדל גדול בינינו- הבובנאים ה"קטנים" לבין ה"כוכבים".(בעצם אדבר רק על עצמי ולא על כל השאר) אני מציגה ומספרת רק לקהל קטן - עד 100 צופים ולא יותר. ההצגות שלי אינטימיות ושקטות, וגם אם ישלמו לי אלפי שקלים להצגה,(באופן תאורטי, נגיד...) לא אסכים להופיע בקניון כלשהו. אני לא מחבבת את תרבות הצריכה ןהצריחה, וזה מה שקורה בחלק גדול מההופעות האלה. הקניונים מושכים צרכנים שבאים עם ילדיהם למופע חינם ואטרקטיבי, אבל רועש, צעקני והמוני. אחר כך מסתובבים קצת בקניון, וכיוון שכבר נמצאים שם, אז נקנה עוד צעצוע/ בגד/ ממתק/ מכשיר מיותר.
וגם, לידיעתכם, מעולם(!) לא לקחתי אף אחד משבעת ילדי לאיזשהי הופעה בקניון. וגם לא להופעות באולמות של ה"כוכבים הגדולים"- הצגות ילדים- כן. אבל לא שום מופע עם כוכב נוצץ ומפורסם ככל שיהיה.
יש כאלה שיחשבו שאני מתנשאת או מתבדלת, אבל לא, אני פשוט מחפשת ומבקשת פשטות, איכות שלווה ויופי עבור ילדי, משפחתי , וגם הקהל שני מופיעה עבורו.
שבת שלום, יקיריי. אם יהיה לי זמן, אשתף אתכם אחר כך בחוויות שלי מאתמול, ביום של הצגות בבית הספר של שנות ילדותי.

ורד, את היית גם ה19 שנוספו מאז

לא יותר פשוט לשמור לך את זה על ה
במקום להיכנס לפורום שוב ושוב במיוחד בשביל זה?!
חחחחחחחחחחחחחחח
בגלל שאני יודע שאת עדיין (כשהדגש הוא על עדיין) לא ממש חזקה במחשבים ורזי הטכנולוגיה אז אני אסביר לך שרק הפעם הראשונה שאת צופה בהודעה נספרת ונחשבת מאחר והמערכת מזהה ולא מחשיבה צפיות נוספות של אותו הגולש באותה הודעה.
לגבי השאר, בהודעה הבאה שלי בסוף השרשור...

קראתם
נראה לי שכן...אז...

תגיבו

העין אומרת שעד כה כ 50 גולשים קראו את ההודעה...
רק 1 בחרה להגיב

אבל הוסיפה והעלתה שאלות חשובות ואני מזמין אתכם לקרוא את ההודעה שלה ובעיקר להוסיף תגובות ושאלות שיפתחו דיון בנושא החשוב הזה שגם אם הוא לא עוסק ישירות בנו כבובנאים, יש לו השלכות וקשר הדוק אלינו כאומנים, כבני אדם ואפילו כהורים בארץ הזו
ובמה שמתרחש בה

תודה מראש על היענותכם
דודי

וואוו זה כלכך נכון

דודי אתה לא מאמין מה קרא לי השבוע
הציעו לי מעיריית ירושלים לעשות סדנאות של בובות גרב
אתה יודע כמה הציעו לשלם לי על בסדנא זה מביך לכן אני מעלה את זה צריך ממש למחות על דברים כאלו שאחרים לא יפלו בפח
אוקי כמה?
50 שח לסדנא כולל חומרים כולל הכל
פשוט עבדים של המדינה

מסכימה עם ורד, כ"כ צודקת.

הרבה פעמים מעדיפה לבוא לחולון או לירושלים ולצפות בהצגה עם הילדים.....
שבת שלום.
נ.ב
כבר קראתי את הכתבה בזמנו אבל לא התחברתי אליה בכלל....

במחילה מכבודכן, אפשר לבקש משהו?

ורד, בובותילי, חגית ובעיקר פיולה שמחכה די הרבה זמן
אני יודע שהבטחתי להגיב במהלך השבת אלא שקפצה אלי ועלי איזו אלרגיה והתעוררתי הבוקר מצונן, עם חום ועיניים מגרדות ודולפות (לא דלקת!!!)
כך שאת כל היום "ביליתי" במיטה ובהמוווון שינה

זו גם הסיבה שאני ער עכשיו ולמרות זאת אם תשימו לב בהבדלים בין השעות שבהן הועלו חמשת ההודעות שלי היום, תבינו שהייתי חייב לקחת הפסקה בין לבין.
דווקא בגלל שהנושא מאוד חשוב לי ולדעתי לכולנו, אני מאוד רוצה להגיב בפירוט לכל הדברים שנכתבו ויש לי לא מעט להגיד בנושא באופן כללי ואף להראות את נקודות ההשקה לעולמנו, כך שגם חגית ואחרים ימצאו את הקישור ואת הכוונה שלי כשפרסמתי את ההודעה והכתבה, אני נאלץ לבקש מכן לתת לי דחייה על מנת שאוכל לעשות זאת בעוד כמה ימים
תודה מראש על ההבנה

אחד לכל אחת

בהחלט חומר למחשבה.....

ואני חושבת....
את הכתבה העלת בדיוק יום אחרי שהיתה לי שיחה עם חברה (ראית בפייסבוק) על הנושא
יש הרבה אנשים שרואים רק את התוצאה הסופית של מי שהצליח וחשוב שידעו מה קורה בדרך גם למצליחים וגם לאלה שלא.
אז סליחה שלא הגבתי
תודה ששיתפת אני פשוט חושבת כמוך....

קודם כל, תגובות למגיבות

חיכיתן מספיק זמן ובסבלנות ראויה לציון

אז כמובן שנתחיל בדברים שכתבן

פיולה - כן, הכתבה מתארת מציאות שנוגעת גם בנו, למרות שאולי לא כולם הבחינו בזה ואכן נגענו בנושא מכל מיני כיוונים במהלך השנים.
כבר מזמן היטשטש הגבול בין שחקנים לכוכבי
וזה אגב, לא תמיד בהכרח רע, יש כאלה שבהחלט ראויים לכך!
אם מישהו מספיק מוכשר כדי להיות כוכב טלוויזיה ובעת ובעונה אחת לגלם בכבוד תפקיד ראשי על הבמות ובתיאטראות הרפרטוארים - מה טוב ונות רק ל"התקנא" בו!!!
מצד שני כמובן שבחירת "סלב" רק מעצם היותו כזה ולא בשל הכישורים והיכולות שלו, בהחלט מקוממת, מכעיסה ובעיקר לא מקצועית.
הכתבה עוסקת בכוכבי ילדים שהתפרסמו דרך די וי די, תוכניות טלוויזיה וגם וגם, כמעט לכל אחד מהם יש הצגות שמוצגות באולמות גדולים ברחבי הארץ, במה שנקרא קופות פתוחות
ובמקביל מופיעים בהופעות מכורות מראש על במות בחגיגות עירוניות וארציות כגון יום העצמאות, חגיגות קיץ וכדומה, קניונים, לונה פארק, סופרלנד ועוד אתרים כדומה ובהופעות סגורות לחברות, ועדי עובדים, עיריות ועוד.
ישנם כאלה שגם משתתפים כשחקנים בהצגות ע"פ סיפורים מוכרים, כמו בתיאטרון שעבדתי בו...
כך או כך ולצערנו הרב, היום הבחירה של רוב הילדים היא קודם כל לכוכב התורן מהדי וי די האחרון, מהתוכניות או מאחד מערוצי הטלוויזיה הרבים שקיימים

לצערנו היותר גדול, רוב ההורים משתפים פעולה עם זה ועצוב עוד יותר שרבים מהמזמינים ומקבלי ההחלטות משתפים עם זה פעולה

מי שמכיר אותי יודע שתמיד הדגשתי שאין בעיני כל רע בבידור לשמו, כל עוד הוא נעשה בהשקעה, במחשבה ובעיקר באהבה ושאני חושב ומאמין שיש מקום לכל דבר וסוג של הצגות ומופעים, א - ב - ל
לא כשזה בא אחד על חשבון השני ובעיקר שהאחד כמעט בולע את השני ולא משאיר לו מספיק מקום מרווח.

ורד - כתמיד נעים ומעניין לקרוא את הדברים דרך נקודת המבט הייחודית והאחרת שלך!
אנחנו בהחלט מסכימים שיש כמה הבדלים בנינו לבין ה"כוכבים" ( ולא סתם בחרתי בכותרת להודעה הראשית...הן מתוך הכרות קרובה עם לא מעט כאלה והן ממה שעולה בכתבה)
החל במידת הביקוש, דרך התכנים ומה שהם בעצם אמורים לספק וכלה בהבדלים הכספיים והכלכליים...
אומנם חלק גדול מכוכבי הילדים המוזכרים בכתבה ובכלל מופיעים בין השאר בקניונים, אבל זהו רק נתח קטן בעוגת ההופעות שלהם, בעיקר של המפורסמים והמצליחים יותר
ואומנם לא נושא ההופעות בקניונים הוא זה שגרם לי להעלות את הכתבה ויחד עם זאת אם כבר העלית את הנושא, אני זורם איתך!
צודקת
מתוך הכרות קצרה איתך ועם סגנון העבודה וההצגות שלך, אין בכלל ספק שהן לא מתאימות ומיועדות להופעה במקומות כאלה שאינם מספקים את האינטימיות ושאר הצרכים הנדרשים לך ואני לגמרי איתך במחשבה ששום סכום לא שווה להתפשר על כך! (גם אם אני יודע ומבין לליבם של אלה שיודעים זאת כמונו אבל לא יכולים להרשות לעצמם לוותר על ההכנסה הזו) ולגבי כמויות הקהל - להצגות, ת' בובות ושאר סוגי המופעים שאינם כוללים
מגיעות כמויות הרבה הרבה יותר קטנות!
לא פעם כבר הצעתי לרכזי\זות בקניונים שונים שביקשו להתייעץ איתי להקצות אחת מהחנויות שעומדות ריקות ממילא בכל קניון או לפחות להכשיר פינה מרוחקת שתאפשר להם להקנות לילדים ולקהל חוויה הרבה יותר מהנה ובוודאי הרבה יותר איכותית, תרבותית ובעיקר שקטה משאר ההמולה בקניון ושגם תאפשר להצגות שנמנעות מראש מלהופיע שם להגיע גם אליהם.
לפני שנים רבות, ממש עם פתיחתו של גן העיר, קבלתי מההנהלה חנות פינתית שאותה הפכתי לתיאטרון קטן בעזרת חברי ושותפי להצגות שהעליתי באותה תקופה,
שם גם התקיימו ההצגות הראשונות של "מקס ומוריץ" שאיתה רצתי אח"כ במשך חמש שנים ומאות הצגות בכל רחבי הארץ.
נחזור לעניין ההופעה בקניונים...
הצגה או מופע שמיועדים להופעה בקניונים, כמו גם בבמות פתוחות,אמפי תיאטרון, פארקים וכדומה - חייבות להיות מותאמות מראש, לפני שלבי הכתיבה וההפקה, לתנאים הבימתיים, החיצוניים, לכמויות הקהל וכמובן למה שמאים ויכול לעבור בהופעה בקנה מידה שכזה.
כך כמובן ניתן גם ליצור הצגת בובות שתתאים להופעות שכאלה ובה בעת תהיה מכובדת ואיכותית, למי שרוצה וזה מתאים לו, כמובן!
מגיל צעיר ועד לאחרונה היו לי התנסויות רבות כשחקן בהופעות מול אלפי אנשים בבמות פתוחות ענקיות, באמפי תיאטרון, בריכות, גני חיות, יערות, פארקים
ואפילו בדולפינריום ובמאירלנד בכולבו שלום ז"ל ואני יכול לספר לך שחלקן היו סיוט וגיהינום עלי אדמות וחלקן מדהימות, מלאות וממלאות באנרגיות שלא ניתן להסביר.
מעבר לזה העליתי בעבר מופצגה (מופע +הצגה) בשם: "קרקס התלאות של פריץ ושפיץ" שנכתב במיוחד להופעות כאלה וזה היה תענוג גדול!!!

יש כאלה שאוהבים להופיע בזאפה, כאלה שבזאפה אבל גם בקיסריה ויש כאלה שגם וגם,
אני נמנה על הגם וגם, מה זה חשוב, העיקר שיהיה לכולנו קהל

שמח שגם את חושבת שהרבה יותר נעים כשיש עם מי לדבר וכמו שאת רואה, רק נתת לי הזדמנות ואני לא מפסיק

בובותילי - למרות שהסכום שהוצע לך הוא פשוט שערורייה גדולה, הכיוון לא מפתיע, שמעתי ואני יודע בעצמי על מקרים דומים (למרות ששוב, במקרה שלך מדובר באמת בהצעה מגוחכת ומעליבה במיוחד). לא פעם טענתי שגם לאומנים יש חלק גדול בכך שנענו להצעות במחירי הפסד ובכך גרמו לא רק להורדת ערך המחירים אלא גם להזניית המקצוע והורדת ערכו אצל המזמינים שבשל כך מרשים לעצמם לדרוש מחירים כאלה גם מאחרים.
לכן, חשוב שלצד הערנות למצב השוק הכללי בארץ, נדע תמיד להעריך את עצמנו כראוי, לדעת מה אנחנו שווים וגם לדרוש שכר בהתאם לכך!

חגית - קודם כל שמח שקראת ועוד יותר שהגבת, גם אם לא התחברת!
אני מניח שהשאלות שהועלו והתשובות שלי יעזרו לך קצת יותר לראות את ההקשר לעולמנו ויעזרו לך להתחבר קצת יותר בעקבות הדיון שנוצר.

ענבלון - בטח שראיתי בפייס! שמחתי והודיתי על השיתוף! אפילו הוספתי כמה מילים למשותפת, אפילו שאני לא מכיר אותה

נכון, רבים לא מודעים לאמת הלא נעימה ומשוכנעים שהדרך לצמרת מחייבת רק כישרון...
אנחנו תמימי דעים שחשוב שגם סיפורם וקולם של אלה שלא הגיעו לשם, למרות יכולותיהם וכישרונם, ישמע!

חבובית - גם את לגמרי צודקת!!! אבל אם לא היית כותבת את זה אז איך הייתי יכול לדעת שחוסר תגובתך הוא התגובה ולא שלא קראת או שקראת וסתם לא הגבת, אה?!

מה שאומר שגם אם חוסר תגובתכם היא התגובה\ שקראתם אך טרם הספיקותם להגיב\ שלא תכננתם לענות הדיון הזה עורר בכם מחשבות, תהיות ושאלות
אתם יותר ממוזמנים לשתף אותנו

מה אני חושב? מה דעתי? ולמה שיתפתי את הכתבה הזו?
אני מניח שחלק מהתשובות לשאלות האלה תמצאו בתגובות שלי בהודעה הזו.
את כל השאר בהודעה נפרדת וחדשה בסוף השבוע, כך שאם תגיבו גם תענו.

למעלה