בעקבות רשימת התחלואים של highrise

בעקבות רשימת התחלואים של highrise

על מחלה אחת אפשר לעשות איקס, לפחות באופן חלקי - עישון במקומות ציבוריים. ח"ח לשר הבריאות(!) בנימין נתניהו.

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4223530,00.html

אני מקווה שהאכיפה תהיה סבירה ושבהמשך יתווספו לרשימה השחורה גם גני משחקים ואיצטדיונים.

דןמור

New member
החוקים לא שווים כלום בלי אכיפה

והניסיון כרגע מלמד שהמחוקקים אוהבים לחוקק חוקים כי אולי זה נראה טוב בעיתונים, אבל אף אחד לא אוכף אותם ולכן זה לא שווה כלום.

מספר הברים שאוכפים בהם כיום את החוק הוא אפסי.
בעייני הכישלון הגדול הוא שלא הצליחו להעביר את הצו גם בנוגע לאיצטדיונים. לכל הפחות היה צריך לחייב כל אצטדיון בקביעת יציע אחד ללא עישון (במקום מרכזי) כדי שתהייה אופציה למי שרוצה להביא ילדים (או סתם לא לסבול בעצמו) ולא רוצה שיחזרו בריח מאפרה בתום המשחק.

Ynhockey

New member
לא רק עניין של אכיפה

נכון שזה לא יבטל את התופעה, אבל החוקים הקודמים נגד האישון קבעו איזשהו עיקרון והעלו את המודעות לנושא. אם לפניהם הייתי מתבייש לבקש ממישהו לידי להפסיק לעשן (במקום שזה אסור מלכתחילה), אז היום לא. אני בטוח שזה אותו דבר לרבים אחרים, וכמה שיותר חוקים כאלה, כך יותר טוב.

וזה גם נכון לגבי כל תחום: חוק מבורך חייב להתלוות לאכיפה הדוקה, אבל חוסר אכיפה לא גורמת לו להיות פחות מבורך.

highrise

New member
זה לא היה ברשימה שלי

אבל כמי שלא מעשן ומאד מפריע לי הריח של הסיגריות, מברך על החוקים האלו ומסכים שצריך עכשיו להתמקד באכיפה.
אני רואה שבבנייני ציבור ומשרדים רבים דווקא אוכפים את זה פשוט כי זה מפריע למספיק אנשים ויש מרפסות עישון
זה גם תירוץ נוח לקחת הפסקות "לצאת לעשן" (אפלייה נגד לא מעשנים!).
אני קורא ללא-מעשנים להכריז גם על "יציאה להפסקה לנשום אויר".

למעלה