ושאלות התנהגות אחרי ניתוח

בלושית

New member
ושאלות התנהגות אחרי ניתוח

בוקר טוב ושבוע נפלא לכולם,

ביום רביעי האחרון עברתי ניתוח טבעת בבי"ח אסותא רמת החי"ל אצל ד"ר אבינוח.
אני עדיין ב
מהמהירות שזה השתלשלו ההתרחשויות אבל תודה לאל, אני אחרי ובסדר.

יש לי כמה שאלות:
1. מיום חמישי ועד אתמול שתיתי בעיקר צלולים, מרק צח וג'לי.
היום בבוקר אכלתי מעדן חלב מהול במים. אני יכולה להתחיל לשתות מוצרי חלב ניגרים ומיצי פירות ירקות?
2. בד"כ אני מעשנת 10 סיגריות ומאז הניתוח עישנתי רק סיגריה אחת ולא ממש בא לי. אבל אם אני יעשן אחת ביום זה יכול לעשות נזק?
3. האם אני יכולה לאכול במרווחים של פחות מ-2-3 שעות? כי בבוקר שתיתי קפה ואחרי חצי שעה התחשק לי לאכול את המעדן, אני י רעבה..

ד"ר אבינוח ביקש ממני להוריד היום בערב את הסיכות אבל משיטוט בפורום הבנתי שעדיף לחכות עוד יומיומיים, נכון? למרות שאני אלך היום למרפאת אחיות כדי שיסתכלו על הצלקות כי יש כמה סיכות סוררות שמאיימות לצאת כבר :)

שבוע טוב

קוביd1

New member
בלושית שבוע נהדר

שמח לשמוע שעברת את הניתוח והכל עבר בשלום.
במידה ויהיו לך כאבים תשתשמשי במשכחי כאבים ,לא כדאי לסבול
אם את מרגישה בסדר אין כל מניעה לשתות מוצרי חלב ומיצי פירות הכל בזהירות ובשלוקים קטנים
אפשר לאכול במרווחים של פחות מ2-3 לא צריך לעמוד עם סטופר .
עישון סיגריה אחת ביום לא יכול לגרום נזק לטבעת או לניתוח
זה הכייף שלך תעשני ....
בקשר לסיכות עדיף שתלכי למרפאה שהאחיות יסתכלו על הצלקות ,יש להן את הניסיון להחליט מתי להוציא אותן
בהצלחה בפרויקט של הירידה במשקל
לכל שאלה אנחנו פה

קובי

אופירA

New member
מנהל
בטח, בטח, תשתי חלב, יוגורט, מיצי פירות וירקות

מהיום השלישי מותר לשתות חלב ומשקאות יוגורט ומעדנים דלילים. כלומר משישי בערב כבר יכולת לשתות חלב.
תשתי מתי שאת רוצה. לא עושים עכשיו שום חשבון של 2-3 שעות. רעב או בא לי - שותה. זהו.

סיגריות - מה את רוצה שאני אגיד לך? כל סיגריה הרי מזיקה. אם לא לך, אז לי (אם את בסביבה שלי, אפילו במרחב פתוח. אני נורא סובלת מהריח של הסיגריות. כל הזמן רצה ממקום למקום כדי לברוח מהריח של אלו שעומדים ליד תחנת האוטובוס, או אלו שהולכים לפני).

קראת נכון לגבי הסיכות. אנשים לא יודעים כמה תודה הם צריכים להגיד לי על ההמלצה הזו. רק אלו שלא שמעו לה יודעים כמה הם היו אמורים להגיד לי תודה אם הם היו שומעים לה...

בלושית

New member
תודה לכם על התמיכה

בקשר לסיכות - זה נורמלי שמסביב לצלקות יש "כחולים" "צהובים" וכו'?

קבעתי להוריד את הסיכות היום בערב - נותחתי ביום ד בערב, אני חושבת שזה כבר 5 ימים, לא?

אופירA

New member
מנהל
היום זה כבר 5 ימים

תבקשי שוב מהאחות להגיד לך את דעתה איך נראים החתכים ואם אפשר כבר להוריד, ואם יש צלקת אחת שהיא חושבת שכדאי לחכות עוד יום/יומיים - עדיף הטרטור ולא לקחת סיכון.

אני חושבת שהכחולים והצהובים בסדר. בפרט אם אין כאבים. אבל תשאלי את האחות. הן מומחיות לחתכים.

קוביd1

New member
בלושית

הורדת הסיכות לפי מה שהאחיות יגידו לך, עזבי את הספירה של הימים ,אני מבין שאת כבר מתה להוריד את הסיכות שיביאו לך הקלה .
הכחולים צהובים זה שטפי דם קטנים לא להתרגש.

קובי

בלושית

New member
עצירות

הי,

נותחתי לפני שבוע ואני סובלת מעצירות - שלא לומר תת פעילות

עשיתי חיפוש פה בפורום וקראתי עיצות טובות ומועילות לגבי שמן זית ומיצוי שזיפים ו עגבניה...
אבל משהו לא ברור לי? מותר לאכול עגבניה מגורדת אחרי ניתוח טבעת? האם להרבות באכילת סיבים תזונתיים או לא....

קובי ואופירה - שוב תודה רבה על עצת הסיכות - הייתי אתמול אצל האחות והיא שביחה אותי שחיכיתי ולא הורדתי אצל הד"ר לאחר 3 ימים.

מגי63

New member
בלושית, היי. בשעה טובה, את אחרי...

לדעתי, העצירות קורית בגלל השינוי הדראסטי בתזונה.
מה שכן, תרבי בשתיה, תבקשי מרופאת המשפחה מרשם ל"פגלקס" או "נורמלקס".(יש הפרש של 40 ש"ח אם תקני באופן פרטי, לעומת תרופת מרשם) מניסיון - זה עובד יפה.
אין בעיה לאכול סיבים בכמות קטנה (במיוחד בשבוע הזה, שהוא על נוזלים בעיקר), וזה בעצה של רופא המתמחה בתחום... רק תדאגי לשתות המון, כי אחרת זה מחמיר...
יש במאמרים טיפים בנושא עצירות, אופירה העלתה פעם, אני נעזרתי בו יותר מפעם אחת, אבל מיום שאני שותה את הפגלקס, אין לי בעיות. טפו טפו טפו...

קחי בחשבון שהפגלקס מתחיל לעבוד יום אחרי שהתחלת, אז אל ייאוש.
בהצלחה. מגי.

רוייקו

New member
הורדת סיכות

הזמן המיטבי להורדת הסיכות אינו אחיד לכולם ותלוי באיכות העור, הלחץ התוך בטני (איזור השמנה בטני?), מהירות ריפוי ועוד ועוד..
אם הריפוי לקוי לא ישנה כל כך אם מדובר בשבוע או בשבוע וחצי - שבועיים. גם ימים מהניתוח ניתן להוריד סיכות, בתנאי שמנותח/ת מרפאים חתכים מהר.

אופירA

New member
מנהל
למה אסור לאכול עגבניה מגורדת אחרי טבעת?

קודם כל, עגבניה זה לא סיבים תזונתיים. זה עגבניה.
ומותר לאכול אותה כבר בשלב זה של הכלכלה הרכה!

דבר שני - למה לא לאכול סיבים תזונתיים אחרי חודש התזונה המיוחדת שלאחר הניתוח?
מה קרה? יש איזה חיוב להפוך למוגבלים ואנורקטיים? למה לא לאכול נורמלי אחרי טבעת?
כל שמן באשר הוא, מצווה שיאכל הרבה סיבים תזונתיים. כל עוד הוא לא עשה ניתוח שאסור לו לאכול זאת - שירקוד משמחה (גם זה מרזה) ויאכל הרבה סיבים תזונתיים.

לא ברור לי - מי אומר לא לאכול עגבניה אחרי טבעת, וסיבים תזונתיים?

בלושית

New member
מתי אפשר לחזור לפעילות גופנית

אני רוצה לחזור להליכות שזנחתי לפני כמה חודשים טובים.
אני שבוע ויום אחרי הניתוח, הורדתי סיכות, מרגישה טוב (מלבד עצירות נוראית:()

האם אפשרי?

קוביd1

New member
הליכות

אין שום מניעה לחזור להליכות ,באם את מרגישה טוב ,עצירות נוראית לא צריכה להשפיע על פעילות גופנית של הליכות

קובי

למעלה