תאריכי גיוס מתנדבים

Run for a Fall

New member
תאריכי גיוס מתנדבים

שלום לכולם,

להלן תאריכי גיוס מתנדבים הבאים:

27.02.14

08.05.14

28.08.14

23.10.14

המידע עודכן גם ב"הודעות מנהלתיות" שבראשית הפורום.

ידיעתכם ושימושכם.

המון בהצלחה לכולם!

נצלש שאלה לי אליכם..

מצטערת מראש אם אני נשמעת תקליט שבור. אבל אני הייתי מיועדת להיות מוחזרת שירות והיום התקשרו להודיע לי שלא עברתי את כל התהליכים.. והציעו לי שיעבירו את התיק שלי למדור מתנדבים. אני בכל אופן אמורה להחזיר להם תשובה (השתחררתי לפני שנה וחצי, אני קצת צכה לעשות סדר בראש)... ורציתי רק לדעת איך עובד התהליך התנדבות למוחזרי שירות? יכולים לא לאשר לי התנדבות,? וכמה זמן זה לוקח בממוצע?

Run for a Fall

New member
אהלן

תרגישי חופשי לשאול

לא ברור לי מה זאת אומרת "הציעו"... וכן מה זה אומר לא עברת את כל התהליכים. האם הגשת כבר בקשה להתנדבות? אודה לך אם תזכירי קצת את הסיפור שלך שוב... (לצערי אני נתקל בהמון סיפורים ולא את כולם אני זוכר לפרטי פרטים...)

כמו כן, חשוב לדעת מאיזו סיבה השתחררת - אם מסיבה רפואית, יש תהליך התנדבות מאוד דומה לתהליך רגיל, רק שבדר"כ הוא קצר יותר (לא תמיד). את מגישה את הבקשה, מעבירה מסמכים רפואיים, מזומנת לוועדת התנדבות ובמידה ומאשרים לך את הגיוס ימצאו לך תפקיד שתואם את המגבלות הרפואיות ותגויסי להשלמת הזמן שנשאר לך. בדר"כ מדובר על שלושה חודשים, לי לדוגמה אבל לקח כמעט חצי שנה.

אם מסיבה נפשית, זו לא התנדבות - אלא מדובר על העלאת פרופיל בדר"כ. מעלים את הפרופיל ל45 או 64 נפשי (בהתאם למצב) ואת מתגייסת מחדש ומשלימה את מה שנותר לך (כולל גם שיבוץ מחדש).
גם פה את מגישה את הבקשה ואת המסמכים אותם ידרשו, תזומני לריאיון בתא מוחזרי שירות וכן לוועדה אצל גורמי ברה"ן ולאחר מכן - וועדה רפואית לצורך העלאת פרופיל במידה והכל מאושר. מדובר על תהליך ארוך יחסית. כאן מדובר על תהליך יחסית ארוך, בדר"כ מספר חודשים עד שנה.

מקווה שמצאת מענה ואם לא אני פה...

היי :)

ככה.. אני משוחררת שנה וחצי והגשתי המון בקשות לחזור לשירות אם זה ערעור על פרופיל או כל מיני בקשות לחזור לשירות. לפני חודשיים הגשתי בקשה נוספת לחזור לשירות צבאי- משם הפנו אותי למדור תמופה שהייתי אצלם בראיון, כולל הגשה של מסמכים רפואיים עדכנים (פטור על נפשי).. במדור תנופה אמרו לי שרק קבן יכול לאשר חזרה לשירות ועד שאגיע אליו אני צכה לעבור כל מיני ראשי מדורים למיניהם. פה איפשהו לא עברתי. וכשהתקשרו אליי היום אמרו שאם אני רוצה הם יכולים להעביר תתיק שלי לתא מתנדבים משו כזה ואז להמשיך תהליך התנדבות

אז בתכלס השאלה שלי

אם יש פרוצדורה מיוחדת לפטור על נפשי. ואם יש דברים שאני צריכה להתכונן אליהם וכמה זמן זה לוקח בממוצע.. לדעת להיערך לזה מראש עד כמה שאפשר..

Run for a Fall

New member
אהלן

אני מניח שאצלך זה בלתי אפשרי לחזור לשירות ע"י העלאת פרופיל - אלא רק ע"י התנדבות לשירות בתור מתנדבת עם פטור על רקע נפשי. ולכן הועלתה הצעה להעביר את התיק שלך למדור מתנדבים. אין מה להתכונן במיוחד, מלבד הזמן הדרוש - התהליך ארוך, מספר חודשים אפילו בדר"כ שנה. יש לוודא שיש בידייך חוות דעת עדכניות על מצבך אותם תתבקשי להעביר.

בהצלחה!

למעלה