ספינג' לחנוכה גם אם זה היום האחרון
רכיבים:
1 קילו
1 שקית שמרית
קורט מלח
3 כפות סוכר
1 ביצה
5-5.5 כוסות מים פושרים
1-1.5 ליטר שמן
סוכר לאחר הטיגון
אופן הכנה:
לערבב קמח ושמרית בקערה גדולה מאוד להוסיף סוכר ומלח ולערבב לתוך הקמח.
להוסיף את הביצה ו4 כוסות מים ולהתחיל ללוש את הבצק באצבעות פתוחות ובתנועות הרמה של הבצק.
את יתרת כוס וחצי המים להוסיף בחצאים – להוסיף עד לקבלת בצק גמיש, רטוב, דליל – אבל לא דליל מדי.
בצק שתאכלו לעבוד איתו בלי שינזל לכם מהיידים.
ללוש עוד דקה – שתיים וזהו.
לכסות את פני הקערה בניילון נצמד ולהתפיח עד להכפלת הנפח.
לחמם שמן במחבת רחבה/ סיר רחב ונמוך
להכין קערה עם מים בצד, לפני כל איסוף חתיכת בצק יש להרטיב את הידים מעט.
למשוך מעט בצק ולצבוט – לא לחתוך ע"י משיכה (קצת פחות מגודל כדור טניס)
להחזיק בשתי ידים, את החור הכי נוח לעשות עם האמה מלמטה כך ששתי האמות יוצרות גומה במרכז
למשוך לצדדים ולהניח בשמן ולטגן עד להזהבה.
להגיש חם.
לפזר / לטבול בסוכר
להכין תה עם נענע ולאכול את הספינג' בהנאה מרובה!!
[URL]http://www.krispina.com/2131-%D7%A1%D7%A4%D7%99%D7%A0%D7%92.html[/URL]