בלוגיה ושת"פ תפוז שלישי רביעי

krispina

New member
מועצת התמרים - שת"פ תפוז

שבת בבוקר יום יפה……..או אפילו גשום לחלוטין זה באמת לא משנה
העיקר שאנחנו בעונת הבננות, ולמה? כי כל שבת בבוקר אנחנו מתפנקים עם שייק בננות ותמרים על בסיס חלב.
וכמובן התמרים שקיבלתי להתנסות מטעם קהילת המשפיענים של תפוז הם חלק בלתי נפרד מהשייק של שבוע שעבר
קיבלנו 2 זני תמרים חדרווי ומג'הול – המג'הול עסיסי ומתוק כמו שאני מכירה והחדרווי יש בטעם שלו מעין טאצ' של תמר טרי צהוב אחרי שהתרכך במקפיא….שזה חיובי מבחינתי.
תמר אצלנו בבית הוא ממתק טעים שהוא גם בריא – הוא מספק לגוף סיבים תזונתיים, מינרלים ונוגדי חמצון.
לא מתכון מסובך כמו שאתם יודעים, אבל ההנאה שלנו ושל עידודו שלנו היא הכי כייפית שיש!
בכד מדידה המכיל כ-4 כוסות
3 בננות
6 תמרים מג'הול
חלב בגובה הפירות.
בלנדר מוט אחד בררר טררר גררר רעששששששש קל ומזיגה לכוסות :)
תהנו!!

תקראו קצת על התמרים באתר של מועצת התמר ואולי תלמדו כמה דברים שלא ידעתם:
http://tmarim.org.il/?utm_medium=ba...gn=moetzet_hatamar_aug14&utm_content=dietanit


http://www.krispina.com/2471-20121.html

 

חנהפ

Active member
מועצת התמרים שת"פ תפוז

[URL]http://lechol-leshanot-lehanot.blogspot.co.il/2014/12/blog-post_1.html[/URL]

מאפינס תמרים


רכיבים:
2 כוסות קמח
1/2 כוס סוכר חום
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית אבקת סודה לשתייה
1 כפית קינמון
1/2 כפית ציפורן טחון
קליפה מגוררת מחצי תפוז
2 ביצים טרופות
1/2 כוס שמן קנולה
1/2 כוס מיץ תפוזים
1/4 כוס סילאן טבעי
12 תמרים מיובשים מגולענים קצוצים מעורבבים עם 2 כפות קמח
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מערבבים קמח, סוכר, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ציפורן וקינמון בקערה.

מערבבים ביצים, שמן, מיץ תפוזים,קליפת תפוז מגוררת וסילאן בקערה שנייה.


מאחדים את תכולת שתי הקערות לתערובת אחידה, ומוסיפים את התמרים הקצוצים
תוך כדי ערבוב.
יוצקים את התערובת עד גובה שלושה רבעים מהשקעים


ואופים כ-18 דקות, עד שהמאפינס יציבים למגע. נזהרים לא לייבש.
 
למעלה