השירשור השבועי

החתולית

New member
לחם ארז - משקאות חורף

החורף בפתח (יש שמועות שיגיע מתי שהוא), ולקראתו רשת בתי הקפה והמעדניות "לחם ארז" משיקה תפריט משקאות חורף, הכולל מגוון משקאות חמים לעונה הקרה.

בין המשקאות החדשים:
דרמסלה צ'אי – צ'אי לאטה עם קינמון ותבלינים בניחוח הודי. מחיר: 17 ש"ח
קקאו חם – משקה שוקולד אמיתי עשיר עם נגיעות קוקוס. מחיר: 17 ש"ח
 

החתולית

New member
מסיבת פרידה מסטמפה;

סטמפה - המסעדה האיטלקית בבית סוקולב, סוגרת מחר דלתות.

מחר ה- 30/11 החל מה- 10:00 בבוקר תיערך מסיבת פרידה מהמסעדה. זו ההזדמנות האחרונה לאכול פיאדיניות טובות ולקנות מה שנותר ממלאי היין האיטלקי של סטמפה.
 

החתולית

New member
פסטיבל א-שאם בחיפה

פסטיבל א-שאם יתקיים זו השנה הרביעית בעיר התחתית חיפה, בימים חמישי ושישי 6-7/12. הפסטיבל מוקדש למטבח העות׳מאני, וכולל הרצאות, לסיורים, לערבי השיח, ארוחות מיוחדות, אירועים ופעילויות לילדים.

בין האירועים והארוחות בפסטיבל:

‬הנמל‭ ‬24‭ ‬מארחת‭ ‬את‭ ‬השף‭ ‬הטורקי‭ ‬כמאל‭ ‬דה‭ ‬מירסאל, ‬חיים‭ ‬כהן ונוף עתאמנה-אסמעיל, לסעודה שאמית אורפלית ואנאטולית
כמאל‭ ‬דה‭ ‬מירסאל,‭‬השף‭ ‬‬מסעדת‭ ‬Alancha‭ ‬הטורקית,‭ ‬המתמחה‭ ‬במטבח‭ ‬אנטולי, ‭ ‬מעניק‭ ‬פרשנות‭ ‬מודרנית‭ ‬למטבח‭ ‬זה‭ ‬תוך‭ ‬שמירה‭ ‬על‭ ‬השורשים‭ ‬שלו. ‬השף‭ ‬חיים‭ ‬כהן‭ ‬יבשל‭ ‬יחד‭ ‬עם‭ ‬השף‭ ‬כמאל‭ ‬את‭ ‬שורשיו‭ ‬האורפלים‭ ‬שהשפיעו‭ ‬ועדיין‭ ‬משפיעים‭ ‬על‭ ‬סגנון‭ ‬האוכל‭ ‬שלו‭ ‬במסעדת‭ ‬יפו‭ ‬תל‭ ‬אביב. נוף עתאמנה-איסמעיל תכין ‬‬מנות‭ ‬מהמטבח‭ ‬הערבי‭ ‬שנמצאות‭ ‬על‭ ‬הממשק‭ ‬בין‭ ‬המטבח‭ ‬הערבי‭ ‬וטורקי. ‬מסעדת‭ ‬הנמל‭ ‬24‭ ‬ובראשה‭ ‬השף‭ ‬רן‭ ‬ראש‭ ‬תארח‭ ‬את‭ ‬הארוחה‭ ‬בחלל‭ ‬הפרטי‭ ‬של‭ ‬המסעדה‭ ‬ותגיש‭ ‬לקהל‭ ‬הסועדים‭ ‬קינוחים‭ ‬בהשראת‭ ‬החיבור‭ ‬בין‭ ‬השפים‭.‬
יום חמישי 6.12 | 18:00 / 21:00
יום שישי 7.12 | 18:00 / 21:00
מסעדת הנמל 24, חיפה
מחיר לאדם: 270 ₪


בין מייהנה לטברנה - פופ-אפ מהמטבח הטורקי
מייהנה היא התשובה הטורקית לטברנה היוונית, בה נוהגים הטורקים להתענג על מזאה, צלוחיות קטנות של מאכלים מענגים, לזלול, ולשתות ראקי. ללילה אחד תהפוך חנות הוינטאג׳ ״מפעם - בלומה מיי״ למייהנה עות'מאנית קלאסית, ושרון ויעל מ-Haifa Shuk and Cook, יכינו לכם משתה מהיינה כמיטב המסורת עם מנות מזה ססגוניות כגון:
פאטליצ'אן אזמסי - חציל קלוי ביוגורט; ג'ג'יק - סלט מלפפונים מרענן עם נענע ויוגורט; דג ים כבוש ועוקצני; סימיט - בייגל שומשום טורקי טרי-טרי; דולמה - עלי גפן ממולאים ברוטב חמצמץ; בקלאווה ביתית חמימה ואלמה צ'אי. בואו לשתות ולאכול כמו טורקים, ובין ביס ללגימה - לשמוח לצלילי מוזיקה טורקית מודרנית.
יום שישי 7.12 | 11:30 / 14:00
חנות מפעם "בלומה מיי", קיבוץ גלויות 16, חיפה
120 ₪



סעודת מלכים עות'מאנית בפרשנות מודרנית - אריק דרחני ומולי מגריסו
אריק דרחני ומולי מגריסו ממסעדת ״אונזה״ ביפו, יגיעו לחיפה, לערב מיוחד באווירת ״פתיחת שולחן״ לא מחייבת.
דרחני ומגריסו יגישו תפריט הנשען על מנות הדגל של המטבח העות'מאני, בחלל של חמאם אל פאשה 9.
לצלילי מנגינות טורקיות, ועם הרבה ראקי ויינות טובים, יוגש תפריט שיציע בין היתר: סימיט - בייגל שומשום טורקי; חציל חם ביוגורט וחמאה מזוקקת; סו בוריק פריך במילוי תרד; איקרא משובחת בעבודת יד; פסטרמה ביתית וקשקבל; ג׳ג׳יק - יוגורט סמיך עם מלפפונים, תבשיל טלה, פילאפ ועוד.
יום חמישי 6.12 | 20:00
חמאם אל פאשה 9
240 ₪
 

החתולית

New member
מושבוצ - ארוחת NOSE TO TAIL עם אבנר לסקין

מסעדת מושבוצ במושב רמות, תקיים בימים שלישי-רביעי 11-12/12 ארוחות NOSE TO TAIL.
שף המסעדה יפתח בן-דב, יארח את השף אבנר לסקין, ואת נעמה סורקין ייננית יקב אורטל לערב 3 על 3 - 3 פתיחים, 3 עיקריות ו-3 קינוחים.

השפים אבנר ויפתח ישתמשו במגוון רב של חלקי הבקר, כולם תוצרת עדר בקר שניידר ( עדר הבית של מושבוצ), כאשר כל מנה תלווה בכוס יין יקב אורטל שתותאם לה בדיוק ע"י נעמה.

תפריט:
  • פתיח: ספלון מרק פו - מרק בקר צח בניחוח אסיאתי עם למון גראס,ג'ינג'ר וצ'ילי;
  • לחמעג'ון - בצק טורקי מקורי, בשר עגלה ושומן טלה קצוצים, על הסכין, בתיבול גלילי;
  • פלטת שרקוטרי וטרטר בקר - מבחר בשרים קרים מנתחים שונים לצד שומר קונפי.
_____
  • שוקשוקה אוסובוקו - תבשיל אוסובוקו שבושל שעות בחום נמוך עם מגוון ירקות שורש. הבשר המבושל נקצץ ידנית ומעורבב עם הירקות . מהתערובת זאת מכינים שקשוקה;
  • בריסקט עגלה - חזה עגלה בציפוי רכז רימונים, מלח ים ופלפל גרוס צלוי 8 שעות לאט לאט;
  • תבשיל אונטריב עם ירקות שורש - הפרשנות של השפים לביף בורגיניון.
______
  • נפוליאון שוקולד - שכבות בצק עלים פריך וביניהן מוס שוקולד;
  • • בריוש סיציליה - בריוש מקמח דורום, רוטב תפוזי קומקווט וליד ריקוטה טרייה ישר מהמחלבה;
  • טירמיסו תותים - קרם מסקרפונה תותים, רוטב תותים ועוגיות ביסקוטי.
מושבוצ, מושב רמות
שלישי – רביעי 11-12.12 19:00
מחיר: 249 ₪ לסועד
מומלץ להזמין מקום מראש: 04-6795095
 
למעלה