Skinny Love

New member

לא לראשי
אנחנו בזוגיות מאושרת כבר 5 שנים. הוא מדבר איתי על חתונה בעתיד וכו' (כרגע זה לא אפשרי כי שנינו סטודנטים מרוששים, הבהרתי לו שאם כבר זה יהיה לקראת סוף הלימודים). רואים שהוא מאוד רציני לגביי, וגם אני לגביו.
בכללי הוא בחור שנראה מעולה ומאוד דואג לכושר ולבריאות שלו מאז ומעולם. לא פעם הוא אמר לי שחשוב לו שבחורה תטפח את עצמה (תתעמל, תתלבש יפה, לא תזניח את עצמה). ולמרות זאת, אני תמיד הרגשתי שאני בטטת כורסא, אף פעם לא באמת היה אכפת לי יותר מידי מהמראה שלי, או מה אני לובשת או אוכלת... מה אומרים עליי... אני בחורה שמאוד בטוחה בעצמה ובמה היא רוצה, עושה מה שטוב לי... [האישיות הזו שלי משכה הרבה גברים, ובסוף בחרתי אחד
]
והוא אהב אותי מאוד כפי שאני, אהב את המראה שלי, האישיות שלי, השמחת חיים שלי... היינו אוכלים מלא שטויות, פיצה לפחות פעם בשבוע, מידי פעם הוא היה שם לי שוקולדים בתיק... סתם כמחווה רומנטית... קיצר... ממש לא היה אכפת לו ממה אני אוכלת או מהמראה שלי... הוא אהב אותי מאוד.

בלי שום קשר אליו - בחצי שנה האחרונה חל בי שינוי (מודעות לספורט), ובאמת התחלתי להזיז את עצמי וללכת לחד"כ מינימום פעמיים בשבוע, לאכול בריא... הוא עזר לי בלמצוא תוכניות אימון, עודד אותי ותמך בי ממש לאורך כל התהליך... מאז אני לא מפסיקה לשמוע אותו מפרגן לי, על המראה החדש שנהיה לי... ושהוא עוד יותר נמשך אליי... אף פעם לא הייתי שמנה, אבל נהייתי חטובה יותר, רזה יותר...
אבל.... אני חושבת שמאז שהתחלתי להתאמן, נהייתי טיפה אובססיבית כלפי המראה של עצמי, ואני מרגישה שאני ממשיכה את זה פחות בשביל עצמי אלא יותר בשבילו... אני כל הזמן משווה את עצמי לאחרות... משהו שבחיים לא עשיתי לפני כן... ואני יודעת שזה מטופש.... אבל אני מרגישה כאילו החיטוב הזה הוא זמני, ושמתישהו ימאס לי. ושאני אחזור ל"OLD ME"... ואני חוששת שזה ממש יוריד לו ממני.. קשה לי לשכב איתו כי אני מרגישה לא מושכת, ומבחינתו זה בדיוק ההפך, אני נהייתי עוד יותר מושכת... אני מרגישה כאילו עטיתי על עצמי איזושהי מסכה של גוף של מישהי שזה לא הגוף שלה ושאני משקרת לו ולכולם... אני מרגישה לא בנוח לאכול שטויות... אבל זה לא בגללי, אלא בגללו...
קיצר. אני מכניסה את עצמי סתם לסרטים. אני חייבת לציין שלא פתחתי את כל הרגשות האלה בפניו, כי אני יודעת שזה ילדותי ומטופש, וגם אין לו כל כך מה להגיד לי חוץ מזה שהוא אוהב אותי ושהוא תמיד יאהב אותי, ושהוא אוהב את מי שאני... ושאני סתם פרנואידית וחושבת יותר מידי...
אבל אני לא מצליחה להתגבר על החוסר בטחון עצמי הזה שהשתלט עליי בחודשים האחרונים... אני כל הזמן מקנאה בבנות אחרות שפונות אליו סתם [בנות שעובדות איתו או לומדות איתו, דברים שבעבר לא שמתי לב אליהם.. למרות שהוא ממש לא שם עליהן ואין לי מה "לפחד"]...
אני חוששת שאם אני אמשיך ככה איכשהו אני עלולה מתישהו לפקשש את הזוגיות שלנו.
איך אני יכולה להעצים את עצמי, מבלי לפגוע במערכת יחסים שלנו?

supersonic777

New member
את כבר ציינת,שתמיד היית מי שאת,למה לשנות?

תכל‘ס,תהיי מי שאת,ואם הוא לא יהיה איתך/נמשך אליך זה בטח בגללו לא בגללך.
אגב,אם את תחיי בשבילו ומה שטוב לו ולא טוב לך,את עלולה לא "לאהוב" את עצמך...
יודעת?אפרופו ספורט,אומרים,שהרכב מנצח לא מחליפים...חומר למחשבה.

&nbsp

Skinny Love

New member
אני מי שאני

עשיתי את השינוי הזה בשביל עצמי כפי שציינתי... הייתה לי איזושהי מחלה ואז הבנתי שכדי למנוע אותה בעתיד אני צריכה להתעמל, וככה על הדרך קיבלתי גם את כל הבנפיטס של התעמלות... שזה מה שיותר מפחיד אותי.. אני מפחדת משינויים חח

supersonic777

New member
אכן...תחזוקת גוף נכונה בהחלט תתרום לך בעתיד...

וחשוב,שאת עושה את זה למענך,ולא לרצות את חבר שלך או הסביבה.

שלום

הבריאות הכי חשובה, והמראה חשוב, אבל יותר מהמראה חשוב האופי. אם את טובת-לב ויש לך אופי טוב, יאהב אותך כמו שאת. השתדלי להישאר מושכת, אבל בעיקר השתדלי לתת לו אהבה וטוב מאישיותך.
&nbsp

רואה 6 6

New member
אדם שמתרחק מהליבה של עצמו מתחיל להזדקק לחיזוקים מבחוץ.

אני מחובבי הספורט,אני אוהבת את ההרגשה,אני מחכה לפעמים שאני הולכת לעשות ספורט אבל רק כי זה בתחום מאוד מסוים ואני לא אוהבת שום דבר אחר.לא חדרי כושר,לא שחייה,לא ריצה,לא הליכה,לא כלום. רק זה.
את צריכה לקחת משהו שיחזיר לך את עצמך לעצמך. לא להפסיק את הפעילות, ולהתחיל לזלול או להימרח.בחיים הכיוון לא צריך ליהיות אחורה,הוא פשוט צריך ליהיות מדוייק .

Shamy

New member
אחד השיעורים האהובים עליי הוא ...בודי קומבט!!!

https://www.youtube.com/watch?v=INxkbjfTbms
&nbsp
נראה קצת מפגר אני מודה כי זה לא במגע מלא אלא באוויר , אבל זה אחד הדברים הכי כיפים שלי..מ-ממתקי השבוע שלי

&nbsp
התחלתי לפני 4 שנים ומאז לא הפסקתי

אני לא בטוחה שזה בשבילו

שאם לא היית איתו עכשיו היית חוזרת לOLD את.
מה שמפחיד אותך בעיני זה שהבנת את החשיבות הגדולה של המראה החיצוני, אבל זה לא מוריד מהאופי שלך ומאיכותו.

Shamy

New member
בואי נעשה סדר בדברים

אני אתחיל קודם בך ואח"כ אתייחס לחבר:

1.בתור מי שמתאמנת בחדרי כושר און ואוף ועושה כל מיני פעילויות ספורט אני יכולה להגיד לך בוודאות גמורה : "מי ש"בנה" גוף וכבר התחטב ועלה במסת שריר וירד במסת שומן , זה לא נעלם כ"כ מהר"...גם אם לא תתאמני חודש או חודשיים אחרי שהפסקת בד"כ המסת שריר לא נעלמת כ"כ בקלות..כך של"חזור לעצמך הישן" זה יהיה תהליך ארוך. אני מניחה שעשית שינוי באורח החיים ושינית דיאטה ואת צריכה להבין שאם בחרת לעשות זה ...זה לכל החיים...מה הסיכוי שתחזרי לעצמך? גם אם תפסיקי להתאמן ותאכלי יחסית נכון אין סיבה שתעלי במשקל ובשומן כ"כ מהר.
2.זה תופעה ידועה שככל שאתה יותר "נכנס לקטע של אורח חיים בריא וספורט" אתה נהיה הרבה יותר מודע לגוף שלך לפעמים יותר מדי ובחד"כ קל וחומר שזה תופעה שתקרה , מדובר למעשה במעין מסלול מהיר להפרעות אכילה בבחורות ממה ששמתי לב.עצוב לי לומר אבל כל בחורה שאני מכירה כיום תהיה לה איזה שהיא אובססיה קלה לאוכל ומשקל וזה ברמת הנורמה אז גם במובן הזה כרגע זה נראה קצת יוצא מאיזון אבל תהיי מודעת לזה ותביני שזה אובססיה לא בריאה ותנסי להסתכל על עצמך וההשגים שאת מציבה לך ולא לאחרים..זה יהיה לך הרבה יותר קל להתמודד עם זה כך וגם אולי יעזור להרגיע את היתר מודעות גוף.ואם תראי שזה לא משתפר אז אני מציעה שתדברי על זה עם מישהו כי זה מדרון שמאוד קל להתגלגל בו וחבל...אם אהבת את עצמך איך שנראית בעבר תאמיני לי שש מיליון בנות שהיו רוצות את זה...ותנסי לחזור לקו מחשבה הזה,לי לדוגמה עוזר להגיד לעצמי שאני באה להתאמן כי אני רוצה לשפר את הבריאות שלי והבונוס הוא החיטוב אבל בראש ובראשונה אני רוצה לשפר את הבריאות פחות משנה מאיך שהגוף ייראה כרגע..(תנסי)

בנוגע לחבר שלך
1.נשמע שהוא מאוד אוהב אותך ולא נראה לי שאם תחזרי למשקל שהיית בו הוא יילך , הרי הוא תמך בך גם במשקל "גבוה" יותר ואהב אותך גם אז אין סיבה שהוא יפסיק לאהוב אותך אם תחזרי למשקל הקודם...הגיון פשוט (חכם סיני אמר פעם שאם את מתחילה לחשוב בצורה של מחשבות וסרטים ...תנסי לפרק אותם ע"י ההגיון בלבד,בד"כ זה יפתור את הבעיה,קוראים לזה BCT וזה עובד!)
2.אם את מפחדת מזה ,אני מציעה שתדברי איתו על זה כי אני מהמרת פה שכנראה הוא ינסה להקשיב ולחזק אותך ,לא נראה לי שהוא יערבב אותך אם זה מה שאת חושבת...הוא רואה בך בת זוג לחיים אל תשכחי את זה בבקשה

אני מציעה לך אגב לראות תוכנית שנקראת extreme weight loss יש אותה ביוטיוב עם פרקים מלאים , ולא בגלל שמדובר על הורדה במשקל אלא כי את תראי שהרבה מהחבר'ה שם באו עם אותה בעיה שאת מעלה פה , מה יקרה אם אני אחזור לעצמי? האם עדיין יאהבו אותי? מה קורה איתי עכשיו שאני מודע יותר לגוף שלי? האם זה תקין...התהליך הנפשי שאנשים עוברים שם הוא די גדול וזה מה שמקשר את זה לירידה במשקל שלהם לאו דווקא הרצון להראות טוב אני חושבת שאת תפיקי לא מעט לקחים מצפייה בזה...תנסי

ודבר אחרון את מוזמנת תמיד להשאר בצל קורתנו ולהפוך לקבועה בפורום תמיד נשמח לגולשים חדשים

יש דברים ששווה לשמור ולקרוא שוב ושוב (זוהי השקעה בפנימיות).

מצבך רק יילך וישתפר, מכל הבחינות.
הנה הוכחה (אחת נוספת מני רבות): התחלת להתעניין בבריאות וכושר.
זה בא מתוכך; זה לא משהו שנכפה עלייך מבחוץ. להיפך. את מבחינתך היית מרוצה כפי שאת.
וזה האיפור והחיטוב היפים ביותר. הם פנימיים וקורנים החוצה, מאירים ביופי ומשיכה כל נקודה ואיבר בגופך.
העובדה שזה בא ככה מתוכך, מעידה שזה חלק ממך שהבשיל... ורק ימשיך להבשיל ולהיעשות יותר ויותר חלק בלתי נפרד ממך, מחייך.
זה לא הולך להיעלם, אל דאגה.
הזכירי לעצמך שאת את וזהו זה... מי שרוצה אותך כמו שאת, טוב; ומי שלא, טוב שלא.
כמו שאת יודעת היטב, רוצים אותך, מאד, בדיוק כמו שאת... ולא משנה איך את.
כי זאת את.

למעלה