Skinny Love

New member

לא לראשי
אנחנו בזוגיות מאושרת כבר 5 שנים. הוא מדבר איתי על חתונה בעתיד וכו' (כרגע זה לא אפשרי כי שנינו סטודנטים מרוששים, הבהרתי לו שאם כבר זה יהיה לקראת סוף הלימודים). רואים שהוא מאוד רציני לגביי, וגם אני לגביו.
בכללי הוא בחור שנראה מעולה ומאוד דואג לכושר ולבריאות שלו מאז ומעולם. לא פעם הוא אמר לי שחשוב לו שבחורה תטפח את עצמה (תתעמל, תתלבש יפה, לא תזניח את עצמה). ולמרות זאת, אני תמיד הרגשתי שאני בטטת כורסא, אף פעם לא באמת היה אכפת לי יותר מידי מהמראה שלי, או מה אני לובשת או אוכלת... מה אומרים עליי... אני בחורה שמאוד בטוחה בעצמה ובמה היא רוצה, עושה מה שטוב לי... [האישיות הזו שלי משכה הרבה גברים, ובסוף בחרתי אחד
]
והוא אהב אותי מאוד כפי שאני, אהב את המראה שלי, האישיות שלי, השמחת חיים שלי... היינו אוכלים מלא שטויות, פיצה לפחות פעם בשבוע, מידי פעם הוא היה שם לי שוקולדים בתיק... סתם כמחווה רומנטית... קיצר... ממש לא היה אכפת לו ממה אני אוכלת או מהמראה שלי... הוא אהב אותי מאוד.
בלי שום קשר אליו - בחצי שנה האחרונה חל בי שינוי (מודעות לספורט), ובאמת התחלתי להזיז את עצמי וללכת לחד"כ מינימום פעמיים בשבוע, לאכול בריא... הוא עזר לי בלמצוא תוכניות אימון, עודד אותי ותמך בי ממש לאורך כל התהליך... מאז אני לא מפסיקה לשמוע אותו מפרגן לי, על המראה החדש שנהיה לי... ושהוא עוד יותר נמשך אליי... אף פעם לא הייתי שמנה, אבל נהייתי חטובה יותר, רזה יותר...
אבל.... אני חושבת שמאז שהתחלתי להתאמן, נהייתי טיפה אובססיבית כלפי המראה של עצמי, ואני מרגישה שאני ממשיכה את זה פחות בשביל עצמי אלא יותר בשבילו... אני כל הזמן משווה את עצמי לאחרות... משהו שבחיים לא עשיתי לפני כן... ואני יודעת שזה מטופש.... אבל אני מרגישה כאילו החיטוב הזה הוא זמני, ושמתישהו ימאס לי. ושאני אחזור ל"OLD ME"... ואני חוששת שזה ממש יוריד לו ממני.. קשה לי לשכב איתו כי אני מרגישה לא מושכת, ומבחינתו זה בדיוק ההפך, אני נהייתי עוד יותר מושכת... אני מרגישה כאילו עטיתי על עצמי איזושהי מסכה של גוף של מישהי שזה לא הגוף שלה ושאני משקרת לו ולכולם... אני מרגישה לא בנוח לאכול שטויות... אבל זה לא בגללי, אלא בגללו...
קיצר. אני מכניסה את עצמי סתם לסרטים. אני חייבת לציין שלא פתחתי את כל הרגשות האלה בפניו, כי אני יודעת שזה ילדותי ומטופש, וגם אין לו כל כך מה להגיד לי חוץ מזה שהוא אוהב אותי ושהוא תמיד יאהב אותי, ושהוא אוהב את מי שאני... ושאני סתם פרנואידית וחושבת יותר מידי...
אבל אני לא מצליחה להתגבר על החוסר בטחון עצמי הזה שהשתלט עליי בחודשים האחרונים... אני כל הזמן מקנאה בבנות אחרות שפונות אליו סתם [בנות שעובדות איתו או לומדות איתו, דברים שבעבר לא שמתי לב אליהם.. למרות שהוא ממש לא שם עליהן ואין לי מה "לפחד"]...
אני חוששת שאם אני אמשיך ככה איכשהו אני עלולה מתישהו לפקשש את הזוגיות שלנו.
איך אני יכולה להעצים את עצמי, מבלי לפגוע במערכת יחסים שלנו?

Adida30

New member
ריגשת אותי מאוד

אני פחות יודעת מה ליעץ לך אבל רוצה לשלוח לך חיבוק גדול!!

בטחון עצמי בזוגיות

היי,
&nbsp
קודם כל מצטערת שעונה לך רק עכשיו, נסיתי מספר פעמים לפתוח את ההודעה שלך ולא הצלחתי.
&nbsp
&nbsp
אז נתחיל בזה שאני קצת מבולבלת מהתוכן:
&nbsp
תחילה התחלת וציינת שאת מאוד בטוחה בעצמך ואת שלמה עם המראה שלך למרות שהוא אוהב טיפוח ומודעות לגבי המראה, כתבת:
"אני בחורה שמאוד בטוחה בעצמה ובמה היא רוצה, עושה מה שטוב לי... [האישיות הזו שלי משכה הרבה גברים, ובסוף בחרתי אחד ] והוספת… "ממש לא היה אכפת לו ממה אני אוכלת או מהמראה שלי... הוא אהב אותי מאוד."
&nbsp
ומאז המודעות שלך לספורט את כותבת שאת חוששת שזה יותר עבורו מאשר שזה עבורך? אז זה לא ממש מודעות לספורט.
&nbsp
אם את בטוחה באישיות שלך, למה פתאום היא לא מספקת אותך?
&nbsp
אם יש לך מודעות לספורט אז למה את מרגישה שאת משקרת את כולם?
&nbsp
בכל מקרה נשמע שעד היום נתת לעצמך תירוצים לא להתמודד עם מה שמפריע לך- המראה וידעת לחזק את האישיות כפיצוי על מראה שלא עונה לצרכים שלך במבחן התוצאה ( ההשוואות שאת עושה משקפות את חוסר שביעות רצונך)
נשמע שעכשיו את מתחילה באמת להתמודד וזה מלחיץ אותך.
אני חושבת שאת צריכה לתת לעצמך מענה, למה את לא מאמינה לו שהוא מקבל אותך כפי שאת.
כי אם היית מאמינה לא היית כותבת לי...
ולמה את לא ממשיכה לרדת במשקל ולטפח את הנושא הזה אם את מרגישה לא מספיק טוב עם עצמך שם ולא בשבילו אלא בשבילך?
&nbsp
אשמח להבהרות.
חג שמח!
&nbsp
&nbsp
&nbsp
דנה

Skinny Love

New member
הבהרה

הבטחון העצמי - ככה הייתי מאז שאני זוכרת את עצמי [עד לפני חצי שנה האחרונה], ככה הוא הכיר אותי.
&nbsp
אני נהייתי מודעת יותר ויותר לספורט בזכות העניין הבריאותי שבו. היו לי כל מיני בעיות בקיבה ושבר ברגל מהילדות שלא התאחה כמו שצריך וגרם לכאבים, חקרתי והתעניינתי בנושא ים האלה, והגעתי למסקנה שהספורט יכול לפתור לי הרבה מאוד בעיות.
זו הייתה הסיבה לכך שהתחלתי להתעמל באופן קבוע, לחזק את השרירים ולהקפיד על מה שאני מכניסה לפה.
&nbsp
בעקבות ההתעמלות, הגיעו כל ה"בנפיטס" של הירידה במשקל. כמו שכתבתי, אף פעם לא הייתי שמנה, רק נהייתי חטובה יותר וחזקה יותר. ובגלל זה, פתאום המשקל וצורת הגוף התחילו כן להעסיק אותי.
מזתומרת?
התחלתי להשוות את עצמי לאחרות מבחינת הגוף ולהיות לא מרוצה מהמראה של עצמי (אין לזה שום קשר לאופי), מצד שני לא הצלחתי להגדיר מה זה כן להיות מרוצה.
בנוסף, קשה לי לזכור את הסיבות ללמה התחלתי בזה מלכתחילה, ולמצוא את הדרייב שיגרום לי להמשיך במה שאני עושה. ובגלל שהתפתחה לי צורת גוף טובה יותר מהצורה הראשונית, אני מפחדת לחזור אחורה. אבל שוב - זה יותר בשבילו ופחות בשבילי.

מיקוד

נראה שאת מכוונת על נושא שקשור למראה גופך והרי שזה בכלל לא הנושא שפנית אלי.
&nbsp
השאלה למה את לא מספיק בטוחה בזוגיות שלך מבלי שיהיה קשר למראה שלך.
את לא צריכה לעשות את זה בשבילו. את יודעת את זה…
אלא אם הרגשת יותר נאהבת בזכות זה?
&nbsp
מה ערער את הבטחון שלך שבגללו את חוששת לוותר על ההתנהלות הקיימת ולהגיד לעצמך אם אני מרוצה ככה אז לי זה מספיק ואני לא צריכה לעשות את זה בשביל אף אחד ולמה בכלל לחשוש שזה יבוא ע"ח הקשר בינכם?
&nbsp
מחזירה אותך לפסקה אחרונה שכתבת:
&nbsp
דברים שבעבר לא שמתי לב אליהם.. למרות שהוא ממש לא שם עליהן ואין לי מה "לפחד"]...
אני חוששת שאם אני אמשיך ככה איכשהו אני עלולה מתישהו לפקשש את הזוגיות שלנו.
איך אני יכולה להעצים את עצמי, מבלי לפגוע במערכת יחסים שלנו?
&nbsp
למה להעצים את הבטחון ואת מקומך בזוגיות אם משפט לפני את כותבת שאין פחד….

למעלה