שירה, הכנתי את הבריסקט שלך אבל בבישול מהיר

amysh

New member
שירה, הכנתי את הבריסקט שלך אבל בבישול מהיר

יעני מהיר, 3 שעות בילה על הגז...
סגרתי את הנתח משני צדדיו ובישלתי ברוטב העשיר במשך 3 שעות. בשעה האחרונה הוספתי קצת תפ"א. לא התחשק לי להדליק תנור לככ הרבה זמן בחום הזה ולכן בישלתי על הגז. עוד לא טעמתי, אטעם בצהריים. הריח מהמם כמו גם המראה.

לא פרסתי דק דק, אלא יותר בעובי של סטיק.
 
נשמע מעולה, ולא יודעת למה אבל בניגוד לחלקים אחרים, החזה

יותר נעים וטעים כאשר הוא פרוס דק דק
 

אמרלדה

Active member
שירה, איפה את קונה את החזה?

במתכון של חנהפ נכתב שהיא קונה בחצי חינם. אין בירושלים.
איפה את קונה?
ואשמח לקבל שוב את המתכון. משום מה יש לי רק את המתכון של חנה.
תודה.
 
וזה לא חזה כבוש אלא סתם קפוא. כמובן לא מעובד. הקצבית שלי

אומרת שזה מאד נפוץ בסביבה שבה יש הרבה לקוחות אמריקאים, שהם אלה שאוהבים לקנות את החלק הזה.
באמת לראשונה פגשתי אותו בסעודת שבע ברכות של חברים ממוצא אמריקאי.
 

shira1960

Active member
לא קל למצוא את הנתח הזה! לא יודעת למה!

אני הייתי מוצאת מפעם לפעם במגה (בתלפיות) אבל עכשיו סגרו. לפעמים אפשר למצוא בקואופ שופ או בסופר המושבה. אם אני מוצאת - אני פשוט קונה כמה נתחים ומשאירה בפריזר. זה נתח לא יקר בדרך כלל.

לא קניתי אף פעם את הכבוש- ראיתי בסופר המושבה, נדמה לי בסביבות 90 ש"ח לקילו. חנהפ' עשתה לי ממש חשק!
 

חנהפ

Active member
נשמע יקר במיוחד, הכבוש עולה בסביבות 40 ש"ח לקילו...

הייתי מתקשרת למפעל (מעדני הטלה) ושואלת היכן משווקים בירושלים
 

shira1960

Active member
תודה חנהפ - גם לי זה נראה יקר ולא קניתי. אבדוק מול הספק

 
אני רק בעניין היכן לקנות - אם את מגיעה לשוק - לדעתי בכל

אטליז. אני קונה באטליז ברכת אהרון (מסרי ד"ש לבעלים - לבנה ויהונתן) שצמוד למעדני צדקיהו החלבי.
על הפינה של רחוב עץ חיים (הרחוב המקורה הראשי של השוק) ואגריפס.
בדרך כלל הנתחים מאד גדולים ודי שטוחים. אם את רוצה שיחתכו לך כי נתח שלם גדול לך מדי, העדיפי נתח מהצד השטוח יותר,
כי בצד השני הבשר תופס מין התקפלות מעצבנת שכזו.
אני תמיד לוקחת אתי סרט מידה כדי לוודא שהנתח שחותכים לי, לא יהיה רחב מדי לעומת הסיר הכי רחב שלי.
לעתים די קרובות אפשר למצוא גם במקררי הבשר הקפוא ברוב המרכולים.
חזה בקר - נתח מס' 3.
 

amysh

New member
מעדכנת שיצא מעולה!!

עסיסי, לא יבש, מלא ברוטב, טעים לי פרוס עבה
 
למעלה