לונדון לעומת בייג'ינג

לונדון לעומת בייג'ינג

מה דעתכם על רמת האולימפיאדה בכל מה שקשור לצד הלא ספורטיבי-מקצועי,
זו לעומת זו,
האם לונדון הצליחה לנער מעליה את החשש מרמת הציפיות הגבוהה שנותרה באירוח האולימפיאדה בבייג'ינג?
מקום להשוואה, ובעיקר מסקנות לריו 2016

אגב: ממש אהבתי את הקטע באתלטיקה שהמצלמות אפשרו לצופים בבית לראות את הויכוח של הקופצות לגובה על מי מהן מעפילה לגמר.
זה נתן לנו סוג של אפשרות להכיר קצת את האישיות של הספורטאיות ויצר אפילו עוד יותר עניין בתחרות. נקודת שבח לבריטים.
לא זכור לי שבאולימפיאדות האחרונות היו מצלמים דברים כאלה. (או שפשוט לא היה דבר אחר לשדר?
)

זו שאלה שקשה לענות עליה אם אתה לא שם

כי הרי רוב הדברים הלא ספורטיבים-מקצועיים הם כאלה שצריך לראות משם.

בוודאי שהאולימפיאדה הזו לא איכזבה בשום צורה. האם היא היתה "מפוארת" כבייג'ין? כנראה שלא, האנגלים מעולם לא עמדו להשקיע באותה צורה. היא היתה שונה, אבל שונה לחיוב ולגמרי עמדה בציפיות.

מסר קטן לפיפ"א שכל הזמן מחפשת לקחת את גביע העולם למקומות חדשים. ביקור בעולם ה"ישן" גם הוא יכול להניב דברים נפלאים.

JonJon9

New member
זה לאו דווקא רע

כדי להנגיש אירוע לעולם כולו, צריך להעביר את האירוח שלו במקומות שונים בעולם, כמובן כאלו שיכולים לעמוד באירוח (בלי גשרים מנייר שקורסים לנחלים של ביוב, למשל).
אגב, הפעם האחרונה שגביע העולם בכדורגל היה בעולם ה"ישן" לא הייתה כזו מזמן- גרמניה בשנת 2006.

ההודעה מוגשת בחסות:
ענבי טלי- כל עינב זהב! (לפחות להם יש זהב)
(אני חולם על החסות הזו בלילה ומתעורר בגללה עם זיעה קרה)

חח, מצחיק עניין החסות

נחזור לנושא השרשור,
אחרי שראינו את האולימפיאדה הנוכחית מבחינת ההשקעה של הבריטים, ההתנהלות והאווירה, אני מתחיל להבין שיהיה קשה לשחזר רמה כל כך מושקעת של אולימפיאדה כמו בייג'ינג. זה היה משהו שאולי אחד להרבה זמן.
הסינים האלה עם אופי כל כך פדנטי וקפדני, כבר מטקס הפתיחה היה אפשר להבין מה הולכת להיות רמת האירגון באולימפיאדה עצמה.
משהו בתוך תוכי אומר לי "הלוואי שטוקיו תבחר ב-2020".

JonJon9

New member
לסין היה קל להשקיע ברמה כזו

בזכות העדיפות הכלכלית והדמוגרפית שיש על פני הבריטים, וזה היה ברור למארגני האולימפיאדה הנוכחית שהם לא יכולים להתחרות ביתרונות של הסינים.
לגבי יפן- אני בטוח שאולימפיאדה יפנית תהיה "מתוקתקת" לעילא ולעילא, הם עם מאוד מאוד קפדן ומסודר.
חוץ מזה, אם איסטנבול תיבחר לארח את האולימפיאדה, אני מקווה שהיחסים שלנו עם טורקיה לא יהיו קטסטרופליים- לא צריך עוד אולימפיאדה להיעדר ממנה.

uma cuica

New member
אין מה להשוואות לביינג'ינג

בריטניה הלכה על משחקים עם אווירה טובה ונשמה ומנגד ארגון ללא דופי (כי זה לא סותר)

בלשון המעטה לא אהבתי את האווירה פסיכוטית-פשיסטית שאפיין את המשחקים בסין על שלל השערוריות שאפיינו אותם (במיוחד לא את טקס הפתיחה!
)

הנגשה היא דבר ראוי

אבל בגביע העולם עושים את זה בכוח. דרום קוריאה ויפן ב-2002. גרמניה נבחרה ב-2006 למגינת לבו של הנשיא ספ בלאטר, שרצה את דרום אפריקה. אז ארבע שנים אחר כך היא קיבלה את זה. ברזיל ב-2014 נבחרה בפעם השניה בהיסטוריה, אבל אחר כך בחרו (באותו יום) בשתי המארחות הבאות - רוסיה וקטאר, שהיא בחירה כל כך שנויה במחלוקת שזה מטורף ממגוון של סיבות.

uma cuica

New member
אבל בדרומא היה מוצלח

וגם בברזיל אני מאמין שיהיה מוצלח.

בקשר לרוסיה וקאטר-רוסיה שנוי במחלוקת בגלל המשטר, הגביע עולם בקטאר הולך לעלות 52מילארד דולר !!!

cscan

New member
הייתי אומר שזה שנוי במחלוקת מכיוון

שקשה לי להאמין שכסף ושחיתות לא מעורבים בהענקת האירוח לשתי המדינות הללו, שכסף זורם אצלן חופשי מתעשיות הנפט והגז. לגבי האירוח של קטאר, היו שמועות כבר על שחיתות.
עוד משהו על קטאר, אני חושב שזו אחת המדינות הערביות שכן פתוחות למערב. אין ספק שזה גם תרם להחלטה, אבל כמו שאמרתי, לדעתי גם שחיתות מעורבת שם.

בסופו של דבר,

אני מאמין שמוצלח יהיה בכל מקום. אנחנו תמיד שומעים את הספקות וסימני השאלה, ובסוף הכל מסתדר. אפילו בלונדון היו חששות לגבי בלגן ובסוף נראה שהכל הסתדר. העניין הוא לא אם יהיה טוב או לא, אלא איך יהיה. טוב להביא את התחרויות למקומות חדשים, אבל גם טוב לחזור למקומות ישנים, שיכולים לתת אקסטרה שאין במקומות אחרים. הבעיה היא המינון. במשחקים האולימפיים יודעים לחלק את זה. בכדורגל, פיפ"א מושכת שוב ושוב לכיוון אחד.

הסיפור עם קטאר, מעבר לשערוריות על שוחד, בעייתי מסיבות נוספות. אחת מהבעיות היא מזג האוויר - בקטאר לוהט בקיץ. פתרון חד משמעי עוד לא מצאו. דיברו על מיזוג אוויר באיצטדיונים, קיום משחקים בלילה, אפילו הזזת גביע העולם לינואר במקום בקיץ. כל מיני רעיונות. רק חבל שלא חשבו על זה מספיק לפני שבחרו בקטאר.

cscan

New member
נכון

וכשאתה לוקח את כל הגורמים הבעיתיים שציינת, אתה שואל- עם כל זה הביאו להם את האירוח? משהו פה מסריח...
גם ברוסיה יש חסרונות: המרחקים העצומים בין עיר לעיר ומשטר שנוי במחלוקת שזכויות אדם לא ממש בראש מעייניו.

ובכל זאת רוסיה לקחה ברוב גדול

כשההצעה האנגלית מסיימת במקום הרביעי עם קול וחצי... פיפ"א מושחתת וזה לא נאמר סתם, כי אנשים באמת הושעו שם על שלל שחיתויות. וספק אם זה מכסה את כל מה שבאמת קורה שם.

uma cuica

New member
האמת שגם בברזיל המרחקים עצומים

אבל הרבה פחות מרוסיה (ברזיל 8.5 מילון קמ ורוסיה 17מילון)

uma cuica

New member
מסכים איתך

האולימפיאדה זוכה לתמיכה כל כך מטורפת ואנשים שמומחים בעניין ולא יתנו לאירוע כזה להתבחבש.

אכן העניין זה באמת המינון ובאולמפיאדה עושים את זה בצורה מאוד מוצלחת.
מעניין מה יהיה ב2020 אם הם ילכו על הקו של אתונה ריו ויבחרו באסיטנבול או יבחרו במדריד או טוקיו

בקטאר כנראה שהולכים לאמץ את כל הרעיונות יחד- קטאר הולכת לבנות עיר אצטדיונים שלמה של 8 אצטדיונים סוגרים וממוזגים עם עשרות מלונות ומתחם אלכהול מיוחד, וידחו קצת את המשחקים.ובשביל לבנות את כל זה בחרו בעיר 10 שנים לפני (52מילארד דולר אתם קולטים???)

cscan

New member
ב-2020 כל אחת משלושת הבחירות היא ראויה

אני רק מקווה שהמדינה המארחת לא תיקלע למצוקות סטייל יוון. אני לא יודע עד כמה יציבה כלכלת טורקיה, אבל כלכלות יפן וספרד הוכיחו כבר את אי יציבותן. אולימפיאדה זו חתיכת השקעה, וכשאין תשתיות מוכנות, העסק הופך ליותר מסובך (יותר מדבר לאיסטנבול).

uma cuica

New member
ריו הרבה פחות בעיתית מאיסטנבול

אולי אני לא מספיק מכיר את איסטנבול ואת ריו אני מכיר יותר מדי טוב, הבעיות תשתית בריו די פתירות סהכ והפשיעה שהייתה החיסרון העיקרי כבר ירדה מאוד במהלך ה3 האחרונותׁ(לוקח זמן הכנופיות שם הם ארגון טרור לכל דבר)

למעלה