הכוח לאהוב

elall

Member
מנהל
עד פרק 102

ביבי כבר פושעת במשרה מלאה, וממש לא מרגישה חרטה על כך. בעלה מקים מעבדת סמים, הפך לכמעט ראש כנופיית פשע, אבל הכל טוב, היא אוהבת אותו. מה הפחד הכי גדול שלה? שימצא לו אישה אחרת
כי זה הדבר הכי נוראי שגבר יכול לעשות. יש לה הבנה מעוותת של המושג "אהבה".

ז'ייזה כמו תמיד מלכה, יפה, חכמה ואמיצה. רק לא מוצא חן בעיניי הקטע של קאיו
כמו שאלן טען, היחס שלה אליו מזכיר את היחס שלה כלפי זקה בהתחלה. הלו, שלא יעיזו לשדך ביניהם, ז'ייזה וזקה לנצח!
מעניין מה יהיה עם קאיו? הוא בחור כל כך טוב, מגיע לו מישהי איכותית, למה הוא נתקע על ביבי?
והנה דוד גרסיה חזר ואנחנו יודעים עכשיו את הסוד הגדול של אירני. תכלס, איש מעצבן, חוזר כאילו כלום לא קרה, נטש את הילדים שלו והלך לטייל בעולם. אני גם מבינה את הדאגות של אאוריקו. אביו, הוא ואאוז'ניו עבדו עשרות שנים ודאגו לחברה, והוא בא עכשיו, ומה? אז נכון שחוקית חלק ממנה שייך לו, אבל מה הוא עשה בשביל החברה?
&nbsp
בקטע של איוונה זה נראה קצת הזוי איך שמציגים את הנושא שלה. לא מאמינה שברזיל עד כדי כך מדינה פרמיטיבית. ברור שיש להם להט"בפוביה בשפע, אבל ברמה שאנשים לא יודעים שם על טרנסג'נדרים? זה נראה שאיוונה לא ידעה על זה לפני שפגשה את טה, וגם סימוני אשכרה הייתה צריכה הסבר מעמיק ולהפגש עם טה? גם ג'וייסי? ניחא מישהו מאיזה כפר נידח כמו ריטיניה שלא תדע מה זה, אבל הם אנשים ממעמד גבוה, משכילים, במיוחד הצעירים כמו סימוני ואיוונה, איך לא מכירים את זה? אצלינו לפני 20 שנה טרנסג'נדרית זכתה באירוויזיון והם עדיין לא מכירים את זה?
כמה שסיבלי הייתה מעצבנת, מאודדד רציתי ועדיין רוצה שתצליח לה בדיקת DNA.

evglev1

Well-known member
מנהל
זה מה שנראה לי הזוי בדרך להודו

איך שלדודה וקיארה נראה הסיפור שראז'י מתחתן עם בחורה שרק הכיר כי כך משפחתו החליטה. איפה הם חיים שלא שמעו על שידוכים ועל חברות מסורתיות, שכל זה נראה להם תירוצים עלובים. ומצד שני ההודים שמאיה מופתעת בברזיל שלא מתמקחים על כל דבר והמחיר רשום מראש וגם אופאש כששמע את זה היה המום. וגם פנאדיט נראה לו מובן מאליו שברזילאים ידעו שבחתונה הודית משפחת הכלה נותנת מתנות למשפחת החתן וציפה שאבא של קמילה יבין מה פירוש רשימת המתנות שהוא מגיש לו.

ואם לחשוב על זה גם בהאחד אמנם במידה פחותה היה את הדוד השמרני של סעיד שחשב שבכל העולם כורתים ידיים לגנבים ועושים לינץ' עם 80 מלקות.

elall

Member
מנהל
זה דווקא לא נשמע לי כל כך הזוי

אנשים לא חייבים להכיר כל מיני תרבויות רחוקות שלא ממש קיימות במדינה שלהם. לך זה נשמע טריוויאלי, כי אתה חיי פה בין מוסלמים וחרדים ומכיר את זה, למרות שאפילו אצל חרדים עם כל השמרנות שלהם לא מחתנים ככה אנשים. זה משהו שלא קיים כבר במדינות מודרניות ואולי יש הרבה אנשים שלא מכירים תרבויות אחרות מספיק טוב או במקרה של ראז' שהיה נראה גבר מודרני, היגיוני לחשוב שמפשחתו גם כזאת ופתאום בא עם המנהגים ההזויים האלה? אבל להט"בים הם חלק מהחברה המערבית, זה משהו שקיים בברזיל, שם מתחת לאף שלהם, ואני מבינה שגלוריה פרז רצתה לתת במה ולהסביר יותר טוב על הנושא, אבל ככה לעשות מכולם כאלה בורים ושלא יודעים מה זה טרנסג'נדר? זה עוד יותר מוזר כשהשחקנית שמשחקת את איוונה היא לסבית מוצהרת שחיה עם בת זוג, השחקנית שמשחקת את סיבלי ביסקסואלית מוצהרת גם ושחקן שמשחק את נונאטו הוא טרנסווסטיט גם בחיים האמיתיים ומתפרנס מזה. אתה גם רואה אותם לועגים ומבקרים את פוטין ורוסיה על הומופוביה, ברור שיש גם לא מעט הומופוביה בברזיל, אבל עדיין, גם מודעות בהחלט יש והרבה.

evglev1

Well-known member
מנהל
גם כילד בכיתה א' בברית המועצות ידעתי את זה

ולדעתי לא לדעתי לא לדעת שיש אנשים שמתחתנים עם אנשים שהם לא מכירים כי זה עסק שנסגר בין המשפחות זה כמו לא לדעת שהצבע של השחורים הוא טבעי והוא לא יירד ברחצה ולהאשים אותם שהם מסרבים להתרחץ.

גם בסדרה הציגו את זה כאילו ברזיל והודו הם כמו מאדים ונוגה, וזאת כשכל ההודים דיברו פורטוגזית שוטפת. וגם מאיה שעבדה במוקד שירות לא ידעה כלום על מנהגים במערב למרות ששירתה לקוחות מברזיל, רק ראז'י שחי חלק מחיוו בברזיל הכיר את שני התרבויות. אם כי כשאופאש כשהציעו לו בשר בקר הוא שאל אם אתה אוכל את אימא שלך בנימוס יחסי, ולא הזדעזעה כמו שקמילה הזדעזה כשאופאש הכה את בנו הבכור, אבא לילדה כאילו שהיה ילד בן עשר ושהוא נתן לאבא להכות אותו חופשי וכמו שהזקנים התפלאו לשמוע מקמילה שבברזיל המבוגרים הם לא הקובעים. אז יחסית להודי שרואה בפרה חיה קדושה, הוא הגיב הרבה יותר טוב אפילו מהתגובה שלי לראש עיריית תל אביב שסיפר שאכל כלב.

elall

Member
מנהל
דן סטולבאך (אאוז'ניו) פרסם ברכה לשנה החדשה

למי שלא ידע, דן הוא יהודי , שנולד בברזיל לזוג ניצולי שואה מפולין.
תרגום חופשי שלי:
"הפסקה קטנה כדי לחלוק איתכם, היום זהו ראש השנה היהודי. לא משנה מאיזה דת כל אחד, אני מאמין שהרצון להתחדשות הוא של כולם. הלוואי האנרגיה זאת תגיע אליכם. כל טוב, שלום."

למעלה