זוכרים את הטבלה של קינסי?

• פותח הנושא k500
  • פורסם בתאריך

k500

Active member
מנהל
זוכרים את הטבלה של קינסי?

זו שמדדה מיניות ומשיכה של בני אדם, כלומר ניסתה לעשות את זה לפני אי אילו עשורים? אז נתקלתי בטבלה חדשה, לא משהו פורמלי וגם לא בטוח שאפשר לסמוך על זה במאה אחוזים, אבל זה מעניין ושווה התבוננות.
הטבלה מודדת משיכה בשני מימדים: האחד, למי נמשכים (הטרו, הומו, בי וכו') והשני, איך נמשכים (מיני, א-מיני וכו').

זה הקישור:
[URL]http://imgur.com/hPuGKes[/URL]

תגידו מה דעתכם/ן- נראה מבטיח, או לוקה בחסר?

ונראה לי שלפי הטבלה אני B0.

0כריס0

New member
מבטיח אבל לוקה בחסר?

קשה לי עם המילה attracted, אישית אני לא נמשכת לאף אחד.
אני מניחה שאני C1 עם נטייה חזקה לB
הייתי רוצה שיהיה מדד של חשק מיני, חשק רומנטי, שותף מיני ושותף רומנטי. ויש גם את עניין המגדר שנראה לי שהוא יותר מסובך מזה
הגדרות הן משבצות נורא סגורות, קשה לי להאמין שאפשר לעשות הגדרות שבאמת יתאימו לכל נושא המיניות בלי שמישהו ירגיש שזה לוקה בחסר או/ו מסובך מדי

tomasth

New member
המפות אינן הטריטוריות , הן אמצעי עבורן

"הייתי רוצה שיהיה מדד של" אז תיצרי בעצמך מדד שלידיעתך כולל את כל הטריטוריה : שילוב עם מפות של אחרים יצור מפה טובה יותר.
&nbsp
"בלי שמישהו ירגיש שזה לוקה בחסר או/ו מסובך מדי" עדיף על כלום ואי ידיעה והיכרות.
&nbsp
&nbsp

0כריס0

New member
צודק(ת?)

בתור אמצעי להכרה ולחשיבה על כל ההבדלים ומה נכון בשביל כל אחד זה שימושי.

Valfoor

New member
אישית?

כל הטבלאות האלה וההגדרות האלה מדכאות אותי.
בשביל מה צריך אותן בכלל (מילא א-מיניות, אבל אז יש איזה 15 תת קטגוריות ולדעתי זה סתם סוגר את הבנאדם וחוסם אופציות).

Valfoor

New member
מה גם-

שמבחינת ה-Attraction types-
אין משהו שבאמת תואם אותי.

k500

Active member
מנהל
לגבי הגדרות וקטגוריות

נכון שיש הרבה הגדרות בנושא הזה של סוגי משיכה והסקאלה ה(א)-מינית כאן ובכלל, אבל אני רוצה להזכיר לכולם/ן שההגדרות התפתחו לאורך העשורים והשנים האחרונות מתוך צורך חברתי ואישי, לאו דווקא כדי לקטלג את כולם בתבניות, אלא כי החברה או יותר נכון אלה שלא מצאו את עצמם/ן בהגדרות הכלליות שלה, חיפשו איך להגדיר את מה שהם מרגישים. כידוע, לא כולם הטרו, לא כולם מיניים ולא כולם רוצים את אותם דברים ומשם נוצר הצורך בשינוי וריבוי הגדרות.

לא חייבים לקבל על עצמנו את כל ההגדרות וזה בסדר, אבל יותר נחמד להגיד שאני א-מיני הטרו רומנטי כי זה מדייק יותר את הנטייה והרצון האישיים ועוזר גם כשמכירים אחרים/ות, דבר שלא היה מתאפשר עד לפני לא הרבה שנים ויצר תסכולים אצל אנשים רבים שחשבו שמשהו אצלם לא בסדר.

p019

New member
רוצה לחזק את דיברי k500

הגדרות טובות שקולעות למתרה עוזרות לנו לתקשר וללמוד יותר וכך גם להבין אותנו יותר טוב.
המטרה אינה למצוא הגדרה שמתעימה לנו (אם כי ליפעמים גם זה קורה) אלה לדבר על ההגדרות ואולי למצוא את מערכת המושגים שהכי טוב מפרידה בין הסוגים השונים.
&nbsp
ובנוסף - לפעמים גם לדעת איזו הגדרה לא מתעימה עוזרת ללמוד על עצמנו.
&nbsp
אני ידעתי שאני לא מינית הרבה ליפני שגיליתי שאני א-מינית (שמעתי/קראתי את ההגדרה בפעם הראשונה)

למעלה