מחפש המלצה ליעד באירופה בנובמבר

מחפש המלצה ליעד באירופה בנובמבר

שלום.

נוכח הידיעה שליסבון היא יעד בעייתי בנובמבר, אני נאלץ לחפש יעד אחר

דרישות:

1. אירופה. חודש נובמבר (אין אפשרות אחרת).

2. יעד עירוני. לא הרים, גאיות ועמקים. כזה שהולכים בו ברגל והכל נגיש - בסגנון ברצלונה, רומא, מדריד.

3. סביב 4-5 ימים. בלי גשם. בלי שלג. לא מעוניין בסקי. קניות פחות מעניינות. המטרה זה טיולים ואוכל

4. היינו כבר ב: ברצלונה, רומא. מדריד. הולנד. נאפולי. אז משהו אחר

דניאלה1311

Active member
מנהל
חודש נובמבר הוא חודש גשום בדרך כלל וגם קריר עד קר
רומא בנויה על גבעות כלומר יש גם גאיות או עמקים.
שלג? אנחנו לא חזאים ולא יכולים להבטיח שלא ירד שלג, אם ירד תתבע אותנו?
הכל נגיש? לונדון, פריז, מינכן, ברלין (קר), וינה, ורשה, בודפשט, שטרסבורג, ליסבון, מספיק?
יש מפת ארופה? כדאי ולהתחיל לקרוא קצת על ערים
&nbsp

הקור פחות קריטי. הגשם יותר בעייתי

מיקדתי מה חשוב לי ומה לא חשוב לי, כדי לחסוך המלצות על משהו לא רלוונטי. נניח חופשת סקי.

הייתי בברצלונה בנובמבר. היה די סביר. גשם קליל מדי פעם אבל לא נורא.

הדגשתי איפה הייתי כדי לא לקבל המלצות למקומות שהייתי בהם.

אגב, להמליץ על ליסבון כשציינתי במפורש שמפאת הגשם אני נאלץ לשנות את היעד הזה שתכננתי אליו במקור. כנראה שלא קראת...

לא מבין למה הגישה הפוגענית הזו של "אם ירד אז תתבע אותנו?"

דניאלה1311

Active member
מנהל
אכן פספסתי את ענין ליסבון כשכתבתי את התשובה
אבל כמו שליסבון עלולה להיות "בעייתית" בגלל גשם? עלול לרדת גשם בכל מקום בארופה ורוב המקומות צפונים יותר לליסבון ויוצא מכך שיהיה גשום יותר. סקי אין באף אחת מהערים שהזכרתי.

כתבת סביב 4 ימים בלי גשם בלי שלג, מה ציפית שנכתוב? מצטערת שנפגעת לא היתה לי כל כוונה לפגוע אלא לומר לך שלא ניתן להבטיח לך שלא ירד גשם או שלג איך אפשר לכתוב זאת כדרישה מקדימה? ומה אם אכתוב שלא ירד שלג או גשם? זו תהיה תשובה רצינית?

דניאלה, הבהרה קטנה

ראשית, תודה על תגובתך.

כשכתבתי בלי גשם (שלג בכל מקרה לא רלוונטי, כי זה כבר לא קריר אלא קפוא...), התכוונתי לאזור פחות גשום.

ברור לי שנובמבר באירופה זה לא אוגוסט בישראל
אבל אני מחפש מקום עם פחות סיכוי למשקעים ולא מקום שרוב הסיכויים שיש יותר ימי גשם מאשר ימים יבשים.

אגב, אם זה יהיה דצמבר, אז יש יותר אופציות?
רק לשם הדוגמה, הייתי ברומא בדצמבר והיה יבש לחלוטין. בבוקר ובערב היה קריר ונעים אבל יבש ונטול גשמים

moco10

New member
הדבר היחידי שמובטח לך בדצמבר יחסית לנובמבר

זה שיהיה יותר קר (בממוצע כמובן) והיום יהיה יותר קצר.

לדעתי, אם אתה "נאלץ" לנסוע בחורף לאירופה, אז הדבר הכי טוב שאתה יכול לעשות הוא לעשות סוויצ' בראש בעיניין הגשם. הרי את האקלים לא תוכל לשנות.
אגב, לגבי צפון אירופה זה נכון לכל השנה, רוב הגשם שם הוא לא בחורף.

ANZ1

New member
אתה תאלץ לוותר על דרישה אחת

למרות הגישה הלא נחמדה שלך (אף אחד לא חייב לך תשובה בפורום אנונימי)
ממחשבה קצרה על הנושא, אתה תאלץ לוותר על דרישה כלשהיא או על נובמבר, או על עיר, או על אירופה, או על שלג,
אבל באירופה, בכל הערים , יש בממוצע לפחות 10 ימי גשם בנובמבר.
הסיבה פשוטה, נובמבר היא עונת מעבר, אבל האפשרויות בלי גשם הם
או מקומות יותר רחוקים שעונים על שאר האפשרויות למשל לוס אנגלס, שעונה על כל הדרישות פרט לאירופה, למרות שיש טיסות ישירות מישראל,
או בחודש אחר, או מקומות שהם לא כל כך ערים אלא יותר טבע או במקומות שכבר יש שלג.

אם במקום נובמבר זה יהיה דצמבר, אז

זה עונה על שאר הדרישות?

רק לשם הדוגמה, הייתי ברומא בדצמבר והיה יבש וחמים. קריר בבוקר ובערב אבל במהלך היום היה די נחמד.

זה שאני לא מסכים לדעתך, או לסוג התגובות ש - לענות על משהו שלא נשאל, רק כדי לענות - לא הופך אותי ללא נחמד.

ונכון, אף אחד לא חייב לי כלום. ואף אחד לא חייב לקבל תשובה שלא מתאימה לו...

Faria

New member
בכל עיר באירופה יכולים להיות 5 ימים יבשים ברצף

ובכל עיר יש סיכוי טוב שיהיו לך גשם כמעט כל הטיול.
&nbsp
בחר יעד ותארוז מטריה ומעיל חם.

moco10

New member
בעיניין הגשם תצטרך להתפשר - סע לבודפשט למשל

עונה על כל שאר הדרישות והאמת היא שגם גשם לא ממש מפריע שם. בנובמבר זה לא יהיה מבול כנראה (זה קורה בקיץ) ולא ממש מפריע לטיול בעיר.
חוץ מזה, יש שם המון דברים לעשות שלא תחת כיפת השמיים. מרחצות, מוזיאונים, מסעדות.
בדיוק הייתי שם בנובמבר האחרון. יום אחד בהיר, יום אחד טפטופי, יום אחד גשום בחציו אבל לא הפריע להסתובב ברגל. הקור הפריע קצת יותר אבל גם לא נורא.
בהחלט ממליץ כיעד של טיולים ואוכל. גם זול.

RonspotNL

New member
נובמבר זה כבר תחילת העונה הקרה יותר

כאן באירופה ככה שמאוד סביר להניח שאולי תגיע בימים יפים ואולי ירד גשם ואולי אפילו שלג אנחנו ביוני ולפני שבוע היה לנו כאן ברד כבד והיום היה היום הכי חם שנמדד כאן אז מה יקרה בנובמבר קשה להגיד אבל אולי יהיה לך קר יותר ולכן קשה לתת לך המלצה אם לא תוריד את הדרישה השלישית שלך...

מיקהפ

New member
עיירות בדרום איטליה, פוליה.

עיירות לחוף אמלפי, פומפיי, ופוליה. ראיתי כתבה בימים האחרונים, אם אמצא אוסיף קישור, לא זוכרת איפה, היינו לפני כמה שנים בנובמבר, היה מזג אויר מצוין, טי שירט וחולצת בד מעל, כמובן שצריך לבדוק ממוצעי משקעים.
https://www.masa.co.il/article/חבל-פוליה-טיול-לאורך-העקב-האיטלקי/

anipo10

New member
לא הבנתי למה ליסבון היא יעד בעייתי בנובמבר

אני הייתי בליסבון בנובמבר והיה נהדר.

לפי ממוצע הגשמים

נובמבר בליסבון זה כמו ישראל בדצמבר. כלומר, די גשום.

תתקן אותי אם יש לך מידע אחר

moco10

New member
כמו בישראל בדצמבר? אכן דומה, די גשום? ממש לא

אני לא יודע אם אנו חיים באותה מדינה אבל דצמבר בישראל הוא לא "די גשום".
נכון, הוא מהחודשים הגשומים יותר בארץ אבל בארץ אין חודשים ממש גשומים, הוא גשום רק יחסית לקיץ היבש שלנו.

אגב, שים לב בטבלאות אקלים מה מכונה ימי גשם. למשל בוויקיפדיה, יום גשם זה אם ירדו יותר מ0.1 מילימטר, כלומר זה כולל ימים שהם לא באמת "גשומים" במובן הרגיל אלא שלא יבשים לגמרי. למשל 12 ימי הגשם בממוצע שיש בדצמבר בת"א זה בטח איזה 5-6 ימים שבאמת צריך מטריה כל היום.

עוד דבר חשוב זה אופי הגשם.
בארץ הגשם החורפי מגיע במכות של גשם חזק (ממטרים או מה שמכנים "מבול") .
בצפון אירופה בחורף גשם חזק נדיר. הגשם שם בחורף הוא גשם קל ומתמשך, ופחות מפריע להליכה ברחוב. מבולים בצפון אירופה זה בעיקר באביב והקיץ.
דרום אירופה זה משהו באמצע בין הארץ לצפון אירופה.

בוא נגיד ככה, אם אקלים ישראלי של דצמבר זה גשום מידי בשבילך לנסיעה, אז חוץ מלנסוע למדבר (וכמעט שאין באירופה מדבר) אין לך מה לנסוע לאף מקום.
לצפון אירופה, אל תיסע אף פעם, לא משנה מה העונה.

anipo10

New member
אולי סטטיסטית

הייתי במשך 5 ימים בסוף נובמבר ומתוכם היה גשום רק יום אחד במשך כמה שעות. אי אפשר לדעת כמה חודשים לפני מה יהיה מזג האויר. גשם זה עניין של מזל בכל יעד. אבל הנקודה העיקרית היא שגם אם יורד גשם זה לא סוף העולם ואפשר לטייל ולעשות התאמות ( מוזיאונים, קניונים וכו' ).

הבעיה היא שתמיד חודשי מעבר זה הימור.. אני אתן לך דוגמא
הייתי במרץ האחרון באמסטרדם. הזהירו אותי שיש סיכוי גבוה לגשמים באמסטרדם באופן כללי, ובטח במרץ. היינו 5 ימים והיה לנו יופי של מזג אוויר! יבש לחלוטין, רוב הימים סביב 15 מעלות (כן, מעיל. אבל כשהשמש זורחת אין גשם, זה פשוט נהדר), ובאחד הימים גם סבלנו מאיזה "מיני שרב" של 19 מעלות עם שמש!
שבוע וחצי אחרינו טסה מכרה שלי לאמסטרדם. סבלה מקור של כמה מעלות בודדות מעל האפס ומגשמים כמעט ללא הפסקה.
בחיים צריך מזל, וגם בטיולים לחול

moco10

New member
דווקא שם ההסתברות לגשם לא כל כך תלויה בעונה

והיא די קבועה לאורך השנה.
אז אכן הימור אבל לאו דווקא ב"חודשי מעבר".
אגב, "חודשי מעבר" זה מושג של אקלים דו-עונתי כמו בארץ.
באמסטרדם יש 4 עונות ואין בעצם "חודשי מעבר".

למעלה