לא צילמתי
את הצלחת הענקית שהועמסה בירקות מסודרים לפי צבע, את סלט האורז השחור ואורז בר עם כוסמת ירוקה שרויה במים, את קינוח התותים ביוגורט סויה מיצלימון וסוכר חום, ועוד כמה דברים שהיו על השולחן. פשוט הבצק שנתנו שם בעיני בעייתי, אני הכנתי בצק שתפח להפליא והיה גמיש וסבבה עם חצי כמות הקסנטן שנתנו שם.
200 גרם קמח סורגום, 100 גרם קמח טף, 76 גרם עמילן טפיוקה/אורז דביק, 75 גרם עמילן תפוחי אדמה/קורנפלור, 30 גרם קמח חומוס. כפית מחוקה קסנטן גם. כפית מלח. 4 כפות סילן או 3 כפות סוכר חום בהיר. בגלל ההקשר הובפתי כף זרעי כמון לעיסה.
4-5 כפות שמן אני השתמשתי בזית. כוס וחצי מים פושרים. 2 כפות גדושות שמרים יבשים. את השמרים מערבבים עם המים. מערבבים את היבשים היטב , מוסיפים את השאר. מערבבים היטב. העיסה דביקה- זה בסדר. מכסים ונותנים לזה לתפוח במקום חמים. זה לא מכפיל את עצמו אבל כשתוחבים אצבע מרגישים שהבצק עלה והתרכך.
מקמחים דף אפיה עם מעט עמילן כלשהו וזורים מעט עמילן על פני הבצק ובעזרת מערות משטחים לדף דק. במקור קורצים כמות קטנה ויוצרים מנות נפרדות אבל אני אפיתי את הכל יחד , תבנית תנור, כמו פשטידה. מעל הבצק מניחים את התערובת שהוכנה קודם ואופים בחום גבוה בערך רבע שעה, עש ששולי הבצק מזהיבים.
מ ע ו ל ה
המלית- שני בצלי גדולים מקוצצים דק, מוזהבים בשמן במחבת עמוקה. ראש שום מקולף ומקוצץ גם. שתי עגבניות מקולפות בקוביות, 6-7 פטריות פורטובלו גדולות יחתוכות לרצועות. אם היה לי חציל הייתי מקלפת ומכניסה קוביות ממנו גם. שתי כוסות שבבי סויה שהושרו במים ונסחטו היטב. תבלינים- כפותיים כמון טחון, פלפל שחור גרוס, כפותיים פפריקה מתוקה, מי שאוהב זרעי כוסברה כף מאלה, מלח, מעט סילן או סירופ מייפל. לערבב ולתת לשבבים לתפוס את הטעמים.
הכנתי את זה יום קודם ושמרתי במקרר אך כמובן שניתן להכין במקביל.