מיקי - טארט ירקות ללא גלוטן. מתאים לכל

  • פותח הנושא RSPA
  • פורסם בתאריך
יותר מדי קסנטן גם

מספיק כפית ואולי גם זה מדי
ותראה מה הכנתי אתמול, הייתי סקפטית ויצא משובח, כולם טרפו כולל הקורנבורים!
לחמאג'ון טבעוני נ"ג
 
פלאפל חומוס ומאש ירוק

אפוי עם עם גזר מרוסק , חלב סויה ופרחי כרובית
 
טופו

קוביות טופו עם פטריות פורטובלו , שומשום , תבלין חמישה פלפלים יפני -חריף במיוחד ושמן שומשום
 
לא צילמתי

את הצלחת הענקית שהועמסה בירקות מסודרים לפי צבע, את סלט האורז השחור ואורז בר עם כוסמת ירוקה שרויה במים, את קינוח התותים ביוגורט סויה מיצלימון וסוכר חום, ועוד כמה דברים שהיו על השולחן. פשוט הבצק שנתנו שם בעיני בעייתי, אני הכנתי בצק שתפח להפליא והיה גמיש וסבבה עם חצי כמות הקסנטן שנתנו שם.
200 גרם קמח סורגום, 100 גרם קמח טף, 76 גרם עמילן טפיוקה/אורז דביק, 75 גרם עמילן תפוחי אדמה/קורנפלור, 30 גרם קמח חומוס. כפית מחוקה קסנטן גם. כפית מלח. 4 כפות סילן או 3 כפות סוכר חום בהיר. בגלל ההקשר הובפתי כף זרעי כמון לעיסה.
4-5 כפות שמן אני השתמשתי בזית. כוס וחצי מים פושרים. 2 כפות גדושות שמרים יבשים. את השמרים מערבבים עם המים. מערבבים את היבשים היטב , מוסיפים את השאר. מערבבים היטב. העיסה דביקה- זה בסדר. מכסים ונותנים לזה לתפוח במקום חמים. זה לא מכפיל את עצמו אבל כשתוחבים אצבע מרגישים שהבצק עלה והתרכך.

מקמחים דף אפיה עם מעט עמילן כלשהו וזורים מעט עמילן על פני הבצק ובעזרת מערות משטחים לדף דק. במקור קורצים כמות קטנה ויוצרים מנות נפרדות אבל אני אפיתי את הכל יחד , תבנית תנור, כמו פשטידה. מעל הבצק מניחים את התערובת שהוכנה קודם ואופים בחום גבוה בערך רבע שעה, עש ששולי הבצק מזהיבים.

מ ע ו ל ה

המלית- שני בצלי גדולים מקוצצים דק, מוזהבים בשמן במחבת עמוקה. ראש שום מקולף ומקוצץ גם. שתי עגבניות מקולפות בקוביות, 6-7 פטריות פורטובלו גדולות יחתוכות לרצועות. אם היה לי חציל הייתי מקלפת ומכניסה קוביות ממנו גם. שתי כוסות שבבי סויה שהושרו במים ונסחטו היטב. תבלינים- כפותיים כמון טחון, פלפל שחור גרוס, כפותיים פפריקה מתוקה, מי שאוהב זרעי כוסברה כף מאלה, מלח, מעט סילן או סירופ מייפל. לערבב ולתת לשבבים לתפוס את הטעמים.
הכנתי את זה יום קודם ושמרתי במקרר אך כמובן שניתן להכין במקביל.
 

RSPA

New member
אחלה דברים. נראים מפתים.

חוץ מזה רשמתי לפני את המתכון שלך ובהזדמנות הוא ינוסה.

ושוב, כמו תמיד - מגוון המאכלים שלך (והכמויות) בסשן אחד תמיד מרשים אותי. איך יש לך כח להכין את הכל בלי להתעייף...
 
זה מעורר את היצירתיות שלי

הצורך לגרום לכל באי הסעודה להנות, כולל המוגבלים מבינהם כמו הנ"ג
ההנאה בלמצוא פתרונות הולמים הן בטעם והן במגוון להרגלים של אוכלי כל למינהם
הרצון לצבעוניות ומרקמים שונים
וכמובן מספר הסועדים שעל פי רוב אינו פחות מחמישה ולרוב עולה על שבעה וכמובן המשך השבוע...

ככה זה קורה

להתעייף? שתי כוסות יין בלנד בייצור עצמי עם רבוע מהלחמא ג'ון מלווה בסלט כרוב חמוץ מתקתק ,טחינה עתירת שום וסלט עגבניות מבושל, מי צריך עוד!
 

ladybug6

New member
הכל נראה נפלא, ותזכרי

שאת חייבת לנו גם תמונה של הבצק
 

RSPA

New member
אגב, על איזה ברזל בבצק שלה היא מדברת?

כתוב שם ש"הבצק משלב קמחים בריאים ללא גלוטן, עתירי סיבים וברזל."
יש לך מושג מה הכוונה?
 

Gidi Shemer

New member
אני מניח שהיא התייחסה לקמח סורגום

דורה לבנה, שמכילה לא מעט ברזל.
 

RSPA

New member
מה הערכים המוכרים לך?

חיפשתי בכיוון הזה של הסורגום ולא מצאתי.
אם יש לך איזה רפרנס כתוב , אשמח.
ותודה.

אגב, מצאתי איזה מסמך מסכם על סורגום שלכאורה היה צריך להזכיר גם את יחודיותו בתכולת ברזל, אבל (למיטב קריאתי) הוא לא.
http://tinyurl.com/qj4njaf
 
למעלה