ביצה קשה (שבושלה ערב קודם) + עגבניה + מלפפון. נהגתי לאכול יוגורט, ואח"כ ניסיתי גבינה לבנה, אבל דומני שכל פחמימה שהיא משפיעה בצורה מפחידה על הסוכר בדם שלי.
לצערי אני חייב לאכול משהו בבוקר כדי לקחת תרופה מסוימת שאינה קשורה לסוכרת, , אחרת הייתי מוותר על כל העסק הזה בשמחה. ממש עצבן אותי לראות ערכים של 130-140 שעה ואף שעתיים אחרי אכילת 150 גרם גבינה.
סה"כ ההכנה קלה רק מאוד ,כ- 3 דקות ,
דייסת-שיבולת שועל(קוואקר), עשירה במינירלים ו-בוויטמינים,
כמו סידן,זרחן ,מגנזיום ,ברזל וכו' .
וגם מרגישים שובע לאחר אכילת דיסה,(הרבה יותר מאשר גבינה או ביצה ומלפפון)..
אני בכלל לא רעב בבוקר, ועלי פחות או יותר להכריח את עצמי לאכול משהו. לא נראה לי שאהיה מסוגל לאכול דייסת קוואקר, מאכל שגם כשאני גווע ברעב אני מעדיף להתעלם מקיומו.
אחרי 23 שנות סכרת, אחרי החיים עם סנסור בהם אני רואה בדיוק מה קורה לי אחרי כל ביס.
אין פחמימה מומלצת לחולי סכרת, כמו שאני לא אוכלת לחם אני לא אוכל שיבולת שועל. שוב, שמחה שזה מתאים לך ולא מעלה לך את הסוכר, אשרייך... לי אפילו פחמימות בעגבניה ובגבינה רזה מעלים, על אחת כמה וכמה בדגן כמו שיבולת שועל.
בהשוואה לאכילת חמש כפות סוכר.
שאלו על דייסת סולת וקוואקר וקיבלו תשובה על שיבולת שועל.
בעיני אלה נבלה, וזו טריפה.
כן, אז הסוכר לא יעלה ל-200 אלא ל-180, אבל הוא יעלה. ההגזמה היא מכוונת כדי להדגיש את העניין.
שמת לב שעל השאלה השניה "והאם זה לא מעלה את הסוכר?" לא ניתנה תשובה? את כבר יכולה לנחש בעצמך את התשובה...
3 דיאטניות התקופות שונות,דלושתם רשמו ליי תפריט לארוחת בוקר דייסת שיבולת שועל,(בלע"ז קוואקר).
והן צדקו,שום קפיצות לא נראו ברמת הסוכר כתוצאה מכך.
כמובן אם מקפידים על ההכנה של 3 כפות שיבולת,בכוס מים ולא יותר.
לדיאטניות או לממסד הרפואי בנושא התזונה,
כך שגם 1,000 דיאטניות שיחזרו על דבריהן לא ישנו את העובדות, ולא ישנו את דעתי.
בפגישה השלישית עם הדיאטנית שלי היא שאלה אותי בכנות (ואני מעריך אותה על כך) "אז בעצם מדוע אתה מגיע אלי?"
זו היתה הפגישה האחרונה שלנו.
איני מתוכח עם מה שמזון זה או אחר עושה לגופך. זה רק את יכולה לבדוק.
העובדה המדעית הכללית (יש אנשים\מצבים יוצאי דופן) היא: פחמימות = רמת סוכר גבוהה יותר.
לטעמי הנחייה תזונתית צריכה להתחיל מחיפוש תחליף לפחמימות כדי להקטין את מספרן הכולל בתזונה היומית,
ולא רק להחליף פחמימות "זמינות" ב"מורכבות" המשולות להחלפת הרואין בקוקאין.
כששואלים על פחמימות, והתשובה היא בפחמימות, זו רק סמנטיקה, טיפול בסימפטום ולא בגורם.
תפריט כזה יוריד לי במשקל, שגם ככה נמוך מדי מדי,(50 ק"ג ).
עדיף לי להשאר עם השיבולת שועל בבוקר.
זו דיאטה שיותר מתאימה למי שזקוק להורדה במשקל.
בכול אופן תודה לך, על המידע והעשרה.