מפחיתי, מקצצי, ונמנעי הפחמימות - כנסו!

tuku3

New member
מצטרפת חדשה


התחלתי לאכול בבוקר אבוקדו, ביצה קשה וגבינה עם ירק, או יוגורט עם צ'יה ופרי קטן.
 

פינליש

New member
תומרונתם
ארוחת בוקר

הארוחה שלא מעלה לי סוכר ומשביעה אותי הכי טוב:
יוגורט + 30 גר׳ קורנפלקס מחיטה מלאה.

טעים טעים טעים
 

אבו זקן

New member
אז ככה...

ביצה קשה (שבושלה ערב קודם) + עגבניה + מלפפון. נהגתי לאכול יוגורט, ואח"כ ניסיתי גבינה לבנה, אבל דומני שכל פחמימה שהיא משפיעה בצורה מפחידה על הסוכר בדם שלי.

לצערי אני חייב לאכול משהו בבוקר כדי לקחת תרופה מסוימת שאינה קשורה לסוכרת, , אחרת הייתי מוותר על כל העסק הזה בשמחה. ממש עצבן אותי לראות ערכים של 130-140 שעה ואף שעתיים אחרי אכילת 150 גרם גבינה.
 

shron17

New member
במקום גבינה ,עדיף דייסת שיבולת שועל בבוקר,,

סה"כ ההכנה קלה רק מאוד ,כ- 3 דקות ,
דייסת-שיבולת שועל(קוואקר), עשירה במינירלים ו-בוויטמינים,
כמו סידן,זרחן ,מגנזיום ,ברזל וכו' .
וגם מרגישים שובע לאחר אכילת דיסה,(הרבה יותר מאשר גבינה או ביצה ומלפפון)..
 

אבו זקן

New member
הבעיה שלי היא הפוכה

אני בכלל לא רעב בבוקר, ועלי פחות או יותר להכריח את עצמי לאכול משהו. לא נראה לי שאהיה מסוגל לאכול דייסת קוואקר, מאכל שגם כשאני גווע ברעב אני מעדיף להתעלם מקיומו.

לאחרים העצה שלך אולי טובה.
 
פצצת פחמימות הדייסה הזאת...

אני שמחה שהיא לא משפיעה לך על הסוכר אבל זה ממש לא גורף, למעשה אני מאמינה שאת היא היוצאת מן הכלל.
 
נראית מאוד בעייתית ההמלצה הזו

דווקא למי שאוכל דייסה אחת האפשרויות היא לנסות לוותר עליה ולעבור לגבינה.
 
תספרי לי מה מומלץ לי...

אחרי 23 שנות סכרת, אחרי החיים עם סנסור בהם אני רואה בדיוק מה קורה לי אחרי כל ביס.

אין פחמימה מומלצת לחולי סכרת, כמו שאני לא אוכלת לחם אני לא אוכל שיבולת שועל. שוב, שמחה שזה מתאים לך ולא מעלה לך את הסוכר, אשרייך... לי אפילו פחמימות בעגבניה ובגבינה רזה מעלים, על אחת כמה וכמה בדגן כמו שיבולת שועל.
 
אכילת 4 כפות סוכר מומלצות

בהשוואה לאכילת חמש כפות סוכר.
שאלו על דייסת סולת וקוואקר וקיבלו תשובה על שיבולת שועל.
בעיני אלה נבלה, וזו טריפה.
כן, אז הסוכר לא יעלה ל-200 אלא ל-180, אבל הוא יעלה. ההגזמה היא מכוונת כדי להדגיש את העניין.
שמת לב שעל השאלה השניה "והאם זה לא מעלה את הסוכר?" לא ניתנה תשובה? את כבר יכולה לנחש בעצמך את התשובה...
 

shron17

New member
ל-ירוק עיניים: שיבולת וקוואר זה אותו המוצר.

3 דיאטניות התקופות שונות,דלושתם רשמו ליי תפריט לארוחת בוקר דייסת שיבולת שועל,(בלע"ז קוואקר).
והן צדקו,שום קפיצות לא נראו ברמת הסוכר כתוצאה מכך.
כמובן אם מקפידים על ההכנה של 3 כפות שיבולת,בכוס מים ולא יותר.

השיבולת-שועל מועילה מאוד ,בשל היותה עשירה בסיבים ,
ובכול המינרלים והויטמינים החיוניים.
 
אי אפשר לחשוד בי בהערכה יתירה

לדיאטניות או לממסד הרפואי בנושא התזונה,
כך שגם 1,000 דיאטניות שיחזרו על דבריהן לא ישנו את העובדות, ולא ישנו את דעתי.
בפגישה השלישית עם הדיאטנית שלי היא שאלה אותי בכנות (ואני מעריך אותה על כך) "אז בעצם מדוע אתה מגיע אלי?"
זו היתה הפגישה האחרונה שלנו.

איני מתוכח עם מה שמזון זה או אחר עושה לגופך. זה רק את יכולה לבדוק.
העובדה המדעית הכללית (יש אנשים\מצבים יוצאי דופן) היא: פחמימות = רמת סוכר גבוהה יותר.
לטעמי הנחייה תזונתית צריכה להתחיל מחיפוש תחליף לפחמימות כדי להקטין את מספרן הכולל בתזונה היומית,
ולא רק להחליף פחמימות "זמינות" ב"מורכבות" המשולות להחלפת הרואין בקוקאין.
כששואלים על פחמימות, והתשובה היא בפחמימות, זו רק סמנטיקה, טיפול בסימפטום ולא בגורם.
 

shron17

New member
אם זוהי גישתך ,אז מה הפיתרון שלך לתחליף ל,,

לתפריט הפחמימות ?
 

shron17

New member
במשקלי הנמוך,מתאים לי להישאר בתפריט שלי,

תפריט כזה יוריד לי במשקל, שגם ככה נמוך מדי מדי,(50 ק"ג ).
עדיף לי להשאר עם השיבולת שועל בבוקר.
זו דיאטה שיותר מתאימה למי שזקוק להורדה במשקל.
בכול אופן תודה לך, על המידע והעשרה.
 
ממש לא דיאטה שמתאימה רק למי שזקוק בהורדה במשק

הכל תלוי בכמויות, בסופו של דבר. תזונה דלת פחמימות היא תזונה נדיבה בשומנים, כמה נדיבה? זה תלוי בתפריט שלך, ולא הכרחי לרדת במשקל בעזרתה.
 

IrisPeleg

New member
סובין שיבולת שועל

אני החלפתי שתי כפות של שיבולת שועל בסובין שיבולת שועל.
נמס וטעים וכמובן פחות פחמימות.

טעים אפילו ביוגורט (היה טעים)
 

ladybug4NLP

Active member
סובין לא מתאים לבעלי קיבה רגישה

ןךי שבולת שועל מעלה את הסוכר גם כשהיא ממותקת עם תחליף+קינמון
 

DDN

New member
לא נמנע, לא מקצץ. קצת מפחית

בארוחת הבוקר אוכל כריך.
שתי פרוסות של לחם הולנדי עם גבינת שוקולד של טרה - לא מעלה לי את הסוכר (להיפך, אחרי שעתיים הוא יורד)

שתי פרוסום של אותו לחם עם קומבינציה של ירקות/גבינות/חביתה - גם לא מעלה לי, ובד"כ זה אותו דבר כמו המדידה של הבוקר, גג 10 יותר, אבל לרוב 20 פחות.
 
למעלה