בתור מישהי שחוותה העברת רישיון פעמיים
כמה רעיונות:
1. אם אין רישיון נהיגה אחר כי לא נוהגים בארץ בה גרים
2. ברוב המדינות אפשר לנהוג עם רשיון ממדינה אחרת רק זמן מוגבל ואז צריך רישיון מקומי. כך שאכן אין סיבה בהחזקת רישיון ישראלי לצורך נהיגה על בסיס קבוע במקום אחר. אבל, במקומות מסויימים ניתן להשתמש ברישיון ממדינה אחרת לצורך הוכחת ניסיון נהיגה וקיצור תהליך קבלת רישיון מקומי - אם על ידי המרה פשוטה, או מבחן חלקי וכו. הרישיון הישראלי מראה את הניסיון הממושך ביותר - רישיון שהוצאתי במדינה אחרת יהיה בתוקף רק החל משנה מאוחרת יותר וזה יכול לשנות את הזכאות לקיצור הליכים
3. לא כל מדינה מקבלת כל רישיון נהיגה מכל מקום לצורך נהיגה בה. קנדה למשל, מאפשרת לקבל רישיון אוטומטי אם יש לך רישיון בריטי אבל לא אם יש לך רישיון ישראלי (ואם תחשבו על באיזה צד של הכביש נוהגים בכל מדינה- זה הזוי לגמרי). כל רישיון נותן אפשרויות אחרות
4. כשאני מגיעה לישראל אני משתמשת ברישיון נהיגה כתעודה מזהה מקומית, לדוגמא בכניסה לאוניברסיטה. אני לא ארגיש בנוח להסתובב עם דרכון בתור תעודה מזהה, אבל הרישיון נהיגה קל לי יותר. מה גם, שבשכירת רכב, אני משתמשת ברישיון נהיגה מקומי וזה מפשט הליכים או נותן תחושה של מפשט הליכים (רק מביא את השאלה של, אה, איפה אתם גרים, כמה זמן, טוב שם, איך אני מהגר לשם או למה אתם לא חוזרים וכו וכו וכו).