השבוע עוד לא נגמר אבל חייבת לשתף
אתמול עשיתי ריצה כדרכי כל יום , הגעתי לחלק חדש של הכפר איפה שעשו הרחבה לפרויקט של בני ביתך,
זהו איזור כפרי אבל צמוד למספר עיירות שיש בהן תעשייה ולא רחוק מכמה ערים יותר גדולות , אם יש משפחה עם ילדים קטנים זה יוצא יותר זול לגור באיזורים האלו, אפשר לבנות בית גדול עם שטח לגינה , קיצר ,פתאום אני רואה מלא רכבי משטרה וסרט כזה שמגדר איזור פשע שאסור להכנס בו, המון אנשים התגודדו סביב הסרט ורכבים של תושבים נעצרו לידו, המשטרה לא נתנה לעבור , אני לא שאלתי מה קרה ועשיתי סבוב בחזרה , בטלויזיה התברר שמשפחה שלמה נמצאה מתה בבית, הבעל רצח ארבעה ילדים את אשתו ואחרי זה התאבד, המשטרה לא שחררה יותר פרטים מעבר לזה, שאלתי את עצמי מה גרם לאדם לעשות דבר כזה ,הרי הוא לא סבל מדכאון אחר לידה , הכל נראה חיצונית מושלם ונקי , כמה סודות ושקרים אנשים מחביאים בין ארבעה קירות ,
לפעמים אני חושבת שלהרבה אנשים יש פנטזיה על חיים מושלמים, הנה ניקח משכנתא מפה עד נורבגיה, נבנה בית במו ידינו, הילדים ילכו לגנים ובתי ספר בסביבה ויהיו להם חברים, אני ואשתי נעבוד במקומות הבטוחים והמושלמים שלנו ויהיה לנו בית פ33ה עם רהיטי עור שחור, יהיה גם איזה כלב גזעי שגם עולה כמו חמישים משכורות, תהיה לנו טלויזיה 60 אינץ , בקיץ ניסע עם הרכב ארבע*ארבע שלנו לאגם גרדה ושם נסבול ביחד עם עוד משפחות מושלמות כמונו,
בראש השנה נפוצץ ביחד זיקוקים לא יכול להיות יותר טוב מזה, אבל,
מה קורה אם הילדים לא מסתדרים בבתי ספר, אין להם חברים להזמין או ללכת, מה אם פיטרו אותי או את אשתי מהעבודה ואז הבנק עוצר את המשכנתא , אז גם אנו לא יכולים לשלם עבור יתר החיים המושלמים שלנו ואנחנו נאלצים לצאת מהחלום הכפרי וכולם יגידו איזה לוזרים אלו משפחת הנסן, ינסן או יורגנסן ,
מה אם חיי המשפחה התפוררו ונאלץ למכור הכל, את כל הפאסאדה הזאת , אני ראיתי במשך השנים שלי פה באיזורים כפריים הרבה בתים גדולים ויפים כאלו שיש שלט למכירה לידם
, האם האנשים היו עם עיניים גדולות מדי, האם חטאו בגבהות לב , חיפשתי ליד הסרט שהקיף את זירת הרצח/פשע/התאבדות את אותן בלשיות מהסדרות הסקנדינביות האפלות , לא היתה אף אחת הכל נשאר בידי המשטורה שאנשיה רצו הלוך ושוב מרכב המשטרה המרופט וסימני שאלה גדולים ורציניים בעינהם , סיפר כפרי ועצוב ועוד יותר קורע לב.