סופ"ש כבר כאן

rona73

New member
סופ"ש כבר כאן

שבת שלום לכולם!

איך עבר לכם השבוע?
מה התוכניות לסופ"ש?

מקווה שיש לכם מזג אוויר נוח!

סופ"ש נעים וחמים לכולם..

rona73

New member
אחרי חופשה ארוכה חוזרים לביה"ס.

אני לא יודעת מה איתכם,אני נהנתי .

עברנו את החגים.
מתחילים שנה חדשה! אצלנו יש עכשיו גל של קור(14-) וההרגשה של מינוס 20.
שלג ירד מספיק עד יום שבת.
יש המון חולים בשפעת ולכן גם האריכו ביומיים את החופשה.

יום שני חוזרים לעבודה אחרי שבועיים בבית. בשבוע האחרון בישלתי המון ואפיתי גם.הילדים שמחו מאוד שהינו ביחד.

rona73

New member
תודה

עכשיו הודיעו שהחופש מתארך ביומיים עקב הקור.

הילדים חוגגים!

forglemmigej

New member
שבוע קררררר מוות

ביום שישי היו 15- , היום 0 אפשר ללכת לים מרוב שמזיעים,
השנה זה 500 שנה למרטין לותר מייסד הדת הלותרנית/פרוטסטנטית ועושים המון אירועים לזכרו, אבל לא איוונטים כמו בפייסבוק אלא ממש מושקעים,
עכשו, מי שחושב שהיהודים בטוחים שהם בעלי הדת הנבחרת ממש טועה לפי מה שנאמר עליו הוא זה שהראה את האור למרות שבעקבות ייסוד הדת החדשה התחוללו מלחמות דת עקובות מדם ברחבי היבשת ,
כל אחד לא רצה לוותר על נתח השליטה שלו שהיה כרוך בעיקר בשליטה על מזומנים והחיצים בעיקר הופנו כלפי הכנסיה הקתולית שישבה ברומא ורוששה את האנשים הפשוטים, שלא לדבר על הכמורה המושחתת, קיצר הלכתי לשמוע איזה הרצאה על הדומה בין תקופתו של מרטין לותר והמצאת הדפוס דבר שהיה מהפכה שעזרה לכל האנשים הפשוטים שיכלו לקרוא בעצמם את דברי הקודש ואף ללכת ולרכוש השכלה, דבר שהשפיע על מדיניות הרווחה בעיקר במדינות צפון אירופה שבה כולם יכולים ללכת ללמוד ולא רק העשירים בני המזל ומלחמות הדת שפרצו בעקבות הרפורמציה לעומת מהפכת הIT בימינו, ומלחמות הדת של בני דודנו המוסלמים שלא מוכנים לקבל ערכי מוסר, דמוקרטיה וחופש ביטוי ודיבור ,
המרצה שהוא פרופסור לתיאולוגיה ופילוסופיה נתן הרבה נקודות השקה , על התפרצות האביב הערבי שבנתיים נהפך לחורף ארוך ומדמם, כאשר הצעירים באותן ארצות רוצים להיות חלק מהעולם המודרני והפתוח בעוד שהקיצוניים מנסים לשמור על כל העוגה לעצמם ממש כמו אצולת הכנסיה לפני מאות בשנים,
האמת שלפעמים הוא נשמע קצת כמו איזה חבר כנסת מהימין הקיצוני בהשוואותיו אבל זרמתי .
נזכרתי ואני ממליצה שוב לצפות בסדרת המופת של ערוץ 1 בשם והארץ היתה תוהו ובוהו ,על ההסטוריה של ארץ ישראל משנת 700000 לפני הספירה ועד מרד בר כוכבא זה מה שהספקתי לראות עד עכשו גם שם מדובר על פנטים בשטחי ארץ ישראל דאז שהמיטו חורבן לא קטן על אחיהם במלחמותיהם נגד צוררים שונים. בכל מקרה אני לא חושבת שאפשר ורצוי ללמוד משהו מההסטוריה .

שתי סדרות טלויזיה שאני ממליצה עליהן מכל הלב הן Fleabag ו-Crashing , אלו סדרות בריטיות מעולות ביותר כפי שרק הבריטים יודעים לעשות ומתואר בהן חייהם של אנשים מבולבלים וצעירים בלאנדן סיטי, מה שמיוחד בהן לעומת סדרות אמריקאיות הוא שבסדרות בריטיות יש כל כך הרבה נסתר מהעין וכמעט לא מתגלה בעוד שבסדרות אמריקאיות זה תמיד WYSIWYG (what you see is what you get) שום דבר אחר.
מי שהתמזל מזלו לצפות בזמנו בסדרת תהילה לא יכול לשכוח את פרופסור שורפסקי שאמר פעם לתלמידיו :To be a great artist, is not what you show, it is what you hold back, that matters/

forglemmigej

New member
השבוע עוד לא נגמר אבל חייבת לשתף

אתמול עשיתי ריצה כדרכי כל יום , הגעתי לחלק חדש של הכפר איפה שעשו הרחבה לפרויקט של בני ביתך,
זהו איזור כפרי אבל צמוד למספר עיירות שיש בהן תעשייה ולא רחוק מכמה ערים יותר גדולות , אם יש משפחה עם ילדים קטנים זה יוצא יותר זול לגור באיזורים האלו, אפשר לבנות בית גדול עם שטח לגינה , קיצר ,פתאום אני רואה מלא רכבי משטרה וסרט כזה שמגדר איזור פשע שאסור להכנס בו, המון אנשים התגודדו סביב הסרט ורכבים של תושבים נעצרו לידו, המשטרה לא נתנה לעבור , אני לא שאלתי מה קרה ועשיתי סבוב בחזרה , בטלויזיה התברר שמשפחה שלמה נמצאה מתה בבית, הבעל רצח ארבעה ילדים את אשתו ואחרי זה התאבד, המשטרה לא שחררה יותר פרטים מעבר לזה, שאלתי את עצמי מה גרם לאדם לעשות דבר כזה ,הרי הוא לא סבל מדכאון אחר לידה , הכל נראה חיצונית מושלם ונקי , כמה סודות ושקרים אנשים מחביאים בין ארבעה קירות ,
לפעמים אני חושבת שלהרבה אנשים יש פנטזיה על חיים מושלמים, הנה ניקח משכנתא מפה עד נורבגיה, נבנה בית במו ידינו, הילדים ילכו לגנים ובתי ספר בסביבה ויהיו להם חברים, אני ואשתי נעבוד במקומות הבטוחים והמושלמים שלנו ויהיה לנו בית פ33ה עם רהיטי עור שחור, יהיה גם איזה כלב גזעי שגם עולה כמו חמישים משכורות, תהיה לנו טלויזיה 60 אינץ , בקיץ ניסע עם הרכב ארבע*ארבע שלנו לאגם גרדה ושם נסבול ביחד עם עוד משפחות מושלמות כמונו,
בראש השנה נפוצץ ביחד זיקוקים לא יכול להיות יותר טוב מזה, אבל,
מה קורה אם הילדים לא מסתדרים בבתי ספר, אין להם חברים להזמין או ללכת, מה אם פיטרו אותי או את אשתי מהעבודה ואז הבנק עוצר את המשכנתא , אז גם אנו לא יכולים לשלם עבור יתר החיים המושלמים שלנו ואנחנו נאלצים לצאת מהחלום הכפרי וכולם יגידו איזה לוזרים אלו משפחת הנסן, ינסן או יורגנסן ,
מה אם חיי המשפחה התפוררו ונאלץ למכור הכל, את כל הפאסאדה הזאת , אני ראיתי במשך השנים שלי פה באיזורים כפריים הרבה בתים גדולים ויפים כאלו שיש שלט למכירה לידם
, האם האנשים היו עם עיניים גדולות מדי, האם חטאו בגבהות לב , חיפשתי ליד הסרט שהקיף את זירת הרצח/פשע/התאבדות את אותן בלשיות מהסדרות הסקנדינביות האפלות , לא היתה אף אחת הכל נשאר בידי המשטורה שאנשיה רצו הלוך ושוב מרכב המשטרה המרופט וסימני שאלה גדולים ורציניים בעינהם , סיפר כפרי ועצוב ועוד יותר קורע לב.

carlimi

New member
היה מקרה דומה

לפני שבוע בירושלים.
אמא רצחה את 4 בנותיה, הקטנה בת 11 חודשים, ואחכ התאבדה.
כלכך קשה לי לחשוב על מצב בו אמא תהרוג את הילדים שלה.
פשוט בלתי נתפס.
ממש קורע לב.

שבוע קצת הרבה מתיש, למרות שהיה קצר

לארגן את הילדים על כל בגדי החורף כל פעם שיוצאים לפארק ואז שוב- להוריד הכל, להחליף בגדים במידת הצורך וכו'... זה די גומר אותי. מנסים לייעל את זה כמה שיותר אבל עדיין לוקח מלא זמן וזה ממש גומר לי את האנרגיות.
&nbsp
סופסוף ההנהלה רשמה מייל לגבי ההריון כך שיצאתי רשמית בפני ההורים- למרות שזה כבר די נהיה ברור, יש לי בטן הריונית לגמרי

&nbsp
בסופשבוע הזה יש המון המון שלג, אני לא כזו חובבת שלג- רק אוהבת להסתכל עליו וזהו... אז נחמד ונוח לי עם דוחות ההתפתחות שאני צריכה לכתוב...
&nbsp
מזל שבעלי פה, הוא עוזר לי עם הניסוחים באנגלית ועובר אחריי לוודא שאין שגיאות בזמנים כי משום מה, אני תמיד טועה בזה
.
עוד 2 דוחות וסיימתי, תכף אתחיל לעבוד על זה כדי ששאר היום יהיה פנוי ונראה מה נעשה ...
&nbsp
שיהיה שבוע נפלא לכולנו והמשך סופ"ש נעים

ההתארגנות של הילדים תמיד תקח זמן

ואם את מקבלת את זה, ומקצה לזה את הזמן שזה מצריך, זה יהיה יותר קל

כבר כמה שבועות לא כתבתי עידכון,

כי עם החגים, הימים פשוט התבלבלו לי ומצאתי את עצמי רוצה לעדכן ביום שלישי/רביעי
האמת שלא היה הרבה מה לעדכן.

החגים עברו אלינו במנוחה וטיולים כייפים. בוני חגגה את יום ההולדת ה-11 וסערה חזקה שלא ראינו פה כבר הרבה זמן. בעצם שתי סערות אחת אחרי השניה (ברברה וקונר). רוחות של בין 50-75 מייל לשעה ותמיד מפליא אותי איך רוחות כאלה חזקות לא גורמות פה לנזקים, פשוט כי הסטנדרטים פה מתאימים לזה. השבוע צפויה עוד סערה עם של 50+ מייל לשעה. מענין אם יסגרו את ביה"ס.

מאחלת לכולם שבוע חמים ונעים

shuttles3

New member
מזל טוב לבוני

איזו סערה!!! תגידי, איך רשת החשמל לא קורסת אצלכם?

אני חיה על אי.

רוב הזמן יש פה רוח כזאת או אחרת. 20 מייל לשעה יש פה לפחות פעם בשבוע אם לא יותר, ככה שכל המערכת בנויה לזה. אני מניחה שגם בנויה ל50-90 מייל לשעה. כמו שאמרתי, גם אותי זה הפתיע שלא היו נזקים.
הרבה רוחות חזקות אצלנו השבוע - מהלילה בסביבות ה-40 מייל לשעה, ביום רביעי וחמישי בין 40-50 מייל לשעה.

אני לא אוהבת את הרוח

shuttles3

New member
אאוצ'

אנחנו אמנם לא על אי, אבל די קרוב לאגם ענק (אגם טורונטו). רוחות 25 קמ"ש זה סטנדרט (לעתים שקט יותר, לרוב סוער יותר), שזה נעים בקיץ, אבל מעצבן בחורף. עדיין, רחוק ממה שקורה אצלכם! אצלנו מערכת החשמל נוטה לקרוס כשיש סערות, דוגמת רוחות חזקות ובמיוחד כאשר יש שילוב של גשם קפוא ורוח. מלחיץ אותי ברמות... בימים אלו אנחנו בחיפושים אחר גנרטור או פתרונות אחרים, כי אני לא רוצה להיתקע עם תינוק ועם בן 4 בבית ללא חימום וללא חשמל באופן כללי.

יש לנו תנור גז

שמחסה את נושא החימום, ב-7 שנים שאנחנו כאן לא השתמשנו בו אף פעם
זה יחמם רק חדר אחד כמובן, אבל עדין, לא נקפא. בבית הנוכחי יש לנו כריים גז ככה שהנושא הזה גם מכוסה, אבל בבית החדש לצערי יהיו כריים חשמליים, אז...

למעלה