איןאריותכאלה
New member
בהמשך לשרשור על הפסקת המירוץ לילד הבא, נדמה שהנקודה הכואבת ביותר היא תחושת ההחמצה, שאינה מתפוגגת כליל. על אף ההקלה שככל הנראה תגיע עבור מי שתחליט לוותר - ביחד איתה תבוא גם מועקה הכרוכה בתחושת ההחמצה. מה עושים עם זה. איך אפשר להחליט לוותר בידיעה שבהמשך תשוב ותבצבץ אותה תחושת החמצה?
כמו בדברים רבים אחרים - כל אחת מותחת את הקו בנקודה אחרת, כל אחת בוחרת את המחירים שהיא משלמת, ומתי לשלם אותם. הרי החיים אינם מושלמים. כל אחת ואחת חוותה החמצה גם בתחומים אחרים.
מספרת על עצמי (למי שלא מכירה ויודעת - הייתי אפוטרופסית של אבא שלי במשך קרוב לעשרים שנה עקב סוג של דמנציה ממנה סבל) - אחרי שאובחן הכיתי על חטא, הצטערתי נורא שלא ידעתי שהוא חולה, שהייתי שקועה בחיי ובענייניי, שלא הקדשתי לו מספיק זמן, שלא הבנתי מה עובר עליו, שהחמצתי את הזמן האחרון שלי איתו. זה היה רגש קשה ומר. היה לי מאד קשה להתמודד עם האשמה. עם ההרגשה שיכולתי לעשות יותר.
במרחק של (הרבה) שנים אני יודעת לומר שלא יכולתי לעשות יותר. שזה היה מהלך הדברים ולא יכולתי לשנות אותו.
ההבדל הוא שבענייני הילודה תמיד קיימת המחשבה שאולי (אולי) - ההריון הבא יהיה ההריון המוצלח. וההחלטה לעצור את הנסיונות היא החלטה אקטיבית אותה מקבלת כל אשה עבור עצמה.
אני טוענת שעל אף האקטיביות של ההחלטה - יש נקודת אל חזור שכל אחת מרגישה אותה כשהיא עוברת אותה. יש נקודה שבה המחירים מרימים ראש, שבה הגוף לא יכול להמשיך עוד, שבה הנפש לא מסוגלת, יש נקודת עצירה.
רק אי אפשר לדעת איפה בדיוק היא ממוקמת לאורך המסע. זו נקודה שלא רואים אותה מראש, יודעים אותה בדיעבד. באופן מאד מאד מאד שונה (חלילה אינני משווה) הייתי עם בנזוג שלא היה לי טוב איתו. כתבתי אז יומן ושיתפתי חברות בקשיים הזוגיים. הייתי מודעת אליהם. אבל אהבתי אותו מאד. וכך הדברים נמשכו ונמשכו. לפעמים הייתי אומרת שאעזוב אותו וידעתי שזה "עולה לי" (כמו בשיר של רונית שחר - אהוב יקר, לא עצרתי לרגע לראות כמה זה עולה לי) - אבל לא עשיתי דבר.
באחד הימים רבנו. זה היה סתם יום רביעי, היינו בחדר העבודה, הוא אמר משהו, אני עניתי, התגלגל ויכוח - היו לנו אלפי ויכוחים כאלה בעבר - ופתאום שמעתי את עצמי אומרת לו - זהו. מספיק. אני עוזבת. הוא עמד המום ואני עמדתי המומה עוד יותר. אבל כשיצאתי מהבית ידעתי שזה הדבר הנכון. וידעתי את זה מאותה נקודה והלאה. אבל עד לאותה הנקודה לא ידעתי את זה, ואפילו כשזה קרה לקח לי רגע להבין שזהו זה.
החלטות מאד גדולות ומורכבות - כך אני מאמינה - מתקבלות כך. מהבטן.
מאחלת לכל המנסות - בפרט לאלו שהשעון מתקתק להן - לכל אלה שהסיפורים שלהן מורכבים וארוכים - שלא תצטרכנה להגיע לנקודה הזו, כי הריון מלא יגיע לפניה.