איןאריותכאלה
New member
פינת הביניים מוקדשת לכל מי שאיבדה הריון ופניה אל עבר הריון חדש, לכל מי שבדרך אל ילד הקשת שלה, על שלל המהמורות שבדרך, בראשן כמובן - אובדן היון נוסף - אבל נכללים בהן גם המחזור העיקש שמגיע בדייקנות ושובר את הלב, קשיי פוריות שצצים להם יש מאין, עייפות הגוף, מתחים בזוגיות, תשישות הנפש וכל סוג של מכשול שמסתנן לו אל המסע שגם ככה הוא טעון כל כך ואינטנסיבי.
הפעם אני מקדישה את הפינה לויקטור ולבשדרת האזדרכת, שנפגשו לרגע בסוף השרשור של ויקטור בתהיה על התקווה העקשנית הזו, הפצפונת הזו, שאיכשהוא, מבעד לכל הררי הקושי - כולל סטטיסטיקה מודפסת שחור על לבן - כולל עוד ועוד מאבקי משנה שהצטרפו למאבק הראשי - מביאה אותן שוב אל תחילת המרוץ, שוב אל הנסיון הבא, שוב פעם לדחוף את הגוף הלאה, את הנפש המותשת, את הלב שבעצם כביכול יודע שאפסו הסיכויים (אבל הם לא אפסו, וההבדל בין האחוז הזעיר לאפס האחוזים עשוי להיות אדם בשר ודם בסופו של דבר) ומכאן הכוח העצום של התקווה והיכולת שלה לדרבן הלאה וקדימה, כי אחוז זעיר הוא עדיין סיכוי חיובי.
מוסיפה מאמארוני - מקווה שזה בסדר שלקחתי את המשפט שלך לכותרת - אפס סיכויים הם גם אפס תקווה, ואפס תקווה גם משחררת, מאפשרת מקום למשהו אחר שהוא לא המרוץ אל הילד הבא.
נדמה לי שבתוך המרוץ - כאשר הסיכוי עדיין קיים - לא משנה מה גודלו - והגוף והנפש והזוגיות וכל המאמצים כולם מושקעים בנסיון עצמו - אין מקום לחשבון. אני לא בטוחה שאפשר לראות מתוך התהליך את המחיר שלו. אני חושבת שרואים את המחיר ברור רק כאשר נופלת ההחלטה להפסיק, ואולי רק שם אפשר באמת לעבד את המסע כולו.