פינת הביניים / שנים של ביניים (למרעישה)

פינת הביניים / שנים של ביניים (למרעישה)

מודה שלרגע לא קיוויתי להריון מספר 8. אפילו לא קצת. אפילו לא טיפה. אפילו בכלל. ברגע שיצאת מהארון הבנתי שדי, ההריון הזה גמור. קיוויתי רק שיסתיים מהר וללא תקלות. לפי העובדות. לפי הגודל. לפי הדופק. נכון שפה ושם יש ניסים. אבל זה היה נשמע כל כך קלוש שאישית בחרתי לחכות בשקט שיסתיים ודי.

זוכרת היטב, בראש וגם בלב, את הבום של הריון מספר 7. ואם אני מתגלגלת קצת אחורה אני זוכרת עוד כל כך הרבה תקוות ושברונות לב. נכון שרובם ביוני. אבל לא רק. וזה כואב לא רק ביוני אלא כל השנה. כל השנים. כל הזמן. תמיד.

איך מתארגנים בין אובדן ל(יותר מ-50% סיכוי ל) אובדן נוסף? מה את אומרת לעצמך? קצת את כותבת מדי פעם, כולנו קוראות את הממים וצוחקות צחוק מריר ומקוות שתלכי מפה כבר. אני שואלת את עצמי מתי הפחד מהאובדן יגבר על הפחד של בת יחידה. מתי הגוף והנפש יסרבו להמשיך במרוץ הזה. כמה בומים עוד יהיו.

אני כמובן מקווה, כל כך, כל כך, שהריון מספר 9 יהיה ההריון המיוחל, זה שיסתיים בידיים מלאות אחרי 6 אובדנים רצופים במגוון אופנים ושבועות. ברור שאני מקווה. מאד. מאד מאד. מאד. המון. אבל בניגוד לעבר, אפילו לי קצת קשה יותר לקוות. כי גם הגיל נותן אותותיו ולא כל הריון מגיע בכלל לשבוע 13.

כמות האנרגיה הרגשית, הזוגית, הפיזית והאישית ששנים של ביניים גובה היא עצומה. היכולות שלנו כבני אדם מוגבלות. אם אנרגיה זולגת במקום אחד, היא אינה מושקעת במקום אחר. באתי לתת חיבוק, להגיד כמה אני מתרשמת שאת מצליחה בכלל להתחיל מחדש כל פעם, ולהגיד לך שאני לא יודעת מניין הכוחות.
תקוותי ותפילותיי שהמסע הזה - הארוך, הקשה, הרצוף מרורים - יסתיים בלידה שמחה. אבל אין הבטחה ואין ערובה ואין ידיעה, והשנים עשויות להתארך עוד ועוד ועוד והסוף יהיה אקורד צורם של אובדן נוסף. הלוואי שלא כך יהיה.

מצב ביניים תמידי

אני לא יודעת עדיין מה הלאה. אני לא יודעת מה אני רוצה וגם לא דיברתי על זה עם בעלי - השיחה הזו תמיד מחכה לאחרי ההפלה.
אני כן יודעת שאני עושה הכל כדי למנוע הידבקויות ונערכת בהתאם: כבר ביקשתי מהרופא שלי מרשם לכדורים מעבי רירית כדי להקטין את הסיכוי להידבקויות (פעם ראשונה שאקח משהו כזה אחרי הפלה), אני אבקש שבסיכום הגרידה הוא יכתוב שמומלץ לבצע היסטרו' אבחנתית (ככה אוכל לגלגל מהר את הביורוקרטיה לקראת ביקור נוסף אצל גולדשמיט).

חברות לא מבינות איך אני לא ממררת בבכי כרגע, והאמת שגם אני לא.
אני חושבת שאני בשילוב עוצמתי של הדחקה והכחשה, ואני לגמרי בסדר עם זה.
אני מודה ששוב יש בי הקלה על כך שגם הפעם אני לא צריכה לבחור להפסיק את ההריון ושהדופק פסק מעצמו.
יש בי גם הקלה על העובדה שאני בשליטה מסויימת - אני בחרתי להיבדק לעתים תכופות כדי שאם תהיה בעיה אוכל לתאם גרידה מוקדם ככל שניתן, אני בוחרת את הרופא שיבצע את הגרידה, אני בוחרת את היום שבו הגרידה תהיה, אני בוחרת להיעזר בתרופות כדי להקטין סיכון להידבקויות (ומקבלת את עזרת הרופא שלי בנושא).
אני יודעת איזה וריד אבחר שיפתחו לי ואיזו תרופה נגד בחילה אבקש מהמרדים.

אני חושבת שהחל מהריון מספר 6 ואולי אף לפני כן, כל ההריונות היו "ההריון האחרון שלי".
כל פעם הזזתי את קו הגבול עוד קצת ועוד קצת ואני כל כך רחוקה מהגבולות הראשוניים שהצבתי לעצמי מבחינת מספר הריונות והגיל שלי בתל"מ הצפוי.
הרבה פעמים כשנשים שואלות כאן "איך ממשיכים?", אני עונה שממשיכים מכוח האינרציה, ממשיכים כי יותר קל להמשיך מאשר להפסיק.
אין לי מושג אם האינרציה תמשיך להניע אותי גם אחרי ההפלה הזו. ימים יגידו.

למעלה