קצרים לחג סוכות - חג שמח

מור שלז

New member
ריצת גרוטאה ... יש גם ימים שכאלו

אם לא היו הריצות הגרועות, איך היינו מעריכות את הריצות הטובות?
&nbsp
אז היום היתה לי ריצה שכזו. קצב צב, ולא באשמת הכתף, הפעם זו הייתי אני... נו טוב, יש גם ריצות שכאלו
&nbsp
חג שמח

בוקר של בן אדם

עבר עלי שבוע מאד קשה. שחר היה גמור - פשוט בילה ימים שלמים ברביצה (על אמא שלו כמובן) ובכי. והלילות, טוב, אתן יכולות לדמיין. איכשהו דווקא בגלל שלא היה לו חום זה היה מדאיג במיוחד. 2 רופאים ראשונים אמרו "שיניים", והשלישית "וירוס". בכל אופן, זה מאחורינו והילד חזר לעצמו (+שן וקצת חדשות). ועדיין, הלילות לא משהו כי הוא פשוט התרגל שוב לינוק בלילה ולהרדם עלי. ואני מתחרפנת.
אז הבוקר (שהתחיל ב-5 אחרי 4 הנקות לילה), אחרי 40 דקות של בכי ונסיונות הרדמות, העברתי אותו לאבא שלו. הוא בתורו הגדיל ראש ופשוט היה איתו ונתן לי לישון. קמתי ב-7:30 ויצאתי לרוץ, ממש כאילו שבתי להיות בן אדם ולא אמא. או אמאאמאמאמאמאמאמאמאמאמאמאציצי!!!
הריצה צלעה, הגיוני כי השקעתי ביוגה ובאופניים בתקופה האחרונה. אבל למי אכפת.

מור שלז

New member
יופי לשמוע ששחר ואיתו גם את חוזרים לעצמכם

מזדהה כל כך עם התחושה הזו של הריצה שלפעמים מחזירה אותנו להיות בן אדם, ולא כל שאר הדברים שהחיים דורשים מאיתנו.
&nbsp
מאחלת לך להמשיך ולהנות בחג הזה מעוד הרבה ריצות שכאלו

בוקר חג שהתחיל בחדר כושר עם תכנית אימון חדשה.

חבל שאי אפשר כל בוקר להתחיל בחדר כושר ככה לכזה אימון. שקט ואין הרבה אנשים, כל המכשירים והמשקולות פנויים ואפשר להתאמן בשקט בלי הפרעות.
מה גם שהמאמנים זמינים בשבילי, אני צריכה שישמרו עלי בחלק מהסטים והתרגילים והמאמן שמר עלי מכל משמר

בשבת בבוקר רצה עם חברים ביער חרובית, ריצה "ארוכה" קצרה יחסית, כי אני בשלושה שבועות מנוחה - 16 ק"מ, כשכל החבר'ה רצים 30 פלוס... אבל - עוד שבועיים כנראה שאעריך את המנוחה היזומה הזו, 3 ריצות בלבד בשבוע והמון אימוני כוח איכותיים

יאללה חג שמח וכיף לכן!

הא כן, ומשהו מצחיק שנתקלתי בו בפייסבוק: התגובה הטבעית...

מור שלז

New member
אהבתי

סחתיין עליך על כל אימוני הכוח האלו וההתמדה עם חדר הכושר.
לנו הרצים, הרבה פעמים זה החלק שהכי קשה - להסתגר בחלל סגור עם כל הברזלים האלו.
בהחלט דורש כוח מנטלי.
שאפו!

מור שלז

New member
מחושך לאור: ריצטיול רומנטי בזריחה

אחרי השכמה באמצע הלילה, להסיע את הגוזל לשדה התעופה, המשכנו האיש שלי ואני ליער הקדושים.
ישבנו באוטו חיכינו לאור ראשון (האמת קצת קודם) ויצאנו לדרך.

ריצה זוגית קסומה, ירח מלא מעלינו מאיר את הדרך והנופים מסביב קסומים ויפהפיים, הכל נראה קסום ושונה בחשיכה. ללא פנס רואים וחשים הרבה יותר טוב את הנוף סביבנו.
לאט לאט החושך הופך לאור, השמש מתחילה להציץ מבין העננים, צובעת את כל השמיים בגווני זהב ואני לא מאמינה שאני כאן עם האיש שאני הכי אוהבת, עושה את מה שאני אוהבת.

היה קסם של בוקר להכיר לאיש שלי את השבילים שאני כל כך אוהבת, את הנופים, לחלוק איתו את הקסם.

3 שעות אחרי, נכנסנו לאוטו, ארוחת בוקר מושקעת ו...
איזה כיף שחופש עכשיו

חג שמח לכולן

Loony Moony

New member
איזה יופי, פשוט נהדר!!

ואי אפשר גם בלי כל הכבוד קטן על המעבר מ-5 ק"מ ריצה לשלוש שעות(!!) ריצה. שימשיך ככה ורק תיזהרי על עצמך!

מור שלז

New member
זה לא ממש היה 3 שעות ריצה...

ריצטיול זה ריצה בקצב טיול, עם הרבה עצירות לצילום ולהנות מהנוף, הולכים בעליות (כמו אולטראיסטים) וכו'...
&nbsp
ואכן זה היה נהדר
תודה...

Loony Moony

New member
חזרה לשגרה והפתעות חדשות

השבוע היה שבוע נהדר עם חמישה אימונים. אחרי ראשון אינטסיבי של ריצה ושחייה, הספקתי בשני לשחות שוב. ברביעי היינו אצל הדודים בצפון ולמרוץ עייפות הוצאתי את עצמי לריצה של חמישים דקות, שהיה בה הכל מהכל - ים וחוף, שמש, גשם ורוח, קשת בענן! (חבל שלא הייתי עם פלאפון לצלם). היה קטע מבאס ששוב הריצה גרמה לי להיות חייבת לשירותים, היתרון של לרוץ בטבע פשוט ביקשתי ממישהי טישו ועשיתי את מה שעשיתי

&nbsp
היום עוד ריצה של כמעט חמישים דקות במסלול הביתי, הפארק ומזג האוויר במיטבם בשעת האור האחרונה. שוב לא קל אבל פשוט כיף. לאחרונה אני באיזי עם הריצה. קיבלתי החלטה שלא אנסה לרוץ מרתון השנה, אז אני מתמקדת בריצות שעושות לי כיף וטוב (גם עם כל הכיף שאני עושה אין זמן לריצות ארוכות)
&nbsp
בשני באימון המאמן התחיל "לנג'ס" לי על שלושה ימים בשלושה ימים. כבר חשבתי שוויתרתי אבל הוא טוען שאני בכושר ומוכנה, ומספיק לעשות אימון אחד של 4*1500 כהכנה. אז כנראה שוב ניגרר המשפחה לאילת, ואני אגרור את אבא למשחה

&nbsp
ועכשיו לשאלה - איזה קבוצת קצב - 19-22 לק"מ או 24 לק"מ? בבריכה בקצב בינוני על אני 19-20 לק"מ אבל לא יודעת כמה מסוגלת למשוך. המדריך אמר ש-19-22 דקות לק"מ יו תר מתאים לי אבל אני קצת מפחדת

&nbsp
שבת שלום!

מור שלז

New member
וואו, חתיכת חזרה לשגרה! ולגבי המשחה...

לדעתי - אם בבריכה את על קצב 19-20 דקות לקילומטר - בים מלוח כשהציפה קלה יותר, עם קבוצה שבתוכה את עושה דרפטינג - לא צריכה להיות לך בעיה להחזיק עם קבוצת הקצב של 19-22.
מה גם שאם המדריך שמכיר אותך ואת סגנון השחייה שלך חושב שאת מסוגלת, וזה הקצב שמתאים לך - נשמע לי כמו חיזוק רציני להחלטה על הקבוצה הזו.
&nbsp
איזה כיף לך! נשמע כיף אמיתי לעשות את אילת

קיץ 2011

New member
גן שמואל, מישהי?

כן. מסתבר שרשמית נשרטתי, ואפשר להוסיף אותי לרשימת הבנות שבעקבות טרינש התחילו עם טריאתלונים

אני אוהבת להגיע מוכנה ומכירה את המסלול. הבעיה היא שבאתר המסלול מופיע ב PDF. אם מישהי מכירה את המסלול, ויכולה לחסוך לעצלנית שכמותי להעתיק אותו למפה אינטראקטיבית, אשמח "לשמוע" תיאור של המסלול, בעיקר מבחינת פרופיל גבהים. אמנם קרוב לחוף אז בעיקרו מישורי כנראה, אבל כדי שלא יהיו הפתעות אשמח לשמוע מהמבינות.

עוד דברים שחשוב לדעת ספציפית לתחרות הזו?

מור שלז

New member
הלוואי ... זו תחרות נהדרת ועם אוירה נפלאה

אני לצערי כבר לא עושה טריאתלונים.
&nbsp
בכל מקרה, ממה שאני זוכרת (עשיתי את התחרות הזו כמה פעמים, אבל מן הסתם יש שינויים קלים למסלול):
- המסלול מישורי - לא תהיה לך בעיה
- בריצה כדאי לדעת שיש חלק שרצים על שביל לא סלול, לפעמים אפילו מעט חולי בעונה זו של השנה. זה קצת מקשה על הריצה, אבל עדיין חוויה נהדרת.
- תחרות שמאורגנת על ידי מתנדבים שעושים ונותנים מכל הלב, ולכן בעיני חוויה נהדרת.
&nbsp
תיהני

16 ק"מ ביער חרובית/ תל צפית של בוקר... וגם...

נרשמתי לחצי המדברי באילת בסוף נובמבר. יותר על תקן מלווה מאשר תחרות- חברה טובה שלי רצה שם מרתון ראשון, לא מתכוונת לרוץ שם בשביל תוצאה או משהו כזה. פשוט כחלק מהאימון שלי... באותו שישי אני צריכה לרוץ 22 אז זה יוצא לי פיקס+ הרווחתי חופשה באילת

&nbsp
הבוקר רצנו ביער חרובית/ תל צפית. הנוף שם מ ד ה י ם !
רצתי רק 15.5 ק"מ והיה לי קשה לא להמשיך עוד, אבל אני חייבת לשמור כוחות ולנוח. בצהריים אצא לחד"כ לאימון כוח איכותי לא פחות!
&nbsp
&nbsp
אחלה שבת לכולן!

מור שלז

New member
צ'מעי - החיים שלך דבש

איזה כיף של חג, ואיזה כיף של ריצה. אני מאוד אוהבת את יער חרובית!
&nbsp
ולגבי החצי המדברי - בעיני ללוות חברה טובה זה כיף אדיר, ותחושה נהדרת של נתינה.
זכיתן. שתיכן!

אני צופה חגיגה באילת...

זה מרתון ראשון של חברה,
ואני אהיה בשבוע החמישי לתכנית שלי פחות או יותר, וזה מסתדר לי פיקס עם המרחק שצריכה בנפח של אותו יום.
ארוץ את החצי שלי, בנוף חד פעמי שתכל'ס - כמה יוצא לרוץ במקומות כמו הרי אילת?

ואז אלווה את חברה בק"מ האחרונים של המרתון שלה, התרגשות אדירה. אני צופה קרנבל מטורף של התרגשות.
&nbsp
&nbsp
הריצה בחרובית היתה מדהימה בהחלט, עושה חשק לעוד. הייתי צריכה היום רק 16 ק"מ אז לא רצתי את הסובב של תל צפית בחיבור עם היער, בעוד החברים רצו כן סובב וסגרו 30-33... אבל - שומרת לעצמי זכות לבקש מהם לבוא ללוות אותי כשאגיע לקילומטרז'ים האלו לקראת המרתון שלי

&nbsp
אגב, אימון בחד"כ היה מעולה היום. מסוג האימונים שפשוט מאפסים את הכל. כוח במיטבו
כל כך נהנית מזה.
שברתי שיא מתכתי חדש היום

מור שלז

New member
טיפה טיפה אני חוזרת לעצמי...

עוד 8 ק"מ נוספו לעו"ש הבוקר.
אמנם לא ממש בקצבים שאני רגילה להם, אבל גם לא בקצב גרוטאה. כך שאני לא מתלוננת.
&nbsp
לאט לאט נגיע רחוק רחוק.

melon

New member
ריצת מבול ראשונה לעונה

מבול - מבול - מבול
רק אני בחוץ. המים נוטפים מהכובע , מדלגת מעל השלוליות ומפספסת מדי פעם ....

לקראת סיום הריצה רואה דמות גוררת אופניים . עוצרת לידו
הכל בסדר ?
זה לא היום שלי אני מניח
יש לי טלפון , אתה רוצה להתקשר למישהו
אישתי בדרך , פנצר בגלגל.
מצטערת - לא יכולה לעזור לך בזה
כן , זה בסדר , תהני מהריצה שלך.
תודה !
חוזרת לרוץ - מבול - מבול מבול.

14 ק"מ.

בבית ישר למקלחת. העור שורף כי קר בחוץ והמים החמימים עוקצים.
בד"כ עדיף לחכות ולהתחמם קודם (מרגישים בנגיעה שהעור קר) אבל המים נטפו . המקלחות הכי שוות הם אחרי ריצת גשם.

למעלה