פעמיים ריצת גשם וכנס אחד (+בונוס)
הבוקר החל במבול סמסים של ביטולים ברגע האחרון מפאת הגשם, וכשהגעתי לפארק מצאתי כמה מתאמנים אמיצים שהגיעו למרות הכל לרוץ בגשם.
וידאתי שכולם ערוכים היטב לריצת הגשם מבחינת הביגוד ויצאנו לדרך.
היתה ריצה קסומה, עם גשם שלפרקים היה חזק ולפעמים טפטוף. הפארק רחוץ ונקי, ומכיוון שבמקור היה אמור להיות לנו אימון טכניקה היום, ניצלנו את הפארק למשחקי כושר שונים, בכל הזדמנות.
בקטעים גשומים במיוחד, ניצלנו אלמנטים שונים כמו עצים או גשר שהגנו עלינו מהגשם והפכנו זאת לאימון עליות.
ביקרנו גם בשבע תחנות לראות את הזרימה העצומה - מחזה שמפעים אותי כל פעם מחדש, וחזרנו רטובים ומאושרים.
בגדים יבשים, קפה חם
והבוקר נראה אחרת לגמרי
אחר כך במשך היום הייתי בכנס חדשנות באימון שהתקיים בקמפוס שיאים באוניברסיטה, שהתגלה כמעניין ומרחיב אופקים.
ההרצאה שהכי נהניתי ממנה (אולי כי גם אני עסקתי בתיזה שלי בחקר המוח) היתה של חוקרת מוח אשר הציגה כמה ממצאים שונים ממחקרים שמראים את הקשר בין ספורט לתפקודי המוח ובפרט ליצירתיות.
אמנם הכרתי כבר מחקרים שונים שמדברים על הקשר בין ספורט לריכוז, ובין ספורט לדמנציה (או דחיית דמנציה), אבל מה שהיה מעניין במיוחד בהרצאה הזו היו הדוגמאות שהביאה ליצירתיות, ולחשיבות שלה עבור דור ה-Y (או כפי שמכונים בתקשורת "בייבי לוזרס").
היה בהחלט מרתק, והשאיר טעם של עוד....
ובערב, יצאתי לעוד ריצת גשם, והפעם אימון העליות שהיה לי בתכנית.
מראש החלטתי שאני לא "מתאבדת" על האימון הזה, קר, רטוב ולא בא לי להפצע. ועדין, לא ויתרתי ויצאתי... כבר ביציאה קיבל אותי מבול רציני, ובהמשך גם סופת ברקים ורעמים ואפילו ברד. אבל מרגע שכבר נרטבתי, לא היה אכפת לי. פשוט רצתי לי עוד ועוד עליתי וירדתי, עליתי וירדתי ו... נהניתי
אני חושבת שבמקום מסויים ריצת גשם מרגישה לי כמו משחק, כמו חזרה לילדות, לימים שבהם נהנינו לשחק בשלוליות בגשם. היה פשוט כיף...
ומה הבונוס תשאלו? במסגרת הכנס, אחרי ההרצאות וארוחת הצהריים היו גם סדנאות מעשיות, וזכיתי לאימון קרוספיט (או יותר נכון טעימה מקרוספיט - המדריך היה אחראי מספיק כדי לא לקחת סיכון עם קבוצת מתאמנים לא מנוסים). דווקא היה נחמד ומעניין (ומאוד מזכיר את מה שאני עושה באימון הפונקציונלי).
אז אני יודעת שלא כל אחת אוהבת ריצות גשם, ולא כל אחת אוהבת חורף, וכמובן שזה בסדר גמור! לא צריך לצאת לרוץ בגשם אם לא אוהבים.
אבל אני מעדיפה את החורף, ואת ריצות הגשם פי אלף מריצות יולי-אוגוסט הרטובות גם הן....
איזה כיף החורף הזה