קצרים ליום גשם. אה... רביעי

התכוננו לגשם ו....

כמו מבצע צבאי התנהלו ההכנות לאימון הבוקר: העברנו את מקום האימון מהשדות לאזור התעשיה (יותר מואר, אספלט ולא בוץ, ובעיקר יש מקום להחליף בגדים בסוף), הכנו בגדי החלפה, בגדים חמים לריצה וכל התוספות ו....הגשם היה סבלני, חיכה שנסיים את האינטרוולים, אכן היה קר, היתה רוח חזקה אבל בלי טיפת גשם.
בדרך הביתה הגיע המבול - ועכשיו בעבודה אני רטובה לגמרי ובטח גם הילדים שלי

האם הוא יהיה סבלני גם מחר בבוקר?!

מור שלז

New member
נראה לי שאנחנו קיבלנו את הגשם שלכם

דווקא לנו היה לא מעט גשם בריצה הבוקר... (ובינינו גם בערב קיבלתי מנה הגונה של גשם - כתבתי למטה בקצרים).
איזה מזל היה לכם עם הגשם הבוקר הזה! איזה כיף

ואיך הילדים שלך? הספיקו להגיע לבית ספר לפני המבול, או נרטבו לגמרי גם הם?

ממה מיה

New member
קישור להמלצה - מה ללבוש

אני באופן אישי לא לחוצה השבוע על האימונים, סיימתי את התכנית לבית שאן ועוד שבוע מתחילה את התכנית לירושלים (חצי) אז אני מרשה לעצמי בטלה. אתמול אימון חיזוקים מול הטלויזיה ובין הסטים קיפולי כביסה.. במהלך הימים הקרובים אבקר אולי בחדר הכושר.
רצתי בעבר בגשם, ברד, שלג..אז לא מתרגשת, אבל אם אני לא חייבת אז לא..

מתרגמת לכן מאמר מ RunnnersWorld עם המלצות מה ללבוש, המאמר המקורי:

http://www.runnersworld.com/running-apparel/what-wear

10 מעלות ומעלה - מכנסיים קצת יותר ארוכים מאלו שלובשים בקייץ, 7/8. חולצה דקה עם שרוול ארוך או או חולצה קצרת שרוולים עם מחממי זרועות. עליונית קלה ודקה.
כובע מצחייה קל.

2-10 מעלות מכנס ארוך או 7/8 או 3/4, 2 שכבות של חולצה עם שרוול ארוך או חולצה אחת של שרוול ארוך ומעליה ג'קט קל מנדף (מגן מפני רוח/גשם), ווסט עבה או חולצה תרמית.כובע צמר/פליז וכפפות קלות.

מינוס 6 עד 2 מעלות - טייץ או מכנס ארוך. מומלץ צחתוני צמר, גרביים ארוכים שלא משאירים חלקים חשופים ברגל. שתי שכבות חולצה עם שרוול ארוך, או חולצה ומעליה חולצה תרמית ומעליה ג'קט קל (או שכבות ותר עבות אם צריך). כובע מחמם, כפפות עבות, משקפי שמש להגן על העיניים משבי רוח חזקים.

אני עוצרת כאן..ההנחיות ממשיכות גם למזג אויר של מינוס 17 עד מינוס שש...

טרפת החורף

הלכתי לישון אמש ללא תכנית מוגדרת, מלבד הנחה, שכל פעילותי הספורטיבית היום תהיה שחיה בבריכה. יקיצה טבעית אחרי 8 שעות (השבוע אני מפרגנת לעצמי הרבה שעות שינה, בתקווה שמחלות הסובבים אותי תתרחקנה כך ממני). בחוץ אפור אבל לא גשום. תוך כדי כרסום ארוחת הבוקר שלי אני מתייעצת עם בן הזוג, שסבור שאין בעיה לצאת לרכוב כרגע, ה"סערה", ככל שתהיה כזו, תגיע לדעתו רק בצהריים. התארגנות ממושכת עם כל שכבות החורף, ואני מחליטה לבצע את אימון העליות שלי עם אופני שטח. ברגע האחרון גם מחליטה לרכוב בשויצריה הקטנה, יש שם מספיק עליות ויהיה לי נעים שם יותר מאשר על המדרכה של כביש נשר. פחות קר מאשר אתמול, אבל אצלנו תמיד פחות קר מאשר באיזור עין השופט. מדי פעם טפטוף לא נורא, פעם או פעמיים מטחי גשם רציניים יותר, אבל לא משהו שיפריע לי במשימה- לנצח את החורף הארור הזה. כל יום שבו מזג אויר גרוע משבש לי את התכניות, מטריף את דעתי, ואני מרגישה שהיום זה היום שלי- אני רוכבת וחורצת לשון לעננים, לגשם, לרוח. השבילים ריקים, היערנים הבודדים המומים לראותי שם, ואני נהנית מכל רגע. בדרכי הביתה, ממש 100 מ' מביתי, נשמע פיצוץ עז. הצמיג האחורי שלי נפרד מהחישוק וכל הג'יפה מתפזרת... מבואסת קצת אבל מודה על מזלי הטוב, שכל זה קרה בסיום הרכיבה. כנראה שבטיפול האחרון באופניים, שלשום, מישהו לא הקפיד להכניס את הצמיג למקומו. מבאס למדיי להתחיל לשטוף את האופניים כשאני עצמי רטובה וקפואה, דבר שלא הרגשתי כל עוד רכבתי... ובכל זאת- בשלב זה- 1:0 לי נגד הסערה

יו איזה פחד

מזל שלא נפלת מזה. ואיזה באסה גם.
כיף לך שיצאת - אני השתפנתי לצאת לסיבוב בוקר ועכשיו מצטערת ממש כי ירדו פה 3 טיפות גשם בדיוק.

מור שלז

New member
איזה כיף של רכיבה! ואיזה פחד בסוף

הכי אהבתי את התיאור שלך:
"אני מרגישה שהיום זה היום שלי- אני רוכבת וחורצת לשון לעננים, לגשם, לרוח. השבילים ריקים, היערנים הבודדים המומים לראותי שם, ואני נהנית מכל רגע."
זה כל כך את! חורצת לשון לעננים, לגשם לרוח, ונהנית מכל רגע

מפחיד הפיצוץ בסוף, באמת מזל שזה קרה בסיום הרכיבה.

לדעתי זה כבר 3:0 לטובתך, לא 1:0!
גם יצאת מהבית, גם רכבת וגם נהנית מכל רגע

michalul

New member
אני מתמכרת?!

אני גאה בעצמי לאחר שיצאתי אתמול ב 20:00 על אף הקור ורצתי עם 2 שותפיי 4 ק"מ.
הרגשה אדירה ומספקת!

הדבר שמבאס אותי מאוד - עדיין לא נכנסתי לשינוי תזונה. עדיין לא שם. בטוחה שמתישהו אצליח...אשמח לטיפים.

מרגישה קצת חלשה כך שהיום אני מתכננת לי ערב שבו אקדיש זמן ללימוד שעון הדופק שלי, ע"מ שאוכל להשתמש בו כמו שצריך.

אגב, כמה פעמים בשבוע כדאי לרוץ? כרגע אני יוצאת 4 פעמים...

tamark4

New member
אוהבים אותך...

כן כן, כולנו התחלנו ככה... ואנחנו יכולות להפסיק ברגע שנחליט !

4 פעמים זה אחלה.
אגב ביתי המתבגרת (רציתי לציין תואר יותר ארסי אבל מתבגרת זה מספיק) יצאה ב- 21:30 להאכיל את חתולי הרחוב. נחשו מי ליוותה אותה ?

מור שלז

New member
ועל כך נאמר: יש התמכרויות בריאות

לגבי שינוי התזונה: הטיפ הכי חשוב שיש לי הוא לאכול מסביב לאימונים. לא לנסות לחסוף, כדי להרויח מהקלוריות ששרפנו באימון. אי אכילה מסביב לאימון יכולה להכניס את הגוף לסוג של "סטרס" ואז אחר כך, אחרי כמה שעות - אנחנו הופכות רעבות מאוד וקשה להתאפק.
הנה עוד כמה טיפים לגבי אכילה מסביב לאימונים:
אכילה לפני אימון: http://www.yaeldror.com/?pageId=4883
אכילה אחרי אימון: http://www.yaeldror.com/?pageId=4881

perach22

New member
4 מעלות במודיעין, מהירות הרוח 25 קמ"ש

נראה שהיום אני מוותרת על הריצה...... ...

מור שלז

New member
עליך צריכים להמציא את השיר

מה עושות הכרישות בגשם?

והאמת, אני דווקא די אוהבת לשחות בגשם, אבל לא אוהבת את הצליל של הגשם על התקרה השקופה של הבריכה. הרעש חזק כל כך, וזה מתעצם עוד יותר לעומת השקט שבמים. לא מפריע לך?

מור שלז

New member
פעמיים ריצת גשם וכנס אחד (+בונוס)

הבוקר החל במבול סמסים של ביטולים ברגע האחרון מפאת הגשם, וכשהגעתי לפארק מצאתי כמה מתאמנים אמיצים שהגיעו למרות הכל לרוץ בגשם.
וידאתי שכולם ערוכים היטב לריצת הגשם מבחינת הביגוד ויצאנו לדרך.
היתה ריצה קסומה, עם גשם שלפרקים היה חזק ולפעמים טפטוף. הפארק רחוץ ונקי, ומכיוון שבמקור היה אמור להיות לנו אימון טכניקה היום, ניצלנו את הפארק למשחקי כושר שונים, בכל הזדמנות.
בקטעים גשומים במיוחד, ניצלנו אלמנטים שונים כמו עצים או גשר שהגנו עלינו מהגשם והפכנו זאת לאימון עליות.
ביקרנו גם בשבע תחנות לראות את הזרימה העצומה - מחזה שמפעים אותי כל פעם מחדש, וחזרנו רטובים ומאושרים.
בגדים יבשים, קפה חם
והבוקר נראה אחרת לגמרי

אחר כך במשך היום הייתי בכנס חדשנות באימון שהתקיים בקמפוס שיאים באוניברסיטה, שהתגלה כמעניין ומרחיב אופקים.
ההרצאה שהכי נהניתי ממנה (אולי כי גם אני עסקתי בתיזה שלי בחקר המוח) היתה של חוקרת מוח אשר הציגה כמה ממצאים שונים ממחקרים שמראים את הקשר בין ספורט לתפקודי המוח ובפרט ליצירתיות.
אמנם הכרתי כבר מחקרים שונים שמדברים על הקשר בין ספורט לריכוז, ובין ספורט לדמנציה (או דחיית דמנציה), אבל מה שהיה מעניין במיוחד בהרצאה הזו היו הדוגמאות שהביאה ליצירתיות, ולחשיבות שלה עבור דור ה-Y (או כפי שמכונים בתקשורת "בייבי לוזרס").
היה בהחלט מרתק, והשאיר טעם של עוד....

ובערב, יצאתי לעוד ריצת גשם, והפעם אימון העליות שהיה לי בתכנית.
מראש החלטתי שאני לא "מתאבדת" על האימון הזה, קר, רטוב ולא בא לי להפצע. ועדין, לא ויתרתי ויצאתי... כבר ביציאה קיבל אותי מבול רציני, ובהמשך גם סופת ברקים ורעמים ואפילו ברד. אבל מרגע שכבר נרטבתי, לא היה אכפת לי. פשוט רצתי לי עוד ועוד עליתי וירדתי, עליתי וירדתי ו... נהניתי
אני חושבת שבמקום מסויים ריצת גשם מרגישה לי כמו משחק, כמו חזרה לילדות, לימים שבהם נהנינו לשחק בשלוליות בגשם. היה פשוט כיף...

ומה הבונוס תשאלו? במסגרת הכנס, אחרי ההרצאות וארוחת הצהריים היו גם סדנאות מעשיות, וזכיתי לאימון קרוספיט (או יותר נכון טעימה מקרוספיט - המדריך היה אחראי מספיק כדי לא לקחת סיכון עם קבוצת מתאמנים לא מנוסים). דווקא היה נחמד ומעניין (ומאוד מזכיר את מה שאני עושה באימון הפונקציונלי).

אז אני יודעת שלא כל אחת אוהבת ריצות גשם, ולא כל אחת אוהבת חורף, וכמובן שזה בסדר גמור! לא צריך לצאת לרוץ בגשם אם לא אוהבים.
אבל אני מעדיפה את החורף, ואת ריצות הגשם פי אלף מריצות יולי-אוגוסט הרטובות גם הן....
איזה כיף החורף הזה

למעלה