קצרים ליום חמישי

tom696

New member
שממל

המלצה לגיוון המוזיקה בריצה. אני חושבת שהמלצתי עליהם בעבר אבל היום הקשבתי להם שוב אחרי תקופה ארוכה ונהנתי מחדש.

https://www.youtube.com/channel/UC_Ezs1WtFqo2N4mamE83gXw

מור שלז

New member
מעולה! תודה!

כמי שרצה הרבה לבד, וחובבת מוזיקה, אני תמיד שמחה להמלצות חדשות ולגיוון

tom696

New member
הכי קרוב ללליווי שאני יכולה להציע

אולי תאהבי גם את המוזיקה של מארש דונדורמה -
https://www.youtube.com/playlist?list=PL41E1B0A23DA55EDC

אפשר להפסיק לחכות ל-1 בספטמבר

שחר *שוב* חולה. כן, היו לו יומיים בלי. ולפי הפריחה, נראה לי שזה *שוב* הפה והגפיים. כלומר יש לנו עוד כמה ימים יפים ביחד בבית.
ומתי אני אוכל לחזור לאנרגיות שלי כדי לעשות ספורט?!

מור שלז

New member
לא שוב!!! איזה באסה!

מחזיקה אצבעות שתעברו את זה מהר ובקלות הפעם

&nbsp
האם מפעם לפעם ההתמודדות שלו קלה יותר, והתסמינים קלים יותר? או שכל פעם זה אותו הסיפור מחדש?

מור שלז

New member
עכשיו חסרה לי הקבוצה

הרבה פעמים עולה כאן השאלה של אימונים בקבוצה לעומת אימונים לבד. ולמדתי על עצמי עם השנים שאני יכולה גם וגם, אבל עכשיו פתאום קשה לי עם הלבד הזה.
&nbsp
העבודה שלי היא באמת עבודת חלומות, ולקח לי הרבה זמן, וגם ויתורים כדי למצוא את האיזון בחיים שלי, עם האינטנסיביות של העבודה.
אחד הויתורים האלו היה כרוך בהבנה שעם שעות אינטנסיביות כל כך, ועם הרצון לא לפגוע במשפחה מה שיפגע אצלי יהיה האימונים - וספציפית האימונים בקבוצה.
אז ויתרתי על אימונים בקבוצה, חסכתי לוגיסטיקה יקרה של נסיעות, והרווחתי גמישות ביכולת לתמרן את האימונים שלי לפי הלו"ז שלי - ואני באמת בסדר עם זה. ובאמת בסדר עם העובדה שהאימונים שלי עכשיו נערכים בעיקר לבד. אני מתייחסת לזה כעוד סוג של אימון מנטאלי, מבחן לכוח הרצון שלי...
&nbsp
אבל בשבת יש לי מסכמת ארוכה במיוחד (7 שעות ריצה!), ובגלל הטמפרטורות אני חייבת להתחיל מוקדם מאוד, הרבה לפני השמש וכאן חסרה לי הקבוצה. חסרה לי הגב התומך, המסגרת הלוגיסטית, חסר לי מישהו לרוץ איתו....
&nbsp
אני רצה לבד בשטח (במקומות מסויימים), אבל לא בחשיכה. ואני הופכת עולמות בנסיון למצוא ליווי, לפחות לחלק מהריצה, וזה מאוד מאוד קשה. כבר מצאתי מישהו, ואז הוא נפצע, ושוב חזרתי לחפש...
&nbsp
בסוף יהיה פתרון. נתפשר קצת. נרוץ יותר בשעות החום (מקווה שאני מספיק מאוקלמת - אם לא נצטרך להפסיק את הריצה), אבל אין ספק שעכשיו חסרה לי המסגרת התומכת של קבוצה

&nbsp
מהויתורים שאנחנו נאלצות לעשות כל יום מחדש, אבל לפעמים הם כואבים יותר...

susieada

New member
בלי קבוצה... אילוצים והחלטות...

מסכימה איתך שקשה בלי קבוצה וכשיש צורך להתאמן לבד חלק יותר גדול מהאימון הוא מנטאלי...
כל הכבוד על התמודדות עם בחירות, קביעת סדר העדופיות, עבודה מאתגרת עמוסה, והכתף....
כמו שכבר כתבתי, אני מקווה שמצאי שותפים ללוגיסטיקה וליווי בריצת ה7 שעות המחכה לך... הכל במתלה?? הזוי... רק את...
חיבוק ואהבה. תשמרי על עצמך.

Springy

New member
כמה מורכב

בהחלט כואב, אחרי שכל כך הרבה זמן היתה לך את המעטפת הזאת של הקבוצה, לוותר עליה. אין ספק שאת חזקה מספיק בשביל להתמודד עם הלבד, ובכל זאת יש מצבים שבהם עדיף כל כך ביחד.
&nbsp
מזדהה מאוד עם התסכול - מעולם לא זכיתי ליהנות ממסגרת של קבוצה בשל אילוציי העבודה שלי. אימוני בוקר תמיד מאוחרים לי מדי, אימוני ערב מוקדמים מדי, והפורמט היחיד שאני יכולה להתאמן בו הוא לבד. לפחות זה המצב היחיד שאני מכירה, להבדיל ממך...
הלוואי והיתה דרך לאכול את העוגה הזאת ולהשאיר אותה שלמה. והלוואי ויכולתי לבוא ללוות אותך קצת - אבל לצערי זה הרבה יותר מדי בשבילי כרגע, ואני נזהרת נורא לא לחצות גבולות ולהעמיס, כל הזמן מפלרטטת עם הפציעות שלי...
&nbsp
מחזיקה אצבעות לארוכה מוצלחת, מקווה שכל ענייני הלוגיסטיקה יבואו על מקומם בשלום, ומקווה שבטירוף הבא שלך יסתדר לי לשעשע אותך קצת. מחכה לדיווח של אחרי!

מור שלז

New member
תודה! טוב לשמוע ממך

באסה לשמוע שאת מפלרטטת עם פציעות
אבל לפחות לפלרטט עם פציעות נשמע יותר טוב מלהיות פצועה. את רצה נכון? (חשבתי שראיתי כמה תמונות שלך מריצה בחו"ל?)
&nbsp
מקוה שיהיה בסדר מחר... דחיתי את שעת ההתחלה, לטובת ליווי בסיבוב הראשון, ועכשיו אני חוששת מאוד מהחום ומהריצה לבד לקראת הצהריים. משביעה את עצמי לזהות את הגבול, לעצור עם צריך ומצד שני... לא לוותר ולא להשבר רק בגלל שאני אהיה לבד

ואני ברגשות מעורבים: קצת מתוחה ולחוצה, קצת מצפה, קצת סקרנית לראות איך אהיה והאם אני מוכנה לאתגר (שבכלל לא ברור שאני אוכל לעשות אותו מבחינת הכתף - אולטרסאונד בראשון)

Springy

New member
אני רצה

רק הרבה פחות מאשר בקיץ שעבר ובלי ארוכות ספונטניות מספר פעמים בשבוע... שאני מניחה שזה פיצ'ר ובטח בעונה הזאת, אבל עדיין לא קל להשלים עם התובנה שאני לא יכולה לעשות מה בא לי. אבל שוב, אחרי שטעמתי את טעמה של השבתה רצינית, אני אתפשר.
&nbsp
חושבת עליך ומקווה לבשורות טובות!

galyam7

New member
מנסה לחזור לזה...

זוכרות אותי?
אחרי פציעה שהשביתה אותי לחודשים, אני מנסה בזמן האחרון להתחיל שוב לרוץ. הפעם במסגרת קצת יותר רצינית, כי כנראה שלבד לפחות לי אישית, קשה להתמיד.
(אני שמחה לראות שהפורום פעיל, כי זאת תקופה קצת שאנשים עסוקים עם המשפחות שלהם, לקראת סוף החופש הגדול, ולפני כמה ימים חשבתי שזה יישאר ככה כבר...).
המסקנות שלי הן: שכדאי לבנות סרגל מאמצים עולה, לא לרוץ על רגליים כואבות, בעיקר אם הכאב לא עובר אחרי הכמה דקות הראשונות של הריצה, והדבר הכי חשוב זה שלפעמים זה בלתי נמנע הפציעות, ולא תמיד יודעים איפה נמצאים הגבולות עד שעוברים אותם.
לשחות המשכתי לשחות כל החודשים האלו, ואפילו עכשיו אני פנוייה יותר והולכת ומשתפרת, כי יש לי יותר זמן להתאמן.
לא בטוחה עדיין אם או מתי אעשה טריאתלון, אבל אם אני אתמיד בריצה ושחייה, נראה לי שלהוסיף גם אופניים יהיה לי יותר קל. בכל מקרה, זה מאוד עוזר לי לעשות ספורט. קשה לי לשבת שמונה שעות במשרד, בחוסר פעילות פיזית (בעיקר המוח עובד). אז אחרי הצהריים או בערב, זה נורא נחמד לגוון עם העיסוק הזה. הדבר החשוב ביותר זה להתמיד. מצטערת שלא עשיתי את זה בגיל צעיר יותר, אבל מניחה שגם היום זה לא מאוחר לקחת קצת יותר ברצינות.

נ.ב. חבר לעבודה שרץ איתי, גילה לפני כמה חודשים שיש לו שחיקה של הסחוס בברך. הוא הפסיק לרוץ לכמה חודשים בהמלצת האורטופדית, אבל אני שואלת את עצמי אם יש לכן ניסיון עם זה, ומה הוא יכול לעשות בכדי כן להמשיך לרוץ, אם לא עכשיו אז לפחות בשלב כלשהו.

Springy

New member
ברוכה השבה

טוב שזיהית שמסגרת תסייע לך. אני שותפה לתובנה שלך שלפעמים פשוט לא מזהים את הגבול עד שחוצים אותו - ומקווה שגם כאן המסגרת תסייע לך, בהנחה שהיא כוללת איש מקצוע שמלווה ויכול לסייע להתאים את התכנית.
ונראה לי שלעולם לא מאוחר לעסוק בספורט - ואני חושבת שלגיל מבוגר יש דווקא הרבה יתרונות שיכולים לסייע בהתמדה ובהתמודדות.
לא פשוט לחזור מפציעה - מקווה שמכאן יהיה לך קל יותר ושהאימונים יתבססו לכדי שגרה!
&nbsp
ולגבי 'שחיקת סחוסים' - אני ממליצה בחום לחבר שלך להתייעץ עם פיזיו ספורט טוב. לעתים רופאים נוטים לפתור (ולפטור) בעיות אצל אנשים שעוסקים בספורט בהוראה לחדול מהפעילות, ולא תמיד זה לצורך או לטובה. השאלה היא מהם הסימפטומים מהם הוא סובל (אני מניחה שהוא הגיע לגילוי הזה במסגרת הדמייה שנערכה בתגובה לאיזושהי חוויית כאב). אישית, אני מתמודדת עם מגוון בעיות ברכיים וביניהן שחיקת סחוס מנעוריי, שילוב של נזק מפעילות גופנית קיצונית (הייתי רקדנית) ובעיות מבניות. העובדה שיש שחיקה או שינוי ניווני ברקמת הסחוס אינה מצביעה באופן גורף על צורך לחדול מפעילות. התובנות האישיות שלי הן שחיזוקים לשרירים הם קריטיים, ומומלץ להתייעץ לגביהם עם איש מקצוע. וכן שחשוב מאוד להתאים את המטרות, תכנית האימונים וסרגל המאמצים כדי להימנע מעומס יתר והחמרת הפגיעה. גם כאשר יש פגיעה, לרוב פעילות גופנית מותאמת יכולה וצריכה להיות חלק מתהליך ההתמודדות. בקיצור, פיזיו ספורט טוב יוכל לשפוך הרבה אור על המצב. שיהיה בהצלחה!

מור שלז

New member
מה שספרינגי אמרה (לגבי השחיקה)

מצטרפת בחום להמלצה על פיזיו ספורט טוב. שחיקת סחוסים היא אבחנה מאוד כללית. פיזיו טוב יוכל להמליץ על שיקום, חיזוק וכיצד ניתן לחזור לפעילות בצורה מדורגת וגם למנוע המשך שחיקה (הרי שחיקה היא סימפטום של בעיה שורשית אחרת).
&nbsp
&nbsp

מור שלז

New member
בוודאי שזוכרות
ברוכה השבה

נשמע שעלית על דרך המלך: עם המסגרת, עם התובנות ועם הגישה הזו שמשלבת הבנה של הצורך הזה שלנו בפעילות כחלק מהשגרה, לצד מה מתאים לך ומה לא.
&nbsp
אהבתי מאוד את התובנות שלך, ובפרט לגבי הכאב ומה שהוא מסמן לנו. רק לאחר פציעות אנחנו מבינות כמה שהכאב הוא בעצם חברנו הטוב ביותר, שומר עלינו מפני הפציעה הבאה ומזהיר אותנו כשאנחנו מתקרבות יותר מדי לגבול העדין הזה.
תובנות מזוקקות ותמציתיות - לגזור ולשמור.
תודה ששיתפת

susieada

New member
זוגיות בספורט

שבוע עם הנכדים. שלישי היה התור של דני להתאמן בבוקר, שהומר בנסיעת עבודה לדרום...
רביעי הוא רכב בחוץ, אני על הטריינר.

והבוקר אני לאימון הקבוצתי בחוף הים - חיזוק ושחייה. היה כייף!!
שאר היום היינו ביחד עם הנכדים (כמובן המקסימים
). שילוב מקסים.
מחר גם אימון ים עצמאי בבוקר (ההורים חוזרים אלינו הלילה) ואז שאר היום פארק מים.

טוב הזוגיות.
טוב הנכדים.
טוב הספורט!
כמו שמור תמיד הייתה אומרת: טוב להיות אני.

מור שלז

New member
הזוגיות שלכם מקסימה ומרגשת כל פעם מחדש

כמה טוב לקרוא אותך עם כל הטוב הזה: עם הזוגיות, הנכדים, הספורט.
באמת טוב להיות את!
&nbsp
ותודה... תודה שהזכרת לי את מה שאני לפעמים שוכחת להגיד לעצמי...

למעלה