קצרים ליום ראשון

מור שלז

New member
חזרתי

היתה נסיעה טובה ועמוסה מאוד.
הספקתי גם לרוץ כמה ריצות בפארק ובשמורת טבע מקסימה שיש שם ממש ליד
מהרגעים שבהם אני שוב אסירת תודה על כך שיש לי את הריצה בחיי, הזדמנות לשלב גם בתוך נסיעה סופר עמוסה ואינטנסיבית קצת טבע, נופים ולמלא מצברים לקראת יום עמוס

זהו, הולכת לישון....

אפשר עוד כמה שאלות?

אני בטח נשמעת ממש מצחיקה, כולה רצה 2 ק"מ ועושה מזה כזה סיפור:)
קודם כל אומר שהמטרה היא להגיע חמישה ק"מ ברצף, בלי הליכה באמצע. לא לחוצה להגיע לזה תוך יומיים, העיקר שאכן אצליח להגיע. אוסיף לכך שמאז שנות העשרים שלי, לא רצתי או רכבתי לכזה מרחק, וכן שריצה בחוץ היא גם דבר חדש בשבילי. אני נהנית מהפעילות תוך כדי וגם אחר כך.
אני מנסה למצוא את הדרך שלא יהיו לי תרוצים, אז בגדים דברנו, טרם מצאתי חצאית (הייתי בנייקי ובספורט ורטהיימר ולא היה. אזמין כנראה מהאתר שקשרה לי כאן משהי - תודה:)
נשאר: מים וכובע, חם לי, קשה לי לרוץ בלי לשתות, ולסחוב בקבוק ביד יהיה לי לא נוח (לא מקטרת סתם, פשוט לא יכולה לאחוז משהו ביד). האם יש למשהי המלצה?
כובע? משהו מומלץ, שלא יעיק או ידבק (אני ממש מפונקת?)?

יום שישי, שני ק"מ, לא רצוף :)
תודה

קודם כל כל הכבוד

כמה זמן את בחוץ בפעילות? כי לגבי שתיה, נראה לי הכי נוח לשתות לפני ואחרי, בהנחה ש-2 ק"מ לא לוקחים לך 50-60 דקות.
וכובע - מנדף. אני משתמשת באחד מהמבחר שבעלי/הבת שלי קיבלו במירוצים, אבל בטוחה שיש בכל חנות ספורט.

תודה:)

יוצא לי להיות כשעה בחוץ (חצי שעה של ריצה/הליכה, ואחר כך ממשיכה עוד קצת ללכת להנאה), ובכל מקרה, מקווה להאריך את זמן הריצה והמרחק. אני מרגישה שאם הייתי יכולה לשתות הייתי יכולה להיות בפעילות זמן רב יותר.

זמן הפעילות המקסימאלי שלי עד כה

בריצה, לפחות, היה שעה וכמה דקות, אז לא בדקתי. בעלי משאיר לעצמו בקבוק מים במסלול מעגלי לריצות שהן בין שעה לשעה וחצי.
יש גם חגורות ומנשאים, לי זה מרגיש מסורבל, אבל אולי שווה לך לבדוק בכל זאת?

tom696

New member
לגבי מים

לי יש תיק גב של קאמבלבק שאני אוהבת, יש גם מקום לארנק / פלאפון עם מעוניינים. אני לוקחת אותו לריצות מעל 12-15 קמ (תלוי במזג אויר) כי באיזור אין ברזיות. לאחרונה שמעתי המלצות גם על תיקים של שורש, שווה לבדוק. אפשרות נוספת היא לבחור מסלול עם בירזיות (בתל-אביב יש לא מעט בפארק וגם בירושלים וכפר-סבא יש בנק' נבחרות). בעקרון יש גם מחזיקים לבקבוקים שנסגרים על היד ויש כאלו שאוהבים אותם.

לגבי כובע - לי יש כובע מנדף של אדידס. מחזיק כבר כמה עונות. עלה סביב 70 ש"ח ומוצלח מבחינתי. מדי פעם יש מרוצים שמחלקים כובעים (מירוץ חבר שנה שעברה למשל)

אולי את יכולה להטמין מים על המסלול

כלומר לצאת עם בקבוק, להשאיר אותו מאחורי איזה שיח באמצע הדרך ולחזור לאסוף אותו.

תודה לכולכם, אולי אשאיר ואראה איך זה עובד

אין ברזיות בדרך ואין אפשרות למקום עם ברזיות (מצד שני, יופי של נוף:)
תודה שוב על העידוד והמחשבה

מור שלז

New member
שתייה במהלך אימון וכובע

אני מאוד אוהבת את הגישה שלך: את הצבת המטרות והיעדים שבדרך, את ההבנה שתהליך כזה לוקח זמן, ואת החשיבה קדימה ומסביב.
ולא, את ממש לא נשמעת מצחיקה! את נשמעת רצינית ומחושבת ואני מאוד שמחה שהעלית את זה כאן.

לגבי שתייה: אני פחות מסתכלת על מרחק ויותר על זמן על הרגליים. נהוג לומר שלריצות של עד שעה אין צורך לקחת שתייה.
אני כותבת "נהוג" כי באקלים שלנו (ולמשל ביום כמו היום) זה לא תמיד נכון. לפעמים אני לוקחת שתייה גם לריצה של 45 דקות, ואם אני בתהליך "התאקלמות לחום" ויודעת שהגוף פחות רגיל - גם לריצה קצרה יותר.

יחד עם זאת - רוב הזמן אני פשוט מקפידה לצאת לריצה "רוויה". מה זה אומר? לשתות מספיק מסביב לריצה. לשתות לאורך כל היום, לשתות עוד ממש לפני היציאה לריצה ואז אני לא מרגישה צורך בשתייה.
יכול להיות שבפעמים הראשונות תרגישי שזה מוזר, אבל כאמור הגוף מתאקלם.

יחד עם זאת, אני רואה שאת חושבת קדימה, וכשתעלי במרחקים ובזמן הריצה תזדקקי לשתייה לאורך הדרך.
אני בדרך כלל מעדיפה שתמיד תהיה עלי שתיה, אפילו במסלול עם ברזיות.
ולצורך כך יש כמה פתרונות:
- שרוול לבקבוק - לרובנו לא נוח לרוץ עם בקבוק כי צריך "לאחוז אותו" יש בקבוקים שמגיעים עם שרוול קטן שמתלבש עליהם ואז אפשר להשחיל את היד ולא צריך לאחוז את הבקבוק. את עדיין סוחבת את המשקל, אבל שרירי כף היד לא מתאמצים בתנוחה לא טבעית.
למשל, אני אוהבת את זה של קאמל בק, אבל יש עוד הרבה סוגים, וכמובן גם פתרונות אחרים כמו חגורות או תיקי גב כאן:
http://www.runningwarehouse.com/catpage-hydration.html

לגבי כובע - כדאי לקנות כובע ייעודי לריצה. זה לא עולה הרבה ועושה הבדל עצום בהרגשה, גם כי הם עשויים מבד מנדף וגם כי יש רצועה קטנה על המצח שסופגת זעה, ומונעת מהזעה לנזול לעיניים. לי יש כובעים של נייקי ושל ברוקס ושלל חברות אחרות - כולם עושים את העבודה.

למעלה