שתייה במהלך אימון וכובע
אני מאוד אוהבת את הגישה שלך: את הצבת המטרות והיעדים שבדרך, את ההבנה שתהליך כזה לוקח זמן, ואת החשיבה קדימה ומסביב.
ולא, את ממש לא נשמעת מצחיקה! את נשמעת רצינית ומחושבת ואני מאוד שמחה שהעלית את זה כאן.
לגבי שתייה: אני פחות מסתכלת על מרחק ויותר על זמן על הרגליים. נהוג לומר שלריצות של עד שעה אין צורך לקחת שתייה.
אני כותבת "נהוג" כי באקלים שלנו (ולמשל ביום כמו היום) זה לא תמיד נכון. לפעמים אני לוקחת שתייה גם לריצה של 45 דקות, ואם אני בתהליך "התאקלמות לחום" ויודעת שהגוף פחות רגיל - גם לריצה קצרה יותר.
יחד עם זאת - רוב הזמן אני פשוט מקפידה לצאת לריצה "רוויה". מה זה אומר? לשתות מספיק מסביב לריצה. לשתות לאורך כל היום, לשתות עוד ממש לפני היציאה לריצה ואז אני לא מרגישה צורך בשתייה.
יכול להיות שבפעמים הראשונות תרגישי שזה מוזר, אבל כאמור הגוף מתאקלם.
יחד עם זאת, אני רואה שאת חושבת קדימה, וכשתעלי במרחקים ובזמן הריצה תזדקקי לשתייה לאורך הדרך.
אני בדרך כלל מעדיפה שתמיד תהיה עלי שתיה, אפילו במסלול עם ברזיות.
ולצורך כך יש כמה פתרונות:
- שרוול לבקבוק - לרובנו לא נוח לרוץ עם בקבוק כי צריך "לאחוז אותו" יש בקבוקים שמגיעים עם שרוול קטן שמתלבש עליהם ואז אפשר להשחיל את היד ולא צריך לאחוז את הבקבוק. את עדיין סוחבת את המשקל, אבל שרירי כף היד לא מתאמצים בתנוחה לא טבעית.
למשל, אני אוהבת את זה של קאמל בק, אבל יש עוד הרבה סוגים, וכמובן גם פתרונות אחרים כמו חגורות או תיקי גב כאן:
http://www.runningwarehouse.com/catpage-hydration.html
לגבי כובע - כדאי לקנות כובע ייעודי לריצה. זה לא עולה הרבה ועושה הבדל עצום בהרגשה, גם כי הם עשויים מבד מנדף וגם כי יש רצועה קטנה על המצח שסופגת זעה, ומונעת מהזעה לנזול לעיניים. לי יש כובעים של נייקי ושל ברוקס ושלל חברות אחרות - כולם עושים את העבודה.