קצרים ליום ראשון

מטרות קצרות טווח

אחד הדברים שבן זוגי ואני נוהגים לעשות זה לקבוע מטרות לשבוע הקרוב. במילים אחרות, אנחנו קובעים איך ליישם את המטרות ארוכות הטווח והאמורפיות יותר, כמו "להיות בכושר". התמדנו בזה יפה כמה חודשים, ואז הרגשנו שצריך קצת הפסקה (כי בכל זאת זה די מעיק לקבוע מטרות כל שבוע). העניין הוא שבהפסקה, הרבה מהדברים שהיו מטרות די מתמסמסים... וכך אני מוצאת את עצמי בכל ערב עייפה מכדי לרוץ (או להזיז אצבע). אפילו בסופ"ש האחרון, מעבר ל-30 דקות ריצה, האימונים שלי התמקדו בהכנת אוכל והרדמת ילד. אין ספק שזה ספורט סיבולת, אבל לא ברור איך הוא מקדם אותי למירוץ לוד ב-30 לחודש.
אז המטרה לשבוע הקרוב - לרוץ לפחות פעמיים, ללכת פעם אחת ליוגה, ובימים שבהם אני לא עושה את זה או את זה - לעשות אימון 7 דקות.

susieada

New member
מטרות שבועיות בעלות מדידה! רעיון נפלא!

כל הכבוד על מציאת הדרך להזיז יותר מאצבע, גם אחרי יום עמוס ומעייף... גם בחיונוך יש לנו מטרות לטווח הקצר ומטרות לטווח הרחוק. כדי להגיע רחוק, מתחילים הצעדים קטנים, בעלי השגה ומדידה.

איך הגעת דווקא ל7 דק' בימים שהם ללא אימון?

חיבוק והערכה!

יש אפליקציות לזה

"אימון 7 דקות", זה אימון אינטרוולים של 30 שניות עבודה, 10 שניות מנוחה. עושים שכיבות סמיכה, פלאנקים וכדומה.

susieada

New member
אז אימון עצים!

נשמע לי כאימון פונקציונאלי מקסים!!
חיבוק ושוב כל הכבוד!

גברת ע

New member
סימולציית הר לעמק....

ביום חמישי נפגשתי עם מאמן ויועץ תזונה שאני מכירה, שיעזור לי/ייעץ לי , לגבי התזונה סביב הר לעמק וביום שלפני.
הכנו תפריט מסודר והחלטנו שאני מנסה לעשות סימולצייה.
אז אתמול עשיתי סימולציה לקראת התחרות שבוע הבא , שילבתי ריצה בשעות שאני פחות או יותר אמורה לרוץ בהר לעמק, עם תזונה כמו שאני אמורה לאכול.
ריצה ראשונה בשטח אתמול בשעה 13:20 , לקחתי איתי בקבוק כדי להתרגל לרוץ עם בקבוק ביד, אבל כמעט ולא שתיתי וכשכן שתיתי הרגשתי שזה רק מפריע לי ומגביל אותי, המקטעים שלי הם כל אחד 11 ק"מ כמעט ואני רגילה לרוץ בחום ואוהבת את זה ועד עכשיו כל מרוץ שהשתתפתי בו וכל ריצה שיצאתי גם בשיא החום לא לקחתי מים או שתיתי תוך כדי, גם לא הרגשתי צורך לזה. חזרתי הביתה קצת אוכל , מקלחת זריזה, לנוח לא יצא לי כלכך (הייתי צריכה לקפוץ לביקור נוסף לחנות נייקי בנמל ולנצל את ההנחה לפני שהיא מסתיימת חחח), ב20:00 ריצה נוספת, הפעם חצי שטח חצי כביש (בחושך אני לא אוהבת להכנס לפרדסים כי אין תאורה ואנשים מסביב), הביתה שוב ארוחה קלילה מקלחת זריזה קצת התקשקשות בטלפון עם חברים (היי אני בחורה חחח) ולישון, נרדמתי בשנייה, הייתי גמורה....
אבל אז השעון המעורר צלצל...
יצאתי נגד כל מה שאני מאמינה בו, עשיתי משהו שאני לא האמנתי שאני אי פעם אעשה ואני עדין לא מאמינה שעשיתי אותו....
קמתי בחמישה ל4 בבוקר ויצאתי לרוץ ב4:15, בשביל לרוץ....
הפעם רצתי רק כביש אבל עם עלייה מהגיהנום ששברה אותי סופית חחח, מקלחת, שייק חלבון ועכשיו כבר בעבודה מנסה לא להרדם על המקלדת.
היה קשה ומעייף, הריצות לא זרמו לי בטוב, הרגליים שלי היו נוקשות וסרבו לציית לי אז היו קטעים שעברתי להליכה, אוכל השתדלתי להקפיד על הרוב אבל היו מקרים שזה לא הסתדר לי, הסימולצייה רק הפחידה אותי עוד יותר.
אבל, עם זאת אני יכולה להגיד שעשיתי את זה, אמרתי שאני אצא לרוץ 3 פעמים ועשיתי את זה.
שתיתי מספיק מים בין ריצה לריצה ואכלתי, אולי עדין לא מספיק אבל הקפדתי .
אומנם זה לא בדיוק אותה עייפות כמו שתהיה במרוץ, יכולתי להתקלח כמה שרציתי ולנוח קצת, אז זה לא בדיוק אותו דבר אבל כן למדתי איך זה מרגיש ולמה להתכונן.
עכשיו נשארו רק עוד 4 ימים בשביל לראות באיזה מצב צבירה אני מסיימת את המרוץ....
אני עדין חוששת לפעמים, שאולי לקחתי על עצמי משהו גדול מידי, גם שנרשמתי מלתחילה וגם שהסכמתי להחליף רצים ולהיות רצה במקטעים קשים וארוכים יותר, אבל משתלת להאמין ולקוות שיהיה בסדר....

גברת ע

New member
תכנונים לשאר השבוע:

היום מנוחה.
מחר אימון קצר עם קטלבלס הכנה לתחרות ב23 ואחכ חשבתי ריצה קלילה באיזה לשחרורו, אם אני אספיק אולי בסוף גם מאסג.
שליי רביעי מנוחה.
רביעי שלפני התחרות לקחתי יום חופש כדי להרגע ולנוח.

עוד ארבעה ימים...... אמא...

susieada

New member
עוד 4 ימים!!

כתבת: "משתלת להאמין ולקוות שיהיה בסדר" - The power of positive thinking!
כל הכבוד על ההתייעצות עם מאמן ועל הסימולציה!
בהצלחה ותהני!

כל הכבוד לך

תראי, אני מצאתי שהסימולציה שעשיתי היתה יותר קשה מהמירוץ עצמו. אולי גם לך זה יהיה כך? במירוץ יש אנרגיות אחרות, ואמנם נחים פחות אבל הנופים יפים וזה אחר לגמרי.
חוץ מזה, באים להר ועמק להנות. זה טיול שנתי של רצים. במקרה הכי גרוע, תלכי קצת - מה יקרה? תהני יותר מהנוף.
לגבי האוכל, זה אתגר רציני לאכול "כמו שצריך" בתנאים של מירוץ כזה. חשוב לשים לזה במיוחד, וטוב שאת עושה זאת.

גברת ע

New member
תלכי קצת?

כבר הודעתי לחברי לקבוצה המקטע השני שאני עושה שמוגדר כקשה עם שתי עליות קשות, אני מתכוונת לזחול אותו

לגבי התזונה בגלל שאני יודעת שלאחרונה קצת 'הלכתי לאיבוד' עם התזונה, ואני יודעת שלפעמים תזונה ושתייה לקויה יכולים להיות הדברים יפילו וירמו מרוץ במיוחד כזה אינטנסיבי (הכל יחסי חח), היה חשוב לי להתייעץ וכבר להתחיל להתרגל ולתרגל את הגוף.

תודה ומקווה שבאמת במרוץ יהיה טוב (למרות בסימולציה לא הגעתי למרחקים של המקטעים שלי)

tamark4

New member
נשמע לי מעודד מאוד

בהר לעמק יש המון דברים טובים שאין בסימולציה, קודם כל את לא לבד, את עם קבוצה, צוחקים ומקשקשים ביחד , יש המון קטעים , בגלל העייפות כולם קצת מרוחים ונשפכים מכל דבר... הרבה הרבה יותר קל מנטלית. וגם כמובן הכיף והאדרנלין של מירוץ.
את הולכת להנות !

למעלה