ברוכה הבאה לעולם האופניים המופלא
איזה כיף לך! אין על רכיבה על אופניים, באמת ספורט נפלא. ושעה וחצי זה יופי של רכיבה!

לגבי תובנות - בשלב ראשון נסי לראות שאת לא מפסיקה לפדל, נסי להגביר את קצב הסיבובים לדקה (מה שנקרא סלד) וכך הפעילות הופכת יותר אירובית ופחות עומס על השרירים שיכול להביא לעייפות גדולה יותר בשלב מוקדם יותר וגם לפציעות עומס יתר.
שימי לב שהאופניים יפנו לאן שאת מסתכלת - ולכן הכלל החשוב ביותר ברכיבה הוא המבט - להסתכל קדימה ולא למטה, בפניות להסתכל לאן שאת רוצה שהאופניים יפנו (ושוב, לא למטה על המדרכה ולא על הגלגל).
לגבי גשם - אני נמנעת מרכיבה בגשם ראשון בעיקר מפני שהכביש חלק מאוד כי כל השמן והלכלוך צפים למעלה. בהמשך חשוב להזהר בפניות ועצירות פתאומיות, לשמור יותר מרחק, להשאיר לעצמך יותר זמן תגובה.

גם אני התחלתי לרכוב כשהושבתתי מריצה - ובהמשך הדרך גיליתי שהאופניים ספורט נפלא שתורם מאוד גם לריצה. אם המטרה שלך ריצה - שווה לשקול בהמשך הדרך רכיבה עם קליטים - שמאפשרת לך פידול עגול יותר, ומפעילה לא רק את הארבע ראשי אלא גם את הדו-ראשי ירכי (המסטרינג) שחשוב במיוחד לנו הרצים.

מבחינת בטיחות - בוודאי בהתחלה לא הייתי יוצאת לרכוב בחושך, כך שכל שעה שאת יכולה להרשות לעצמך רכיבה באור - עדיף.

בהצלחה ובהנאה! ספרי איך הולך עם האופניים ואולי נוכל בהמשך לכוון עם טיפים נוספים.