קצרים ליום ראשון

מצאתי אוצר בהרצליה

כחלק מסופ"ש עמוס פעילויות, התארחנו אצל ההורים של בן זוגי בהרצליה. בבוקר יצאנו לרוץ - הוא לאינטרוולים ואני ל"5-6 ק"מ" ברחובות העיר המלהיבים. כדי לא להסתבך, יצאתי לרוץ על הכביש הראשי לכיוון רעננה.
ואז, מצד ימין, הפתעה! יציאה לשטח.
כביש 531 בבנייה, וכל האזור שמעליו (השטח של העבודות) פתוח לציבור. פעם ראשונה ריצה באתר בנייה. העיקר - עליות, עפר, וקצת נוף. הלב התרחב, כל כך נדיר שאני רצה בשטח בימים אלו.
וזה מגיע עד כפר סבא! ולשדות! הכי מגניב שיש.
ואז - פינוק נוסף - רצתי ספרינט לרצה חביבה ופטפטנו לנו כמה ק"מ. מפה לשם, האפליקציה מודיעה לי שעשיתי 4 ק"מ ואני מסתובבת. סה"כ 7.5 ק"מ בכיף ובלי להתכוון. תענוג.

מור שלז

New member
וואו, חתיכת אוצר! וחתיכת ריצה

איזה כיף לכם שאתם יכולים להשאיר את שחר אצל ההורים ולצאת לריצה שכזו. גם כשכל אחד עם אימון משלו וריצה משלו - עדין כיף שאתם עוסקים באותה הפעילות..
והאוצר - וואו! איזה כיף לקרוא אותך ככה עם הלב המתרחב, עם הספרינט, עם השותפה החביבה לרייצה, והמרחק שבא בכיף ובלי כוונה - שמחה איתך ובשבילך

tom696

New member
אם הבנתי נכון

אפשר להמשיך גם לכיוון הוד השרון (יש שם עוד כמה שדות) או לחצות את כפר סבא בערך בתחנת הרכבת של סוקולוב ולהגיע לשדות של צופית ולצאת בסוף יער כפר סבא.
יכול להיות שיש עוד שטחים פתוחים גם על השטח בין צומת רעננה מרכז לרעננה צפון ומשם יותר קל לחתוך לכיוון צופית.

michalul

New member
שלום פורום יקר

סוף סוף הצלחתי להזכר בסיסמא שלי עבור שם המשתמש המקורי שלי

פתחתי עוד משתמש: רצה ומבשלת - בטח חלקכם נתקלו בו.

בכל מקרה - זנחתי את הריצה בעקבות דלקת שאני לא מצליחה להפטר ממנה וביום שבת (אתמול) רכבתי לראשונה. אני גרה צמוד לעין מודע ומשם יש כביש סלול לשאר הנחלים. זאת היתה רכיבה מדהימה של שעה וחצי.
אשמח לקצת תובנות על רכיבה.
בנוסף - הייתי שמחה להוסיף יום נוסף לרכיבה (פעם בשבוע זה לא מספיק לטעמי) מתלבטת בין 5:00 בבוקר ל 21:00 בלילה....מה דעתכן האישית?!
כיף לחזור עם שם המשתמש המקורי שלי
, מועדים לשמחה

טוב שמצאת ספורט חלופי

איזה תובנות את מחפשת? זאת שאלה קצת פתוחה...
&nbsp
לדעתי עדיף 5 בבוקר כי יש יותר אור, אבל הכי חשוב זה מה שמתאים לך בלו"ז. תנסי כמה פעמים ככה וכמה ככה ותראי מה עושה לך יותר טוב.

michalul

New member
אופניים

האמת היא שאני מתלבטת בשעת הרכיבה בגלל ההיבט של בטיחות וביטחון. אולי אנסה שעה בבוקר..לרכוב בכביש המערכת של הקיבוץ נראה לי שיעמום אטומי...
לגבי תובנות - אולי המלצה לגבי ההתנהלות עם ההילוכים - מבחינת מאמץ - עלייה בסרגל המאמצים. מה עושים כשיורד גשם..
המטרה שלי היא לאמץ את הרכיבה כחלק מאורח החיים שלי ובהמשך - בשאיפה אני אוכל לחזור לרוץ.

מור שלז

New member
ברוכה הבאה לעולם האופניים המופלא

איזה כיף לך! אין על רכיבה על אופניים, באמת ספורט נפלא. ושעה וחצי זה יופי של רכיבה!
&nbsp
לגבי תובנות - בשלב ראשון נסי לראות שאת לא מפסיקה לפדל, נסי להגביר את קצב הסיבובים לדקה (מה שנקרא סלד) וכך הפעילות הופכת יותר אירובית ופחות עומס על השרירים שיכול להביא לעייפות גדולה יותר בשלב מוקדם יותר וגם לפציעות עומס יתר.
שימי לב שהאופניים יפנו לאן שאת מסתכלת - ולכן הכלל החשוב ביותר ברכיבה הוא המבט - להסתכל קדימה ולא למטה, בפניות להסתכל לאן שאת רוצה שהאופניים יפנו (ושוב, לא למטה על המדרכה ולא על הגלגל).
לגבי גשם - אני נמנעת מרכיבה בגשם ראשון בעיקר מפני שהכביש חלק מאוד כי כל השמן והלכלוך צפים למעלה. בהמשך חשוב להזהר בפניות ועצירות פתאומיות, לשמור יותר מרחק, להשאיר לעצמך יותר זמן תגובה.
&nbsp
גם אני התחלתי לרכוב כשהושבתתי מריצה - ובהמשך הדרך גיליתי שהאופניים ספורט נפלא שתורם מאוד גם לריצה. אם המטרה שלך ריצה - שווה לשקול בהמשך הדרך רכיבה עם קליטים - שמאפשרת לך פידול עגול יותר, ומפעילה לא רק את הארבע ראשי אלא גם את הדו-ראשי ירכי (המסטרינג) שחשוב במיוחד לנו הרצים.
&nbsp
&nbsp
מבחינת בטיחות - בוודאי בהתחלה לא הייתי יוצאת לרכוב בחושך, כך שכל שעה שאת יכולה להרשות לעצמך רכיבה באור - עדיף.
&nbsp
בהצלחה ובהנאה! ספרי איך הולך עם האופניים ואולי נוכל בהמשך לכוון עם טיפים נוספים.
&nbsp

michalul

New member
מור שלז - תודה על תגובתך

אז בצעם אם אני מבינה נכון המטרה היא "לשחק" עם ההילוכים, כך שכל הזמן הרגליים יפדלו. מה לגבי ירידות? (שאלת תם?!)
אשמח לדעת מה זה קליטים...לדעת מהן המטרות שלי בהמשך

המון תודה, מקווה שאכן אצליח להתמכר. חג שמח

מור שלז

New member
בשמחה

כן, את רוצה לפדל כל הזמן עם הרגליים ולנסות לשמור על קצב פידול גבוה (ממש כמו בריצה דרך אגב - למעשה, יש הרבה רצים שמשפרים מאוד את הריצה כשמשלבים אופניים בזכות האלמנט הזה של הסלד הגבוה, שמתרגם בריצה לתדירות צעד גבוהה).
&nbsp
בירידות - לא חייבים לפדל. יחד עם זאת, רוכב עילית אחד לימד אותי פעם לפדל "על ריק" בירידות, פשוט כדי שהרגליים לא יתקררו (נכון במיוחד לירידות ארוכות).
&nbsp
קליטים - חיבור של נעליים לפדלים, עם מנגנון שחרור מהיר (בדומה לסקי). מאפשר תנועה סיבובית עגולה ושלמה של הרגל, תוך הפעלה של יותר קבוצות שרירים. משפר מאוד טכניקה גם לרכיבה וגם בהמשך לריצה.
&nbsp
בהצלחה

Loony Moony

New member
ארגומטריה בלי חור בכיס?

במדיקס זה נורא יקר, מכירות מקומות קצת יותר זולים באיזור המרכז ( עד מאתיים שקל ואם פחות אז גם נהדר )

תודה ושבוע נהדר וקצר!!

kupi4

New member
בעיה קשה

תבדקי שזה מכון מורשה, אחרת גם אם הבדיקה טובה והפענוח טוב- זה לא קביל.

מור שלז

New member
ארוכה הדרך חזרה לארוכה... עוד 5 ק"מ לאוסף

הגוף יודע בדיוק מה הוא צריך, מה הוא רוצה וכמה, וכנראה שאין מה להאיץ בו (ובינינו גם אין למה...).
אז עוד 5 ק"מ נוספו היום לאוסף.
&nbsp
והמנטרה הקבועה שלי בימים אלו: "לאט לאט נגיע רחוק רחוק"

למעלה