קצרים ליום רביעי

susieada

New member
קצרים ליום רביעי

שיהיה יום מלא דברים שאתן אוהבות!

לחיי הריצות הטובות!

אתמול רציתי לרוץ על העגלה אחרה"צ, אבל שחר היה במוד קוטר וחששתי שהוא לא ישתף פעולה. אז אחרי ההשכבה יצאתי ל:"5 ק"מ אבל לא בטוחה שיהיה לי כח".
הזכרתי לעצמי כמה קל לרוץ בלי עגלה, אזרתי כוחות ויצאתי.
היה - נפלא!!! הקפדתי לרוץ באיזי את הק"מ הראשון, ואז הגברתי, למעשה זה היה טמפו (כיוון שעם העגלה אני רצה לאט, מנסה לנצל את האימונים לבד לאימוני איכות), ואפילו שברתי שיא של-אחרי-הריון ל-5 ק"מ.
ותיקות הפורום בטח זוכרות שבשנה+ האחרונות אני סובלת מאסתמה, וזה מאד פוגע בריצות. למעשה, הבעיה העיקרית היא ששרירי הבטן נתפסים לי מהמאמץ של הנשימה, ולא קוצר נשימה ממש. אז אמנם מאד הרגשתי את התפיסות בבטן (מרגישה אותה גם עכשיו), אבל הצלחתי לנהל את זה יפה תו"כ הריצה, ולא נאלצתי לעצור, ועל כך אני מאד שמחה ומודה.

לחיי הריצות הטובות שבדרך!

מעניין הסיפור של תפיסת שרירי בטן... הבת הגדולה שלי התלוננה כבר כמה פעמים על תפיסת שרירי בטן בתחילת הריצה, ואין לה אסתמה... איך את מנהלת את זה?

כמה דברים

1. מתחילה לאט - חימום מאד חשוב
2. לפני הריצה בלי אוכל ומינימום שתייה
3. דווקא בזמן הריצה עבודה חזקה עם הבטן - להוציא ולהכניס. זה עוזר להרפות את המתיחה. לנשום בקצב אחיד ולהפעיל את הבטן בהתאם לנשימות.
4. להתמקד בשריר התפוס ולנסות להגיע איתו להבנות

susieada

New member
כל הכבוד על הצלחת ניהול הנשימה!

והשיא האישי של 5ק"מ אחרי ההריון! גם כל הכבוד על היציאה לריצה בערב!
חיבוק ושימשיך כך.
הכי מאחלת לך שתוכלי לשמור על ההנאה בריצה הזאת כל החיים, בכל מצב!

maya567

New member
את לוקחת ונטולין לפני יציאה לריצה?

חשוב לא לזלזל באסטמה. אני כבר הרבה זמן ללא התקף ועדיין מקפידה על ונטולין לפני אימון.

סוזי, בדיוק מה שאמרת!

אמש התפנה לי זמן, הצעתי לבנות להצטרף אליי לאימון ריצה של הקבוצה באיצטדיון של ביה"ס הריאלי, והגדולה נענתה להזמנה. יצאנו בריצה מהבית, סה"כ קילומטר אחד. באיצטדיון התחלנו את ריצת החימום הרשמית, רצתי תחילה בקצב שלה, בהדרגה הגברתי, וכך רצנו במעגלים עד שהגיע הזמן למתיחות. אחרי המתיחות התפצלנו- היא נשארה לאימון אינטרוולים באיצטדיון (עם מאמן מדהים, שמאמן גם את הילדים והנוער באתלטיקה במכבי חיפה), אני יצאתי עם חבורת סוסים לאימון עליות קצר ואכזרי במרחק מה משם. תוך כדי עליות (הסוסים טסים, אני מקרטעת), הרגשתי שהמתיחה שהופיעה כבר ביום שני אחרי אימון הטמפו, ממש מפריעה לי ומחריפה. עצרתי את השעיטות בעליה אחרי קצת יותר ממחצית הסטים, והסתפקתי בריצה קלה עד לסיום. חזרנו בריצה קלה אל ביה"ס הריאלי, שם מצאתי את הגדולה כבר בסיום המתיחות שאחרי. היא נהנתה מאד והביעה רצון להגיע לאימונים נוספים

הבוקר- רכיבת יום ד' הקבועה מעין השופט לגבעת עדה, קפה, סחלב חם וחזרה. בדרך פגשנו על הכביש גופת נחש עצום מימדים, בצבעי צהוב-לבן-אפור, משהו מזעזע בגודלו, אורכו כ-2 מטרים או יותר, והצחנה שבקעה ממנו כמו של חזיר גדול מת... לאור העובדה שהמפלצת הזו מתה, הרגשתי שהצדק נעשה. לא ברור מה עושה יצור כזה בטבע, לא חושבת שיש אצלנו נחשים כאלה...
אחרי הרכיבה הנהדרת, יצאתי לריצה ביער הקיבוצים. חשבתי תחילה לרוץ על חלק ממסלול "סובב עמק" אבל די מהר שיניתי כיוון וחתכתי הצידה. הגבעה הראשונה שנקרתה בדרכי זכתה לטיפוס עד למעלה. חשבתי לרדת מצידה האחר, אבל די מהר התברר שהירידה תלולה מדי, וירדתי מהצד שממנו עליתי. המשכתי לשוטט ברחבי היער, עד שמצאתי את עצמי מטפסת על עוד גבעה. בראשה מצאתי שולחן מוזר עשוי מסלע, לצידו שני ספסלי עץ, צילמתי והמשכתי, מגלה סינגל מקסים יורד אל מרגלות הגבעה. המשכתי כך מגבעה לגבעה, לא ממש מכירה את הדרך, אבל כיוון כללי יש לי. פגשתי עוד נחש, הפעם חי, אבל נראה קטן ועלוב לעומת המפלצת המתה. סיימתי מאושרת ונסעתי הביתה להתקלח ולצאת למשרד.
אכן יממה גדושה בכל מה שאני אוהבת

susieada

New member
אכן כייף לעשות דברים שאת אוהבת!

במיוחד עם הבת!... אבל עדיף בלי נחשים.. חיים או מתים...
איך הרגישה המתיחה בריצה היום?
חיבוק!

susieada

New member
פנים לירושליים!

מרתון ירושליים ביום שישי הקרוב!

כמו שדודי שרמן, שיצר את מסלול התחרות (10 ק"מ, חצי מרתון ומרתון מלא,) אמר: מה שכל כך מאפיין את ירושלים – העליות והירידות אל תוך ההיסטוריה והשכונות הישנות והחדשות. יהיו פה עליות בכל קנה מידה אפשרי, אבל בעיקר יהיה פה משהו שהוא גם אתגר וגם קדוש".

בהצלחה לכל משתתפות כל המרחקים!
התאמנתן הרבה, תרגלתן עליות וירידות. חלק כבר מכירות את המסלול, לחלק הכל חדש.
תהנו!

SarahPa

New member
אקח את ברכתך איתי

אכן ירושלים מאתגרת ומספקת גם חוויה מיוחדת.
ארוץ בפעם השניה את החצי. מקווה להנות לפחות כמו בשנה שעברה למרות שהכושר פחות הפעם...

susieada

New member
קצת יותר כוח היום!

45 דק' אך הפעם יותר אלמנטים של אימון וקצת פחות איזי. קדנס גבוה יותר. דופק עלה יותר, החזקתי עבודה לדק' ולא כמה שניות.
לאט לאט. שימשיך.
גם לי יש טריאתלון נשים באופק!!

למעלה