טיפים, הצעות ותשובות
מעולה שאת רוצה לתרגל אימוני החלפה! המעבר בין אופניים הכי קשה לכל טריאתלט/ית. כמו שלך, הרגליים מרגישות כמו ש"קשורות בחבל", כמו בטון, או כמו ג'לי! למרות שהמעבר נשאר קשה, ניתן לאמן את הרגליים שיעברו את זה יותר מהר ויותר בקלות. דרך אגב, אפילו ללא אימונים מיוחדים, התחושה הזאת עוברת אחרי כק"מ ריצה.
יש 2 סוגי אימוני החלפה: רכיבות קצרות לסרוגין עם ריצות קצרות: 3x 10 דק' רכיבה עם ריצה של 10 דק' מיד אחריה (עדיף ללא צורך להעלות את האופניים לדירה כל פעם..), או רכיבה ארוכה עם ריצת מעבר של 20-30-40דק' מיד אחריה. זמן הריצה משתנה עם מרחק הריצה הצפויה בתחרות. בסוג של 3x 10דק', כשאני מתאמנת לבד, אני לוקחת את האופניים שלי לפארק ומבקשת מהשומר לשמור לי עליהם בזמן הריצה. לחלופין אפשר להכניס את האופניים לאוטו בקטעי הריצה.
המעבר משחייה לרכיבה הרבה יותר קלה לגוף. צריכים לתרגל החלפה מהירה, מסודרת ולהסתגל לתחושה של רכיבה שמתחילה עם גוף רטוב. אני תמיד שוחה עם בגדי הרכיבה, אפילו טייטס על בגד ים (לא צריכים להשקיע בחליפת טריאתלון בהתחלה) , כי נורא קשה למשוך טייטס על גוף רטוב. הכי חשוב לתרגל את השחייה בבגדים האלה, לבדוק שהטייטס אכן לא נמשכות מהמותן.
תהני!