קצרים ליום שלישי

צ ל י ל 8

New member
אז ככה, אחרי מיפוי עצמות וביקור אצל אורטופד

הוא קיבלתי איסור לרוץ. אז נכון.. יש לי שין ספלינט
אבל את זה ידעתי קודם.
בעיקרון הוא אמר לי שכדי שהשין ספילנט לא יכאב, אני צריכה לנוח שבועיים-שלושה. שאלתי אותו אם אחרי שאני נחה ומתחילה שוב לרוץ, זה יכול לחזור והוא אמר בפשטות שכן. אז למה בכלל להפסיק? זה ממילא לא מגביל אותי בשום דבר ביום-יום, והכאב הוא בריצה בלבד.
מסתבר שממלבד זאת, יש ללי דלקת באגן. הוא שאל אם כואב לי ואמרתי לו שאין לי מושג על מה הוא מדבר. הוא לא נתן אנטיביוטיקה או משהו. הוא אמר שאם לא כואב, זה יעבור לבד.

אז התייעצתי עם מאמנת קבוצת הריצה שהתכוונתי להשתתף בה. היא אמרה שהיא מוכנה לקבל אותי לקבוצה עם השין-ספלינג בתנאי שאפסיק לרוץ את הריצות הארוכות ואלמד קודם לרוץ נכון כי לטענתה אני רצה בסגנון גרוע ביותר

מלבד פעם בשבוע קבוצת ריצה, יש קבוצת ריצה נוספת מקבילה לה במקום אחר בעיר ויש אימוני TRX. היא אמרה שהיא תנסה לפתוח גם קבוצה של פילאטיס מזרן במקום בו אני גרה-ואז זה יהיה סוף!!!

אז כרגע מורידה הילוך בריצה, ומתחילה כביכול מההתחלה.
צריכה לזכור להיות זקופה כל הזמן

אני אופטימית

נראה שהשד לא נורא כל כך

תראי אני לא מבינה גדולה בפציעות, אבל אם היו לי שין ספלינט זה מה שהייתי עושה:
1. מפסיקה לרוץ שבועיים שלושה.
2. מתחילה לרוץ בצורה מדורגת יותר מאשר קודם
3. מוסיפה חיזוקים ואימון שאינו ריצה
4. קוראת על זה ממש הרבה באינטרנט
לגבי לימוד סגנון ריצה... אני ממש סקפטית. יש הרבה טענות שדווקא ניסיון לשנות סגנון פוצע יותר. אני ניסיתי לשנות ואמנם לא נפצעתי אבל גם ממש לא השתפרתי או הסתגננתי או אלוהים יודע מה. גם הייתי כנראה מתייחסת בחשדנות למאמנת שלא מבקשת ממך לנוח שבועיים-שלושה.
מן הסתם, יש אנשים שהדברים האלה עובדים להם. מה שאני אומרת הוא שאל תשכחי שאת צריכה לברר מה עובד עבורך, ולא לסמוך על כל אדם שקורא לעצמו מאמן.

צ ל י ל 8

New member
מסכימה עם הסתייגויות

להפסיק-לא יכולה. ומה ייתן לי לעשות הפסקה אם ממילא מיד אחרי כן הכאב יחזור? הכאב הזה התחיל מהיום הראשון שבו ניסיתי לרוץ. ממש מהיום הראשון והכאב הופך להיות נסבל ככל שהזמן עובר.
קבוצת הריצה שהצטרפתי אליה היא ממש אנשים שמתחילים מאפס. זמני הריצות באימון הם 30-60 שניות בקושי. רוב הזמן זה הליכה והמון תרגילים של חיזוק. כך שאני רואה באימונים האלה מעין מנוחה מהריצה ויותר חיזוקים כמו שכתבת.
לגבי העובדה שהיא לא אמרה לי לנוח- לא יודעת להביע דיעה. אבל זה מתאים לי לא לנוח.

לגבי סגנון הריצה- זה יותר בעניין של להיות זקופה, שכמות אחורה, בטן אסופה ותנועות ידיים. לא ממש סגנון מיוחד... מה שכן היא טוענת שכפות הרגליים שלי לא ישרות, אלא נוטות לצדדים, גם כשאני הולכת. לא יודעת אם זה בכלל בר תיקון.

והכי מבאס? שאין לי בכלל שיווי משקל. אני מתנדנדת כמעט בכל מתיחה ותרגיל

נשמע לי מוזר

קשה לי לקבל שספורט כרוך בכאבים, ושאין מה לעשות בנדון. את בטוחה שזה אותו כאב כמו ביום הראשון? כי כשמתחילים לרוץ יש הרבה פעמים כאבים בקדמת השוק שאינם מעידים על פציעה.
ולפי מה שהבנתי ממך, הרופא אמר שאולי זה יחזור. ואולי לא?
תגידי, ואולי תחליפי נעליים? היה לי פעם זוג שגרם לי לכאבים מטורפים ממש בברך.
אני מכירה רצים מצויים עם כפות רגליים שנוטות החוצה. לא יודעת אם זה בר תיקון או לא, ובעיקר - לא יודעת אם שווה לנסות לתקן את זה.
בעיות בשיווי משקל יכולות לנבוע משרירי ליבה חלשים, ועם האימון זה ישתפר פלאים.

צ ל י ל 8

New member
האורטופד אמר לי להחליף נעליים

אני בכל מקרה מתכוונת ללכת לחנות ריצה מקצועית לעשות סימולציית ריצה והתאמה אישית של נעלי ריצה. אני מקווה שזה יפתור הכל.

לגבי חיזוק הליבה, בגלל זה נרשמתי לקבוצה מסודרת שעובדת על כל מה שחשוב בריצה
משום מה במסגרת הקבוצה אני מצליחה להחזיק את הפלאנק יותר זמן מאשר בבית

maya567

New member
לא רצתי כבר שבוע וחצי וזה ממש חסר לי

מהעשר במרתון ת"א עוד לא יצא לי לרוץ. בשבת אחרי המירוץ נפלתי עם מחלה ולא רצתי, וביום ראשון ירד גשם, ואתמול היה כבר מאוחר וכן, אני קצת פחדנית ולא אוהבת לצאת לרוץ אחרי 10 בלילה (אני רצה מהבית בהרצליה לרעננה ועושה סיבוב מסביב לפארק רעננה, ודי מלחיץ שם בלילה).

תכננתי לקום הבוקר מוקדם ולצאת לרוץ - לא הלך, והיום בערב כבר אמור שוב להיות גשם.

עצלנות? תירוצים? נראה לי שזה גם וגם

perach22

New member
גם מורידה הילוך...

שוב ביקור אצל דר אורטו' היום, אמר שייקח עוד 3-4 שבועות, נתן גם פזיו... בינתיים ברשימת המתנה...
אמר לא להתגרות במקום, אז כנראה שזה יהיה רק הליכות "מהירות" ופילאטיס לעת עתה,
(מזל שיש לי נסיון מקצועי של 30 שנה עם פציעות ספורט שאני לא נכנסת לדאון בגלל זה...)
גם ככה קואץ החליט שנתחיל את התכנית ל 21 רק בתחילת אפריל כי לא אוהב להתחיל באמצע החודש..
וגםםםם... כשתסתיים התכנית זה יהיה באמצע הקיץ ובמילא אין מירוצים, ונצטרך לחכות לספט'-אוק'..
אז מבחינת הטיימינג אין לי בעיה... גם ככה לא ממהרת לשומקום....
עדיף להיות בריאה ובמיטבי...

אז מחר שוב יציאה להליכה טובה ב...
ג ש ם!!! איזה כיף...
גם למי שלא אוהבת גשם... זה במילא ליומיים שלושה מקסימום, אז אל תתבאסו..

שיהיה ערב גשום וכייפי...

למעלה