קצרים ליום שני-שושן פורים

susieada

New member
קצרים ליום שני-שושן פורים

צהלה ושמחה!
המשך חג שמח!

סיכום ריצתחפושות

רגשות מעורבים. מצד אחד - חד משמעית נהניתי. היה אחלה ארוע, אנשים באו בראש טוב. פארק הרצליה קיבל אותנו בזרועות פתוחות. הוא אמנם קטן, אבל יש לפארק הירקון הרבה מה ללמוד ממנו - חנייה בכמויות, שירותים נקיים, דשא מטופח וכמובן "מסלול רקורטן משובח".
מצד שני - הגיעו ממש מעט אנשים. אולי 30, וחלק מהם עזבו לפני התחרות. וזה די מאכזב, כי אמנם אי אפשר להגיד ש"השקענו את הנשמה" בארוע הזה (לא ממש היה לנו זמן) אבל השקענו וציפינו.
שחר היה עייף ובכל זאת התנהג למופת, ואפילו נתן לנו להתאושש בלילה שאחרי. אם לא היה כזה אובך מחריד, הייתי רצה בשמחה גם היום.

oggi2

New member
מצטערת לשמוע על הנוכחות

האמת שאצלנו חוץ מהשפעות שנחתו פה, אלו שעות בעייתיות להגיע מנס צי. אם זה היה בבוקר - היינו מצטרפים בשמחה.
מקווה ששנה הבאה ייצא ושתשנו קצת למופת.

more run

New member
לנו התאריך בעייתי

כי תמיד יש ביום הראשון של החופשה פעילויות לילדים והם לא מוכנים לוותר.
ביום השני של החופש (שושן פורים) אין פעילויות בכלל, ולנו זה הרבה יותר מתאים.
מצטערת לשמוע שהיה ארוע מצומצם.

susieada

New member
מצטערת שהתבלבלנו ביום!

ההפסד כולו שלנו.
חבל שמעט באו. כמארגנת, אני יודעת את ההשקעה, התקווה, הדאגה.
שמחה לשמוע על התנאים הטובים בפארק הרצליה, וההתנהגות של שחר!
אולי באמת בשנה הבאה אפשר לשקול לקיים את האירוע הנחמד בשושון פורים...
חיבוק!

galyam7

New member
בבלאגן

דבר ראשון, פורים שמח!!

אז ככה, אני פצועה. זאת פעם ראשונה בחיים שזה קורה לי, ואיכשהו זה גם כמעט היה צפוי. כי רצתי על כאבים, עד שזה הרג לי את הרגל, או לפחות השבית אותה זמנית, ועד להודעה חדשה.
אני רשומה לריצת 10 ק"מ במרתון ירושלים, ועכשיו בכלל לא ברור לי אם אעשה ומה אעשה. כי לרוץ לא רצתי יותר משבוע וחצי. והיום הציעו לי להמיר לחמש, ומקסימום ללכת את המסלול.
אבל זה מבאס, כי חוץ מהרגל, אני בכושר טוב. וברגעים שלא כואב לי אני חושבת שבעצם, למה לא, ואני יכולה לרוץ.
מצד שני, זה עלול להרוג לי את הרגל, או אם יהיו לי כאבים פתאום באמצע, נניח ואתאמן היום ועוד איזה פעם (וגם היו יש לי מידי פעם כאבים וכבר לא ברור לי אם זה שברי מאמץ, כמו שהרופא מנחש, או שזה shin splint וקשור לשרירים).

oggi2

New member
ההבדל בקצרה ואולי בעמימות

כי זה קצת עמום :)
שינ'ס ספלינט- דלקת ברקמת החיבור שבין העצם (טיביה -העצם הגדולה יותר בשוק) לשריר - נדמה לי טיביאליס אנטריור. המקום כואב במגע וכמובן בריצה, אפשר לאבחן ב US, למרות שלרוב אין צורך אלא באבחון של מקרים חמורים יותר כמו תסמונת המדור compartment. synd שאז יש דלקת "כלואה " בין סיבי השריר ושאר מיני בישין. שברי מאמץ זה יכול להיות השלב שאחרי הדלקת אם לא מטפלים/ממשיכים להעמיס וגם פה יש כמה שלבים של חומרה. את זה ניתן לאבחן במיפוי עצמות -שוב לרוב אפשר להמנע.
יש כמה אפשרויות טיפול בשינ'ס- הכי טוב זה כמובן מנוחה וסרגל מאמצים שמרני. חוצמזה- פיזיו' טוב, יש הנשבעים בגרבי קומפרשן (לא יודעת כמה זה עוזר, אבל גם אני מנפגעות השינ'ס הכרוניות רצה איתם). ולמניעה לעתיד- חיזוק והבנה של מנח הרגל ()יכול להיות שמשהו בריצה מפעיל עומס יתר על השריר הנ"ל).
לגבי אם לרוץ או לא- זו החלטה שלך בהמלצת הרופא. בהצלחה והחלמה מהירה!

galyam7

New member
תודה

גם אני הבנתי שזה שם קצת עמום למשהו כללי...
גם אני מרגישה שצריך לחשוב יותר על הרגל, ולחזק אותה איכשהו. דווקא הרגשתי שהשחייה עוזרת בזה, הייתה איזה תקופה של כמה שבועות שלא שחיתי, בגלל עומס ואח"כ מחלה ואז הפציעה. כשחזרתי לזה, הרגיש לי נכון, אבל גם הרגיש לי שאני צריכה להמשיך בספורט הזה, זה לא סיבה לוותר. שזה בסה"כ גם מחזק, אם עושים את זה נכון.

כדאי להתייעץ עם מישהו מקצועי

מאמן/רופא/פיזיותרפיסט.
אנחנו לא מכירות אותך ולא את הפציעה.
מה שכן, תראי, כשמשהו בגוף חולה, זאת החוליה החלשה שנפגעה. אבל זאת החוליה החלשה שמגיבה לעומס. ובעצם, כל הגוף נפגע מזה. אז לדעתי אין דבר כזה "אני בכושר אבל הרגל לא". כל הגוף שלך תחת עומס (אימונים, ואולי גם דברים אחרים בחיים) ורואים את זה רק ברגל. זאת דעתי בנושא פציעות, בכל מקרה.
גם אם תחליטי לרוץ, לא נורא שלא רצת שבועיים לפני. זה לא משפיע בצורה דרמטית על התוצאה.

galyam7

New member
תודה על התשובה

עם רופא התייעצתי, עם אורתופד קרוב לוודאי שגם עוד אתייעץ, העניין הוא שזה בטווח הארוך (לא לפני שבוע הבא נניח, ואני מדברת על הטווח הקצר).
הכוונה ב- "אני בכושר, הרגל לא", שנניח שחיתי היום ואתמול (לרוץ עוד לא רצתי), והאמת היא שאני מרגישה את הרגל. זה חלק משלב הריפוי מבחינתי, כי השחייה עושה לי טוב. אבל בכושר לריצה, עם הרגל, זה אני בסימן שאלה.

נעים מאוד, גליה... עכשיו אנחנו מכירות

נעים מאד, יעל

התכוונתי שאני לא מכירה את היסטורית הריצה שלך, ואיזה מין טיפוס את, ולכן קשה לי לייעץ. מה אמר הרופא?

galyam7

New member
תודה על התשובה

הרופא אמר שקרוב לודאי שיש לי שברי מאמץ, ושאם ארוץ לא אחמיר את הפציעה ושמגלים את זה במיפוי עצמות.
מיפוי עצמות זו בדיקה די רצינית, שגם מחדירים חומר רדיואקטיבי לוריד, ו- No Thanks... בשלב הזה לא נראה לי שזה הכרחי. והוא גם לא המליץ.
אבל, אני מרגישה עדיין כאבים מידי פעם, וזה לא משהו שהייתי רוצה "לרוץ עליו". ולכן, אני לא בטוחה שאעשה את המסלול, אולי אמיר ב- 5 בשביל ההשתתפות, בכל זאת.

Loony Moony

New member
שבוע טוב יותר לספורט

אתמול ריצה ראשונה מאז החזרה שהיא "על אמת", כלומר מעל 5 ק"מ ויותר רצינית. עשה לי טוב! היום הייתי ובכל זאת הלכתי לאימון שחייה. חוץ מזה שהיו מיליון אנשים היה כיף. ממש קשה לשחות 8 במסלול, במיוחד כשלא כולם באותו קצב...

אוי, איזה סיוט

שתביני, לי קשה לשחות עם עוד בן אדם אחד במסלול. אז 8 במסלול ולא באותו קצב נשמע לי כמו מתכון לקיפול הזנב ובריחה הביתה. כל הכבוד.

galyam7

New member
אפשר למצוא זמן

שפחות עמוס, שזה או בשעות אחר הצהריים המוקדמות, נניח 16:00, או בלילה מאוחר.

למעלה