קצרים ליום שני

צ ל י ל 8

New member
בוקר אור

מה דעתכן?
בשבוע שעבר הייתי בשיעור ראשון בפילאטיס מזרן. היה לא קל, ויומיים לאחר מכן הרגשתי שרירים שלא ידעתי על קיומם ובקושי תפקדתי. במשך יומיים בערך הלכתי כמו רובוט בצעדים קטנים ותנועות קטנות כי כל פעולה הכאיבה לי
שרירים הבטן והחזה הורגשו היטב.

אתמול הייתי בשיעור ניסיון של עיצוב וחיטוב. 20 דקות אירובי שלא היה לי קשה במיוחד (מלבד להבין לפעמים את הצעדים
) ואז עוד 40 דקות של תרגילים עם גומיה לידיים ולבטן. בגדול נהניתי גם פה. אבל מצד שני לא מורגשים כאבי שרירים כמו בפילאטיס. אני לא יודעת אם זה כי לא עבדתי נכון, אף על פי שכן הרגשתי את השרירים בזמן הפעולה או שהמתיחות בסוף הועילו. אין ספק שזה קל הרבה יותר מהפילאטיס.

המטרה שלי בסוג הספורט הזה הוא חיזוקים עבור הריצה שהיא אהבתי העיקרית. מה לדעתכן יהיה לי יותר יעיל במטרה של הריצה? פילאטיס שהורגש היטב ועבד על שרירים אחרים או תרגילי חיטוב שאמנם לא היו קלים אבל לא מורגש שעבדתי עליהם יום למחרת?

וואוו אני כ"כ בדילמה.... את שניהם אוכל לעשות רק פעם בשבוע.
יש למישהי תובנות?

perach22

New member
בוקר אור לכולן...

היי צליל,
אני עושה משניהם גם עיצוב דינמי וגם פילאטיס, כל אחד מהם פעם בשבוע, מלבד הריצות במהלך השבוע עושה גם אימוני חיזוק וגמישות באופן עצמאי.
עם הזמן תלמדי הרבה תרגילים ותוכלי לעשות לבד בימים חופשיים... אפשר חצי שעה ביום על השטיח בסלון וזה סבבה...
כל אחד עובד על השרירים באופן אחר וככה את מרויחה פי כמה - גם חיזוק גם גמישות וגם הנאה...
וכמובן שכולם תורמים בסופו של דבר לריצה!!!

צ ל י ל 8

New member
הבעיה היא כספית

הלוואי והיה לי כסף לגם וגם וגם... הייתי משתתפת גם בקבוצת ריצה גם בחיטוב וגם בפילאטיס. הבעיה שלי שאני צריכה לבחור אחד מבין השלושה וזה קשה לי.

perach22

New member
שעורים

אני לוקחת את שעורי הפילאטיס ווהעיצוב דינמי במסגרת המתנ"ס,
עולה לי 200 ש"ח לחודש ויכולה להשתתף בכל השיעורים שיש... פתרון זול ממועדוני הספורט היקרנים בבעיר
ועם אותם מדריכים...

מה שהרגשת נקרא

doms או בעברית כאבי שרירים מאוחרים. זה אומר שעבדת קשה אבל לא בהכרח אומר שעבדת נכון.
זה שלא היו לך כאבים אחרי שיעור החיטוב גם לא אומר אם עבדת נכון או לא, אלא רק שעומס האימון היה נמוך יותר בסה"כ.
כמתאמנת מתחילה את בהחלט יכולה להתחזק גם בלי להגיע ל doms.
אני מסכימה אם יעל שהשיקול העיקרי הוא ממה את נהנית ובמה תתמידי. כל עוד זה שיעור סטודיו ולא תכנית חיזוק המותאמת לך אישית אני מניחה שההשפעה על הריצה תהיה דומה וזאת בהנחה שבשני השיעורים עובדים גם על השרירים העמוקים (שרירי הליבה/המייצבים).

צ ל י ל 8

New member
תודה יפעת על ההסבר

ותודה על הקישור. בול מה שחוויתי.
כל מה שאעשה הוא טוב ועדיף מכלום.
אני נוטה לפילאטיס אף על פי שהרוב המכריע בקבוצה הוא נשים מבוגרות בעוד בשיעור החיטוב כולן בחורות צעירות.

סופו של שביל ישראל

בשישי בבוקר יצאנו ליומיים האחרונים בשביל ישראל
התחלנו מעמודי עמרם ועלינו עד למעבר נטפים בכביש 12 (המוכר לכל רוכב בישראמן)
על הבוקר מטפסים את מעלה עמרם, משם דרך נחל שחורת וקניון שחורת עד לפסגת הר שחורת
משם לאורך נחל נטפים עד לעין נטפים (לא ממש עין - יותר שלולית ירוקה..
)
משם מטפסים ממש בתוך הקיר. מגניב! ואח"כ בסתם עליה עד שמגיעים לכביש 12
סה"כ 17 ק"מ במגמת עליה. עם כמה עליות מרשימות.

לקינוח - בלי קשר לשביל - עלינו לתצפית מדהימה מראש הר יואש - 2 מטרים ממחסום נטפים

למחרת היינו אמורים להמשיך מאותה הנקודה בתוך נחל גשרון - אבל מטעמים צבאיים האזור נסגר לטיולים (כבר כמה שנים)
אז נאלצנו לרדת לאורך הכביש 3-4 ק"מ ולהתחבר לשביל רק במעלה גשרון , אחרי שהנחל מסתיים
משם הליכה קלילה במגמת ירידה בין הרים מרשימים
עליה קשה לראש הר צפחות ומראשה תצפית יפהפיה ומרגשת על העיר אילת
עוד 2 ק"מ של ירידה תלולה הישר אל חוף שמורת האלמוגים!!

זהו, תם ונשלם המסע המרגש שלנו, שהחל לפני קצת פחות מ-5 שנים וקצת יותר מ-900 ק"מ אי-שם בתל-דן שבצפון!!

מתחילים לתכנן את הפרוייקט הבא..

צ ל י ל 8

New member
איזה יופי זה....

לטייל ככה ברחבי הארץ, גם לראות נופים מדהימים וגם להתאמן בדרך.

perach22

New member
חלום של שביל ישראל

השנה בעוד שבועיים הייתי אמורה להתחיל את שביל ישראל מהדרום לצפון
במשך 84 יום רצופים...
אבל לצערי לא קיבלתי אישור מהעבודה לצאת לתקופה כל כך ארוכה...
אבל בטוחה שיבוא היום שאגיע גם לזה.....

צ ל י ל 8

New member
אני לא מאמינה
לקחו לי את מקצה 5 ק"מ

במירוץ האביב.
עכשיו אני צריכה לחפש תחליף...
כנראה מירוץ אבן יהודה ב-23/3

נו מה יהיה עם הבטן

הפעם אכלתי צהריים מוקדם ועדיין... בזמן הריצה הארוחה רק רצתה לצאת החוצה. אולי כי זה כזה יום יפה?
החזקתי 2 ק"מ בקצב צבי, לא מספיק מהיר או ארוך בשביל להרדים את שחר (מה שדי ביאס את שנינו). מצד שני, הצלחתי להרדים אותו בבית וכך זכיתי למקלחת אחרי הריצה, נהדר ונדיר עד מאד.

susieada

New member
לכולנו... כמה תירוצים יש לנו?!

קצת הומור בערב.
לינק לcartoon נחמד שחברה שלחה לי

susieada

New member

ראיתי עוד בסדרה הזאת על אנשי ברזל.. תודה על הצחוק בערב!
חיבוק!

perach22

New member
קרטון באמת נחמד... כמה תירוצים

אבל אני התעליתי על התירוץ שהיה לי היום,
התחלתי לרוץ ואחרי 3 ק"מ עפתי על המדרכה עם מכה קטנה בברך ומריחה בפרצוף,
קמתי להליצה ואז ראיתי את אבי ז"ל מולי מגחך, ואומר ש"נפלתי כמו הבלה"... זה באמת היה נראה מצחיק מהצד..
אז התעליתי על עצמי וחזרתי לריצה....
וגם קיבלתי פצע בברך....

נכון אני גיבורה?

susieada

New member
את גיבורה ובטוחה שאביך הפסיק לדחך!

מענין מתי מופיעים לנו האנשים האהובים שכבר עברו מהעולם שלנו. טוב שבא להיות איתך.

שהברך תחלים מהר בלי להפריע לך!

למעלה