קצרים ליום שני

susieada

New member
קצרים ליום שני

בוקר טוב ויום נעים, מלא משמעות ודברים שאנו אוהבות.

אז שלשום זו היתה ריצת נשמה, אתמול היה ריצה מנטלית...

10 ק"מ על מסילה.
איכשהו, לא התחשק לי על הלבד בחוץ ועל החורף והחושך שנחת אתמול בערב. היה לי מצב רוח משונה שדרש את הריצה הזו, והתחשק לי לבחון את הגבולות של עצמי, באופן קצת שונה...
אז עליתי על המסילה בחדר הכושר, והתחלתי לרוץ. וסיימתי 10 ק"מ ריצה.
חלק מהזמן אחד המדריכים אירח לי חברה וקשקש איתי, וחלק מהזמן אני והמוזיקה ונקיון מוחלט של המחשבות, בהיתי במראה ואפילו לא ראיתי דמויות מרוב שהייתי שקועה...

גם ריצות כאלה צריך
היה מעולה. שעה ריצה מנטלית.
היום יהיה אימון כוח

מור שלז

New member
10 ק"מ על מסילה - לגמרי מנטלי!!! כבוד

אהבתי את התיאור שלך: "התחשק לי לבחון את הגבולות של עצמי, באופן קצת שונה..."

תנקס

אגב, אני צופה שבימי חורף קשים לא תהיה לי ברירה אלא לרוץ על מסילה גם מרחקים ארוכים יותר...
אז הנה ההכנה

ריצה קשה

היום בתוכנית היה 8 קילומטר בריצת קצב של לכול היותר 6:10. משהו בריצה פשוט היה לי נורא...רצתי עם בעלי וחברה, בסופו של דבר סיימנו בקצב ממוצע של 6:03 אבל....זו היתה מלחמה מנטלית מההתחלה ועד הסוף. מלחמה שהביאה אותי למקומות לא טובים בנשמתי...שסיימתי הרגשתי נורא, ממש מפורקת נפשית יותר מפיזית - לא יודעת למה זה קרה....לא ישנתי טוב, כאבי בטן שסוחבת מאתמול, שונאת לרוץ ולהסתכל על השעון...הכל יחד...
שסיימתי חשבתי להתקשר למאמן ולבקש שלא יכתוב לי יותר ריצות קצב בתוכנית...בינתים החלטתי להתייחס לזה כאחת "מהריצות האלה"...מזל שעד שבוע הבא אין כזו.
לקח לי לא מעט זמן להתאושש מזה - מזל שלימדתי יום מלא וההוראה כיתה תמיד מכניסה בי אנרגיות טובות.
&nbsp
יאללה מחר 12 קילומטר קצב נורמלי

מור שלז

New member
כל הכבוד
אימון חשוב ל"מגירה"

נשמע שהיו לך הרבה סיבות טובות להרגיש ככה בריצה: רק השילוב של כאב הבטן וחוסר השינה כבר תורם הרבה...
&nbsp
ועדיין - אני חושבת שאת יכולה וצריכה להיות גאה בעצמך עד מאוד על ההתמודדות המנטלית, על המלחמה, על כך שלא ויתרת לעצמך ועשית פשוט הכל.
יש גם ריצות כאלו, יש גם אימונים כאלו, ודווקא כשיש לך מטרה גדולה שכזו מול העיניים - טוב שהריצות האלו מגיעות. להכניס אותן למגירה אי שם בראש, ולהיות מוכנה לשלוף את הריצה הזו, את המלחמה, ההתמודדות והידיעה שיש לך את תעצומות הנפש האלו, ושיש לך את הכוחות המנטליים האלו כשתזדקקי לכך. למשל אם תפגשי את הקיר במרתון...
&nbsp
כל הכבוד

&nbsp
מקווה שנחת טוב ואכלת טוב לקראת מחר. לפעמים דווקא אחרי אימונים שכאלו ההתאוששות קשה עוד יותר.

כל הכבוד לך!!! לא פשוט בכלל לסיים כאלה ריצות..

אבל, איזה כיף זה בסיום?

&nbsp
ובכלל, רוב הריצה היא מנטלית...

מור שלז

New member
אתגר המגבת
פעם ראשונה חדר כושר מאז...

אז הבוקר קמתי מאוחר (אחרי עוד לילה של שינה לא שינה באדיבות הכאבים שלא נגמרים...) והבנתי שאם אני רוצה להספיק לרוץ וגם להגיע לעבודה בזמן - אני צריכה לצאת מהבית מוקדם (להקדים את הפקקים) ואז לרוץ בחדר כושר.
&nbsp
אז רצתי 5 ק"מ על מסילה (משעמם פחד) ואז החלטתי לבקר קצת במשקולות. כמובן רק רגליים וקצת בטן - שום דבר שעלול להזיק לכתף.
אבל אפילו תרגילי הרגליים הכי פשוטים התגלו ככואבים ומורכבים למדי לכתף... בגלל המגבת! ניסיתן פעם לשים מגבת על מכשיר בלי להרים את היד???

&nbsp
וזה כל כך מתסכל, חוסר השיפור הזה.... חודשיים וחצי מאז התאונה המטופשת במשרד ואני עדיין לא מסוגלת להרים את היד. נזכרת באורטופד שבדק אותי 6 שבועות אחרי התאונה והבטיח שאם אני אקפיד על הפיזיותרפיה - אני אגיע לטווח תנועה מלא תוך 3 חודשים. אז אני באמת מקפידה על הפיזיותרפיה, עושה תרגילים בקביעות כל יום, כמה פעמים ביום ו... מה יהיה?

perach22

New member
לא להתייאש!!!

הכל יחזור לעבוד, הבעיה לדעתי היתה שהרופא נקב זמן, ואת נתפסת למילה שלו, קחי את הזמן של הכתף, לאט לאט, תמשיכי לעשות שיערי בית בפזיו, ופתאום את תרגישי את ההבדל... בדוק , אני אומרת לך!!!
וגם

זה לא מדע מדויק

ולי האורותופד אמר ש"תוך חודשיים זה יעבור" ואז "זה לא יעבור לעולם" והנה בסוף אחרי 4 שנים זה עבר.
אבל אולי כדאי לחזור אליו אם באמת אין שיפור?

שבר בכתף זה עסק מורכב.

גם כשהוא "קטן"
אני מסכימה עם יעל שהערכות זמן בדברים האלה הן בעייתיות .
אני חושבת שאחרי הפציעה לקחת החלטה אמיצה לדבוק בתכנית אמונים שאפתנית לקראת אירוע שמאד רצית לקחת בו חלק. רצת שעות רבות עם מתלה דבר שמצד אחד מפחית את התנועתיות של הכתף אך מצד שני לא מפחית את האימפקט הנובע מהנחיתות על כפות הרגליים וגם משנה את מנח הגוף ותנועתו בעת הריצה.
אני יודעת שעשית זאת בליווי מקצועי ואני מכירה את הזהירות והיסודיות שלך, ועם זאת- הגוף אינו יכול לנהל איןסוף מערכות במקביל וייתכן שכעת את משלמת את המחיר.
אני בטוחה שהכתף תבריא. ומה שצריך זה סבלנות.
ודרך אגב - אפשר להגזים גם בפיזיותרפיה.
אני חושבת שגם את התרגילים הכי טובים ומתאימים צריך למנן ולאפשר לגוף לעשות את שלו.
תרגישי טוב, והחלמה מהירה לכתף.

למעלה