חייבת לשתף...
חייבת לשתף... כבר כמעט 3 שנים שאני מתאמנת בריצה, בשנה האחרונה הוספתי רכיבת אופניים ובקרוב מתכוונת גם להכניס שחיה לעסק וחולמת להשתתף בטריאטלון הנשים בסוף מאי 15. אני לא מאלה שרצים מהר, מהירות השיא שלי היא 6 דק לק"מ, שלא קרתה לי כבר כמה חודשים מאז שהיתה לי דלקת באגן (לפני כחצי שנה), בשלושת החודשים האחרונים אני מתאמנת לחצי מרתון הראשון שלי בתל מונד. ובאמת בניתי תכנית המשלבת ריצות רכיבות, אימוני חיזוק ופילאטיס. והכל עובד נהדר, המהירות שלי הגיע בממוצע לכ- 7 עד 7:30 דקות לקמ. לשיטת גלאווי ובובי מקגי נחשפתי כבר לפני יותר משנה, ותהיתי לגביה, מי שאימן אותי בשנה שעברה היה נגד השיטה באופן נחרץ, עד כדי כך שלא העזתי לנסות כי הרגשתי שאולי אאכזב אותו. לפני כשבוע קראתי באחת הקבוצות בפייס על מישהו שעשה מרתון שלם ב 500 מ' הליכה ו 4.5 ק,מ ריצה וסיים בקצת יותר מ 4 שעות. השבוע כשתכננתי את מסלול ריצת 15K שלי עפ"י התכנית החלטתי לנסות את השיטה, שוב קראתי בכל מקום. והבוקר יצאתי לריצה, בידיעה שאני מתחילה ב 500 מ הליכה ו4.5 ק"מ ריצה. אכן התחלתי בהליכה מהירה מאוד שנראתה כמו מי שרק לומד לרוץ ועדיין לא נותן לעצמו את החופש לרחף מעל הקרקע לכמה שניות, ובתום המרחק התחלתי לרוץ את 4.5 הק"מ הבאים אך כשהגעתי ל5 הייתי בירידה ואין סיכוי שבירידה אני ארד להליכה המשכתי כך עד 6 ק"מ... צעדתי במהירות את החצי הבא ולאחריו את היתר עד 10K, ואז שוב צעידה שלאחריה הגיעה העליה הקטלנית של גשר ישפרו קייזר... ולכן גם החצי הבא דמה יותר להליכה מריצה... לאחריה המשכתי בריצה עד סוף המסלול שכלל עצירה שתיה אחת אחרי 11K, ראשית, שיפרתי את המהירות ב יותר מ 6 דקות מריצת 15K הקודמת שלי, שנית, לאורך המסלול רצתי כ 5 ק"מ במהירות של בין 6:24-6:56 דקות לק"מ...דוקא היום האפליקציה לא מראה את המסלול שלי, אבל מה שהכי והכי הכי חשוב... שכל כך נהניתי... ושמחתי על התוצאה שהייתי חייבת לרוץ ולספר לחבר'ה... שתהיה שבת כייפית.
Digifit Run
109 minutes | 1759 calories | 15.0 kilometers | 7:18 avgPace | Sat Nov 01, 2014
MY.DIGIFIT.COM