על מטרות, ציפיות ושותפות
קודם כל ברוכה הבאה
אני חושבת שזה נהדר האופן שבו את מגלה את הריצה, עם המטרה של השיפור ההדרגתי, המנעות מפציעות וההדרגתיות.
אני חושבת שזה עוד יותר נפלא שיש לך שותפה לריצה. זה די נדיר וקשה למצוא.
עם השנים היו לי הרבה שותפים ושותפות לריצה, ובדרך כלל מה שעזר זה תיאום ציפיות והבנה משותפת של המטרות והיעדים של כל אחד. ואני אפרט...
אני הייתי לוקחת צעד אחד אחורה ומסתכלת קודם כל על המטרה שציינת ומתחילה ממנה. איזה שיפור את רוצה לראות? הגדלת מרחק? זמן ריצה? לרוב כשמתחילים מציבים יעד של מרחק (אני לא ממליצה לעבוד על מהירות בשלב ראשון כי אימונים כאלו יכולים לפצוע כשהגוף עוד לא רגיל, והמהירות ממילא משתפרת מאוד בהתחלה גם כשמתמקדים במרחק).
את ההתקדמות למטרה הייתי מחלקת ליעדים ספציפיים ומדידים, כמו למשל לרוץ 5 ק"מ תוך X שבועות, או לרוץ 10 שבועות תוך Y שבועות - תלוי איפה את עכשיו, וכמה את רצה. כמובן שהיעדים צריכים להיות גם ריאליים.
בהתאם ליעד שבחרת, השלב הבא הוא למצוא תכנית כללית להתבסס עליה באימונים. אני מאוד מאוד ממליצה על אימונים לפי תכנית בכל שלב ובמיוחד בהתחלה.
מאוד קל להסחף ומה שנראה לנו בהתחלה הדרגתי, יכול להיות מהיר מדי בקצב ההתקדמות, ללא מספיק התאוששות (בדרך כלל קשה לספורטאים עם שבוע ההתאוששות - שהוא קריטי להמשך).
וכאן, אחרי שהחלטת בינך לבין עצמך, הייתי משתפת ומתאמת ציפיות עם השותפה שלך. לראות אם זה מתאים לה, אם היא רוצה משהו שונה? להחליט מראש איך אתן מתאימות את האימונים.
אם אתן יחד - נהדר. אתן מחליטות איזה אימונים מתוך התכנית אתן עושות יחד ויוצאות לדרך. לא צריך כל פעם מחדש לשכנע.
אם היעד שלה שונה, ואתן עדין לא רוצות להגיע ל"הפרדת כוחות", אתן יכולות להחליט ביחד על השיטה. למשל שאת מתחילה לרוץ קודם ומגיעה לנקודת המפגש בשעה הנתונה ומסיימת יחד איתה (מנסיון - זה מאוד עוזר, במיוחד בריצות הארוכות שבתכנית, שיש מישהו איתך בסיום, בקילומטרים הקשים).