איך שוטחו הגבעות של זכרון מול הרוחות
קרן יקרה הבוקר היית במחשבותיי
אתמול מרוץ הוד השרון, מרוץ ביתי על המסלול הביתי
נותנת מה שיש לי ברגליים ובערב קובעת עם ורד שאם אני מתחרטת על שבת שולחת לה מייל בלילה.
בערב אנחנו יוצאים לבילוי משפחתי בהופעה של דני סנדרסון (מעולה!) ואני נרדמת רק לקראת 12 בלילה
הלבטים סביב רכיבת השבת מחלחלים לי לשינה וכדי לקצר את שעות השינה שלי אף יותר אני מתעוררת בארבע
עם היסטריה קלה - השעון צילצל ולא קמתי?! ואז - לא ישנתי מספיק איך אני אחזיק את האימון?
השבוע העמסתי בלי סוף בספורט, בעבודה (היו בחירות) ובבית שילוב שכזה שהביא אותי למסקנה נחרצת בארבע בבוקר שאני מפורקת ואולי להתחפר בפוך
ובכל זאת... ורד אוספת אותי בחמש וחצי ואנחנו יוצאות לנקודת המפגש צומת חנה בתכנית מיטב רפרטואר העליות של זיכרון
ובונוס הקפת גבעת עדה, נילי ועמיקם... בקטנה.
כבר בדרך אני מתחילה לקטר, תראי את העצים איך הם עפים, אנחנו נאכל קש הבוקר ונקלל כל שנייה
מגיעים לנקודת המפגש, ה פ ת ע ה! צדקתי...
הרוח מבלבלת לא ברור אם חם או קר ואני מתעטפת בכל השכבות ואחרי חמש דקות מתחילה לקלל כמה בגדים לבשתי.
אני חושבת על התיאורים של קרן השבוע על רכיבת הרוחות ומבינה שהיום אנחנו נאכל את אותה הרוח
הרוח המזרחית מתפרצת היכן שיכולה ואנחנו פשוט עפים עם האופניים
כרמי מזהיר אותנו להחזיק את הכידון היטב אבל שום דבר לא מכין אותי להרגשה של מאבק באיתני טבע.
ואז מגיעים למבואות זיכרון אני עוצרת להתפשטות קולקטיבית ומתחילה לטפס
הרוח המזרחית דוחפת ודוחפת מימין ואני בשלי דוחפת בחזרה
מגיעים למעלה וגולשים ושוב מטפסים הפעם מהצד השני
הרוח לא מרחמת לא בירידה (איזה פחד) ולא בעליה
טוב יש עוד עליה שלא בדקנו - עכשיו יורדים לכיוון כביש ארבע הריטואל חוזר
הרוח היא גבית ואנחנו פשוט מתעופפים ויודעים שתיכף נשלם על זה בעליה
מגיעים לכיכר למטה ומתחילים לטפס חוטפים את הרוח בפנים
זה פשוט לא נורמלי!
אבל אני בזון אחר, אני נזכרת שוב ברכיבה אימתנית במחנה אימונים לפני שנה מול רוח מטורפת ברמת הגולן
ויום רכיבה שכשנגמר ידעתי שאין שום דבר בספורט ובחיים שאני לא יכולה לעשות - אם שרדתי את היום הזה
ביום ההוא ראיתי את ההתמודדות מול הקושי של חברי הקבוצה
יש כאלה שקיטרו, יש שנשברו ועלו לרכב, יש שנכנסו להיסטריה, יש שדיברו, אני פשוט נכנסתי לתוכי
התחפרתי בגלגלים וידעתי שאני מגיעה לעין זיוון ברכיבה - ולקחו לנו כמעט 3 שעות (אחרי שכבר ישבנו איזה 6 שעות על האופניים)
לעבור מרחק של 23 ק"מ, מקצרין לעין זיוון מול רוח אכזרית במיוחד.
אני לבד עם העליה, בדיוק כמו אז, מכונסת בעצמי, זה מרגיש כמו לרכוב מול קיר, לוחצת ולוחצת ונראה שאני עומדת במקום
אבל באופן מפתיע זה לא קשה, זה כמובן קשה פיזית ואני מרגישה את כל מה שעוללתי לרגליים בשבוע האחרון
אבל הקושי נמצא בראש והראש שלי (למרות קיטורי הבוקר) חזק הבוקר
האימון נגמר בסיבוב גבעת עדה שבו אני מסתפקת בחלקים נבחרים
הרגליים גמורות, נתתי כל מה שהיה לי לתת בנקודת זמן הזו וזה זמן להרפות.
בחזרה לכיוון מחנה שמונים, ברחובות פרדס חנה כרכור
אני רואה אב וביתו שמתנסה ברכיבת על אופניים - שיא הנורמליות וחושבת עלינו ועל הטירוף לרכוב בתנאים האלה
ומה שיותר מטורף - נהניתי מכל שנייה.
עוד שמץ מחוסר הנורמליות מחלחל לנשמתי כשאני מבינה שהבוקר גיליתי שזיכרון יעקב בנויה על גבעות
העליות שרק לפני כמה חודשים נראו לי "הרים" ומעצבנות במיוחד שלא לומר קשות
הבוקר חזרו לגודלן הטבעי ועברו עלי, למרות הרוחות בנעימים - ללמדני שכמו כל דבר אחר בחיים - הכל יחסי
אני אומרת לכרמי שהמצב חמור עד זוועתי שהתדרדרתי ליום הזה
לעצמי מזמזמת
"שלוות עולמים, פרדס חנה כרכור
איקליפטוס בודד שורק בלוז כנעני"
המשפחה אוספת אותי בתזמון מושלם בסיום של שיחת הסיכום ואנחנו נוסעים צפונה לביקור משפחתי
... מסתבר שגם אני יודעת להיות סוג של נורמלית...