קסם על שני גלגלים ושיעור בניווט
אתמול בערב גיליתי שלרכיבת השבת הקבועה שלנו מצטרפים עוד שני אורחים, רוכבים מהקבוצה, ומיד בדקתי שוב ושוב את תכנון המסלול יחד עם השותפה שלי שפחות מנווטת אבל מכירה טוב ממני מסלולי רכיבה.
יחד הרכבנו מסלול נפלא באזורים שבחלקם רכבתי, בחלקם רק רצתי וחלקם חדשים.
מסלול עתיר עליות ונופים כפי שאנחנו אוהבים.
הבעיה היחידה היא שבניווט מסלולים לא מוכרים בדרך כלל אני מסתמכת על הגרמין שלי (ב-310 יש פונקציית ניווט משובחת ביותר למי שלא מכירה) ובתור גיבוי יש לי תכנת מפות טופוגרפיות בסמארטפון שגם עליה אני טוענת מראש את המסלול.
העניין הוא שהחלפתי טלפון. ועברתי מאייפון לנקסוס, ועדין לא הספקתי ללמוד לגמרי את התכנה החדשה אז קצת נלחצתי.
נלחצתי עוד יותר כשגיליתי הבוקר שכל 4 הרוכבים שהצטרפו אלי סומכים לחלוטין עלי - ואף אחד לא למד מסלול או טען את המסלול לטלפון (והטלפון שלי חדש - אז גם בטריה חלופית אין לי - למקרה שה-GPS יזלול הכל).
וכך מצאתי את עצמי היום בקורס מזורז להפעלת תכנת המפות החדשה (לאט לאט למדתי לתפעל אותה- יופי של תכנה!), ואמנם היו פה ושם התברברויות שלי בתחילת הדרך, אבל מהר מאוד השתלטתי על העניין.
יצא מסלול משובח ומגוון ביותר.
התחלה מישורית יחסית ממסילת ציון עם סיבוב פסטורלי ויפהפה ביער אשתאול שכולו ירוק ומרהיב עכשיו, משם חציה בשער הגיא והתחלנו לעלות בדיפנבייקר - דרך המשלטים. עליה לא קלה, אבל רצופת נופים מדהימים שמפצים על הכל.
משם המשכנו לטפס לאנדרטת פורצי הדרך, לשואבה, ואז לשמורת המסרק והר כרמילה בדרך נוף צפונית היפהפיה.
רכיבה מרהיבה ויפהפיה, עוצרת נשימה תרתי משמע, שמרחיבה את הלב ואת הנשמה.
ואפילו בדרך נוף צפונית קיבלתי מחמאות על השיפור הגדול שלי בירידות. באמת הרגשתי זורמת יותר, בטוחה יותר, כל אימוני הטכניקה עושים את שלהם. אבל עדין היה נחמד לשמוע שגם אחרים מבחינים בשיפור, שעד כדי כך השתפרתי שזה גם ניכר כלפי חוץ.
פשוט כיף של מסלול, כיף של רכיבה, כיף של נופים וכיף של חברוכבים.
שבוע נפלא לכולן