קצרים לשבת - שבת שלום

melon

New member
החיים הם מה שקורה לך בזמן שאתה עסוק בתוכניות

החיים הם מה שקורה לך בזמן שאתה עסוק בהכנת תוכניות אחרות.

פציעות , תקלות ומגוון אירועים מביאים אותי לישורת האחרונה של חודש וקצת לפני חצי מרתון שתכננתי לרוץ לא במצב שבו קיוותי להיות.
השבוע שוב מושבתת בגלל התרסקות בזמן החלקה על הקרח עם הילדים. נחיתה לא טובה על הברך. כואב נפוח ובשלל צבעי הקשת.

אז השבוע לא רצתי (ניסיתי פעמים אבל הכאב היה חזק). וכל הזמן מזמזם לי ברקע החצי הקרוב. רציתי לרוץ טוב, "לקרוע" את המסלול (הכל יחסי כמובן , אני לא כזאת מהירה) וזה לא יקרה. אני מן הסתם אוכל לסיים אבל זה לא מה שרציתי. רציתי הפעם יותר.

מנסה לחשב כמה זמן נשאר ומה אפשר לעשות בהנחה ש.. ואם... ותלוי ב... ואז מבינה - שאפשר גם לא לעשות.
בגלל המירוץ אני מנסה לחזור לריצה מהר מדי.בגלל המירוץ אני מסתכנת בפציעה. בגלל המירוץ אני מחשבת קילומטרים ושבועות וסיכויים. והכל הופך לחוץ כזה. לא כיף. למה בעצם ?

אז נפל לי האסימון. והחלטתי לוותר. לדחות. מצאתי מירוץ חלופי 3 שבועות אחרי, קטן יותר , 200 משתתפים .בלי חולצות וטררם.
הוויתור לווה בתחושת הקלה. מקווה שעכשיו אני אוכל לחזור להנות מהתהליך. הלכתי לאיבוד מרוב לחץ ותקלות.

מחר ריצת ניסיון - בלי לחץ. נראה איך ילך

מאוד מרגש מה שכתבת ולגמרי לא פשוט

דבר ראשון תרגישי טוב! איך זה שתמיד הנפילות הכי דביליות מסתבכות?!
ושנית ויותר חשוב לא פשוט להחליט החלטה שכזו, להרפות, לחפש אלטרנטיבה, להוריד את הלחץ. תודה ששיתפת!
מקווה שהריצה מחר תרגיש טוב יותר, ומאחלת לך המון הנאה בדרך למירוץ "החדש".

מור שלז

New member
מזדהה כל כך ... החלמה מהירה

מזדהה כל כך עם התיאור שלך, עם הלבטים האלו, עם התסכול...
וכל הכבוד על הגישה, על שינוי הכיוון, על הגמישות המחשבתית והפתרון היצירתי.
אהבתי והזדהיתי מאוד - עם שני הצדדים.
בהצלחה מחר בריצת הנסיון

tamark4

New member
החלטה חכמה

שיהיה בהצלחה !
הרבה פעמים מאוד קשה להפריד את ההתרגשות מהלחץ וסתם נסחפים למשהו מעיק מדי.

tom696

New member
החלטה מצוינת

לַכֹּל זְמָן וְעֵת לְכָל חֵפֶץ

בהצלחה

RunBel

New member
איזו החלטה אמיצה! כל הכבוד.

אני בטוחה שזה ישתלם לטווח הארוך וזו החלטה שכ"כ נכון וכ"כ קשה לקבל.

susieada

New member
תחושת הקלה מבורכת!

סימן שההחלטה נכונה. לא היה קל להגיע להחלטה, לא היה קל לוותר, אך כמה נכון עבורך.
תהני מהתהליך לחצי הבא, והחלמה מהירה לברך!
מחכה לשמוע איך הייתה ריצת הנסיון!

melon

New member
עידכונון

..ריצת היום הסתיימה אחרי 5 קילומטר , הברך הודיעה לי שמספיק. ננסה שוב עוד יומיים. אין לחץ.
תודה על החיזוקים. באמת שחשבתי שאולי אני נכנעת ומוותרת בקלות

לגבי החלקה על הקרח - הנבחרת האולימפית לסוצ'י תסתדר בלעדי.

susieada

New member
בהדרגה.. מאחלת לך המון סבלנות

כן... סוצ'י וריאו יסתדרו בלעדי גם!
שמחה שניסית. שמחה שעצרת. שמחה שתנסי שוב בעוד יומיים.
שבוע טוב!

ממה מיה

New member
עכשיו כשאין את הלחץ פשוט תהני

הפציעות מעיקות ולא פשוט לקבל את ההחלטה להרפות קצת ולהתחיל מחדש.
עכשיו תחזרי בהדרגה ותהני מהאימונים. יש קסם במרוצים קטנים ואינטימיים בלי כל ההמונים.

דברים שלמדתי בזמן הריצה היום:

1. שלרוץ יומים אחרי שביליתי בחתנוה על עקבים זה כואב - שלשום חתונה של גיסתי, היה נפלא ומרגש מאוד, יחד עם זאת אני ונעלי עקב כבר מזמן לא לגמרי בזוגיות. אבל בכל זאת חתונה, והפן, האיפור, השמלה השחורה הקטנה חיבו עקבים. ולמרות שהורדתי אותם והחלפתי נעלים אי שם בשעות הלילה עדין כאבו לי כפות הרגלים בתחילת הריצה.

2. לראות את הזריחה כאשר הערפל מתפוגג זה מקסים במיוחד!

3. לחלק את הריצה למקטעים נותן אשליה של ריצה קצרה - 5 לבד, 10 עם בעלי שמתוכם (5 הלוך ו5 חזור) עשה את הריצה מהירה באופן הפסיכולוגי של המהיר...

4. לפגוש את האופטומטריסט שלך, שהוא גם חבר, רץ בדרך שכולנו חמושים באותן משקפי שמש שנקנו אצלו מצחיק אותי נורא.

5. לחזור הביתה ולגלות שכולם עדין ישנים, ואני מספיקה לסיים מקלחת עוד לפני שקמו זה כיף לא רגיל!

שבת קסם לכולן!

מור שלז

New member
אחלה תובנות

הכי אהבתי את 2 כמובן

הצחקת אותי עם 4

ושמחתי כל כך בשבילך על 5 - זה באמת כיף גדול להצליח להנות מכל העולמות בשבת בבוקר

susieada

New member
נשמע שבת קסומה!

כמה כייף לרוץ חלק עם בעלך, לראות את השינוי בגוף שכבר לא רגיל לעקבים. צחקתי על המפגש עם האופטומטריסט. הוא גם בוודאי נהנה לראות את הסחורה שלו בשבילים! והכל לפני קימת האידיאנים.

מה שלום החוקר?

מור שלז

New member
קסם על שני גלגלים ושיעור בניווט

אתמול בערב גיליתי שלרכיבת השבת הקבועה שלנו מצטרפים עוד שני אורחים, רוכבים מהקבוצה, ומיד בדקתי שוב ושוב את תכנון המסלול יחד עם השותפה שלי שפחות מנווטת אבל מכירה טוב ממני מסלולי רכיבה.

יחד הרכבנו מסלול נפלא באזורים שבחלקם רכבתי, בחלקם רק רצתי וחלקם חדשים.
מסלול עתיר עליות ונופים כפי שאנחנו אוהבים.

הבעיה היחידה היא שבניווט מסלולים לא מוכרים בדרך כלל אני מסתמכת על הגרמין שלי (ב-310 יש פונקציית ניווט משובחת ביותר למי שלא מכירה) ובתור גיבוי יש לי תכנת מפות טופוגרפיות בסמארטפון שגם עליה אני טוענת מראש את המסלול.

העניין הוא שהחלפתי טלפון. ועברתי מאייפון לנקסוס, ועדין לא הספקתי ללמוד לגמרי את התכנה החדשה אז קצת נלחצתי.
נלחצתי עוד יותר כשגיליתי הבוקר שכל 4 הרוכבים שהצטרפו אלי סומכים לחלוטין עלי - ואף אחד לא למד מסלול או טען את המסלול לטלפון (והטלפון שלי חדש - אז גם בטריה חלופית אין לי - למקרה שה-GPS יזלול הכל).

וכך מצאתי את עצמי היום בקורס מזורז להפעלת תכנת המפות החדשה (לאט לאט למדתי לתפעל אותה- יופי של תכנה!), ואמנם היו פה ושם התברברויות שלי בתחילת הדרך, אבל מהר מאוד השתלטתי על העניין.

יצא מסלול משובח ומגוון ביותר.
התחלה מישורית יחסית ממסילת ציון עם סיבוב פסטורלי ויפהפה ביער אשתאול שכולו ירוק ומרהיב עכשיו, משם חציה בשער הגיא והתחלנו לעלות בדיפנבייקר - דרך המשלטים. עליה לא קלה, אבל רצופת נופים מדהימים שמפצים על הכל.
משם המשכנו לטפס לאנדרטת פורצי הדרך, לשואבה, ואז לשמורת המסרק והר כרמילה בדרך נוף צפונית היפהפיה.

רכיבה מרהיבה ויפהפיה, עוצרת נשימה תרתי משמע, שמרחיבה את הלב ואת הנשמה.
ואפילו בדרך נוף צפונית קיבלתי מחמאות על השיפור הגדול שלי בירידות. באמת הרגשתי זורמת יותר, בטוחה יותר, כל אימוני הטכניקה עושים את שלהם. אבל עדין היה נחמד לשמוע שגם אחרים מבחינים בשיפור, שעד כדי כך השתפרתי שזה גם ניכר כלפי חוץ.

פשוט כיף של מסלול, כיף של רכיבה, כיף של נופים וכיף של חברוכבים.

שבוע נפלא לכולן

susieada

New member
נוף קסום
ולמידה מהירה
!

שילוב מדהים שהוביל לשבת קסומה.
רכיבת שבת ארוכה, מאתגרת, עם חברים, נופים ונצחונות על טכנולוגיה חדשה וירידות! - שבשני התחומים קיבלת מחמאות!
שבוע טוב מלא מה שאת אוהבת!

רוניאר4

New member
שימוש נוסף לטייץ הקצר

אתמול בערב לבשתי שמלה עם גרביונים ובגלל החספוס של הגרביונים השמלה לא "החליקה" טוב עליהם. התלבטתי מה לעשות, בסוף לבשתי מתחת לשמלה טייץ ריצה קצר וזה עבר נהדר. הבד החלק של הטייץ אפשר לשמלה להחליק.

חוץ מזה היה לי אתמול יותר קל בריצה, הכוונה גם לנסיעה הלוך-חזור מירושלים לבן שמן... הדרך חזור לקחה לי למעלה משעה (!) אבל היה רגוע ויפה. היער יפה במיוחד בעונה הזאת, וגם קצת יותר חם מירושלים...

susieada

New member
את יודעת שאת ספורטאית כש....

טייץ ריצה קצר עושה את העבודה מתחת לשמלה צמודה!

גם טוב לשמוע על הנסיעה הרגועה יותר והריצה היותר קלה.
שבוע טוב!

למעלה