קצרים לשישי-סוף שבוע

"שמים במים"

אחרי שבועות של הכנות יוצאת עוד מעט לארגונים אחרונים לקראת המירוץ אותו קבוצתי מארגנת, מירוץ "שמים במים". ההתרגשות גדולה אצל כולנו, ואנחנו מקווים שיהיה נפלא לכולם.

ובהיבט אישי - רצה את מקצה ה8 ק"מ עם האישי שלי ואחר כך את ה2 ק"מ עם בתי הגדולה, והאינדאינים הקטנים מסודרים בעמדות השונות - נראה לי שזו הגדרה לאושר גדול.

melon

New member
שיהיה בהצלחה לכולם

מגדול ועד קטנה ... זה מירוץ ראשון שלו ? מאחלת עוד המון המון ריצות משפחתיות.
ובכלל - שהאירוע יתקתק ויהיה מוצלח.
מחכה לשמוע חוויות - נא לעדכן שיצא לך

היה כל כך מרגש!

מעבר לזה שהשדות ירוקים עם תחילת פריחה אדומה, מעבר לרבים שהגיעו ולאווירה הנפלאה, מעבר לריצה המצויינת עם האישי שלי והם הבת שלי (שבסוף נתנה ספרינט והשאירה לי אבק), היה אירוע נפלא.
גיוס סוכם מכובד, בטקס הסיום שעלתה רכזת הפרויקט (שהיא גם חברת קבוצה), עם הנוער שמתנדב איתה והודתה להם ולקהל לא נשארה עין יבשה.

והדובדבן הפרטי שלי היה מפגש עם מלכת הריצה של הדרום, עטרה, שהגיעה לרוץ אחרי....תשבו טוב......סיימה מסכמת לת"א אותה התחילה אין שם באמצע הלילה......וכמובן הגיעה ראשונה בנשים - כי היא מלכה!

melon

New member
נשמע מוצלח

וכל הכבוד לבת. וגם לך
על האירגון והפירגון.

מור שלז

New member
שלוש וחצי על שלוש וחצי וגם הרצאה

שלוש וחצי שעות ריצה עם המתאמנים שלי ברכבת השישי המסורתית (ריצה מסכמת למי שירוצו מרתון מלא בתל אביב) אחרי שלוש וחצי שעות שינה... לא שילוב אידיאלי, אבל שרדתי.
היה כיף לראות את הקשרים שנוצרים בין האנשים, את האחווה ההדדית, את ההתגייסות והליווי. שוב ושוב אני מופתעת מהקסם והיופי הזה שיש בריצה, שמסוגלת ליצור קשרים מיוחדים וחזקים שכאלו בין אנשים שלא מכירים אחד את השני מחוץ לריצה.

והשבוע הזה היה מטורף במיוחד. מלהיב ומתיש בעת ובעונה אחת.
ימי עבודה ארוכים שמסתיימים בתוך הלילה, היכרות עם האנשים, עם הארגון, עם הטכנולוגיה.

לסיום השבוע הזה עוד הספקתי אתמול במסגרת קורס מאמני ריצות ארוכות להעביר את ההרצאה שלי על אימונים לאולטרה מרתון. האמת התרגשתי מאוד ואפילו קצת נלחצתי. להעביר הרצאה למאמנים ורצים מנוסים, והרגשתי שלא הספקתי להתכונן כמו שצריך (הכנתי את ההרצאה בלילה, אחרי שיחת ועידה נוספת עם סיליקון ואלי), אבל היה פשוט מדהים!
אנשים התעניינו, שאלו שאלות, במהלך ההרצאה דווקא הרגשתי בשליטה, והרגשתי שההכנה שעשיתי היתה מספקת בכל זאת. הקפדתי כרגיל על שילוב של סיפורים, נסיון אישי, והרבה עובדות ומידע שמבוסס על קריאת ספרים ומחקרים ופשוט היה מצויין.
בסוף ההרצאה זכיתי למחיאות כפיים ואנשים הגיעו שוב ושוב ללחוץ את ידי ולספר כמה שהיה מרתק ומעניין, ואיזו הרצאה מוצלחת

איזה כיף!

משם הביתה להמשך עבודה ולנסות לארגן לעצמי טיסות נורמליות לקראת הנסיעה שלי לביקור במטה החברה בארצות הברית בשבוע הבא.

סופשבוע נפלא לכולן

perach22

New member
איזה יופי מור איפה הרצת?

אני מתעניינת בקורס מאמני ריצה, ולא בשביל הקטע של להיות מאמנת כמו
ללמוד את הדברים מהיסוד לדעת את הבסיס... להעמיק בנבכי הגוף.... כזו אני - חופרת...

שוקלת את הקורס שנפתח באפריל בבי"ס למקצועות הספורט או אולי בשיאים...
הייתי רוצה את וינגייט אבל הוא יקר בהרבה ורחוק ממני, מה שמעלה עוד את העלות בנסיעות...

מור שלז

New member
אני הרציתי בקורס מאמני ריצה מתקדם בשיאים

אני עשיתי קורס מאמני ריצה בשיאים והייתי מאוד מרוצה. הרבה אנשים מגיעים בדיוק בשביל המטרה הזו: ללמוד את הדברים מהיסוד ולהעמיק.

כשבחרתי את הקורס בשיאים השיקול העיקרי היה שהוא התקיים בימי ראשון אחר הצהריים (מבחינת עבודה היה לי קל יותר לפנות את יום ראשון כשהאמריקאים בסוף שבוע). בדיעבד - מזל גדול שכך היה. הקורס היה בדיוק השילוב הנכון בעיני בין חלק מעשי לחלק תיאורטי, ורכזי הקורס עצמם פשוט מדהימים, וממשיכים ללוות את המאמנים גם אחרי בייעוץ, הנחיה ותשובות על שאלות. אני נעזרתי בהם המון (ועדין נעזרת) כשהקמתי את קבוצת הריצה שלי.

וכאמור - יש איך להמשיך. עכשיו מתקיים שם קורס מאמני ריצה מתקדם - שגם הוא מעניין ומרתק.

נעליים שלא נהרסות מהר

אני עומדת להזמין נעלי ספורט.
אני בקושי רצה, משתמשת בהן בעיקר מהבית לחדר כושר (לאימון כוח ומעט מסילה) אז לא נורא משנה לי שיהיה מותג מתוחכם, משנה לי רק הנוחות והיופי.
לאחרונה עושים את כל הנעליים, גם הלא מינימליות, יותר עדינות ודקות מפעם ויש לי הרגשה שזה פוגע בעמידות שלהן והן נהרסות יותר מהר (כך קרה לי עם הניו באלנס שהזמנתי פעם שעברה) אני מתכוונת לגוף של הנעל ולחיבור אל הסוליה, לא לסוליה עצמה.

אז השאלה אם יש לכן המלצות או אי-המלצות למותגים או דגמים שלא יהרסו מהר.

נ.ב - אני בדרך כלל לא מדווחת על אימונים בשרשור קצרים כי אני מרגישה קצת לא קשורה אבל אם אני כבר פה. התאמנתי לאחרונה בחדר כושר עם תכנית מספר (שהורדתי..) שנקרא strong curves. היא מתחילה די מבסיס ומתקדמת לאט לאט. הופתעתי שזה באמת עשה צורה יפה למקומות הנכונים כפי שהובטח.
עכשיו בניתי לעצמי תכנית חדשה עצמאית על בסיס המבנה של התכניות בספר בחרתי פשוט תרגילים שאני מחבבת כי נמאס לי שמדי פעם מומצאים תרגילים הזויים רק בשביל הצורך לגוון (הרי צריך שיהיו מספיק דפים בספר כדי למכור)
תכנית חדשה תמיד נותנת רוח גבית מחודשת להתאמן וזה כיף

מור שלז

New member
ההמלצה שלי היא... לקנות בחנות

אני באמת מאמינה שנעליים חייבות קודם כל להתאים לנו. אם הנעל לא מתאימה בול למבנה כף הרגל ולסגנון הריצה שלך (הזכרת מסילה) - זה יכול לפגום מאוד בהנאה של האימון ואפילו להביא לפציעה חס וחלילה.

ברוב חנויות היבואן אפשר למצוא מודלים של שנה קודמת במחירים נמוכים במיוחד, כך שאם לא משנה לך התחכום, וכן חשוב לך המחיר - זו יכולה להיות פשרה טובה.

לגבי סוג - הפרמטר הכי חשוב הוא מבנה כף הרגל. אני למשל עם ניו באלאנס לא מגיעה אף פעם לשלב שהן נהרסות - פשוט כי הן לא מתאימות לי ולכן עומדות ללא שימוש. לעומת זאת, ברוקס מתאים לי כמו כפפה ליד. למתאמנים שלי אני ממליצה על דגם גוסט, שהוא עמיד וטוב (נעל אימונים). ובאופן כללי - לרוב היצרנים יש נעלי תחרות - שהן בדרך כלל קלות מאוד, אבל גם מתבלות מהר, ונעלי אימונים - שהן מעט יותר כבדות, אבל גם עמידות יותר.

ונהדר לשמוע לגבי התכנית החדשה שנותנת לך את הרוח הגבית המחודשת. נשמע לי טיפ מעולה. תודה

מנסיוני

נייקי וברוקס הכי עמידות. את יכולה גם לקנות נעליים לריצת שטח, הן נוטות להיות יותר עמידות והרבה יותר יפות. כל עוד את רצה על מסילה, לדעתי לא תסבלי מהקשיחות שלהן, כי המסילה מרככת. על אספלט זה יכול להיות לא נעים.

מעניין לשמוע על התוכנית שלך ואת מוזמנת לעדכן. איזה תרגילים למשל את אוהבת?

תשובה בדיליי

בסוף קניתי נייק ואני שמחה לקרוא שהן עמידות. מענין מה שאת כותבת לגבי נעלי ריצת שטח, אני אחשוב על זה בפעם הבאה.

עשיתי תכנית לשני אימונים, אחד קשה לפלג הגוף העליון וקל לתחתון והשני ההיפך. אני הולכת בערך 3 פעמים בשבוע ועושה את השניים לסירוגין.
למשל סקוואט, דדליפט רומני, מתח, מקבילים, בנצ'פרס בשיפוע, קצת בטן, לחיצת כתף במוט

למעלה