קצרים לשישי - פורים שמח

קצרים לשישי - פורים שמח

בבקשה שתגיע הפוגה בגשמים!!! לפחות עד הצהרים, שהילדים יוכלו ללכת מחופשים ולהנות מהחג!

שוף שבוע קסום לכולן!

יהיה או לא יהיה זו השאלה....

אמורה להיות היום ריצה קבוצתית, שנדחתה משעות הבוקר המוקדמות ל8:30, על מנת להספיק לחפש את הילדים. ריצה פורימית עם תחפושות ושטויות.....לפי מה שניראה עכשיו בחוץ - אין סיכוי!

בקיצור נראה....מקסימום נצא לריצת גשם קצרה בשמורה שלנו (הערה לעצמי: אני לא מאמינה על עצמי שכתבתי שאצא לריצה בגשם.....התחרפנתי סופית!)

perach22

New member
בוקר או עם שמש מציצה...

דוקא ברביעי, יצאנו להליכה מהירה...(השבתה מריצה לשלושה שבועות), וזה היה בזמן הפוגה, אבל אחרי 40 דקות
הגיע המבול... רוצה להגיד לך.. זה היה אדיר... הרי רק ה 3 דקות הראשונות הן בעייתיות, אחרי כן אתה כבר במילא רטוב.. אז מה כבר משנה????.
פשוט להנות מהקטע...
אני נהנית... כל פעם מחדש... חווה את הגשם אחרת.....

הולכת לפלטס... (פילאטיס שהתחפס)

שתהיה שבת נפלאה לכולכן...

broken mirror

New member
קר :)

ההתרגשות ממירוץ ת"א מאחורי ומתחילה לחשוב על הטריאתלון בסוף מאי... לפני שנתיים השתתפתי כרצה בשלשה והחוויה הייתה מדהימה אז השנה החלטתי לנסות לבד ונרשמתי למקצה העממי.

ריצה של 2.5 ק"מ - סבבה
רכיבה של 8 ק"מ - לא מתאמנת במיוחד (גם) כי אין לי אופניים אבל יוצא לי לפעמים לנסוע מרחקים על תל אופן ברחבי העיר

בכל אופן יודעת שמסוגלת.
שחייה של 500 מטר - לחץ!!!!!! מפחיד אותי מאוד.
יודעת לשחות חזה. בטוח מסוגלת לעשות כמות סבירה של בריכות אבל.. כל המרחק הזה בחזה ועוד בים..

התכנון היה להתחיל ללכת לשחות כל סופש מעכשיו ועד המירוץ (במקום הריצה של שבת) אבל כל כך קר

אשמח לעיצות / תכנית לאימון אחד בשבוע במשך חודשיים וחצי.
האם ממש כדאי לתרגל את החתירה (לקחת איזה שיעור שניים)?
לעשות אימונים גם בים לפני?
המטרה סה"כ זה לסיים בלי לטבוע
ובתקווה לא להיות ממש אחרונה (אחת לפני זה בסדר
)

מור שלז

New member
כל הכבוד! את יוצאת לדרך נפלאה...

לגבי השחייה: אני ממליצה מאוד על אימונים בים, במסגרת האימונים הפתוחים או עם דולות.

אני לא בטוחה כמה הייתי משקיעה בשלב זה בשיעורי שחייה כשמטרה היא לסיים בלי לטבוע.

בשנותי הראשונות בטריאתלון תמיד שחיתי חזה. עשיתי ספרינט ואפילו אולימפי והיה בסדר (אפילו היו כמה פודיומים בדרך).

השקעתי בלימוד חתירה ושיפור סגנון - אבל זה היה תהליך ארוך מאוד (ומשתלם! התאהבתי בשחייה) ודרש הרבה מחוייבות ממני.

בשורה התחתונה - אם את רוצה לשפר חתירה - לכי על זה.
אם את רוצה להנות מחוויית הטריאתלון - זה ממש לא הכרחי (לדעתי, וזו דעתי האישית בלבד כמובן)

לדעתי חבל להשקיע בחתירה

סביר שהרגע האמת מרוב לחץ תעדיפי חזה. יצא לי מלחיץ אל התכוונתי בצורה חיובית... בקיצור אם הים מאתגר אותך אל תוסיפי אתגר נוסף.
ורציתי גם להזכיר שחלק מה -500 מ׳ זה מים שרצים בהן (עד גובה הברכיים). אז כבר ירדו לך כמה מטרים. אותי זה עודד.

tom696

New member
בתחרות זה עובר הרבה יותר מהר

אני למדתי חתירה לכבוד הטריאתלון נשים לפני שנתיים. נהנתי מהחוויה החדשה ובאמת חתרתי רוב הדרך אבל זה באמת לא הכרחי.

ההתחלה היא סלט אחד גדול אז קשה לדבר על סגנון מסוים והשאר פשוט עובר בצ'יק צ'ק ואת כבר אחרי.
אגב בגלל המליחות של הים ביחס לבריכה את גם תצופי קצת יותר מאשר בבריכה.

כן, הייתי נכנסת לים כמה פעמים רק כדי לוודא that you are cool with that

יצאתי הבוקר וניסיתי את מזלי בהליכה, הלכתי סביב35 דקות.
יש כמות של זמן שצריכים ללכת?
ב. האם משנה קצב ההליכה?

מור שלז

New member
יופי!!! התחלה מצויינת

לגבי השאלות שלך לגבי משך ההליכה או קצב ההליכה - זה בעיקר תלוי במה המטרה שלך, ומה נקודת המוצא (סליחה אם פספסתי הודעות קודמות שלך שבהן כתבת את זה).

הנה כתבה לא רעה בכלל של ד"ר איתי זיו לגבי הליכה:
http://fitnessisrael.co.il/?p=4276

הנה ציטוט מהכתבה לגבי הקצב:
נקודה נוספת לציון הנה הדופק בו מבצעים את ההליכה. מומלץ ללכת בקצב מהיר דיו על מנת להשפיע באופן ממשי יותר על שיפור הכושר האירובי. קצב זה אמור להיות ברמה של לפחות 60% מקצב לב מירבי המוגדר כ- 220 פחות הגיל לגברים ו- 226 פחות הגיל לנשים. כשמדובר באוכלוסייה הלוקה במחלות שכיחות או נוטלת תרופות להורדת לחץ דם, או לאיזון רמת הסוכר בדם על בסיס קבוע חשוב להתייעץ עם הרופא המטפל או עם פיזיולוג מאמץ.

Loony Moony

New member
איזי איזי

היה די שמשי אז יצאתי לרכוב.
הפחד מהגשם שהתחיל וחוסר הכוח החזירו אותי יחסית מוקדם, אחרי בערך 10 ק"מ. חשבתי שגם אשחה או ארוץ היום אבל כנראה שאכנע לאחר הצהריים כיפי בבית
גם חזרה לספורט צריך לעשות באיזי.

מור שלז

New member
איזי איזי אבל יצאת!!!

אני מכירה כל כך הרבה שלא יצאו הבוקר בגלל הגשם, אבל עשית את זה! כל הכבוד!

מור שלז

New member
5.5 שעות של ריצה, אופניים, עוצמה והעצמה

טריאתלון נשים מתקרב, והבוקר היה לנו אימון פתוח ומפגש לקראת הטריאתלון עם סוזי.

בוקר שהחל בריצה בשש בבוקר, עם התחשבות מלאה מצד הגשם שנחלש בדיוק עם תחילת האימון
משם אימון אופניים עם הקבוצה, והפעם תרגול טכניקת רכיבה בעמידה (כולל רכיבה על הדשא - תרגיל שהמאמן שלנו אוהב במיוחד בימים גשומים
)
וב-8:15 בדיוק החלו להגיע הנשים לאימון הפתוח.

האמת, אני כבר שבועות מתכננת את האימון והמפגש, וחששתי מאוד שבגלל מזג האויר נשים לא יגיעו.
אתמול בכל רגע פנוי (ולא היו לי הרבה כאלו) הייתי עסוקה בלענות על שאלות, להתעדכן במזג האויר ולשלוח עדכונים סופיים על האימון
לשמחתי הגיעה כמות יפה של נשים שלמרות הגשם והשמיים האפורים התייצבו לאימון.

אפילו השמש יצאה לכבודנו לאורך כל האימון וכיבדה אותנו בנוכחותה
כרמי שרביט המאמן הכין מערך אימון מיוחד לנשים, בנוכחות עוד רוכבות מנוסות מהקבוצה שהגיעו ללוות ולחנוך, ושמנו הרבה דגש על טכניקה.
בתוך זמן קצר הספקנו לכסות הרבה דגשים, ושמחתי כל כך לקבל פידבקים מרגשים מהנשים שסיפרו כמה שהן מרגישות את השיפור בטכניקה ובבטחון תוך אימון אחד בלבד.
כמו שכתבה לי אחר כך אחת המשתתפות: "הופתעתי ללמוד כל כך הרבה באימון קצר".
איזה כיף

רק כשהגענו לשלב הסיכומים חזר הגשם, ובשלב הזה עברנו לאולם והתחלנו את המפגש.

סוזי הגיעה והביאה איתה את האנרגיות המיוחדות שלה, את האוירה המיוחדת של טריאתלון נשים ואת תמר. אני לא חושבת שהיתה עין אחת בחדר שנותרה יבשה.
תודה סוזי

כרמי ואני הצגנו את האימונים הפתוחים המתוכננים השנה, ואת הדגשים שלנו

ומשם עברנו לחלק השני של המפגש, עם סיפורן מעורר ההשראה של שלוש נשים שהחלו באימונים הפתוחים וסיפרו על הדרך שעשו מאז ועל החוויה שלהן מהטריאתלון.
היה מקסים ומרגש, וכל אחת הביאה זוית שונה ומיוחדת

משם להרצאה שלי על שיעורים שלמדתי מהשילוב של הספורט כחלק מאורח החיים שלנו (הרצאה שסיימתי להכין רק אתמול בחצות|עייף|)

היה בוקר ארוך ומרגש, משולב ומגוון וחזרתי הביתה עם הרבה אנרגיות

איזה כיף שיש טריאתלון נשים

למעלה