אני מקווה שזאת התפקדות ספטמבר2012-אלול-תשרי-ה
ה'תשע"ג- ה'תשע"ב(אלול). :
אז ככה:
(אני דורש שתפוז ישלמו לי על זה, 11 וחצי שנים בפורום, ועדיין חופר,ומשקיע, שנה 12 (כמעט לא ברצף)
מקצועות ונושאים:
1. המקצוע האהוב עליך ביותר: שרטוט.
2. המקצוע השנוא עליך ביותר: טריגונומטריה.
3. המקצוע בו קיבלת את הציונים הכי טובים: בכיתה י', זה תמיד השתפר, ובסוף בממוצע, זה היה כימיה, אבל בכל זאת בחרתי מחשבים .
4. המקצוע בו קיבלת את הציונים הכי גרועים: בתיכון, כאמור, כל מבחן ראשון, מי' עד י"ב, זה היה מטמתיקה. הכי נמוך שקיבלתי, היה בתחילת י"ב וזה היה 6 מתוך 100.
5. המקצוע שלא למדת בבית הספר שלך, אך אם זה היה תלוי בך – היית מוסיף אותו: תושב"ע. (כל כך הרבה שמעתי על המקצוע הזה, ובסוף לא למדתי אותו אף פעם ב12 שנים).
6. המקצוע המיותר ביותר שלמדת, מכל הבחינות (תרתי משמע): לא זוכר מקצוע כזה. את כל המקצועות למדתי.
אוכל וסנדוויצ'ים
7. האם ההורים שלך היו טובים בסנדוויצ'ים או ממש לא? היו טובים. כן. אבל סנדביץ ', עם נקניק ומיונז לא קיבלתי. (היה על זה שאלון בבלוגיה), רק 10 שנים מאוחר יותר ,בהוסטל של אנוש.
8. מה הסנדוויץ' שהיה הכי נפוץ בתיק שלך? גבינה לבנה עם זיתים.
9. בסוף שנת הלימודים, כמה סנדוויצ'ים רקובים היה אפשר למצוא בתחתית התיק שלך? אני לא זוכר. אני זוכר שבננות היו נרקבות בתיק שלי.
אגב, עד היום אני הולך עם תיק. (חסכים חברתיים מהתיכון), ולפעמים באמת קצת נרקבים של סנביצים. , עד היום אמא שלי מכינה לי סנדביצים. וזה בהחלט עוזר לי לשרוד, את הטיולים שלי בתל אביב. עוזר לי לסיים את היום, גם עם במבה.
10. למי בכיתה שלך היו את הסנדוויצ'ים הכי מפתים, בו תמיד קינאת? מה היה לו? לא זוכר. אבל היו הרבה מקובלים, כאמור: לחמניה, עם נקניק ומיונז, ומלפפון חמוץ, אם אני זוכר נכון, ביסודי.
11. היה לך קיוסק בבית הספר? אתה זוכר את השם של המוכר האגדי? היית קונה שם הרבה? בגימנסיה היה קיוסק. לא הכרתי את השם שלו, או לא זוכר. הייתי קונה הרבה שם. כן. כולם היו קונים.
היה נותן לנו במקום עודף של 10 אגורות, היה נותן לנו מסטיק בזוקה, שעלה אז 10 אגורות. היה גם בטעם ענבים. !.
12. מאכל הקיוסקים האהוב עלייך:
חמצוצים
גומי
בורקס
נקניקיה בלחמניה
טוסט
או אולי משהו אחר לגמרי? מאכל הקיוסק? היה אז פיתה, או חצי פיתה, עם חומוס טחינה, צ'יפס סלט. הקבוע. היה מאוד טעים !
.
13. ללכת לחברים אחרי בית הספר: למי הכי אהבת ללכת, בגלל ארוחת הצהריים הטעימה במיוחד או ארון הממתקים הפתוח לרווחה? זה תמיד היה , מאז היסודי, עד התיכון, (בעצם תיכון, גם הלכו אלי, אבל גם הלכתי לחבר),
לחבר שיש לו מחשב. ביסודי זה היה איתן חתם, שכיום אני חבר של אחיו הקטן, מאותגר איתי , באותה "מחלה" נפש. היה לו מחשב, נקודה. ולי לא היה ביסודי.
בחטיבה, אני זוכר שהיה לי חבר ממש מופרע, שקראו לו דורון דבידוביץ', שאבא שלו (לפני שנפטר, ממש באותה חטיבה), קנה לו מחוץ לארץ, מחשב, עם מסך cga, עם 16 צבעים, שהיה אז ממש חדיש. ושיחקנו (או שהוא שיחק, ואנחנו הסתכלנו), במשחק של פינגווינים. וגם היה את פרסי, (זה כבר היה בתיכון), שגר ליד הגימנסיה, ואז ראינו גם את הפורנו הראשון במחשב. ואז כבר לי היה מחשב. אבל עדיין, הייתי הולך לחבר שלי יוסי שיף, לראות את המשחק quest for glory 3, גר עם הוריו בצהלה. וגם העתיק לי בדיסקטים, את המשחק civilazation1. היה להיט.
חברים והפסקות:
14. האם היית נחשב מקובל/מלכת הכיתה? ילד כאפות? זה שבאים תמיד לבכות לו על הכתף כשרע? הייתי ילד די שקט, חנון, ומאוד שקט, שבקושי היו לו חברים.
לא אוהב את המושג ילד כאפות. היתה איזה קליקה , בחטיבה ובתיכון, שקצת נטפלו אלי, ורציתי להיות איתם מקובל, ללא הצלחה, עד סיום התיכון.
15. כמה חברים טובים היו לך? והאם היה לך אויב? מה טיב היחסים ביניכם היום? תמיד, ב12 שנים, היו לי כ-2 חברים טובים, אולי יותר בתיכון.
בתיכון, הייתי קצת צ'ילבה, של ליאון פרס, מהקליקה שהכירו עוד מהיסודי, וגר ממש ליד הגימנסיה, עם אמא שלו.
בכיתה ב', הגיע לכיתה ילד ג'ינג'י מופרע, (כנראה היה לו אבא אלים), שהיה הולך איתי מכות הרבה. ובסוף הסתדרנו, (היה גם חבר של חבר שלי, שגר לידי, אור רוזביץ'. וזהו נדמה לי.
16. כמה ברוגזים ושולמים, מכיתה א' ועד התיכון, אתה מעריך שעשית? לא זוכר. אבל לא היה משהו היסטרי שזוכר. הייתי די בצד.
17. האם פעם עשית חרם על מישהו מהכיתה, או עשו עליך? לא זוכר. לא לכאן ולא לכאן, לא הייתי מודע לזה.
18. איפה היית מבלה את ההפסקה? במשחק חיי-שרה, כדורגל, משוטט בבית הספר או נשאר בכיתה לקרוא? ביסודי, כדורגל הרבה. תמיד שמו אותי בשער. בתיכון לא זוכר, מסתובב כזה, יכול להיות שגם היה כדורגל, אה כן, בחטיבת הביניים, שיחקנו כדורגל הרבה מפחית דחוסה של קוקה קולה. בתיכון לא זוכר בדיוק. הסתובבנו.
19. האם זכורה לך הפסקה מגניבה במיוחד, בה עשית משהו בלתי צפוי או אפילו קצת אסור? לא זוכר. אבל כאמור, בשרשור של האיום האירני, ב 15.1.1991, הברזנו מבית ספר, לגן העיר, (כפי שכתבתי אז בבלוג 20 שנים אחרי).
ושנה אחרי זה גם הבריזו הרבה, וירד הרבה ברד, כמו שלג
.
20. האם הצעת חברות למישהי שמצאה חן בעינייך, או שהציעו לך? הציעו לי. גם כתבתי על זה בבלוג שלי בזמנו, בתחרות סיפורי אהבה נכזבת, ט"ו באב, 2008, נדמה לי. היתה ילדה שהייתי מאוהב בה, מכיתה מקבילה, שטילפנה אלי, והציעה לי לצאת איתה. כששאלתי אותה פייס טו פייס, אז צחקה, ורצה לחבר'ה. והבנתי שהיא לא רצינית. נדמה לי שזה היה בתחילת החטיבה.
מורים
21. ספר קצת על המורה האהוב עלייך מכל הזמנים – באיזו כיתה, מה הוא לימד, ולמה אהבת אותו. ? היו לי הרבה מורים אהובים. היה מורה גרוזני למטמתיקה, בחטיבה, בהקבצה א', שמאוד אהב אותי, ופעם באיספת מורים, עשה טעות, עם תלמיד מאוד מופרע אחר, מהכיתה שלי, ואחר כך התנצל בפני, וחשש שאבא שלי העניש אותי קשה..
היה גם מורה נהדר למטמתיקה, בכיתה יא. שהיה לו גם חוש הומור מפותח.
היתה את המורה לתיאטרון, בכיתה יב, שהמקצוע הזה היה מקצוע פנימי, לא לבגרות.
והיו לי 2 מורים (היו הרבה מורים ומורות טובים,), מעולים בחטיבה העליונה בהנדסאים, ליאור משהו, שלימד אותנו C ומבנה נתונים, באמצע הקורס של מבנה נתונים, ב1999, פשוט יום אחד הוא נעלם, והיו שמועות, שחטפו אותו להיי טק, שהיה אז בבועה בשיאו.
החליף אותו מורה צרפתי, שהמשיך איתנו את הקורס, ואחר כך, גם לימד אותנו C++.
ואחרי זה, היה לנו מורה למערכות הפעלה, שהיה גם אגדי, אף תלמיד שלו, לא נכשל.
ושכחתי איך קראו לו, אבל היה מעולה, במיוחד הוקסמתי, מהשיעור הראשון, שהיה על היסטוריה של המחשבים, משנות ה50 וה70. עד היום אני זוכר את החומר.
היה לנו גם מורה (בת) לבסיסי נתונים, שאהבו אותה, (כתבתי עליה בשרשור הקודם). והיה לנו גם מורה מבוגר לג'אוה . והיה איזה גרגורי אחד שלימד אותנו אקסס, והיתה את המורה הצעירה והחתיכה, סווטה, גם לvb , נדמה לי.
22. מה לגבי המורה השנוא עלייך? אין מורה שנוא.
23. מורים אהבו אותך? כן. מהיסודי, מאז המחנכת נועה, בכיתה א' וב', והמורה לריטמיתקה, ועד ליאור המורה לC שהברדתי בשיעור שלו, כמו שהברקתי בשיעור לשון, עם אסנת סביר, . ההברקה שלי בשיעור C היתה:
מערך זה פוינטר.
24. אם היית הופך למורה, איזה מקצוע היית שמח ללמד ואיזה היית לא מסכים לעולם ללמד? ואולי בכלל עלה בדעתך ברצינות להיות מורה? עלה בעתיד פעם ברצינות ללמוד הוראת מחשבים, כששילמתי, ופיתו אותנו ב2006, ללמוד במכללת אחווה, שהיתה סניף של אוניברסיטת בן גוריון בנגב. בסוף זנחתי את זה, (גם אמא שלי דיכאה אותי, ו כל הסביבה).
25. תן ציטוט משעשע ובלתי-נשכח של אחד המורים שהיו לך בשנות הלימודים." לא זוכר. באמת לא זוכר. אולי אסנת סביר.המורה ללשון בכיתה י'. (היתה לנו בגרות בלשון בכיתה י') שכל פעם שאמרו את המילה סביר. היא אמרה, " סביר זאת אני"
.
26. "הצלצול הוא בשבילי" – משפט שגור, אך האם היה לך באמת מורה שאמר אותו? לא זוכר. יכול להיות שכן.
27. האם היית מאוהב/ת באחד המורים? ספר/י!. יכול להיות. המורות היפות, אולי אולי, המורה לביולוגיה, בכיתה ט', שהיתה שחומה ויפה.
ואולי סווטה , המורה לvb ,בחטיבה העל תיכונית.
היתה שמועה בסוף התיכון, בכיתה יב, שאני מאוהב במורה לתיאטרון, שכולם לא אהבו אותה. רק חיבבתי אותה. אני לא יודע לשנוא ממש כנראה. למרות הכל.
28. האם התחצפת למורים? מה היה הדבר הכי גרוע שעשית? לא זוכר. אבל היו לידי בכיתות, תלמידים די חוצפניים .פעם אחת, מני גרינפלד, קרא למורה לצרפתית: זונה !
. <