אני לא חושבת שצריך להפריע לך איך ההורים שלך חוגגים ...
ברור שאם זה קשה להם אז הלב נצבט ואת יכולה לייעץ ולהאיר את עיניהם. אבל אם אין שיתוף פעולה מהצד שלהם - אין הרבה מה לעשות אלא רק לשחרר ולקבל את הדברים כפי שהם, כי לא נראה שהם הולכים להשתנות.
באופן אישי, המשפחה של בן זוגי הפכה למשפחה שלי אבל אני לא מצפה מההורים שלי להרגיש אותו הדבר. כשיש כימיה בין המשפחות זה נהדר, אבל לרוב זה לא כך, הרבה פעמים מדובר באנשים עם מנטליות שונה שהדבר היחיד שקושר אותם הוא שהילדים נשואים זו לזה ובהמשך יש נכדים משותפים ... אצלינו היו כמה נסיונות לחבר שלא היו מוצלחים במיוחד והיום הקשר הוא נימוסי - מתקשרים לאחל חג שמח וחוגגים יחד ארועים מיוחדים בלבד (לאחרונה - בר מצווה, והלוואי ורק בשמחות!)
אם אלה היו ההורים שלי - הייתי מעודדת אותם לעשות חגים דווקא עם בני המשפחה המקוריים שלהם (במידה ויש) - האחים והאחיות שלהם או בני דודים ... אנשים שהם גדלו והתבגרו איתם והם מכירים היטב ויש סיכוי שהם מרגישים בנוח איתם (בשאיפה).
יכולה לספר לך עלינו - שהשנה ההורים שלי לא בארץ בחג ואחותי הזמינה אותנו (אנחנו זוג ושני בנים) לבוא איתם להורים של בעלה לליל הסדר. זו משפחה שאני מאד אוהבת ונהנית להתארח אצלהם, אבל איכשהו בלי ההורים שלי לא הרגשתי בנוח, לא נראה לי כל כך שייך. חברות אחדות שלי (כל אחת לחוד) כששמעו שאנחנו לבד בליל הסדר הזמינו אליהן וממש התלהבו מהאפשרות - ואני סירבתי בנימוס, כי אלה חברות שלי, אבל המשפחות פחות מכירות, וזה קצת הימור. הרגיש לי הכי נכון לעשות את הסדר לבד, רק אנחנו והיה מאד מוצלח: בישלתי ממש בקטנה וקנינו גם אוכל מוכן, ערכנו שולחן חגיגי עם הכלים שמוציאים תמיד רק לכבוד אירוחים, ופרחים וכל סמלי החג, קראנו בהגדה (עד סופה!) צחקנו המון (וזה ממש כואב להתפקע מצחוק על בטן מלאה!). הדבר היחיד שדילגנו עליו היו הפקקים
ההורים שלי ואחותי כל הזמן ניסו לשכנע אותי שזה לא בסדר לחגוג לבד, שרוח החג היא לבלות עם אנשים אהובים ושזה לא בסדר שאני מונעת מהילדים שלי ארוע מרובה משתתפים. אבל עם הבנזוג החלטנו שזה הכי נכון לנו ובאמת היה מבחינתינו שמח וכיף. ובחג הבא אם וכאשר הורי לא יהיו פה (ועם משפחת הבנזוג אנחנו לא עושים כבר הרבה שנים כי הצורה שבה הם חוגגים לא מתאימה לנו) - יכול להיות שיזמינו אותנו ונחליט ללכת על זה, ויכול להיות שנחליט לארח אצלינו (אחרי שיש לנו ניסיון ב"להרים" סדר) ויכול להיות ששוב נחליט לחגוג סוליקו - זו בהחלט אופציה לא רעה בכלל מבחינתינו, אז נראה ....