אז איפה אכלתם בסוף השבוע?

mereng

New member
נסענו לדרום ת"א לקנות בורקס טורקי אמיתי


&nbsp
ברחוב ההגנה 33 נמצאת חנות קטנטנה, שם דילק הטורקיה מכינה בורקס טורקי אמיתי מבצק יופקה שהיא מכינה במקום. למרבה האושר היא מכינה גם סו-בורק, "בורקס מים" - מעין פשטידה של עלי יופקה עבים מעט ובתוכם מלית מענגת של גבינות \ גבינות ותרד.
&nbsp
הבורקס ה"רגיל" נפלא, ממש כמו בטורקיה, אבל מה שהביא אותי לדמעות ממש זה הסו-בורק. אני רבע טורקיה, הספקתי לבקר בטורקיה 3 פעמים לפני שהמצב בטחוני גרם לי להפסיק, והגעגועים לאוכל קשים מנשוא
הסו - בורק לא פחות מאלוהי, עם קשקבל אמיתית שנמס לתוך הבצק. הילדון בן השבע וחצי ביקש עוד ועוד....
&nbsp
עוד רכשנו באקלווה עם אגוזים וקדאיף עם אגוזים, שניהם טובים ולא מאוד מתוקים.
&nbsp
מומלץ בחום רב, לא לוותר על הסו-בורק.
&nbsp
 

mereng

New member
בערך רבע לתשע בבוקר, בפוקס מטורף מצאנו חניה ממש מול!

 

מיכאל ג

New member
יא-פאן

הזמנו שולחן שבוע מראש ועדיין חיכינו רבע שעה בעמידה בחוץ.
האוכל היה לדעתי חביב פלוס, שלושת שותפי די התעלפו ממנו. יכול להיות שהגעתי במצב רוח לא מתאים או משהו. אני אכלתי גיו, שזה בגדול קארי + אורז + שני שיפודי שייטל צרוב. השיפודים היו אחלה, הקארי טוב אבל... מאוד דומה למשהו שיש בעסקית של טנדורי, ככה שלא בדיוק משהו ששווה להתאמץ בשבילו. זכור לי שהיו שיפודי בטן חזיר טעימים למדי שנגמרו ממש מהר.
הקינוח (הזמנו ברולה עם דלעת) היה מוזר קצת.
 

dror2311

New member
מל ומישל, בן יהודה 155, ת"א

ארוחת צהריים נהדרת לשישה סועדים. האוכל היה מצוין, האירוח והאווירה נהדרים והשירות מושלם.
מנות טובות במיוחד:
מהראשונות - קרפצ'יו ורדורה ששילב מרקמים וטעמים (בעיקר מתוקים), ארטישוקים צרובים על פולנטה, אנלוטי מעטפות בצק רכות ונהדרות עם מילוי סלק על מצע פירה תירס טרי.
מהעיקריות - טורטליני עם מילוי של כבדים ואנטריקוט עם ציר בקר ולימון נהדר!, די מארה, פסטה ביתית (פיצ'י) עם פירות ים.
כל הקינוחים שלקחנו (טירמיסו, עוגת שוקולד, פאי לימון וקרפ עם מילוי מסקרפונה) היו טובים.
נקודה אחת שמעיבה על החויה, זה מספר תמחורים שלדעתי לא הוגנים. מחירי המנות הראשונות והעיקריות סבירים בסך הכל, אבל לגבות 15 ש"ח על קולה ועל אספרסו כפול או 75 ש"ח על פסטה ילדים, זה מוגזם בעיני.
 

erezavn

New member
מסעדה טובה עם VFM בעייתי

לפחות ממה שאנני חוויתי בזמנו (לפני כמה שנים) ומדיווחים פה ושם הבנתי שזה לא ממש השתנה. המנות טעימות אבל קטנות. התמחור על הנייר נראה סביר, אבל ביחס לגודל המנות הוא לא ממש. אני זוכר שיצאתי רק 1/2 שבע.
 
התרנגול הכחול שישי בערב

הזמנו מקום ל 19.30 אבל מסיבות שאינן תלויות בנו נאלצנו לאחר, הודענו למסעדה כמובן.
הגענו ב 20.00 ומארחת קפוצת ת_ת הזהירה אותנו שלמרות שאיחרנו נצטרך לפנות את השולחן ב 21:30 כמו שסוכם איתנו מראש.
מה שלא הפריע להם לתת לנו לחכות שיערכו עבורנו שולחן .
מאחר והגענו מורעבים לא לקח לנו המון זמן להחליט מה אנחנו רוצים לאכול:, והזמנו ראשונות ועיקריות באותו זמן.

לו: פטה כבד לראשונה - התברר שאין, חבל שלא נאמר לנו לפני שחפרנו בתפריטים, הוא מאוכזב, ויתר על ראשונה.

לי: פולנטה עם אספרגוס ופטריות שמפיניון: היה טעים ומנחם בכמות לא גדולה, בהתחשב בעובדה שהמאוכזב מהשורה למעלה טמן את מזלגו יותר מפעם אחת בצלחת שלי ....ולסיום גם " האשים " אותי שלא אמרתי לו שפולנטה " זה טעים".
המנה הראשונה הגיעה בפרק זמן סביר..וחיכינו לעיקריות.

לו: קציצת בשר גדולה ברוטב פטריות ותרד עם בייקון טלה ובצלים . המנה הזו מגיעה בלי תוספת פחמימתית, המלצרית שמה לב שהערתי לבעלי על כך והחליטה להעניק לו על חשבון הבית צלוחית של תפוחי אדמה אפויים בצ'ילי. נדיב מצידה.
לי: נתח קצבים ברוטב שמנת פלפל על מצע פירה, ביקשתי את הרוטב בצד..
ואז חיכינו לעיקריות....
וחיכינו
וחיכינו
וחיכינו
וחיכינו
וחיכינו
והשעה כבר 20.40..להזכירכם אנחנו גוועים ברעב ואמורים לפנות את השולחן ב.21.30 .
מלצר נגש אלינו והתנצל והבטיח שאוטוטו ..כי יש בעיה במטבח...
20.45...וכלום
20.50 עדיין כלום
20.55...נכון..שום דבר...
ב.21.00 סוף סוף הגיעו המנות המיוחלות..אני קיבלתי את המנה שלי כמובטח ..והוא קיבל את שלו בלי הרוטב...? למה? המלצרית טעתה..ותכף יביאו לו את הרוטב..
אז חיכינו עוד קצת
ואז עוד קצת
ולסיום עוד קצת..ואז הגיע הרוטב, בשלב הזה המלצר ניסה לסחוט חיוך מבעלי שכבר היה עצבני ושוב התנצל..
האוכל היה טעים, לא מתוק כמו שחששתי מסיפורים ששמעתי ..אבל אחרי כל כך הרבה זמן שחיכנו הייתי אוכלת הכל


21.30 ביקשנו חשבון והסברנו שאנחנו ממהרים, המלצר בתגובה הצטער מאוד כי הוא ממש רצה להזמין אותנו לקינוח OTH,
אנחנו רק רצינו כבר ללכת.
אנקדוטה: במשך כל הזמן שחיכינו למנות שלנו, הסתובב השף במסעדה,ניגש לשולחנות הגדולים, התחבק והסתחבק והתנשק ועשה סלפי עם מי שביקש, מהשולחנות הקטנים הוא פשוט התעלם וחלף על פנינו כאילו אנחנו אויר.
אז זה לגמרי לא שאני מחפשת נישוקים וסלפי כשאני יוצאת לאכול אבל אולי שווה להקדיש חצי מילה לכל שולחן אם אתה כבר יוצא מהמטבח, בעיקר אם אתה יודע שיש בעיה.
או כמו שבעלי סינן, "במקום להתנשק עם סועדים לך למטבח ותדאג שאנשים יקבלו אוכל"...,
אבל בשלב הזה הוא כבר היה רעב ועצבני וחוץ מזה אני גם אוהבת אותו...אז אני לא כועסת עליו

350 שקל כולל שתיה קלה ובירה.
 

החתולית

New member
בן זוגך צודק

בין אם הטעות היתה של המלצרים שלא העבירו את ההזמנה למטבח, או של המטבח שלא הכין את המנות, המתנה כל כך ארוכה למנות שלפחות אחת לא הוכנה כראוי - אינה משהו ששף צריך להתגאות בו.
&nbsp
אם כבר יצא לחדר האוכל (כפי ששפים נוהגים לעשות), ראוי היה שייגש גם אליכם ויתנצל על העיכוב והטעות בהכנת המנה.
 

prizman

New member
אבו זאקי. בן יהודה 113 ת"א.

נתקלתי במקרה, לא שמעתי עליה קודם ואני אוהב להתקל במקרה במסעדות. עכשיו אני רואה שיש עליה ביקורת מלפני שנתיים.
מגדירה עצמה כמסעדה ערבית והיא אכן כזו (ראו תפריט), עם בעלים ערבים מיפו וקיימת מסתבר כ 9 שנים.
תחילה הגיעו מספר פנכות סלטים: כרוב אדום, ירקות, בסדר וחומוס(מצויין) עם שתי פיתות.
לעיקרית הזמנתי עוף מסחן שהיה נחמד אך יבשושי משהו, סועדי השיפודים היו מרוצים. אני אנסה שם פעם נוספת תבשיל אם יצא.
מלבי על בסיס חלב טוב מאוד למרות הזרחן סביבו ועליו.
עם 1/2 גולדסטאר וקפה 101 ש"ח.
והשרות, הו השרות. על טהרת הגברים, מחייכים כל הזמן ומנסים לרצות בכל. ביקשתי טיפונת חריף, קיבלתי פנכה. שאלתי אם ניתן לטעום כדור פלאפל, קיבלתי שניים. טעימים. הכל במאור פנים.

על הדרך, בבן גוריון פינת בן יהודה בקיוסק בצומת ישנו ביתן קפה חביב.
קפה ומספר עוגות בלבד. אולי גם כריכים.









 

החתולית

New member
וולקאם טו ארץ

הקיוסק בבן יהודה פינת בן גוריון מאד ותיק. פעם היה קיוסק לכל דבר ועניין, עד שאלה חלפו מן העולם.
&nbsp
בשנים האחרונות מתפקד כדוכן קפה ומאפה. יש אחד גם בפינת דיזנגוף.
 

prizman

New member
תודה. למעשה אני כבר תיכף טס חזרה.

מקווה להצליח להכין איזה דיווחון תמציתי אחרי שאשוב, דבר שכשלתי בו לאחר המסע בגרמניה.
 

מיתר44

New member
מחכה לדיווחים שלך

ואם יעלה רצון , אשמח לקרוא דיווחים על מקום מושבך.
 

gastro101

New member
קציצות מהמעדניה החדשה של אבי ביטון


באחת מתוכניות האוכל דוומ על מעדניה חדשה שפתח אבי ביטון ברמת אביב , וכי שקד חודשים לשחזר את המתכון לקציצות של סבתו סוליקה- על שמה קרויה המעדניה
היות ובעלי עבד ברמת אביב ביום ששי- הצעתי שיביא ארוחת ערב מסוליקה, לי -קציצות כמובן . הקציצות עלו 11 שח לאחת - בשר בקר. המרקם היה לא של בשר טחון אלא מחית בשר (מג'ימיקס?) לא טעם מיוחד או ריח ...ברוטב עגבניות סטנדרטי . עוד קנה - לו קציצות כרישה - ככה ככה , עלי גפן ממולאים - בסדר. הכי טעים היה סלט של רצועות פלפל קלוי קלוף בתחמיץ
לא נחזור

שבת צהרים התארחו הבן והנכד (אמא שוב בתורנות ) - דאל, תבשיל של כרובית דלעת תפוח אדמה בטטה בקארי וחלב קוקוס, אורז בסמטי, סלט ירקות ופוקאצ'ות קנויות על תקן נאן ספקו את הסחורה .

לפנות ערב הוזמנו לארוחה אצל חברים- שולחן עמוס כל טוב בעיקר סלט תפוח אדמה עם מלפפון חמוץ ובצל סגול וסלט חסה ואבוקדו (תבורכנה ידי בעלת הבית ) , נקניקיות מהמנגל , קבב . לקינוח אבטיח ועוגה שהכנתי- קרויה המתגלצ'ת של קרין קורן, מוצלחת וקלה להכנה. רק כדאי תבנית 26 ולא 24 ...
תוך שיחה שמעתי המלצות טריות על אסיה ביפו- בעיקר מנת הפורל , וספרו על ארוחה בדוריס קצבים בראש פינה- צהרי אמצע שבוע- מסעדה ריקה. הם היו זוג יחיד
 

inבאלי

New member
תודה על הדיווח

אני לא זוכרת היכן אבל ראיתי דיווח מאד אוהד על המעדניה שלו וחשבתי לקפוץ לשם באחד מימי שישי כדי לנסות. לאור מה שכתבת - אוותר.
 

אור2221

New member
בישולים פוסט שוק הנמל

קפצתי לשוק הנמל בשעה 11:30 בשישי כדי לארגן למשפחה צהריים.
נקנו שני הליבוטים (שהוקפצו קלות במחבת עם חמאה שקודם הוקפצו בה פטריות שמפיניון ושימאגי, הפטריות אח"כ קיבלו עוד קצת חמאה ולימון), שלושה סלמון טריים (הוכנו ברוטב מייפל, חרדל ומשחת עשבי תיבול שגם קניתי בנמל, יחד עם מלח עם פלפל חריף ומלח עם טימין). יצא מצויין. מעולם לא הכנתי הליבוט ולמיטב זכרוני גם לא אכלתי.
דג פנטסטי.
&nbsp
יחד עם זה הגשתי תפוחי אדמה ראטה מעוכים במחבת עם שמן זית + רסק עגבניות טרי + שמנת חמוצה לפי מתכון מאוד מוצלח מהרשת.
&nbsp
קניתי עוגת טארט פירות באחד הדוכנים ויצאה אחלה ארוחת צהריים.
&nbsp
בשבת בערב הייתי בסרוויסריה. מה אומר? האווירה מצויינת, האוכל לא מלהיב - לא רע, אבל מזמן לא ישבתי במקום עם VMF כזה פתטי. מנת התמנון שאכלתי - התמנון היה צמיגי, הרוטב/איולי היה נפלא וקלחי התירס הפצפונים שהוגשו עם המנה היו בערך חצי בכמות מהפלפלים החריפים שהוגשו איתה. מילא להתקמצן על המרכיב היקר העיקרי, אבל היה כואב למישהו להכניס למנה עוד כמה תפוחי אדמה או תירסים?
 
למעלה