אז מה אכלתם בסוף בשבוע ובחג?

ביקורים חוזרים- המבורגר גורמה 26 מזעזע ואובן קובן מעולה

חזרתי אחרי שבועיים נוספים בתפוצות- אחרי ימים יפים של אוויר הרים צלול בדנוור ובדאלאס היישר לחום הישראלי ולחמסין, אחרי ארוחת חג חביבה ובושורת טובות לבשר לכל המשפחה חיפשנו מקומות עם מזגן טוב לבלות בהם את הצהריים.
ביום שני בצהרים הלכנו למקום שמאוד אהבנו בעבר,Hamburger Gourmet 26, אזור גן החשמל בשיא שיפוצי הרכבת הקלה-כבדה, בחוץ המקום נראה שומם בפנים מזגן בקושי מצליח לקרר, מוסיקה חזקה מדי שביקשנו להחליש והמלצר טען שבעל הבית לא מסכים שיחלישו יותר מזה...
הזמנו המבורגר קלאסי שכולל בייקון ובצל מקורמל, המבורגר צמחוני שהוא למעשה מוצרלה מטוגנת , ציפס בטטה ו-Chesy fries.
המתנה קצת ארוכה מדי והגיעו ההמבורגרים בלחמניות בריוש גדולות ויפות, הלחמניה הייתה חביבה ומתקתקה וזה היה הדבר הטוב היחיד להגיד על כל הארוחה- ההמבורגר שלי הוזמן מדיום והמלצר טען שככה הוא מגיע, בפועל הגיעה קציצת סטייל מקדולנדס, קטנה ואפורה, עצובה מאוד, לא עסיסית וחסרת טעם בכלל, הבצל המקורמל היה רכרוכי, אפילו הבייקון לא הורגש, המבורגר סתמי שלא עשה חשק לאכול.... במיוחד אחרי מסעש ל שבועיים בארצות הברית.
ההמבורגר הצמחוני שלה סבל מאותה בעיה- בעבר זה היה גוש מוצרלה מטוגן יפה ומוזהב, הפעם זה הייתה חתיכת מוצרלה שהונחה על האסכלה ונשרפה, המוצרלה הייתה ברמה נמוכה ופשוט לא מענינת.
ציפס בטטה היה חביב, מטבל גבינה כחולה היה בטעם של גבינה כחולה הכי זולה שיש בסופר, איולי שום היה חביב ואז הגיע ה- Cheesy fries/
ציפס סמרטוטי ששחה בשלולית שומן שנוצרה מהתכה מהירה מדי של גבינת צ'דר זולה מאוד, הגבינה לא הייתה חמה מספיקה ככה שקיבלנו למעשה גוש של גבינה פושרת על ציפס פושר.
ברחנו משם מהר אחרי ששילמנו 145 שח מופרזים, פעם זה היה אחד מההבורגרים הכיפים וטובים של העיר, עכשיו זה מקום שלא נחזור אליו, ציון הדוקטור 2.5 כי הציפס בטטה היה סביר

יום שלישי בצהרים, אובן קובן ברמת החייל, המקום די ריק , גדול וממוזג להפליא, צוות מלצריות צעירות וחייכניות ששמחות להמליץ, להסביר ולהתאים מנות.
מנה של אגדשי טופו ענקית עמוסה בטופו מטוגן בשלמות, סלט אטריות סובה עם פולי אדדמה מרענן וחמצמץ עם רוטב משגע וקיצי.
לעיקריות רופונגי יאקי אודון, טריות אודון עבות ונעימות, מבחר פטריות , נתחי שייטל אדמדמים במרכזם, רוטב סויה מתקתק, מנה נהדרת וכיפית שכיף לשאוב בשפתיים.
בשבילה יאקיניקו טופוג'יו, מנת קארי יפנית עם טופו, מבחר ירוקים ואצות על אורז מאודה דביק מעט ברוטב יאקיניקו מתקתק, מנה ענקית ומלאת טעמים.
היינו מלאים אבל רצינו קינוח והתלבטנו מה לקחת , ואז ראינו קרק פאי בתפריט וכמובן הזמנו חתיכה מהפאי המיתולוגי של קפה 48 שהייתה מושחתת, כבדה, מתוקה וממכרת כרגיל עם תלולית קצפת לא ממותקת בצד, בנוסף קיבלנו על חשבון הבית קינוח שנקרא טיק טק של זוג אצבעות בצק פריך עם קרם דובדבנים וציפוי שוקולד לבן ותה ירקו, קינוח מרענן ומעט חמצמץ שהשלים ארוחה מעולה ביחד עם קנקן ברזל חמוד עם תה יפני נהדר, 210 ש"ח לארוחה ענקית ומאוד ממולצת- ציון הדוקטור 8.5
 

oreldi

New member
המבורגר "גורמה" עאלק

גם אני נכוויתי שם עם המבורגר סטייל מקדונלד'ס. המקום הזה עושה צחוק מהלקוחות, פשוט ככה.
 
פעם הוא היה באמת גורמה...וזה מה שחבל

לפני חצי שנה בערך אכלתי שם יופי של ארוחה, המבורגרים מוקפדים, משוחתים, בשריים ועסיסים. גם ההמבורגר הצמחוני היה מעולה ועשה לנו חשק קבוע לחזור למקום, לכן האכזבה שלנו הייתה אפילו יותר קשה.
ממקום שאני ממליץ עליו בחום הוא הפך למקום להזהיר אנשים מפניו
 

oreldi

New member
היה לך מזל כנראה

הייתי שם סמוך לפתיחה ומה שקיבלתי היה דומה להפליא לתיאור שלך. גם בחינם לא הייתי מתקרב להמבורגר הזה.
 
השיא של הביקורת היה מבחינתי הקראק פאי!

האם זה אותו קראק פאי בדיוק? כלומר המתכון של קפה 48?
 
ניסיתי לבדוק אם יש קשר בין בורוביץ' לאובן קובן

אבל לא מצאתי כזה, לצערי.
פעם ניסיתי להכין קראק פאי בבית וזה מעולה גם מחוץ לקפה 48. רק כמות שחיתותית של שומן כך שזה מתכון להכנה לעתים נדירות.
אז הייתי הולכת בכל מקרה לנסות את הקראק פאי של אובן קובן.
 

ortolan

New member
המתכון "של" קפה 48 הוא לא במקרה

המתכון של קריסטינה טוסי ממילק בר?
 

bruno01

New member
זה אכן המקור, טוסי המציאה את המנה הזו.

ואם אני לא טועה, הקונדיטורית (הסופר מוכשרת) מיכל בוטון היא גם חלק מהמתכון של הגרסא של קפה 48 (אם לא אחראית עליו לגמרי, אני לא בטוח).
 

dts

New member
טוסי ממציאה או מעתיקה?

עם כל כישרונה היא שיחזרה בערך ולא המציאה דבר
קראק פאי היא עוגת שיבולת שועל, פשוטה ומאוד עממית ועתיקה יחסית, של איכרים שמורכבת ממצרכים של כפר כמו חמאה,בייצים שבולת שועל סוכר - Chess Pie
הקרדיט לטוסי הוא על ההרמה של מוצר נשכח ללב NY ולהצלחה.
אגב
לא ממש מסובך להכין ואפילו עדיף
עם הכבוד והנוסטלגיה לקפה 48 הפאי שלהם מוצף בעודף חמאה וסוכר מוגזמים.
 

ortolan

New member
ה"גדולה" של טוסי

היא היכולת לקחת מתכונים מתקבלים על הדעת ולהעביר אותם אינפנטיליזציה. משהו כמו - מתכון מקורי + 30% סוכר + 30% שומן + 10% חלב + 10% תירס מתוק -> מתכון טוסי.
 
לדעתי כן

לפי מה שאני הבנתי מדובר באותו קרק פאי בדיוק, אחרי שקפה 48 נסגר השף התחיל למכור אותו מהבית, אבל יכול להיות שאני מבלבל בין כמה דברים..

בכל מקרה מדובר בפאי מושחת, מתוק- מלוח, כבד ולח והוא נהדר
 

shironet3

New member
זה לא.

ברונו ואני אכלנו אותו ולא הפסקנו למלמל שכמה שהוא טעים, הוא לא דומה לקראק פאי של קפה 48 זצ"ל
 

FiReBall

New member
לטעמי הוא ממש לא מתקרב לקראק פאי של קפה 48

וגם לטראק דה לוקס יש מנה שנקראת קראק פאי, וגם שם המנה שונה ורחוקה מהחלום שהוגש אצל יונתן בורוביץ'.
&nbsp
בשני המקרים שאלתי את המלצר/מנהל משמרת אם יש קשר לקפה 48 ובשני המקרים הם לא הכיר את המנה שם.
 

erezavn

New member
אובן קובן אכן מוצלחת והמבורגר הגורמה לא ממש כזה...

אובן קובן מקום מוצלח וחביב. לוקח את האוכל היפני למקום טיפה שונה מהסושי השחוק שיש כאן. הייתי בסניף הראשון שלהם ברח' הארבעה קצת אחרי שהם פתחו במהלך 2014 ומאד נהניתי. טוב לשמוע שהם שומרים על רמה טובה גם כעת, בסניף החדש שלהם ברמת החייל.

לגבי המבורגר גורמה 26. הייתי פעם אחת מתישהו בחודש הראשון לפעילותם, אז הביקורות התעופפו עליהם. לא נהניתי כבר אז. ההמבורגרים הבשריים שניסינו היו טובים למדי, אבל די סטנדרטיים. לא גורמה ובטח לא בין ההמבורגרים המצטיינים כאן. ההמבורגר הצמחוני עם המוצרלה נראה רע מאד כבר אז.
 

החתולית

New member
אובן קובן ברחוב הארבעה נהדרת לטעמי

נהניתי בה מאד ושמחתי שנפתח סניף ברמת החיל, אליו אפשר להגיע בקלות נטולת פקקים וחפירות :)
 

lriemann

New member
האח הידד!

קראק פאי! באובן קובן!
עכשיו רק צריך למצוא מנה עיקרית מעולה, ובצירוף אגדשי טופו או טאקויאקי לראשונה, מדובר בארוחה מושלמת.
 
למעלה