גוז' ודניאל
בחמישי אחהצ, ערב חג שני , ניפגשנו עם חבר לארוחה בגוז' ודניאל
בקשתי לשבת במרפסת , ישבנו ליד החלון עם נוף ירוק ופלג קטן מפכה -תענוג, לארוחה בשעות האור היה מחיר- שאלנו האם יש "מיוחדי היום " ואמרו שאין .
למי שהגיע לסעוד בשעה שש- הציעו תפריט מיוחדים מענין במיוחד כולל מנת כבד אווז שעל הניר נראתה מעולה . חבל
השרות היה מצוין, בכל עת שבקבוק המים התרוקן המלצרית הביאה אחר בלי שבקשנו . ומה אכלנו ?
בעלי ואני חלקנו את סלט גוז' ודניאל שנותן לי סיבים +ויטמינים לחדש, מנה ותיקה תמיד רעננה טעימה ונדיבה -44שח
החבר לקח כמנה ראשונה מנה עיקרית- כבדי עוף עם פירה- המנה נראתה קטנה למדי והחשש שלא יתמודד עם עיקרית נוספת התבדה- 74שח
לעיקריות- החבר לקח שניצל וינאי , בקש עם פירה במקום שוקרוט במקור, שאינו אוהב. אני הסבתי תשומת לב שיש לו פירה גם במנת כבדי העוף ואז המלצרית הציעה תוספות אחרות- בחר בקוביות תפוחי אדמה אפויים- טעמתי אחד- מלוח מדי, השניצל-מבקר, היה דק עטוף בהרבה פרורי לחם ונראה שמתנהל מאבק לפרוס אותו. כשסיים את המנה , סיכם שאכן השניצל היה קשה מדי ...
לקחתי מנה חדשה בתפריט- ניוקי סטרוגונוף- ניוקי עם מעט קוביות פילה בקר ברוטב פטריות , הרוטב היה טעים, הניוקי טובים , הבשר במשורה- 98 שח
בעלי בחר באופציה הצמחונית היחידה בעיקריות- מנה שלא מתחלפת שם כבר זמן רב- קדרת ירקות הודית. 74 שח
לא ויתרתי על קינוח- נמסיס - עוגת שוקולד ללא קמח עם מוס שוקולד- מושחת וטעים-45שח . לבחורים מקיאטו כפול ואמריקנו
לסכום- היה נעים לשבת ולמרות שבמועד ההזמנה הגבילו לשעתים, בפועל השעה בה הגענו (16) אפשרה לשבת מעבר למוקצב בנחת ולשוחח. האוכל היה בסדר, לא WOW ותמחור בגבול העליון -זה מחיר המיקום.
כמובן שנחזור- אין הרבה אופציות באזור השרון אבל למדתי לבוא בשעה שש ולא בארבע, אז יוצאים ה"ספיישלים" .
שאר ימי החג- במטבח שלי או של חברתי תמר - שם יש מודעות קולינרית נמוכה וכל מעשי ידי זוכים להתפעלות אדירה. במיוחד קיש בצל כשר לפסח , לחמניות לפסח, עוגת שוקולד , עוגת גבינה ו...קניידלך. אגב, ניסיתי את המתכון של ארז ממדורו של אהרוני עם תוספת פיסטוקים טחונים לבלילה- פרט לטרחה ללכת לקנות ולבקש לטחון- לא הסיפו דבר .