אז מה אכלתם בסוף השבוע הארוך?

דווקא מגניב

בשישי, לעצמי: טונה אדומה (קפואה, לא רעה בכלל, גרושים), צרובה בחמאה חומה ושמן מרוקאי ואחרי זה חתוכה ומוגשת במחבת על אספרגוס דק באותו "רוטב" עם מיץ לימון. מין סלט חם שכזה. עם מצה ליד בפעם האחרונה.

בשבת: מנגל עם החברות היקרות, אחת מנבחרת הבוצ'יה (ספורט אולימפי לנכים) שהייתה שותפתי לארוחה אצל אייל שני שנסקרה בפורום זה, ואחת החברה הכי טובה, והעוזרת שלי מסרילנקה ועוד אנשים יקרים:
היו שם עגבניות מיובשות בתנור וגם סלט רענן וממכר של ירקות עם שורש סלרי ולימון, תוצרת בעלת הבית, ואחר כך כל החשודים הרגילים: כנפיים, פרגיות בשתי מרינדות (טריאקי, ושמן זית ועשבים), קבב רומני מטיב טעם, כבדים, לבבות, קבב טלה עליו היינו אחראים העוזרת ואני, שהיו מעולים אבל היינו מפוצצים, ושני דגי בורי גדולים בשלמותם על האש, שלאף אחד כבר לא היה כוח אליהם אבל נטרפו בהנאה ע"י חובב הדגים ושומר הכשרות שהגיע ברגע האחרון (לא אני, אלא העוזר הנאמן שמעלה ומוריד אותי מהבמה). את הפסח כבר שברתי עם לחם פריינה על האש כי כבר אינני מתחבר לרבני ההלכה למיניהם ועימם הסליחה.
היו גם צ'יפס ועוגה לקינוח, המוווון אוכל נארז הביתה כצפוי, ויאללה שנשרוד בהצלחה בטורניר בקנדה (11 שעות פלוס עוד שעתיים טיסות, ישמור ה')
 

שרוצקי

New member
לא רק בסוף השבוע...

בשבוע שעבר לקחנו את הילדים לצפון, לקצת התאווררות מהחופש...
ביום שלישי ביקרנו בשוק עכו, שהותיר עלינו רושם נהדר אחרי הסיור שהיינו בו עם פורום זה

נדגמו - חומוס אבו אל עבד שהיה נפלא בביקור וכעת קצת התאכזבנו:
הזמנו מנת חומוס עם צנוברים מנת גרגירי חומוס בחמאה (שטעמתי אז בסיור ומאז פינטזתי עליהם), חביתה לילדים, סלט ירקות ולימונדה. החומוס היה טחון גס ודי נטול טעם ומאכזב, גרגירי החומוס היו קשים מדי, משעממים וכבדים, החביתה הייתה חביתה. הסלט והלימונדה היו נהדרים. סה"כ אכזבה ששילמנו עליה 150 ש"ח בערך. לא נחזור.
נרכשו ממתקים בדוכן שהכרנו בסיור, מצוינים וזולים.
יום למחרת לאחר סיור בגן גורו (מומלץ בחום! מקום מקסים) הגענו לדיאנא בנצרת בשעה 13:30. המקום מלא אך לא מפוצץ והשירות היה מהיר.
הזמנו מנת חומוס, סלט טאבולה, סלט ירקות, מנת שניצל לילדודס, מנת קבב קצוץ עבורי וקבב ברוטב עגבניות (קבב חלבי?) לבחור.
החומוס והטאבולה היו מצוינים - מנות ענקיות שיחד עם הפיתות החמות היוו פתיח טעים וליוו אותנו עד סוף הארוחה.
מנות הבשר גם היו מאוד גדולות, הקבבים נהדרים (כמו שמצפים שיהיו בדיאנא) והשניצל ענק, חם וטרי. הבשרים הוגשו עם ערבוב של אורז ומג'דרה - האורז היה סתמי לגמרי והמג'דרה הייתה נפלאה.
קנקן לימונדה גנרי ולקינוח קיבלנו על חשבון הבית קפה ומלבי שמנתי וט-ע-י-ם!!!
סה"כ יצא 350 ש"ח - לא זול אבל לגמרי שווה את המחיר.
עוד אכלנו מנות שווארמה בשווארמת האחים הקבועה בחיפה - מנות גדולות, סלטים טריים חופשי ושווארמה מעולה שהלוואי שהייתה כמוה במרכז.
סה"כ הצפון הסביר לנו פנים, גם מבחינה קולינרית. חבל שהחופש היה קצר כל כך...
 
אבו חאלד, הרב קוק, הרצליה. מסעדה ותיקה

ששנים לא יצא לי להיות בה. זוג חברים הגיעו לבקר ויצאנו לאכול שם ספונטנית כי חיפשנו משהו קרוב.
השנים לא ניכרו שם. המסעדה לא השתנתה ומגישה תפריט די סטנדרטי של מסעדה ערבית [הבעלים מכפר טורען]. יוצאי דופן היו החומוס והפלפל שהיו מצוינים. שאר הסלטים היו טובים. נהניתי מהקבב ושותפי לארוחה קיבלו מנה ענקית של פרגיות.
התפריט מכיל עסקיות שטובות לכל יום ולכל שעות היום. המחיר משתנה לפי העיקריות כשבכולם מקבלים בנוסף שולחן סלטים, חומוס, צ'יפס, מז'דרה, לימונדה קפה וקינוחון. העסקית הזולה עם קבב לדוגמא, עולה 80 ש"ח. היקרה, 105 ש"ח, כוללת בין השאר שישליק כבש.
סה"כ, לא שווה נסיעה מיוחדת אבל בהחלט ארוחה חביבה למי שאוהב את הסגנון, גר באזור ומחפש משהו משביע, טעים ולא יקר.
 

החתולית

New member
חוות צוק, ואדי ניסנאס ואוכל בית

בחמישי נסעתי עם הבחור לרמת השרון לקנות תיק צלמים שהוא חולם עליו כבר יובלות. שנינו היינו רעבים, לא רצינו אוכל כשל"פ ולא רצינו להכנס לתל-אביב.
הוא הציע את חוות צוק, רעיון שהתקבל בברכה.
&nbsp
מבט מהיר בתפריט, הסתכלנו אחד על השניה (וגם להפך) ואמרנו: המבורגר!
2 המבורגרים מצויינים של 120 גר', בלחמניה קלויה עם חסה, עגבניה ובצל סגול והרבה צ'יפס טרי. ליד הגישו פנכות עם איולי קארי, מיונז, קטשופ וחרדל. האיולי קארי היה מעניין, ומצאתי עצמי טובלת בו את הצ'יפס.
שילמנו 64 ש"ח לכל המבורגר, ונסענו הביתה לשנ"צ.
&nbsp
בשישי הוזמנו למשפחת הבחור בקריות, ובדרך (עם סיבוב קטן) עצרנו בואדי ניסנאס לעשות קצת קניות. לפני כמה שבועות השתתפתי בסיור קולינארי בשוק בואדי וחזרתי הביתה עם הרבה דברים טובים, שרצינו לקנות שוב.
&nbsp
בבית המאפה פלפלה קנינו תחתיות בצק חצי אפויות (לפיצות ומאפים דומים) וג'יבנה. קנינו לנו לנישנו גם מאפה עם ג'בינה (בשבילי) ומאפה עם פלפלים ובצל (בשבילו). שלי היה מוצלח יותר.
בשוק קניתי פאקוס. כמעט קניתי גם חומוס ירוק, אבל 30 ש"ח לקילו היה קצת יקר מדי לטעמי. רציתי לקנות גם פריקה ירוקה, אבל עדיין מוקדם מדי.
הבחור היה עדיין קצת רעב, אז עצרנו לפלאפל אצל מישל. הוא אכל מנה ואני אכלתי כדור אחד.
&nbsp
בארוחה המשפחתי "הקטנה" הוגשו לשולחן:
סלט תפוחי אדמה עם ביצים קשות - סלט שעושים רק בפסח והוא בעצם פירה עם ביצים קשות מגורדות ופלפל שחור. מוגש בטמפרטורת החדר (ומאד טעים למחרת על פרוסת טוסט עם חמאה)
לשון ברוטב פטריות
בשר בקר ברוטב חמוץ מתוק
פלפלים קלויים בתחמיץ
גיבץ'
ובבקה - עוגת מצות ממולאת פטריות ומטוגנת
&nbsp
חזרנו הביתה עם הרבה שאריות, והצטערנו שלא לקחנו עוד

&nbsp
 

gastro101

New member
חצי מהפסח ניזונתי מסלט תפוחי אדמה מבושלים מרוסקים עם ביצה

בצל ירוק קצוץ, פלפל שחור עם מצה מרוחה במיונז- מעדן וגם משביע....
 

החתולית

New member
במשפחת הבחור זה מאכל רק של פסח

לא שבימים אחרים לא אוכלים המון סלטים עם ביצים: אבוקדו, סלט תפוחי אדמה רגיל, ביצים "רוסיות" ועוד.
&nbsp
אני אוהבת גם פירה פשוט על טוסט עם חמאה. סלט כזה על אחת כמה וכמה.
 

gastro101

New member
גוז' ודניאל

בחמישי אחהצ, ערב חג שני , ניפגשנו עם חבר לארוחה בגוז' ודניאל
בקשתי לשבת במרפסת , ישבנו ליד החלון עם נוף ירוק ופלג קטן מפכה -תענוג, לארוחה בשעות האור היה מחיר- שאלנו האם יש "מיוחדי היום " ואמרו שאין .
למי שהגיע לסעוד בשעה שש- הציעו תפריט מיוחדים מענין במיוחד כולל מנת כבד אווז שעל הניר נראתה מעולה . חבל


השרות היה מצוין, בכל עת שבקבוק המים התרוקן המלצרית הביאה אחר בלי שבקשנו . ומה אכלנו ?

בעלי ואני חלקנו את סלט גוז' ודניאל שנותן לי סיבים +ויטמינים לחדש, מנה ותיקה תמיד רעננה טעימה ונדיבה -44שח
החבר לקח כמנה ראשונה מנה עיקרית- כבדי עוף עם פירה- המנה נראתה קטנה למדי והחשש שלא יתמודד עם עיקרית נוספת התבדה- 74שח

לעיקריות- החבר לקח שניצל וינאי , בקש עם פירה במקום שוקרוט במקור, שאינו אוהב. אני הסבתי תשומת לב שיש לו פירה גם במנת כבדי העוף ואז המלצרית הציעה תוספות אחרות- בחר בקוביות תפוחי אדמה אפויים- טעמתי אחד- מלוח מדי, השניצל-מבקר, היה דק עטוף בהרבה פרורי לחם ונראה שמתנהל מאבק לפרוס אותו. כשסיים את המנה , סיכם שאכן השניצל היה קשה מדי ...

לקחתי מנה חדשה בתפריט- ניוקי סטרוגונוף- ניוקי עם מעט קוביות פילה בקר ברוטב פטריות , הרוטב היה טעים, הניוקי טובים , הבשר במשורה- 98 שח

בעלי בחר באופציה הצמחונית היחידה בעיקריות- מנה שלא מתחלפת שם כבר זמן רב- קדרת ירקות הודית. 74 שח

לא ויתרתי על קינוח- נמסיס - עוגת שוקולד ללא קמח עם מוס שוקולד- מושחת וטעים-45שח . לבחורים מקיאטו כפול ואמריקנו

לסכום- היה נעים לשבת ולמרות שבמועד ההזמנה הגבילו לשעתים, בפועל השעה בה הגענו (16) אפשרה לשבת מעבר למוקצב בנחת ולשוחח. האוכל היה בסדר, לא WOW ותמחור בגבול העליון -זה מחיר המיקום.

כמובן שנחזור- אין הרבה אופציות באזור השרון אבל למדתי לבוא בשעה שש ולא בארבע, אז יוצאים ה"ספיישלים" .

שאר ימי החג- במטבח שלי או של חברתי תמר - שם יש מודעות קולינרית נמוכה וכל מעשי ידי זוכים להתפעלות אדירה. במיוחד קיש בצל כשר לפסח , לחמניות לפסח, עוגת שוקולד , עוגת גבינה ו...קניידלך. אגב, ניסיתי את המתכון של ארז ממדורו של אהרוני עם תוספת פיסטוקים טחונים לבלילה- פרט לטרחה ללכת לקנות ולבקש לטחון- לא הסיפו דבר .
 
גם לי לא נראה שהפיסטוקים יוסיפו משהו. מאידך, מה שממש מוסיף,

זה להכניס לעיסה בצל קצוץ קטן מטוגן לצבע זהוב. נסי פעם. זה המתכון המשפחתי שלנו מכיוון הסבתא מראש פינה.
 
למעלה