סדר פסח טעים
השנה אירחתי את סדר הפסח הקטן והמשפחתי שלנו. הבחור ואני הכנו את מרבית האוכל, וחילקנו את העבודה ל- 3 שלבים, כך שלא עבדנו קשה.
מרק, קניידלך וחרוסת הכנתי ביום רביעי. ביום חמישי הכנו ביף בורגיניון והתוספות. בשישי סיימנו בישולים, ואפילו היה זמן לשנ"צ.
גילוי נאות: אכלנו גפילטע פיש וקינוחים קנויים.
הכנתי ביף בורגיניון, קצת שונה מהקלאסי, עם גזר, שיניים מ- 3 ראשי שום, צנוניות שלמות וערמונים. בקבוק סירה 2014 של רמת הגולן, צומצם עם ירקות הבסיס ואליו הוסף ציר בקר של "ציר הצירים". חשבתי שיהיה לנו בשר ליומיים, אבל 7 אנשים די חיסלו 2.5 קילו בשר
הכנו גם פרגיות בראב הבית מתוך
"ספר של בשר" שתרמתי להוצאתו לאור במסגרת הדסטארט. הראב מכיל פפריקה מעושנת, פפריקה חריפה, קקאו, סוכר, מוסקט, זרעי חרדל, זרעי חרדל שחור וזרעי כוזברה. ראב מצויין לטעמנו. הפרגיות בילו איתו במקרר במשך שעתיים, ונצלו במחבת יבשה. תענוג.
התוספות היו פשוטות מאד: בטטות עם טימין בתנור, קיילק (מנת תפוחי אדמה פרסית), סלט עגבניות שרי עם הרבה כוזברה, וכבד קצוץ של אמא שלי.
במקום 4 כוסות, שתינו 4 בקבוקים, ובקושי הצלחנו לשיר את חד גדיא
בשבת, ארוחת שאריות אצל גיסתי במושב - מסורת שנמשכת כבר שנים, למרות שאני ואח שלה גרושים כבר שנים רבות. הגפילטע פיש שלהם משתבח משנה לשנה, ואת החזרת שהם מכינים לבד צריך להריח בעדינות רבה.