אז מה אכלתם בסוף השבוע החגיגי הזה?

prizman

New member
די לא חגיגי.

פתחו ליד מקום העבודה של בת הזוג מעדניה חדשה כך שכשהיא חושבת
שלא יתחשק לי לבשל או שלא יתחשק לשנינו לצאת לאכול היא מביאה משם אוכל.
אז בחג ההוא היא הביאה לשנינו בייגל סלמון, פאי תרד ומקרוני גבינה.
ועוד היו ירקות ופירות אבל זה לא שונה מהיומיום שלנו.
הדבר היחיד שהיה שונה זה שהראיתי לה דרך תמונות גוגל מה זו מצה.
במציאות לא סביר שהיא תראה דבר כזה.
 

25306yosef

New member
אין מצות בתאילנד?

על מנת לדעת מה זה מצה צריך גם לגעת במצה וגם לאכול את המצה, לא מספיק לראות תמונות.
 

prizman

New member
בבית חב"ד יש מצות

בבנגקוק יש שני בתי חב"ד שאחד מהם, לא זה המוכר שבקאוסן
ליד הדירה שלי כך שאם ממש הייתי רוצה שהיא תראה מצה פיזית
היה לוקח לי כמה דקות לעשות את זה.
אבל איכשהו נראה לי שאם עד היום היא הסתדרה בלי זה היא תמשיך
להסתדר גם מהיום והלאה בלי לראות מצה אמיתית.
למעשה אפילו לפי ההלכה היהודית היא פטורה מאכילת מצה כי היא
בלתי יהודיה בעליל.
אני העבריין
 

25306yosef

New member
בסוף השבוע אכלתי חמץ, כרגיל כמו כל השנה.

הדתיים עם השטויות שלהם לא מעניינים אותי.

אין כל פסול באכילת מה שהדתיים מכנים אותו בשם חמץ.
 

החתולית

New member
סדר פסח טעים

השנה אירחתי את סדר הפסח הקטן והמשפחתי שלנו. הבחור ואני הכנו את מרבית האוכל, וחילקנו את העבודה ל- 3 שלבים, כך שלא עבדנו קשה.
מרק, קניידלך וחרוסת הכנתי ביום רביעי. ביום חמישי הכנו ביף בורגיניון והתוספות. בשישי סיימנו בישולים, ואפילו היה זמן לשנ"צ.
גילוי נאות: אכלנו גפילטע פיש וקינוחים קנויים.

הכנתי ביף בורגיניון, קצת שונה מהקלאסי, עם גזר, שיניים מ- 3 ראשי שום, צנוניות שלמות וערמונים. בקבוק סירה 2014 של רמת הגולן, צומצם עם ירקות הבסיס ואליו הוסף ציר בקר של "ציר הצירים". חשבתי שיהיה לנו בשר ליומיים, אבל 7 אנשים די חיסלו 2.5 קילו בשר


הכנו גם פרגיות בראב הבית מתוך "ספר של בשר" שתרמתי להוצאתו לאור במסגרת הדסטארט. הראב מכיל פפריקה מעושנת, פפריקה חריפה, קקאו, סוכר, מוסקט, זרעי חרדל, זרעי חרדל שחור וזרעי כוזברה. ראב מצויין לטעמנו. הפרגיות בילו איתו במקרר במשך שעתיים, ונצלו במחבת יבשה. תענוג.

התוספות היו פשוטות מאד: בטטות עם טימין בתנור, קיילק (מנת תפוחי אדמה פרסית), סלט עגבניות שרי עם הרבה כוזברה, וכבד קצוץ של אמא שלי.

במקום 4 כוסות, שתינו 4 בקבוקים, ובקושי הצלחנו לשיר את חד גדיא


בשבת, ארוחת שאריות אצל גיסתי במושב - מסורת שנמשכת כבר שנים, למרות שאני ואח שלה גרושים כבר שנים רבות. הגפילטע פיש שלהם משתבח משנה לשנה, ואת החזרת שהם מכינים לבד צריך להריח בעדינות רבה.

 

gastro101

New member
הרבה במטבח

ליל הסדר לפי המסורת אצל חברים בכוכב יאיר, מקפידי כשרות וכרגיל אני מבשל במטבחם כשחברתי סו שף מביטה בי במבט מעריץ - בין שיחות הטלפון הרבות שהיא עושה בעניני עבודה
עוגת שוקל דלפסח - מצוינת כרגיל, עוגיות מרנג עם פקאנים קצוצים ופתיתי שוקולד- הנאה רבה לראות את אמא שלה בת ה 90 פלוס- חולקת אחת איתי ואז אוכלת אחת שלמה ..עוגת שוקולד גבינה- קצת צנחה לי. קיש בצל ירוק - יצא מעולה, אלוגובי מהספר של עוז תלם- לטבעונים. מוסקה טבעונית - ככה ככה , קניידלך- לפי מתכון של ארז קמרובסקי ממדורו של אהרוני השבוע-תוספת פיסטוקים טחונים- לא תרמה הרבה לדעתי, בכל מקרה נטרפו.
בעלת הבית הכינה מרק ירקות, סלט אבוקדו ענק שחוסל כמעט כולו, הבת שלה על ה"סלטים" סלט חסה וסלט עגבניות שרי וסלמון אפוי ברוטב שיצא מעודן וטוב.
לידי היה בקבוק של פטיט קסטל 2016- ניגמר עם עזרה מידידים
כמובן קראנו את ההגדה עד הסוף בניצוח סבא יגאל בן ה 90++

לצהרי שבת הזמנתי את הילדים לחגיגת יום הולדת של אבא. מרק ירקות ענק בתבול חוייג' -יצא מצוין, לחמניות של פסח, כרגיל ,אהובות , סלט ביצים ותפוחי אדמה ובצל ירוק, סלט ירקות וסלט חסה. קיש פטריות נקנה בגלי'ס ב מחיר אסטרונומי של 150 שח לקיש בקוטר 20 סמ , סלמון אפוי לטובת אורחים שאינם צמחונים (פעם ראשונה שאני מכינה סלמון ...)
לקינוח טריקולד של גלי'ס ועוגת השוקולד שלי- לדברי הנוער מוצלחת יותר מהטריקולד של גלי'ס. שוב הוכחה שעדיף לטרוח במטבח ולא לקנות...


חג שמח
 

superman1234

New member
חחח בודאי שהכל הוכן לבד אבל לא על ידי.....

מה שהעלתי בפוסט הראשון , אשתי הכינה כאשר אני ה סו שף.
אשתי בשלנית מעולה. הדגים הממולאים שלה - מעדן אמיתי. בנסף כמובן לטעם גם המירקם ודרגת הקושי שלהם. כולם ביקשו מתכונים (ולא קיבלו כמובן....
)
 

החתולית

New member
הבנתי אותך


נראה לי שאשתך ואני חברות באותן קבוצות פייסבוק (רק שהיא מכינה ואני רק מסתכלת).
 

prizman

New member
צפרדעים זעירות ונמלי ענק, גם אלו וגם אלו מטוגנות

או מטוגנים, לא ממש התעמקתי במינם, היוו חלק מתפריט הפוסט חג שלנו היום.
מהנמלים רק טעמתי, לא התחברתי.
פשוט בת הזוג חלפה ליד איזה דוכן שמכר את הדברים האלה והחליטה להפתיע אותי.
למרבה המזל היא הביאה גם אוכל נורמלי
 

25306yosef

New member
עם איזה שמנים משתמשים לטיגון בתאילנד?

מעניין אותי לדעת מהם השמנים הנפוצים בתאילנד לטיגון.

אני מניח שהכלכלה בתאילנד שונה לחלוטין מהכלכלה הישראלית ולכן אני גם מניח שסוג השמנים שם שונה מישראל.
 

prizman

New member
בכל שמן שאתה יכול להעלות על דעתך.

אני מעריך שבבישול תעשייתי משתמשים בעיקר בשמן דקלים, שמן סויה ושמן תירס כי הם הזולים יותר
אבל לא בדקתי את זה.
נעשה גם שימוש בשמן קוקוס ושמן שומשום אבל זה למאכלים ייחודיים.
במטבח ההודי שמאוד נפוץ כאן יש שימוש רחב בחמאה. בסמנה ליתר דיוק.
אישית רוב השימוש שלי הוא בשמן זית, שמן אורז וחמאה. לפעמים בשמן קוקוס ושמן שומשום.
 
בהחלט. אמרתי, הסמנה מקבילה לגהי. אבל נראה לי

שערבי לא יידע מה זה גהי והודי לא יידע מה זה סמנה...
 

prizman

New member
בתאילנד יש סיכוי טוב שידעו

כי בחלק גדול מהמסעדות הערביות עובדים גם הודים ומגישות גם אוכל הודי
ובהודיות ההפך.
 
למעלה